הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר עצה| אני זקוק לעצה איך להגדיל את מסת השריר

markfire

משתמש מתחיל
90
3
נק' מוניטין:
72
90
3
קאנטרי קלאב
אני מתאמן במכון כושר ארבע שנים ובשנתיים האחרונות לא חל שינוי משמעותי.
המאמן אומר שלש לי עוצמה וסיבולת רבים בשריר.
אני בן 17 גובה 167 שוקל 60 ( לא יודע כמה אחוזי שומן )
תכלס אני בפנימיה ויש לי 4 ימים להתאמן ראשון שני שלישי ורביעי ואני לוקח יום שלישי כיום מנוחה.

התוכנית שלי היא כזו:

יום ראשון :חזה ויד אחורית: חזה- לחיצת חזה 60X12 ( נראה לי ככה רושמים משקל שישים 12 חזרות ) 65X10 70X8
לאחר מכן לחיצת חזה בשיפוע חיובי 45X12 50X10 55X8
לאחר מכן בשיפוע שלילי עם משקולות חופשיות של 15-17-20 בסטים יורדים בחזרות של 12 10 8 בהתאמה
ולאחר מכן אותו תרגיל בשיפוע חיובי

יד אחורית: אני מרים משקולות חופשיות של 9 12.5 15 בסטים יורדים של 12 10 8 תוך כדי קיפוף קדימה עם הגוף ושמירה על גב ישר. בהתאמה

יש חות שמחובר למשקל ( לא זוכר איך קוראים לכל התרגילים) ואני מגים אותו ( אני משתמש במכשיר של פולי עליון) שומר על מרפקים צמודים ומוריד את החות למטה והמשקל הוא 25 27 30 בסטים יורדים ככל שהמשקל גדל סטים של 12 10 8 בהתאמה

ואז על ספסל שומר על גב ישר שם משקולת של 17.5 20 22.5 מאחורי הגב ומרים השתי ידיים כלפי מעלה בסטים של 12 10 8 בהתאמה

יום שני: רגליים כתפיים - רגליים: סקווט 130 140 150 קילו בחזרות של 12 10 8

אחרכך אני עושה באותו מכשיר עם מגבה ועושה תאומים בסטים של 12 10 8 במשקל של 60 70 80 בהתאמה

פשיטת ברכיים בסטים של 12 10 8 במשקלים 60 70 80 קילו בהתאמה.

כפיפת ברכיים במשקל של 40 50 60 קילו בסטים של 12 10 8.

כתפיים : אני לא יודע איך קוראים לתרגילים האלו אבל לחיצת משקולות כלפי מעלה תוך כדי ישיבה על ספסל של 17.5 20 22.5 קילו כל יד בהתאמה

לוקח שתו משקולות ומרים לצדדים עם יד מקופפת טיפה כלפי מעלה עד לעיניים במשקל של 8 9 12.5 קילו בכל יד בהתאמה.

עכשיו - האם זו תוכנית טובה לעלייה במסת שריר ?

ומה אתם מציעים לי לעשות כדי לעלות במסה יותר מהר.

ודרך אגב אני עושה 32 מתח !

( 12 עם אח שלי הקטן עליי 😛 )

היי,

האם התוכנית טובה? אתה בטח יכול לנחש את התשובה. אם היא הייתה טובה, כנראה שלא היית שוקל 60 קילו על הגובה שלך אחרי 4 שנות אימונים שמתוכן שנתיים של דשדוש.

אתה צריך לוודא שאתה אוכל מספיק וגם לשנות את התוכנית:
-לעשות סקווט חופשי ומלא (אני מסיק שאתה עובד בסמית משין לסקווט חלקיים שלפעמים נקראים גם חצי\רבע\שמינית סקווט).

-להוריד את נפח העבודה ע"י הורדה של מס' החזרות מטווחים בינוניים לטווחים נמוכים ברוב התרגילים

-לשלב דדליפט בתוכנית

ועוד.

הירידה לטווחי חזרות נמוכים תאפשר לך להתחזק מה שיגרום לך לגדול. כשתהיה מספיק חזק תוכל שוב לעלות את מס' החזרות או לשלב אימונים לחזרות נמוכות עם אימונים לחזרות גבוהות אבל במשקלים הרבה יותר גבוהים.

נשמע הגיוני?

היי,

האם התוכנית טובה? אתה בטח יכול לנחש את התשובה. אם היא הייתה טובה, כנראה שלא היית שוקל 60 קילו על הגובה שלך אחרי 4 שנות אימונים שמתוכן שנתיים של דשדוש.

-לעשות סקווט חופשי ומלא (אני מסיק שאתה עובד בסמית משין לסקווט חלקיים שלפעמים נקראים גם חצי\רבע\שמינית סקווט).

-להוריד את נפח העבודה ע"י הורדה של מס' החזרות מטווחים בינוניים לטווחים נמוכים ברוב התרגילים

-לשלב דדליפט בתוכנית

ועוד.

הירידה לטווחי חזרות נמוכים תאפשר לך להתחזק מה שיגרום לך לגדול. כשתהיה מספיק חזק תוכל שוב לעלות את מס' החזרות או לשלב אימונים לחזרות נמוכות עם אימונים לחזרות גבוהות אבל במשקלים הרבה יותר גבוהים.

נשמע הגיוני?
רגע שאני אבין! אם אני לא משלב דד ליפט אני לא אגדל? או אם אני לא עושה סקוואט אני לא אגדל?

אתה צריך להתרכז בשלושה דברים עיקריים: אוכל בפלוס קלורי, שינה טובה, והכי חשוב אימונים אגרסיביים בנפח גבוה תוך עלייה במשקלי עבודה.

אתה חייב לשפר את משקלי העבודה שלך בדגש על תזונה נכונה ואז אתה אמור לראות תוצאות.

• פותח/ת השרשור
היי,

-לשלב דדליפט בתוכנית

ועוד.

נשמע הגיוני?

איזה סטים אתה מתכוון שאני אעשה ( איזה מספר חזרות אני מתכוון )

של 10 8 6 ? תוך כדי האלעת המשקל מסט לסט?

ומה זה דדליפט? 😛

עדי - if it works - dont fix it...

ולפי הנתונים של פותח האשכול- it doesn't.

לעשות 150 קילו בסמית לשמיניות זה לא מה שיקדם אותו.

איזה סטים אתה מתכוון שאני אעשה ( איזה מספר חזרות אני מתכוון )

של 10 8 6 ? תוך כדי האלעת המשקל מסט לסט?

ומה זה דדליפט? 😛

תחפש בפורטל מאמרים מאמר על הדדליפט

סטים של 5 חזרות

עדי - if it works - dont fix it...

ולפי הנתונים של פותח האשכול- it doesn't.

לעשות 150 קילו בסמית לשמיניות זה לא מה שיקדם אותו.

i dont deadlift i dont squat mmmm works for me!

לא חייבים לעשות דדליפט וסקוואט כדי לגדול. זה לא אומר שאני חושב שמה שהבחור עושה נכון

i dont deadlift i dont squat mmmm works for me!

לא חייבים לעשות דדליפט וסקוואט כדי לגדול. זה לא אומר שאני חושב שמה שהבחור עושה נכון

לא נראה לי שאפשר להשוות מתאמן נקי למתאמן על חומרים.

אתה צודק שיש הרבה שיטות לגדול, בינהן גם כאלה שלא מערבות סקווט ודדליפט. יותר מזה, גם כאלה שלא מערבות אימוני משקולות. עליתי 8 קילו של מסת שריר תוך שנתיים(מ65 על 14-15% ל71 על 11-12%) מבלי להכנס לחדר כושר , רק מזה שהתחלתי לעשות אתלטיקה. אבל זה לא אומר שמי שירצה לגדול צריך להתחיל להגיע לאיצטדיון:79nb:

אתה צודק שיש הרבה שיטות לגדול, בינהן גם כאלה שלא מערבות סקווט ודדליפט. יותר מזה, גם כאלה שלא מערבות אימוני משקולות. עליתי 8 קילו של מסת שריר תוך שנתיים(מ65 על 14-15% ל71 על 11-12%) מבלי להכנס לחדר כושר , רק מזה שהתחלתי לעשות אתלטיקה. אבל זה לא אומר שמי שירצה לגדול צריך להתחיל להגיע לאיצטדיון:79nb:
למה אתה חושב שאת כל המסה שלי הרווחתי רק מחומרים? שלא תבין לא נכון אני ממש ממש לא נגד דדליפט וסקוואט תאמין שעשיתי אותם מספיק בחיים חח. אבל זה טיפה מציק לי שאומרים "אתה חייב לעשות ככה ו ככה כדי לגדול" זה פשוט לא נכון

אף פעם לא הבנתי למה תמיד מכניסים את הדד ליפט לאותה קטיגוריה של תרגילי חובה יחד עם הבנץ' והסקווט. דד-ליפט הוא לא בהכרח התרגיל הטוב ביותר לפיתוח/ חיזוק הגב. שלל חתירות עושות את העבודה לא פחות טוב...

אני לא חושב שאת כל המסה שלך הרווחת מחומרים, רק שאתה ופותח האשכול לא ברי השוואה.

אני גם לא רואה סיבה אמיתית לשנות משהו אם הדברים עובדים, הרי ממילא אם אתה מתקדם גם כשאתה מתאמן לא נכון אתה תתקע די מהר ואז תבוא לשאול מה לא בסדר. אבל אם אתה שוקל 60 קילו אחרי 4 שנות אימונים אז כנראה שאתה עושה משהו לא נכון ולדעתי שווה לנסות להכניס סקווט מלא ודדליפט בתוכנית שתאפשר לו להתקדם כדי לפרוץ גבולות.

אף פעם לא הבנתי למה תמיד מכניסים את הדד ליפט לאותה קטיגוריה של תרגילי חובה יחד עם הבנץ' והסקווט. דד-ליפט הוא לא בהכרח התרגיל הטוב ביותר לפיתוח/ חיזוק הגב. שלל חתירות עושות את העבודה לא פחות טוב...

דדליפט בווריאציות שונות מפעיל יותר מ"רק את הגב".

דדליפט בווריאציות שונות מפעיל יותר מ"רק את הגב".
ידוע, אני בצמי מקפיד לעשות סטיף באופן קבוע. אבל עדיין אני חושב שהתרגיל קצת over rated, ושיסלחו לי מעריצי הריפטו.

• פותח/ת השרשור
ואם אפשר לשאול איך אני אמור לעבוד בסטים?
סטים של 12 10 8 בקפיצות של 5 קילו בין סט לסט?( שהשמיני בסט האחרון לא יצליח לי ,להשאר בכישלון חיובי כאשר אני עובד עם בן זוג )

Back
למעלה תחתית