הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בקשר לאימוני כח!!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום לכולם,
כמה שאלות:

1. אני נוהג להתאמן על כמה שרירים באימון (a,b).. עכשיו, קראתי בכל מיני מקומות שעדיף לגמור שריר אחר שריר. זאת אומרת שעדיף לעשות את כל התרגילי גב, אחרי זה יד אחורית ואז כל התרגילים לכתפיים (סתם דוגמא). עכשיו, אני מתאמן בסדר ממש מבולגן.. אני עושה תרגיל לגב, תרגיל ליד אחורית, תרגיל כתפיים, שוב גב, חוזר לכתפיים.. בקיצור- הסדר הוא לא לפי השרירים.

האם זה נכון שכדאי לעבוד לפי שריר,שריר? כי ניסיתי בעבר לעשות למשל את כל התרגילי חזה אחד אחרי השני, והייתה ירידה ממש במשקלי עבודה וביכולת שלי. לעומת זאת, אם אני עושה תרגיל לחזה, ממשיך עם רגליים, יד קדמית, וחוזר שוב לחזה- אני יכול להרים הרבה יותר משקל מאשר אם אני מבצע כמה תרגילי חזה אחד אחרי השני.

אז רציתי לשמוע מכם איך הכי נכון ומומלץ לעבוד, כשיש כמה שרירים באימון אחד?

2. אחרי אירובי שאני מבצע, הידיים שלי ממש יורדות בנפח שלהן ואני מתקשה להבין למה זה קורה.. משום מה נוצרת לי הרגשה שבאירובי אני שורף שריר (יש לציין שאני עושה אימון אירובי יחסית עצים אחרי אימון b-גב,כתפיים,טרייספס.. אני עושה חצי שעה ריצה על הליכון וכשאני יורד ממנו הידיים שלי ממש מדולדלות מבחינת הנפח..)

רציתי לדעת למה זה קורה והאם יכול באמת להיות שאני שורף הרבה שריר באימון אירובי שנעשה אחרי אימון כוח?

3. נמצא אצלי חוסר גדול בהורמון טסטוסטרון.. השאלה שלי היא האם האימונים גורמים לכך? והאם חוסר בטסטוסטרון יכול להשפיע על הגדילה שלי מבחינת מסת שריר רזה (אני מתקשה מאוד לעלות בנפח..)?

תודה לעונים, מחכה לתשובות..😃

---------- התגובה התווספה 10-12-2011 ב 12:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה 09-12-2011 ב 20:37 ----------

אנשים, צריך את התשובות שלכם..

נערך לאחרונה:
1)צריך לעשות במרוכז לגמור שריר ולעבור לשריר הבא בלי שתויות אלה עם אתה עובד עם סופר סטים או כל מיני שיטות אימון שונות שאתה כנראה לא עובד בהן.

2)לא יודע לגבי הבעייה שלך בידיים אבל אתה לא שורף אחרי כל פעילות אירובית כמות של שריר שניתן להבחין בשינוי.

3)האימונים שלך לא גורמים לחוסר בטסט. וכן חוסר בטסט יקשה עלייך לעלות במסת השריר אני ממליץ לפנות עם זה לרופא ולבקש תרופות מסויימות שיעזרו בנושא ואל תשאל אותי איזה תרופות כי אני באמת שלא יודע.

הידיים שלך יהיו מדולדלות כעבור זמן מה גם ללא האירובי..
כל ההרגשה של הנפח- היא הרגשה של פמפום וזהו- מרגישים קצת מנופחים- וזה יורד מהר מאוד לאחר זמן מה אצל כולם

אירובי מאוד מפריע בכללי לעלות במסת שריר ואם אתה ממש צריך את זה תעשה תאירובי ביום שאתה לא עושה כוח. ותגיד בישביל מה אתה צריך לכל שריר בנפרד כמה תרגילים?

• פותח/ת השרשור
אירובי מאוד מפריע בכללי לעלות במסת שריר ואם אתה ממש צריך את זה תעשה תאירובי ביום שאתה לא עושה כוח. ותגיד בישביל מה אתה צריך לכל שריר בנפרד כמה תרגילים?

מה זאת אומרת למה? כי ככה אני עובד.. כמובן שאני עושה תרגילים מורכבים כמו בנץ' פרס,סקוואט, מתח, חתירה(אבל בפולי תחתון עם משולש).. שהם תרגילים שעובדים על כמה שרירים יחד.
ואין לי אפשרות לעשות אירובי ביום שאני לא עושה כוח, כי אני מתאמן 4 פעמים בשבוע AB.. ולהוסיף אירובי בימי מנוחה זה כבר ייצא משהו כמו 5-6 ימים שאני במכון בשבוע, נראה לי יותר מדי.. אבל אני לא מבין למה אירובי מפריע לעלייה במסה? הרבה כתבו שזה לא משפיע לרעה, כל עוד שומרים על מאזן חיובי.

אשמח להבהרה בעניין של האירובי והכוח (גם קישורים למאמרים ומחקרים יעזרו מאוד), וגם אשמח אם תענו לי על שאר השאלות (לגבי סדר התרגילים באימונים ולגבי החוסר טסטוסטרון)

שלום לכולם,
כמה שאלות:

1. אני נוהג להתאמן על כמה שרירים באימון (a,b).. עכשיו, קראתי בכל מיני מקומות שעדיף לגמור שריר אחר שריר. זאת אומרת שעדיף לעשות את כל התרגילי גב, אחרי זה יד אחורית ואז כל התרגילים לכתפיים (סתם דוגמא). עכשיו, אני מתאמן בסדר ממש מבולגן.. אני עושה תרגיל לגב, תרגיל ליד אחורית, תרגיל כתפיים, שוב גב, חוזר לכתפיים.. בקיצור- הסדר הוא לא לפי השרירים.

האם זה נכון שכדאי לעבוד לפי שריר,שריר? כי ניסיתי בעבר לעשות למשל את כל התרגילי חזה אחד אחרי השני, והייתה ירידה ממש במשקלי עבודה וביכולת שלי. לעומת זאת, אם אני עושה תרגיל לחזה, ממשיך עם רגליים, יד קדמית, וחוזר שוב לחזה- אני יכול להרים הרבה יותר משקל מאשר אם אני מבצע כמה תרגילי חזה אחד אחרי השני.

אז רציתי לשמוע מכם איך הכי נכון ומומלץ לעבוד, כשיש כמה שרירים באימון אחד?

2. אחרי אירובי שאני מבצע, הידיים שלי ממש יורדות בנפח שלהן ואני מתקשה להבין למה זה קורה.. משום מה נוצרת לי הרגשה שבאירובי אני שורף שריר (יש לציין שאני עושה אימון אירובי יחסית עצים אחרי אימון b-גב,כתפיים,טרייספס.. אני עושה חצי שעה ריצה על הליכון וכשאני יורד ממנו הידיים שלי ממש מדולדלות מבחינת הנפח..)

רציתי לדעת למה זה קורה והאם יכול באמת להיות שאני שורף הרבה שריר באימון אירובי שנעשה אחרי אימון כוח?

3. נמצא אצלי חוסר גדול בהורמון טסטוסטרון.. השאלה שלי היא האם האימונים גורמים לכך? והאם חוסר בטסטוסטרון יכול להשפיע על הגדילה שלי מבחינת מסת שריר רזה (אני מתקשה מאוד לעלות בנפח..)?

תודה לעונים, מחכה לתשובות..😃

---------- התגובה התווספה 10-12-2011 ב 12:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה 09-12-2011 ב 20:37 ----------

אנשים, צריך את התשובות שלכם..

1. יש לדוג' אימוני קרוספיט שבהם עובדים בשיטה דומה, אך שונה ממה שתיארת.
בכללי עובדים שריר מסיימים עוברים לבא בתור.
אתה אמור לשלב שלוש קבוצות שריר שכמעט ולא מתנגשות אחת בשניה בכדי לאבד מינ' כוח באימון, לדוג': רגליים,כתפיים,יד אחורית.

2.אתה מצחיקול, אתה מרגיש נפח בחלק הגוף שעבדת עליו בגלל שהזרמת אליו כמות דם נכבדת שגורמת לתחושה של ניפוח (פאמפ) ברגע שאתה הולך לרוץ אחרי זה, הגוף צריך את הדם הזה ולכן הנפח יורד חזרה, זה לא משפיע על הגדילה, כי הגדילה נובעת מהקרעים המיקרוסקופיים שנוצרים בעת העבודה על השריר.

3.אימונים לא גורמים לירידה בטסט' אולי להפך, איך קבעת שרמות הטסט' שלך נמוכות?
אתה יכול להראות את בדיקות הדם, או לרשום את הערך המספרי?

זה מפריע לעלות במסה וכוח כי זה לגמרי מטיש ואתה צריך לאכול כמו מטורף. אנשים חזקים בדרך כלל לא רצים לפי ידיעתי.

• פותח/ת השרשור
1. יש לדוג' אימוני קרוספיט שבהם עובדים בשיטה דומה, אך שונה ממה שתיארת.
בכללי עובדים שריר מסיימים עוברים לבא בתור.
אתה אמור לשלב שלוש קבוצות שריר שכמעט ולא מתנגשות אחת בשניה בכדי לאבד מינ' כוח באימון, לדוג': רגליים,כתפיים,יד אחורית.

2.אתה מצחיקול, אתה מרגיש נפח בחלק הגוף שעבדת עליו בגלל שהזרמת אליו כמות דם נכבדת שגורמת לתחושה של ניפוח (פאמפ) ברגע שאתה הולך לרוץ אחרי זה, הגוף צריך את הדם הזה ולכן הנפח יורד חזרה, זה לא משפיע על הגדילה, כי הגדילה נובעת מהקרעים המיקרוסקופיים שנוצרים בעת העבודה על השריר.

3.אימונים לא גורמים לירידה בטסט' אולי להפך, איך קבעת שרמות הטסט' שלך נמוכות?
אתה יכול להראות את בדיקות הדם, או לרשום את הערך המספרי?

לגבי התשובה של 1- אני כרגע מחלק את האימונים ככה:
A- חזה, רגליים, יד קדמית
B- גב, כתפיים, יד אחורית

אז אתה אומר שצריך לעבוד שריר אחרי שריר ולא לתזז ביניהם? אם כך יוצא שאני עושה לחיצת חזה, אחרי זה בנץ' עליון ואז קרוסאובר- אין מצב שאני אצליח להרים משקלים גבוהים, כי השריר יהיה מותש אם זה יהיה אחד אחרי השני.. כנ"ל לגבי רגליים, גב..
וסיבה נוספת שאני מתזז בין התרגילים היא שתמיד יש מכשירים שהם תפוסים קבוע (כמו הספסלי בנץ' פרס שתפוסים אצלנו אז אני ישר עושה לחיצת חזה ואחר כך הולך לסקוואט חופשי וממשיך עם התרגילי חזה אחרי איזה רבע שעה של סקוואט -מנוחה ארוכה).

לגבי 3- עשיתי 2 בדיקות דם ובהן נמצא חוסר בטסטוסטרון- הטווח היה משהו בין 8-28.. ואצלי הערכים היו 6-7.

מחכה לתשובות שלך לגבי כל מה שכתבתי הרגע.. ואשמח גם שעוד אנשים יחוו את דעתם

לגבי התשובה של 1- אני כרגע מחלק את האימונים ככה:
A- חזה, רגליים, יד קדמית
B- גב, כתפיים, יד אחורית

אז אתה אומר שצריך לעבוד שריר אחרי שריר ולא לתזז ביניהם? אם כך יוצא שאני עושה לחיצת חזה, אחרי זה בנץ' עליון ואז קרוסאובר- אין מצב שאני אצליח להרים משקלים גבוהים, כי השריר יהיה מותש אם זה יהיה אחד אחרי השני.. כנ"ל לגבי רגליים, גב..
וסיבה נוספת שאני מתזז בין התרגילים היא שתמיד יש מכשירים שהם תפוסים קבוע (כמו הספסלי בנץ' פרס שתפוסים אצלנו אז אני ישר עושה לחיצת חזה ואחר כך הולך לסקוואט חופשי וממשיך עם התרגילי חזה אחרי איזה רבע שעה של סקוואט -מנוחה ארוכה).

לגבי 3- עשיתי 2 בדיקות דם ובהן נמצא חוסר בטסטוסטרון- הטווח היה משהו בין 8-28.. ואצלי הערכים היו 6-7.

מחכה לתשובות שלך לגבי כל מה שכתבתי הרגע.. ואשמח גם שעוד אנשים יחוו את דעתם

קודם-כל עדיף שתעשה:
A - רגליים,כתפיים, יד קידמית/אחורית.
B - גב, חזה, יד קידמית/אחורית.
וחוץ מזה יש תוכניות למתחילים בפורטל, תשתמש בהם לדוג'.

לגבי הירידה במשקלים, אתה מתבלבל ידידי, כאן זה לא פורום תינוקות!
אתה רוצה להתאמן? put some effort in it
אתה רוצה שאני ארים לך אתה המשקלים? פשוט תוריד משקלים אם צריך ותעלה בהדרגה משמע תתחזק.
לגבי המכשירים, יש מיליון וריאציות ותרגילים לכל חלק שריר, שתמיד יהיו לך אופציות בקנה לביצוע כל תרגיל במכונה/משקולות חופשיות/במוט וסביר שאחת מהאופציות תהיה פנוייה, קפיש?
תקפיד על תזונה ומנוחות בין סט לסט כמו גם טכניקה בביצוע.

לגבי הטסט' - האם הרופא אמר לך שיש לך חוסר טסט'?

• פותח/ת השרשור
קודם-כל עדיף שתעשה:
A - רגליים,כתפיים, יד קידמית/אחורית.
B - גב, חזה, יד קידמית/אחורית.
וחוץ מזה יש תוכניות למתחילים בפורטל, תשתמש בהם לדוג'.

לגבי הירידה במשקלים, אתה מתבלבל ידידי, כאן זה לא פורום תינוקות!
אתה רוצה להתאמן? put some effort in it
אתה רוצה שאני ארים לך אתה המשקלים? פשוט תוריד משקלים אם צריך ותעלה בהדרגה משמע תתחזק.
לגבי המכשירים, יש מיליון וריאציות ותרגילים לכל חלק שריר, שתמיד יהיו לך אופציות בקנה לביצוע כל תרגיל במכונה/משקולות חופשיות/במוט וסביר שאחת מהאופציות תהיה פנוייה, קפיש?
תקפיד על תזונה ומנוחות בין סט לסט כמו גם טכניקה בביצוע.

לגבי הטסט' - האם הרופא אמר לך שיש לך חוסר טסט'?

כן, ראו את זה בבדיקות דם (עשיתי שתיים) שיש לי חוסר בטסט'..
ודבר שני, אימון גב+חזה זה לא יותר מדי? שניהם הרי שרירים גדולים..

כן, ראו את זה בבדיקות דם (עשיתי שתיים) שיש לי חוסר בטסט'..
ודבר שני, אימון גב+חזה זה לא יותר מדי? שניהם הרי שרירים גדולים..

נתחיל בזה שחזה נחשב שריר בינוני.
ואם יש לך חוסר בטסט' למה הרופא לא רושם לך זריקות?
משהו לא נראה לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית