מחלת הנשיקה - עד מתי זה מדבק?

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
ברוך השם זה לא בשבילי, אבל רציתי לדעת אולי מניסיון של מישהו פה.
פשוט יש הרבה גירסאות, חלק אומרים שאחרי בערך שבועיים אחרי ההתפרצות שכל הסימפטומים עוברים וחלק אומרים גם 3-4 חודשים.

מישהו יכול לספר מניסיון אישי?

תודה ושבת שלום.

זאת מחלה די מוזרה.. אני יכול להגיד לך שנדבקתי ולא היה לי שום סימפטומים וגילו את זה אחרי שהתנפחה לי בלוטת לימפה, עשו בדיקות וגילו שיש לי בדם נוגדנים של המחלה.
אני חושב שזה די אינדיוידואלי ובאמת שמעתי כמו שאתה אומר על אנשים שעבר להם אחרי שבועיים, וגם כאלה שלקח חודשיים.

• פותח/ת השרשור
מה זה עבר? אתה מדבר על הסימפטומים של חום גבוה/כאבי גרון וכאלה?
כי אני מדבר על הידבקות. הסימפטומים בד"כ עוברים אחרי שבוע.

אין שמץ.. אני יודע שאני נדבקתי ובזמנו הייתה לי חברה... וכלום לא קרה לה.

אי אפשר לדעת.
ולרוב האנשים זה לא עושה כלום.
והמחלה נובעת מכמה פתוגנים ולא רק מאחד.

פתוגן זה גורם שמחולל מחלה.
זה אומר שהרבה אנשים מיצרים נוגדנים ומתגברים על המחלה בקלות בלי תסמינים קשים. במיוחד בגיל ילדות.

• פותח/ת השרשור
ראיתי את זה, אבל הם כותבים של סוג של פוליטקלי קורקט:
מהרגע בו אדם נדבק בנגיף הוא מידבק. לאחר שאדם נדבק תקופת הדגירה של הנגיף נמשכת כ-4-7 שבועות לפני הופעת התסמינים עד לאחר ההתפרצות הראשונית של המחלה. חלק גדול מהאוכלוסייה שנחשף ל-EBV מדבק בלי לפתח תסמינים, דבר ההופך את הניסיון לשלוט במגפתיות של המחלה ללא מעשי. רופאים ומחקרים אינם בטוחים לאחר כמה זמן אדם עדיין עלול להדביק לאחר שהסימפטומים של המחלה אינם מופיעים אצלו יותר. אבל יש נטייה להאמין שאדם עדיין מידבק לאחר מספר חודשים רב בהם הסימפטומים נעלמו לגמרי- מחקרים מסוימים מראים שזמן זה יכול להתארך עד 18 חודשים. אך נדיר שלאחר זמן זה אדם יוכל להדביק אדם אחר בנגיף.

שזה יכול להיות שבוע יכול להיות 18 חודשים, אבל איך אפשר לדעת? בדיקת דם יכולה להגיד חד משמעית?
איך אפשר לבדוק אם קיים אצלך אותו נוגדן?

נערך לאחרונה:
הדרך היחידה שבה אפשר לדעת היא לפי סוג הנוגדן שקיים בדמך.
אם יש לך נוגדן מסוג IGM אז אתה מדבק במאה אחוז. אם יש לך IGG קרוב לוודאי שאתה לא מדבק.
ויש שם מחלת נשיקה מוירס CMV אבל זה נדיר.
בקיצור- בדיקת דם.

• פותח/ת השרשור
אם יש לך נוגדן מסוג IGM אז אתה מדבק במאה אחוז. אם יש לך IGG קרוב לוודאי שאתה לא מדבק.
בקיצור- בדיקת דם.

בדיקת דם של המדבק או של החושש להידבק?
בבדיקת דם של המדבק ניתן להגיד בודאות אם אותו אדם הוא המדבק?
ובבדיקת דם של החושש להידבק אפשר לדעת אם הוא רגיש להידבקות או לא?

תודה אחי

אם אצל האדם שחושש להדבק נוגדנים מסוג IGG הוא חסין למחלה ויכול לעשות מה שהוא רוצה.
אם יש אצל האדם המדבק IGM הוא מדבק בוודאות. אם יש אצלו IGG הוא קרוב לוודאי לא מדבק אבל לא ב100 אחוז.
הסברתי את עצמי טוב?

• פותח/ת השרשור
אם אצל האדם שחושש להדבק נוגדנים מסוג IGG הוא חסין למחלה ויכול לעשות מה שהוא רוצה.
אם יש אצל האדם המדבק IGM הוא מדבק בוודאות. אם יש אצלו IGG הוא קרוב לוודאי לא מדבק אבל לא ב100 אחוז.
הסברתי את עצמי טוב?

אפשר לגשת לרופא ולבקש ממנו לעשות בדיקת דם לIGG? בבדיקות דם שיגרתיות של חולה בודקים IGG?

אגב, על סמך מה הידע?
תודה

בודקים תמיד את שניהם. פשוט מבקשים בדיקה לEBV.
אם הרופא יתן לך או לא זה כבר סיפור אחר. בעקרון אם תסביר את הסיפור כמו פה, יתנו לך.
ועל סמך ידע אקדמאי. מה בדיוק לענות? שמות מרצים? ספרים?

היה לי את זה לפני כמה שנים, בזכות זה הצלחתי לראות את כל המונדיאל ב 2006 ולהשאר חודש בבית. יש דרגות של מחלת הנשיקה, לי אמרו שזה יכול לדבק עד חודש (ז"א עד שכל הסימפטומים עוברים). זה לא נעים, אבל מצד שני אתה חולה בזה פעם אחת בחיים שלך (לרוב) ולאחר מכן קשה מאוד להידבק (זה לפחות החירטוטיידה ששמעתי מהרופא שלי בזמנו, לא נכנסתי לעומק של הדברים כי זה לא מעניין אותי).
יש לי חבר גם שהתאשפז בגלל זה וקיבל המון עירויים והצוואר שלו התנפח למימדים מטורפים (היה לו גם חום מטורף), אז אני מניח שזה תלוי. הוא לא יצא אחרי זה מהבית חודשיים.

מצד שני יש מיליוני אנשים שנדבקים ולא קורה להם כלום. אפילו לי.

בקיצור- בדיקת דם.
IGG ו IGM אלו שתי קבוצות(משפחות) של סוגי נוגדנים, אז איך אפשר להכליל על דבר כזה? או שכל הIGG מכילים את כל או רוב הדטרמיננטות האנטיגניות כנגד הנגיף?
משבטים יוצאים סוגי(משפחה) נוגדנים מסויימים כנגד האפיטופים המוצגים על האינטגן
אם טעיתי אשמח שתתקן.

לא הבנת אותי. התכוונתי לIGG של AntiEBV. הבנת? ברור שלא בדיקת כייל הנוגדנים הכולל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית