הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קפאין - רק חיובי?

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
*WARNING*
the following theory is based only upon my imagination

אני מבין שיש תרומות רבות ושימושיות לקפאין אבל יצא לי לראות באשכול על שבירת מיתוסים וכו' (הנעוץ מלמעלה) על כך שקפאין הוא "pure good".
לאדם לא מלומד כמוני זה נשמע מעט תמוה.

כמה שידוע לי על התמכרות פיזית - הסם יוצר "היי" מסויים שגורר אחריו "דאון" גדול מה"היי" שקדם לו ועל ידי כך גורם לנו לחוש ריקנות וצורך לתחזק בסם שוב. זה תהליך מתמשך וההשפעה שלו נמדדת בתדירות, כמות וסוג הסם. אבל מה שאני מציע זה שאמנם אתה מקבל את כל so-called pure goods מהסם במיידי, ועם הזמן אתה מתחיל להשתמש בו באופן קבוע ונהיה תלוי בו עד שהאתה מוצא את עצמך קם בבוקר עייף והכוס קפה אולי נותנת לך את העירנות שהייתה לך לפני כל הבלאגן בכלל.

ומעבר לכך, מה עם "שחיקה" של הרצפטורים?

לא הבנתי מה השאלה.
מה זה דאון? ההשפעה נגמרת בשלב כלשהו. אתה מציג את זה כאילו נכנסים לדכאון.
הכוונה הייתה להראות שאין לו נזקים כמו שרוב האנשים חושבים ומתיחסים אליו כאילו זה רעל.

לי אישית זה לא עושה טוב, אני מדבר על אחרי שאני שותה הרבה קפה או משהו. מרגיש כזה חלש בידיוק כמו אחרי העמסת פחמימות בחיטוב דל פחמימה- למי שמכיר את ההרגשה.

עם אפדרין יש דאון, לקפאין אין דאונים אתה פשוט אומר לעתמך פסיכולוגית אני אשתה קפה אני אהיה ערני. על רוב האנשים שלוקחים את זה במשך כמה חודשים רצוף זה כמעט ולא משפיע (במינונים ריאלים).

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה השאלה.
מה זה דאון? ההשפעה נגמרת בשלב כלשהו. אתה מציג את זה כאילו נכנסים לדכאון.
הכוונה הייתה להראות שאין לו נזקים כמו שרוב האנשים חושבים ומתיחסים אליו כאילו זה רעל.

כלומר המיתוס היה נעוץ בכך שאנשים חושבים שזה רעל ומזיק בלבד. והמטרה הייתה להראות על צדדיו החיוביים כדי להעמיד בפרופורציות מול החסרונות הזניחים?

עם אפדרין יש דאון, לקפאין אין דאונים אתה פשוט אומר לעתמך פסיכולוגית אני אשתה קפה אני אהיה ערני. על רוב האנשים שלוקחים את זה במשך כמה חודשים רצוף זה כמעט ולא משפיע (במינונים ריאלים).

אולי דאון זה מושג קצת מעורפל אבל רגרסיה של הסם לרמות נמוכות מלפני השימוש זה בסיס ההתמכרות הפיזית. אני אסכים שבקפאין זה מאוד זניח אבל אי אפשר להתעלם מכך שבשימוש קבוע וארוך-טווח נוצרת תלות והתועלת נעלמת או אפילו אתה מוצא את עצמך בשגרה עייף יותר.

אני מניח שבסופו של דבר, אנחנו מדברים על דרכים להשתמש בקפאין לטובתנו כמו לצרוך לפני אימון, בזמן חיטוב, לימודים וכו'

נערך לאחרונה:
ההתמכרות שאתה מדבר עליה לא שונה מלזיין, להיות עשיר, לנסוע ברכב חזק...

כל דבר טוב ממכר לתחושה.

• פותח/ת השרשור
להפך, אני מדבר על ההשפעה הפיזיולוגית בלבד.
ל-"התמכרות פסיכולוגית" אין דאון אלא רצון להפיק את ה"תחושה הטובה" שוב ושוב כמו שאמרת.

לא נוצרת תלות. יש דהסנסיטיזציה של רצפטורים. זה שני דברים שונים.
תלות אומרת שאתה לא יכול להפסיק בבום ושתהיה לך בעיית גמילה.

כשיש הרבה ליגנד, יש משוב שלילי, מספר הרצפטורים על הממברנה יורד וכתוצאה מכך יש פחות אפקט. מעין מנגנון הגנה.

סם - כל דבר שנאסר לשימוש ללא מרשם ע"פ פקודת הסמים?

הצחקתני.

EMZ-כמה זמן לוקח לרצפטורים להשתקם מקפאין? (אם זה לא מוחלט אני אשמח לשמוע השערה שלך).

והאם השיקום לוקח אותה כמות זמן לכל חומר?

לא יודע. אבל זה עניין של סנטוז וגנים אז כמה ימים/ עשרות ימים. אבל אני סתם מעריך. זה משתנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית