הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החדר כושר האידיאלי

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום לכולם.אני עוסק בתחום של שיווק ויעוץ למועדוני כושר וקיבלתי הצעה להקים ולנהל חד"כ בישוב בשרון.
בישוב יש אוכלוסיה גדולה של נוער,אחרי צבא,משפחות צעירות וכמובן מבוגרים גילאי 40+.
היתי מעונין להתיעץ אתכם איך אפשר להתאים את חד"כ הכושר לכולם ולהפוך אותו למקום מושך אם כי פחות מבחינת הציוד(התקציב מוגבל אך המקום יהיה מצויד בכל הדברים המקובלים:מוטות,מ.יד,מתח מקבילים,ראק,סמית,מכונות,הליכונים,אופניים,אליפטי והמקום די מרווח)ויותר מבחינת תוכניות מקצועיות כמו אימונים אישיים,פעילויות בתוך החד"כ(סדנאת בטן)ובכלל דברים שאתם נתקלים בהם במקום שאתם מתאמנים בו ויודעים שזה יחודי ומגניב לעומת דברים שאתם אומרים "ביג נו נו"...
אני מודה מראש לכל אחד שישקיע את זמנו כדי לענות לי.🙌

הרוב פה יגידו לך שהעיקר שיהיה כלוב מוט ספה ומספיק משקל..
אבל ככה לציבור הרגיל אני חושב שבשבילם צריך כמה מכונת הליכונים קרוס.. בקיצור כל הדברים שכתבת..

הדברים הבסיסיים: כלוב, ספה, מוטות אולימפיים (20 ק"ג), משקולות (20, 10, 5, 2.5, 1.25) בכמות מספקת, מתח, מקבילים, משקולות יד.
אירובי: הליכונים, אליפטי, שק איגרוף.
מכשירים: מכשיר מתח (עם אפשרות להוריד את העומס מעצמך), לג פרס, סמית' והשאר כבר לפי תקציב.

ארגז עם דילגיות, חגורה שאפשר להוסיף עליה משקל, כפפות איגרוף.

איפה בשרון?
בעיקרון זה תלוי לאיזה קהל אתה מייעד את החדר כושר.

• פותח/ת השרשור
החד"כ מיועד לכל האוכלוסיה,אני חושב להגביל איזור מסוים למשקולות חופשיות,איזור אחר למכונות ואיזור למכשירים האירוביים כמו שלרוב מקובל.
מה לגבי פעילויות נוספות חבר'ה,אימוני קרוספיט,קבוצות TRX,אימונים פונקציונלים למיניהם?
מה חסר לכם בחד"כ בו אתם מתאמנים או שנראה שחסר למתאמנים אחרים שלא משתמשים רק במוט אולימפי וראק,משהו יותר בכיוון של ההתנהלות של המקום-יחס מעקב,ליווי..?
שוב,אולי יש משהו יחודי בתוכנית שמציע החדר כושר שלכם.
לשם הדוגמא אתמקד דוקא בכם,קהל מרימי המשקולות(פאוורליפטרים או מתפתחי גוף חובבים).
אם בכל חודש היתי מזמין להרצאה/סדנא מפתח גוף מוכר או אישיות מוכרת מהתחום,אולי תזונאי מוערך זה היה מענין אתכם,הייתם נרשמים לכזה דבר?

החד"כ מיועד לכל האוכלוסיה,אני חושב להגביל איזור מסוים למשקולות חופשיות,איזור אחר למכונות ואיזור למכשירים האירוביים כמו שלרוב מקובל.
מה לגבי פעילויות נוספות חבר'ה,אימוני קרוספיט,קבוצות TRX,אימונים פונקציונלים למיניהם?
מה חסר לכם בחד"כ בו אתם מתאמנים או שנראה שחסר למתאמנים אחרים שלא משתמשים רק במוט אולימפי וראק,משהו יותר בכיוון של ההתנהלות של המקום-יחס מעקב,ליווי..?
שוב,אולי יש משהו יחודי בתוכנית שמציע החדר כושר שלכם.
לשם הדוגמא אתמקד דוקא בכם,קהל מרימי המשקולות(פאוורליפטרים או מתפתחי גוף חובבים).
אם בכל חודש היתי מזמין להרצאה/סדנא מפתח גוף מוכר או אישיות מוכרת מהתחום,אולי תזונאי מוערך זה היה מענין אתכם,הייתם נרשמים לכזה דבר?

מה שחשוב בעיני זה שלמדריכים ולמקום כולו תיהיה מדיניות אחת קבועה לפיהה הוא מדריך את המתאמנים.
לדוגמה: המדיניות היא שכל מתאמן מתחיל מקבל המלצה והכונה מהמדריך לSS עם דגש על הטכניקה.
צריך שלכל המדריכים תיהיה דעה מגובשת (עליך להכתיב זאת להם). כי לדוגמה המצב ההפוך מתקיים איפה שאני מתאמן, כל מדריך בא ומבלבל תשכל ויש מגון כל כך רחב של דעות (ושטויות) ברמה שזה מבאס ת'אימון.
-הייתי נרשם להרצאה כזאת השאלה אם יש מישהו כזה בארץ שאתה יכול להביא [?].

• פותח/ת השרשור
אני מבין אותך,אתה מדבר על יישור קו בצוות המקצועי.
לרוב זה קצת בעיתי כי כן מעונינים לתת מרחב עבודה גמיש למנויים ולא כל הלקוחות מעונינים /יכולים לעשות דדליפט..לכן צריך לתת מענה לכולם.אבל אהבתי את הכיוון.
יש דברים נוספים?אולי כשאתה מסתכלים סביב ורואים אחרים מתאמנים..רוב המנויים הם לא כמו חבריי הפורום-מתמידים,מציבים יעדים ברורים,נהנים מהסבל.....
למשל ברורב חדרי הכושר יש אימון מחזורי ללא תשלום פעמיים בשבוע הפתוח לכולם כדי ליצור מסגרת בתוך המועדון ולנסות אוירה של אימון מקצועי יותר ומגוון(לרוב זה לא באמת ככה אבל זו הכוונה..).

תעשה אזור למשקולות חופשיות (דאמבלים,ספות וכו') ואזור למוטות (כלוב או 2, משטח להרמות אולימפיות)
מכשירי אירובי מגוונים (מדרגות, סטפרים, אליפטיקל)
אתה יכול לעשות גם חצר שיהיה בה שק אגרוף, וכל מיני מקום לאימוני קרוספיט שם, עם חבלים וכו'
אני הייתי נרשם לחדר כושר כזה בלי לחשוב פעמים

• פותח/ת השרשור
בתאוריה,מקום כזה היה אוטופיה...למתאמנים רציניים כמוך..
אני צריך לחשוב על כ ו ל ם .לכן אני חושב למשל על תוכנית שבה מתאמן יכול להתנסות באימון אישי למשך חודש במחיר עלות(50ש"ח)כמה אימונים שירצה ואם הוא ממשיך-הוא ישלם מחיר מלא ואם לא אז לפחות ניסה..
אני מנסה למצוא רעיונות שיתאימו לאוכלוסיה הכללית הלא מתמידה וחסרת היכולות.

היום ישבתי בבית קפה בחדרה ושמעתי אנשים מדברים על פתיחת חדר כושר בחדרה והרעיון שלהם זה מה לא לעשות בחיים אל תעשה את הרעיון שלהם הרעיון שלהם היה לחלק את החדר כושר לכמה אזורים לפי רמת המתאמן אזורים שבהם יש רק מכונות ומשקולות קלים למתחילים ועוד כל מיני כאלה זה היה חרא של רעיון

ועם אתה רוצה רעיון טוב אז כלוב זה מקום שאנשים מאוד אוהבים להתאמן בו צריך לפחות 2 כאלה במכון סמיט משין גם מכונה מקובלת יחסית צריך אחת כזאת קרוס אובר המכונה הכי משומשת בחדר הכושר ספות לבנץ הרבה פלטות שלא יחסר לאנשים ומבחינת חוגים וכאלה נראה לי שחוגים מיוחדים משהו שאין במקומות אחרים כמו חוג קטלבלס וחוג קרוספיט וכמובן שגם חוג ספינינג שזה חובה בכל מכון... לגבי ההרצאות נשמע נחמד אבל אני לא יודע עם זה יתפוס

---------- התגובה התווספה ב 15:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:26 ----------

ושוב איפה אתם מתכננים לפתוח את החדר כושר מאוד מעניין אותי

גם אותי מעניין לדעת איפה, כי אני גר באזור השרון (למרות שאני מתגייס בקרוב)
וגם לדעתי TRX יהיה שימושי שם, שזה סוג אימון שהרבה אנשים יוכלו להשתמש בו, והוא לא קל בכלל (ניסיתי פעם אחת עם חבר)

• פותח/ת השרשור
האדם שהציע לי את היוזמה עובד בחברת המתנסים והוא מעונין לעשות את במתנס באחד המושבים בשרון,הוא דיבר על אבן יהודה,פרדסיה ועוד כמה מקומות.
סטודיו לאימונים פונקציונלים וחוגים נשמע טוב אבל זה משהו שהוא די MUST בחדרי כושר.
אני מנסה לחשוב על רעיונות מקוריים שימשכו אנשים למקום וישמרו אותם...אני רואה שלרובכם חשוב שיהיה דוקא הציוד המינימלי והיחסית זול(מוטות,ספות,משקולות)לעומת מכונות של עשרות אלפי שקלים...הלוואי וכולם היו לקוחות כמוכם!
אני רוצה להמקד ברעיונות שישאירו אנשים וירגישו יחודיות כי בוודאי שלא אצליח להתמודד עם הפאר והתקציבים של רשתות אבל הנה עוד דוגמה-כיום,ברשת גואקטיב ובחד"כ JOY(הוד השרון)ישנו תחום יועצי ספורט של המועדון שתפקידם לפגוש את המנויים לשיחה בלא תשלום שבעצם גם נותנת איבחון,גם מודדים,גם עושים פעילות בחד"כ ונותנים הכוונה מקצועית למנויים ועוזרים להם לבחור מסלול מתאים-אימון אישי,קבוצה,עצמאי...זה נחשב די חדש בישראל.

ראיתי פעם באיזה חדר כושר שהביא זירת אגרוף (נו.. עם החבלים וכל אלה) תקעו את זה באמצע המכון
והעבירו שם אימונים ואירחו תחרויות ומה לא.. מול האנשים במכון.
לא יודע כמה פרקטי לעשות את זה אבל השילוב של אומנויות לחימה וחדר כושר הולך מצויין.
חוץ מזה שזה גם נותן קצת בידור בין הסטים

ובתכלס העיקר שהמאמנים שם ידעו את הטכניקה של המורכבים ויתמכו בזה. באימונים האחרונים אני יותר מתרכז בלהתחמק מהמדריכים מאשר להתאמן

אני ממליץ על TRX, מהסיבה הפשוטה שאין כזה באזור (אני גר פחות מ5 קילומטר מהישובים שציינת)
וגם, כי זה אחלה אימון, וזה ימשוך הרבה אנשים

רוצה שיבואו הרבה אנשים? תביא מדריכות כוסיות ומדריכים שנראים כמו דוגמני פיטנס, אני מכיר כמה אנשים שנשארים במכון בגלל המדריכה השווה או המדריך עם הגוף האלוהי

אם אתה לא מחלק את עצמך לפלח שוק ספציפי אז אתה מחפש את המשותף לכולם וזה - "אם תבוא תצא בריא, יפה ורזה"

את זה מספקים כבר כיום, אין חדש תחת השמש.
תדרש יצירתיות כדי להביא משהו שונה תחת אותו רעיון.

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך,יצירתיות זה שם המשחק.אחד מכם נגע בענין המדריכים שזה סופר חשוב..אמנם נשמע ברור אבל אין ספק שצוות טוב יכול להחזיק מקום ולמשוך אנשים...יש פה מאמני כושר בפורום?(אולי זה לנושא חדש)
מה דעתכם על רעיון לפיו מנויים שמתמידים (לפי תנאים מסוימים כדי לקבוע התמדה)יקבלו איזשהן הטבות,כמו אימון אישי,שובר למרצ'נדייס וכדומה כדי 'לתגמל' ולעודד אותם...זו הבעיה של הרוב-התמדה.זה רעיון פשוט אבל נשמע אפקטיבי.
תחוצמזה רוצה לומר תודה לחברה שמגיבים פה וזורקים רעיונות,זה עוזר ומגניב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית