הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החדר כושר האידיאלי

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך
התמדה זה לא הבעיה שלך אם מסתכל על זה מנק' מבט פיננסית.
ואני דווקא חושב שעניין המדריכים הוא אפשרות מעניינת, אם זה לדרוש ידע נוסף מעבר ללימודי התעודה או שיפור היחס האישי וליווי אבל כמובן זה הכל מנק' מבט של עלות-תועלת וכח אדם זה יקר.

וכדי לא להשמע נגטיבי לחלוטין.
במידה והייתי פונה לקהל הרחב, אם יש מסביבי מתחרים (רשתות וחדרי כושר "רגילים")
הייתי הולך על פירמה של חדר-כושר קטן וטוב. מתפזר פחות על "מגוון" ומתרכז בדברים החשובים.
ומעבר לזה זה המיתוג מבחינת אטמוספירה של המקום - התחושה שאתה רוצה להעביר.

נערך לאחרונה:
השאלה שלך קצת בעייתי לשאול אותה בפורום הזה... לא בגלל שההמלצות שתקבל כאן לא טובות אלא בגלל שרוב האנשים כאן לא מייצגים את כלל האוכלוסיה המתאמנת בחדר כושר. אם תשאל אותי (יותר נכון בעבר כי היום אני לא מתאמן ברצינות) מה אני צריך אני אגיד לך שחשוב לי שיהיו דאמבלים של 45 עד 55 ק"ג שקשה למצוא בחדרי כושר היום, אבל אם תספור כמה אנשים בחדר כושר נוגעים במשקולות האלה תגלה שאתה יכול לספור אותם על יד אחת בד"כ. ולכן הרבה אנשים בפורום הזה שמחשיבים את עצמם רציניים מוצאים את עצמם מתוסכלים מול חדרי הכושר שחושבים יותר כלכלית ופחות לכיוון המתאמנים המתקדמים שמהווים אחוז קטן. אם התקציב שלך מוגבל כפי שאמרת מלבד ציוד משקולות בסיסי חשוב שיהיו מספיק מכשירי אירובי.

אני דווקא רואה בחדרי כושר של היום מגמה חיובית מאוד של שינוי.
לפני שנתיים הייתי יכול ללכת לישון בכלוב וצריך לשים שעון מעורר כדי שמשהו יעיר אותי.
היום אני מוצא את עצמי מוקף אנשים שעושים סקוואט ותרגילים דומים. המודעות מתפשטת...

• פותח/ת השרשור
אין מה לומר,כל אחד מכם מעלה נקודה טובה.
לא יודע איפה אתם מתאמנים אבל כיום בעיקר ברשתות שמים דגש גדול על מקצועיות וכמובן יכולות מכירה של מאמנים,הם עוברים השתלמויות והכשרות.אין ספק שסוג המתאמנים כמו באוכלוסיית הפורום מהווים אחוז די נמוך מהאוכל' הכללית בחד"כ אבל דווקא בגלל שהם נמצאים שם בתדירות גבוהה הם יכולים לראות ולשים לב לפרטים הקטנים מסביבם ולהיות אוביקטיבים.
תגובה למשתמש "האלוסינוגן",לקוחות קיימים הם הכי טובים לעסק של חדר כושר כי אם הם מרוצים ומתמידים הם ימשיכו לחדש ולמה התכוונת ב "חדר כושר קטן וטוב"-מזה מבחינתך?

זה גם נכון. יש שני צדדים למטבע.
אני מרוצה כאשר:
(1) יש לי מרווח תנועה ואני לא צריך להתחיל לארגן מחדש את המקום כל הזמן
(2) שעות פתיחה !
(3) מאמנים \ מדריכים מקצועיים ומרחב אישי - אם אני צריך עזרה יש מי שיכול לעזור ומצד שני לא מהסוג המציק שיש לו מה להעיר או לפקח
לי אישית חשוב העיצוב של המקום זה משרה אווירה מסויימת ואני הייתי רוצה לראות מקום "הארדקור" כמו זירת אימונים של אגרוף כפי שהמליצו
מלתחות נקיות ונוחות וסאונה

כל השאר זה גימיקים שיווקיים בעיניי...

הכוונה בחדר כושר קטן וטוב כלומר פחות זה יותר.
בעבר, התאמנתי בחדר כושר שהיה קטן יחסית היה מעין לובי כניסה קטן עם קבלה וכו' עם שהיה מעוצב כאילו הגעת לספא. חד"כ מאובזר בדיוק בכל הבסיסיים והחשובים. ומלתחות מפנקות. הייתה לי שם תחושה של בית.
הוא פשט רגל. 🤡

תעשה כמו אצלנו - סאונה משותפת גברים נשים... גם חוסך בהוצאות וגם תמיד נחמד לראות בחורות בלבוש מינימלי 😆

• פותח/ת השרשור
היית רוצה איזשהו מעקב,'הערכה'/תמריץ/תגמול על זה שמתמיד או עם לא הגעת אז שיתמרצו אותך להגיע...?מה ימשוך אותך לעשות אולי חוג-אם היה חוג 'קטלבלס' היית מנסה?
אם היה אירובי רק לגברים...?
איפה אתה מתאמן כיום?

אני מסופק ביכולת של חדר כושר להעניק תמריצים להתמדה, לבצע מעין מעקב אישי עשוי לעזור מאוד ולהעיד על התקדמות מה גם מעקב משותף שיהווה מעין תחרות וגיבוש בין המנויים. דווקא היה קטע מגניב שהחסרתי אימונים לשבוע והתקשר אליי המאמן לראות מה העניינים ולמה לא הגעתי - זה דווקא דבר נחמד, לא ההצקה אלא המאמץ ואכפתיות.
לא מוצא טעם בחוגים, רובם פופוליסטים, ברמה נמוכה מאוד ופונים לקהל של נשים. אם היה אומנות לחימה \ קרוספיט הייתי שמח לתת צ'אנס.
לא הבנתי, אירובי רק לגברים? ברמה של חוג. מספיק לי לשבת ליד איזה שמן בסאונה עזוב אותי מלרוץ ביחד עם 10 כאלו בחדר סגור.
גרייט שייפ, השיקול המנצח היה המיקום והמחיר (כיוון שכולם מספקים אותה סחורה +-)

• פותח/ת השרשור
אוקיי,אז גם למתאמן ותיק ורציני כמוך צריך לדאוג...
המעקבים האלה דרך המערכת הממוחשבת בחדרי כושר אחר נעדרים או כאלה שלא הגיעו שבועיים הם שירות מצוין עבור המנויים והמועדון.
איזה סניף דרך אגב של גרייט שייפ?

• פותח/ת השרשור
איך הצוות שם?שמעתי שיש שם דוקא כמה מדריכות מקצועיות?איך האוכלוסיה?

אין לי מגע עם המדריכים\מדריכות ברמה המקצועית, אין לי צורך בהם מבחינה זו אז לא יכול לענות לך על זה.
האוכולוסיה שם היא בעיקר צעירים (כלומר עד איזור גילאי 30) ולכן גם מה שקורה זה שיש את המתמידים שהופכים לקבועים והרב הגדול בתחלופה מתמדת. הבחורות הולכות לחוגים ואירובי. גברים משקולות ומכשירים כמובן. יש שם גם הרבה מתאמנים רציניים.

• פותח/ת השרשור
יפה,נשמע שיש שם אוירה טובה.הבנתי שמתאמן שם בחור שזכה במר ישראל באיזו קטגוריה - אכדרי משהו.
חוצמזה,תודה רבה על כל האינפורמציה גבר.

אתה באת למקום הלא נכון להתייעץ. אם תקח את כל ההמלצות פה, המכון שלך יפשוט רגל. מי שמכניס את רוב הכסף זה מבוגרים, רווקות (בד"כ צעירות יחסית 22-30) וגרושות. ולא, אני לא בקטע של "הדרת נשים" או "שובניזם" וגם לא פאשיסט, אם כי אלכס יטען אחרת.
בכל מקרה, מה אתה צריך במכון? אתה צריך לעשות סקר שוק מי ישלם לך בכלל למנוי במכון כושר וכמה (בהתאם למיקום הגיאוגרפי של המכון והאוכלוסיה הסובבת אותו). אם מדובר בצפונבונים שאוהבים לוקסוס, הייתי הולך על חדר כושר בסיגנון VIM בראשון לציון. אבל אמרת שהתקציב שלכם מוגבל, אם כי לפי הדיבור שלך כרגע שאתה רוצה לקנות הליכונים, קרוסטריינרים, ועוד מכשירים זה לא ממש תקציב מוגבל מדובר פה במאות אלפי דולרים (במקרה הטוב).
בגדול, זה לא משנה ממש מה תשים בחדר הכושר כי כולם בגדול סטנדארטים. אתה לא תצליח לשים איזה מכונת פלא שתחטב אותך בשבוע או לעשות איזה חוג מטורף שאף אחד לא שמע עליו עד היום שכולם ירצו לבוא דווקא אליך. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות, זה ייעוץ מקצועי בחדר כושר יחד עם כלים מקצועיים. מה זה כלי מקצועי? להביא מכשיר כמו בוד פוד לדוגמה (שקיים רק בחד"כ VIM בארץ), ולתת לאנשים מענה מדוייק (יחסית) על % השומן שלהם ולא לתת להם מספרים מונפצים של 50% שומן כשבקושי יש לו 20%. דבר שני, לעשות סינון קפדני של מדריכי כושר. מה זה סינון קפדני? ללכת בקו של הולמס פלייס ומרכזי הערכה, אבל לא מי שמוכר יותר, אלא מי שיודע יותר מידע מדוייק ויכול להוביל מתאמנים להצלחה (יחד עם פרמטר לא פחות חשוב כימיה ואישיות שתביא למכון כושר אימונים איישים = רוב הכסף).שוב, יש פה מעט פרטים כדי לעזור לך, אתה מדבר על משהו שצריך לעשות סקר שוקר מאוד קפדני במשך מספר רב של חודשים כדי לתת את התשובות למה שאתה מבקש. רעיונות זה נחמד, אבל כשזה מגיע לכיס שלך או יותר נכון של הבוס שלך, זה לא יהיה ממש נחמד.
הפרמטר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שתנצח מתחרים זה שירות. ברגע שתיצור תודעת שירות גבוהה בחדר כושר, אנשים ירצו להירשם וזה יעבור מפה לאוזן. אם תתיחס למתאמנים שלך בתור כסף ואובייקטים כמו שעושים ברשתות חדרי כושר גדולות כאלו ואחרות בארץ, אתה פשוט תהיה עוד חלק מאותו הזרם וכנראה שהרבה כסף מהחד"כ אתה לא תראה (כי הם יעדיפו ללכת לאותן הרשתות).

• פותח/ת השרשור
אהלן משה,תודה על ההשתתפות.
קיבלתי מה שאמרת וחלק מהדברים האלה נאמרו פה.אין לי ספק שמדריכים ברמה גבוהה ומקום שיהיה בעל אוריינטצית שירות גבוהה הם המפתח להצלחה אך מניסיוני גם כשיש לך את אלה לא תמיד החדר כושר יודע להבליט אתזה אלא ממשיך בסטנדרטיות.לכן אני מחפש מסלולים מקצועיים,רעיונות שיבליטו את היתרונות האלה,למשל בגו אקטיב ישנו מסלול לאימונים אישיים או קבוצות קטנות בטודיו נפרד רק לTRX.
המקום שלנו הוא יחסית קטן,הוא בישוב ולא בעיר גדולה וגם המודעות של אנשים למה שקורה בחוץ היא יחסית קטנה אז אני לא מעונין להעתיק ממקומות אחרים כי לא הכל מתאים אבל כן צריך להיות יצירתי.

מכשירי אירובי טובים
איזור משקולות חופשיות גדול
הרבה שטויות כמו פיטבול/TRX/גומיות מוזרות
חדר סטודיו לחוגים

כל האביזרי כוח זה כבר ירשמו/רשמו לך, אבל מה שמביא את הכסף והלקוחות המשלמים זה הנ"ל

• פותח/ת השרשור
שמתי לב לתופעה מתפשטת כיום בחדרי כושר,שוב באלו שנחשבים למקצועיים יותר בהם הדגש הוא יותר על אימונים פונקציונלים עם אביזרים נילווים ופחות עם משקולות-TRX,בוסו,גומיות,מכשיר ה"קאבלקרוס"...אנשים מחפשים חידושים ושינויים..לחלק גדול מהאוכלוסיה קשה להתחבר למשקולות.ישנו עכשיון חוג חדש של עבודה עם שקים,אימון אירובי על הריצפה המשלב כל מיני תרגילי פק"לים וכוח,הכל עם השק.
בחדרי הכושר הקטנים יותר זה כמו מערב פרוע..כל אחד עושה מה שנראה לו.
אני חושב שחוץ מהVIM שמשה הזכיר יש גם את הJOY בהוד השרון שהוא ברמה סופר גבוהה מבחינת מיכשור.

כל השטויות האלה זה למשוך את הלקוחות, אם הם ירצו תוצאות צריך לעבוד איתם על דברים רציניים + לראות שהם אוכלים נכון

• פותח/ת השרשור
אתה עובד כמאמן אישי רן,לא?
עצמאי,בחד"כ?יש מאמנים מאיזור השרון שאתה מכיר ויכול להמליץ?

אני מתאמן באזור השרון (באזור שציינת שיפתח החדר כושר)
ואין אף מדריך באזור שאישית (ואני מכיר את הרוב, בעיקר בחדר כושר שאני מתאמן) אני יכול להגיד "עליו אני באמת סומך", הרוב אלו ילדים שבדיוק סיימו את הלימודים בווינגיט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית