ייעוץ סקוואט של משקולנים

HaMBurGer

משתמש קבוע
1,400
1
נק' מוניטין:
502
1,400
1
למה משקולנים עושים סקוואט ש:
1. הברכיים ממש מתקדמות
2. הגב כמעט מאונך לרצפה
3. העמידה מאוד צרה
4. כפות הרגליים מקבילות ולא יוצאות החוצה

תודה רבה.

אני לא משקולן, אבל הרציונאל הוא שהסקוואט יהיה כמה שיותר דומה ליציאה מהבור בקלין. זה סיפור שונה לגמרי להוציא מוט מהראק ולהקפיד על טכניקה של סקוואט, לעומת לתת למשקלים מכובדים "ליפול" עליך בבור ולקום איתם.

• פותח/ת השרשור
אני לא משקולן, אבל הרציונאל הוא שהסקוואט יהיה כמה שיותר דומה ליציאה מהבור בקלין. זה סיפור שונה לגמרי להוציא מוט מהראק ולהקפיד על טכניקה של סקוואט, לעומת לתת למשקלים מכובדים "ליפול" עליך בבור ולקום איתם.

לפי ההיגיון הזה, למה שלא יעשו פרונט סקוואט במקום? וגם הפוזיציה של המוט היא כמו הבור בקלין.

ההיגיון שלי ממש לא הפך את הבאק סקוואט שלהם למיותר. מבאק סקוואט מתחזקים יותר מאשר מפרונט סקוואט, אבל עדיין רוצים לשמור על הדימיון בין התנועות הנדרש לספורט שלהם.

את זה גם אני לא מבין. יש שני טיעונים לזה שאני מכיר:
1. המשיכה הראשונה היא לא בדיוק דדליפט, ולא כדאי לייצר בלבול בין התנועות.
2. עומס יתר שייגרם משילוב של דדליפט עם שאר התרגילים.

ההיגיון שלי ממש לא הפך את הבאק סקוואט שלהם למיותר. מבאק סקוואט מתחזקים יותר מאשר מפרונט סקוואט, אבל עדיין רוצים לשמור על הדימיון בין התנועות הנדרש לספורט שלהם.

בדיוק, אז הם יכולים לעשות גם LB סקוואט וגם פרונט.
ככה גם מתחזקים יותר וגם מחקים את התנועה הנדרשת יותר.

על למה משקולנים עושים הייבאר תרגמתי מאמר שלם.
אני גם לא מסכים שבהכרח LB יחזק אותך יותר מ-HB . יש יותר מדי "אמונה עיוורת" בריפטו. הרבה מהטענות שלו (כמו LB מפעיל הרבה יותר שרירים) הן די תמוהות.

כמו שStarDust ציין, על למה משקולנים עושים HB יש מאמר שמציג את הדעה של גלן בנושא, מי שרוצה שיסכים ומי שלא - לא.

לגבי סוג ההיי באר של משקולנים, הדעה הרווחת היא שהcarry over יותר משתלם כשהסקוואט מבוצע כשהמותניים הם הציר והכל זז בהתאם אליהם לעומת HB שבו "מתיישבים" לאחור.

רוב מאמני המשקולות בדעה שככה צריך להיראות סקוואט היי באר של משקולנים:

The proper olympic high bar squat should be performed like this:

1. put bar on top of shoulders behind head.l
2. take a stance of about shoulder(or hip) width and balance over the rearfeet with a slightly outward point to the feet.(the knees wil follow the direction of the foot point)
3. take a breath and stick your tailbone out slightly, flexing your hips.
4. descend through the rearfeet, allowing yoiur knees to travel forward and your hips to travel downward and slightly back.
(the distance your knees will travel forward is dependant on your thigh length and flexibility in your ankles and hips)
5. descend to a position in which your hips are lower than your knees.
6. initiate the ascent, still through the rearfeet,by contracting glutes and quads and, as soon as possible, drive the hips forward to get vertically under the bar during the ascent while driving the torso back towards vertical to assist in gaining a more upright position.(the balance on the feet will go to the forefeet duing the middle stage of ascent)
7. Continue to drive towards standing until fully recovered, as you release your breath sometime during the ascent.

If you have long thighs, your knees will travel out past your knees. If it's me with my short thighs and stiff ankles, they won't. It is not inherently bad if your knees pass your toes.

לדוגמא:

אגב, רוב הסקוואטים של הילדודס המפורסמים מיו טיוב ניראים פחות או יותר ככה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
נראה לי שהוא לא עומד בסטנדרטים שלכם.

Mikhail Koklyaev squat 310kg x3 RAW - YouTube

אני מציע שהדיון ישאר על בני אדם ולא על קרנפים.

---------- התגובה התווספה ב 00:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:24 ----------

כמו שStarDust ציין, על למה משקולנים עושים HB יש מאמר שמציג את הדעה של גלן בנושא, מי שרוצה שיסכים ומי שלא - לא.

לגבי סוג ההיי באר של משקולנים, הדעה הרווחת היא שהcarry over יותר משתלם כשהסקוואט מבוצע כשהמותניים הם הציר והכל זז בהתאם אליהם לעומת HB שבו "מתיישבים" לאחור.

רוב מאמני המשקולות בדעה שככה צריך להיראות סקוואט היי באר של משקולנים:

The proper olympic high bar squat should be performed like this:

1. put bar on top of shoulders behind head.l
2. take a stance of about shoulder(or hip) width and balance over the rearfeet with a slightly outward point to the feet.(the knees wil follow the direction of the foot point)
3. take a breath and stick your tailbone out slightly, flexing your hips.
4. descend through the rearfeet, allowing yoiur knees to travel forward and your hips to travel downward and slightly back.
(the distance your knees will travel forward is dependant on your thigh length and flexibility in your ankles and hips)
5. descend to a position in which your hips are lower than your knees.
6. initiate the ascent, still through the rearfeet,by contracting glutes and quads and, as soon as possible, drive the hips forward to get vertically under the bar during the ascent while driving the torso back towards vertical to assist in gaining a more upright position.(the balance on the feet will go to the forefeet duing the middle stage of ascent)
7. Continue to drive towards standing until fully recovered, as you release your breath sometime during the ascent.

If you have long thighs, your knees will travel out past your knees. If it's me with my short thighs and stiff ankles, they won't. It is not inherently bad if your knees pass your toes.

לדוגמא:
Olympic Weightlifting - Ivan Chakarov - YouTube
Chinese Lifters at the 2008 Arnold - YouTube

אגב, רוב הסקוואטים של הילדודס המפורסמים מיו טיוב ניראים פחות או יותר ככה.
תודה, אבל...
השאלה היתה בכלל למה הם עושים את ה HB כמו שהם עושים אותו ( הדגשים שכתבת) ולא כמו "ישיבה אחורה".
אתה אומר בעצם בגלל שזה יותר מדמה את הנפילה בקלין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית