הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קרבי או עתודה?

• פותח/ת השרשור snirz
  • פורסם בתאריך

snirz

משתמש פעיל
808
10
נק' מוניטין:
1,559
808
10
אני נמצא כרגע בהתלבטות קשה. אני תלמיד מחשבים(5 יחידות כבר יש לי והשנה אני מרחיב לעוד 5) וקיבלתי זימונים מצה"ל לגאמ"א ועוד מסלולים של מחשבים. לצערי לא עברתי וכנראה שאני יהיה קרבי..במנילה שלי קיבלתי את האפשרויות האלה:

חיל התותחנים (תותחים / מנתץ / יחידת "מורן" / "רוכב שמיים" / מכ"מים)
לוחם איסוף בחיל האיסוף הקרבי
חיל השריון (כולל פלוגות סיור- פלס"ר)
משמר הגבול (כולל ימ"ס)
חיל הרגלים (חי"ר)
חיל ההנדסה הקרבית(כולל היחידה לסילוק פצצות, סיירת "יעל")
לוחם הגנ"א
לוחם חילוץ והצלה בפיקוד העורף
מאבחן ביטחוני במשטרה הצבאית

את האמת, אף אחת מהן לא קורצת לי.
האפשרות השניה שלי היא לעשות עתודה, אבל אני ממש לא רוצה להתחייב לצבא ל5 שנים לפחות.
מישהו שירת באחת היחידות ויכול להמליץ לי? או מישהו שעשה עתודה?

מה הבעיה עם עתודה? למה שלא נסיים ללמוד עכשיו ונעסוק בזה גם בצבא?

מה הבעיה עם עתודה? למה שלא נסיים ללמוד עכשיו ונעסוק בזה גם בצבא?

זו בדיוק הבעיה. מבחינת הצבא ההגדרה של "העסקה במקצוע" היא מאוד גמישה. אתה יכול ללמוד מדעי המחשב ולהיות בפועל מש"ק נתונים. מבחינת הצבא זה יהיה "העסקה במקצוע". למה? אתה הרי יושב ליד מחשב כל היום, לא? ואז בנוסף לכל הצרות אתה גם מחויב להם לשלוש שנות קבע נוספות.

כן יצא לי לפגוש כמה שעשו עתודה... אני חושב באלקטרוניקה וכל מה שהם עשו זה להיות אחראים על מכשיר קשר.
זה נפילה בין הכסאות.. מאוד מתסכל.

זו בדיוק הבעיה. מבחינת הצבא ההגדרה של "העסקה במקצוע" היא מאוד גמישה. אתה יכול ללמוד מדעי המחשב ולהיות בפועל מש"ק נתונים. מבחינת הצבא זה יהיה "העסקה במקצוע". למה? אתה הרי יושב ליד מחשב כל היום, לא? ואז בנוסף לכל הצרות אתה גם מחויב להם לשלוש שנות קבע נוספות.

כן יצא לי לפגוש כמה שעשו עתודה... אני חושב באלקטרוניקה וכל מה שהם עשו זה להיות אחראים על מכשיר קשר.
זה נפילה בין הכסאות.. מאוד מתסכל.

--
הבנתי, עכשיו אם נניח שאני אעשה תואר במדעי המחשב ואעסוק בצבא 6 שנים במקצוע שקשור לתיכנות האם זה ישתלם בסופו של דבר?

מה הכוונה בישתלם?
משהו שיתרום לך לעתיד?
כנראה שבצורה כלשהיא כן..
סוג של ניסיון תעסוקתי או משהו כזה.

אם זה באמת מה שיקרה, אז זה סה"כ אופציה טובה. אבל אתה לוקח סיכון שדברים לא יתנהלו כמו שאתה מתכנן.
באופן כללי - אלא אם כן אתה מנסה להימנע מקרבי, לא הייתי ממליץ ללכת למסלול הזה.

אני לא יכול ללכת למודיעין, ולקרבי זה רק יהיה בהתנדבות שלי מפני שאני לומד בבסיס צבאי והם שולחים רק למערך של הבצפר שבו אני לומד אלא אם כן אני מתקבל לקרבי עפ"י רצוני בלבד.

צבא זה מקום לאנשים מסוימים, אפשר לקרוא להם יצורים. אם אתה מתאים לצבא (יצור) או לא אני לא יודע. בגלל זה קשה לייעץ למישהו שאני לא מכיר על שאלה כזאת

תלוי איזה טיפוס אתה, את התשובה לשאלה הזאת יודע רק מי שמכיר אותך או אתה בעצמך

אני טיפוס שיכול להסתדר בכל מקום. אם לזה אתם מתכוונים..
השאלה מה יותר כדאי? למשל מבחינה כלכלית וכו'.

אני הייתי הולך על עתודה, אבל רק אם זה תואר אמיתי ולא חרטות של הנדסאים יג' יד' ושאר השקרים הללו.

נכון שאתה די אוכל אותה מבחינת זה שאתה מבזבז הרבה זמן בצבא על שירות מאורך, אבל זה יתרון גדול כשאתה משתחרר וחוטפים אותך כי לך יש את הניסיון שלאנשים שלמדו אחרי הצבא אין.

היום דיברתי עם חבר שלי שהוא בעתודה (שנה א' בתל אביב, לומדת הנדסת תוכנה)
שנה ראשונה יהיה לך יותר קל כי את הקורס של המחשבים אתה תדע (בהנחה שאתה עושה 10 יחידות לימוד במחשבים)
אחרי זה, כבר אין לך ממש חיים, כי רוב העתודיים לומדים כול היום, והחברים שלך מהבצפר בצבא.
אחרי זה בצבא אתה עוסק בתחום שלמדת, וכשאתה יוצא מהצבא, אתה יוצא כקצין, עם ניסיון, ותואר, וזה על חשבון הצבא.

רק קרבי!

אם יש שאלות ספציפיות על יחידה מסוימת אתה מוזמן. אני מאמין שלא חסר פה אנשים ששירתו ביחידות כאלה ואחרות.
לא רואה שום סיבה טובה ללכת לעתודה אקדמאית.

ברגע שאתה נכנס לצבא אתה נתקע בגיל מסוים. אתה כבר לא אזרח, אתה מפסיק להתפתח כבן אדם.
ככה לפחות אני מרגיש מאנשים שעשו את זה

מה אם ממר"ם? יחידה מצוינת
אם ניסית כבר נסה להגיש ערעור לעוד פעם
מקבלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית