ח"כ אחמד טיבי "אין ערך נעלה יותר מאשר להיות שהיד"

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך
נראה לי הגיע הזמן לחזור להפסיק להתעדכן בעיתונים\אינטרנט על מה שקורה בעולם.
עשיתי ככה במשך שנה+ אחרי הצבא, ונראה שהייתי יותר מאושר.

WTF?!

אם זה ערך כל כך עליון למה הוא לא שולח את הילדים שלו להיות שאהידים?

הצביעות...אחחח הצביעות

כפי שהוא מסביר, "אין עם שלא מעלה על נס את החללים שנפלו תוך כדי שחרור. כולם מכירים את הביטוי 'טוב למות בעד ארצנו."

אני לא מבין איך זה שונה מהותית ממה שקיים בעולם ה"מערבי".

כפי שהוא מסביר, "אין עם שלא מעלה על נס את החללים שנפלו תוך כדי שחרור. כולם מכירים את הביטוי 'טוב למות בעד ארצנו."

ההבדל הוא שהם מקדשים את המוות ולא את החיים. ואנחנו כבר לא בעידן טרומפלדור, טוב לחיות בעד ארצנו ולא למות.

הבן זונה חותר תחת השלטון שלנו כנגדנו, שיגיד תודה שלא מעיפים אותו לשטחים.

• פותח/ת השרשור
הוא כמו אם לא יותר גרוע מערבי שתומך בשהידים ובטרוריסטים....
בושה לישראל שיש בנאדם כזה וכמו הערבייה המסריחה בכנסת שלנו

מסכים. הבעיה לא באמרה אלא בעמדה של מחזיק הדעה.
הבנאדם חבר כנסת. זה רק מעיד על מדינה מעורערת על עצמה. יהודית\פלורליסטית, סוציאליסטית\קפיטליסטית...
זה מרעיד את היציבות שעליה עומדת המדינה עצמה.
זה או שיחליטו מאחורי מה הם עומדים, או שלא יתערבו בכלל (אני אשמח אם האופציה השנייה תתקיים)

הוא צודק שהרוגי מהומות אוקטובר נרצחו ע"י כוחות הביטחון בהוראת ראש הממשלה אהוד ברק ומפכ"ל המשטרה אליק רון לירות אש חיה במפגינים (וגם כדורי גומי ואמצעים לפיזור הפגנות)

מה לעשות שעל מפגינים לא יורים אש חיה אותו יחס מקבלים גם הערבים וגם המתנחלים אבל בהפגנות ברוטשילד של הילדה החמודה דפני לא השתמשו באלימות כלפי המפגינים

אני לא מכיר אומה ששולחת את בניה ובנותיה להתאבד על מנת לרצוח כמה שיותר אזרחים חפים מפשע אצל האויבים שלהם.
אני לא מכיר אומה שמחנכת מגיל צעיר שלמות זה רצון האל ולקחת איתם כמה שיותר יהודים 'רשעים' זאת מצווה אדירה ותעניק 72 בתולות בגן עדן.

הביטוי טוב למות בעד ארצנו שונה אלפי מונים מהמחבלים האיסלאמופאשיסטיים שבאים לרצוח בכוונה תחילה כמה שיותר חפים מפשע אך ורק בגלל שהם משתייכים ללאום מסוים בלי הבדלה של גיל ומין.

כנראה שאתה צריך לקרוא קצת יותר ולהבין מה הולך פה. מומלץ בחום.

הוא צודק שהרוגי מהומות אוקטובר נרצחו ע"י כוחות הביטחון בהוראת ראש הממשלה אהוד ברק ומפכ"ל המשטרה אליק רון לירות אש חיה במפגינים (וגם כדורי גומי ואמצעים לפיזור הפגנות)

מה לעשות שעל מפגינים לא יורים אש חיה אותו יחס מקבלים גם הערבים וגם המתנחלים אבל בהפגנות ברוטשילד של הילדה החמודה דפני לא השתמשו באלימות כלפי המפגינים

אחד מנרצחי אוקטובר היה יהודי שחטף אבן על לא עוול בכפו. כך שהמהומות האלה היו אלימות מאוד וכנראה שאין ברירה והיה צריך להשתמש בכוח על מנת להשתלט עליהן ולפזרן. אין ספק שהאמצעים שהשתמשו בהם אז היו בעייתיים וכנראה שהיו צריכים להשתמש בציוד פחות קטלני. איך אתה מציע לפזר מהומות אלימות שבהן בלי הרבה בעיות יכולים להירצח אנשים שנקלעו בטעות למקום?

נערך לאחרונה:
אני לא מכיר אומה ששולחת את בניה ובנותיה להתאבד על מנת לרצוח כמה שיותר אזרחים חפים מפשע אצל האויבים שלהם.
אני לא מכיר אומה שמחנכת מגיל צעיר שלמות זה רצון האל ולקחת איתם כמה שיותר יהודים 'רשעים' זאת מצווה אדירה ותעניק 72 בתולות בגן עדן.

הביטוי טוב למות בעד ארצנו שונה אלפי מונים מהמחבלים האיסלאמופאשיסטיים שבאים לרצוח בכוונה תחילה כמה שיותר חפים מפשע אך ורק בגלל שהם משתייכים ללאום מסוים בלי הבדלה של גיל ומין.

אחד מנרצחי אוקטובר היה יהודי שחטף אבן על לא עוול בכפו. כך שהמהומות האלה היו אלימות מאוד וכנראה שאין ברירה והיה צריך להשתמש בכוח על מנת להשתלט עליהן ולפזרן. אין ספק שהאמצעים שהשתמשו בהם אז היו בעייתיים וכנראה שהיו צריכים להשתמש בציוד פחות קטלני. איך אתה מציע לפזר מהומות אלימות שבהן בלי הרבה בעיות יכולים להירצח אנשים שנקלעו בטעות למקום?

חמוד אני לא ראש הממשלה ולא מפכ"ל המשטרה, זה הבעיה שלהם בשביל זה הם מקבלים משכורת מכובדת. בין היתר לתת מענה לתרחישים הללו
וההרוג היהודי הוא גם באשמת המדינה והמשטרה שלא דאגה למנוע זריקת אבנים על כביש החוף

נערך לאחרונה:
אין ערך נעלה יותר מלתקוע לו כדור בראש
איך לעזאזל הגענו למצב שהטמבל הזה מכהן כחבר כנסת ועוד קורא לנו "כובש ישראלי" ותומך בפלסטין
בדיוק כמו חנין זועבי, משלמים להם עשרות אלפי שקלים והם מקבלים חסות מהמדינה המפגרת...פשוט בושה.
איך המדינה הדרדרה לכזאת טיפשות אבסורדית?
למה שלא נממן לחמאס את הנשק והפגזים שהם משגרים אלינו וזהו?

מסכים. הבעיה לא באמרה אלא בעמדה של מחזיק הדעה.
הבנאדם חבר כנסת. זה רק מעיד על מדינה מעורערת על עצמה. יהודית\פלורליסטית, סוציאליסטית\קפיטליסטית...
זה מרעיד את היציבות שעליה עומדת המדינה עצמה.
זה או שיחליטו מאחורי מה הם עומדים, או שלא יתערבו בכלל (אני אשמח אם האופציה השנייה תתקיים)

הבנאדם חבר כנסת ועדיין הוא יכול להחזיק בדעות ועמדות עצמאיות כפי שכל אזרח יכול במדינה דמוקרטית מתוקנת. והמדינה הזאת מעורערת לא בגלל אנשים שסה"כ עובדים לפי חוקיה, אלא בגלל שהיא טוענת מצד אחד שהיא מדינת היהודים, ומצד שני שהיא דמוקרטית ומדינת כל אזרחיה.

המושג שהיד לא קשור בהכרח להתאבדות. שהיד הוא כל בן אדם שמת תוך כדי או כתוצאה ממאבק בשם אמונתו. זה מקביל לחייל שמקריב את עצמו בשם ההגנה על מולדתו, או אישה שנרצחת בפשע שנאה, וכ'ו. הוא הסביר את עצמו בכך שהדגים כי זה לא שונה מהותית ממושגים אחרים שאתם מכירים. בלי קשר למי צודק או לא, ומי נלחם עם הטובים ועם הרעים. וגם אני בעצמי לא התייחסתי למי צודק או לא.

נערך לאחרונה:
רק ישראלים יעוותו דברים בצורה כזאת כדי להוציא אותו בצורה שנוח להם.

.
המושג שהיד לא קשור בהכרח להתאבדות. שהיד הוא כל בן אדם שמת תוך כדי או כתוצאה ממאבק בשם אמונתו. זה מקביל לחייל שמקריב את עצמו בשם ההגנה על מולדתו, או אישה שנרצחת בפשע שנאה, וכ'ו. הוא הסביר את עצמו בכך שהדגים כי זה לא שונה מהותית ממושגים אחרים שאתם מכירים. בלי קשר למי צודק או לא, ומי נלחם עם הטובים ועם הרעים. וגם אני בעצמי לא התייחסתי למי צודק או לא.

הגדרה מויקיפדיה: שהיד (شهيد, בריבוי شهداء שֻהַדַאא) הוא מונח דתי-מוסלמי, שפירושו המילולי הוא "עֵד". זהו תואר שניתן למוסלמי לאחר מותו, אם מת תוך כדי קיום מצווה דתית, או תוך כדי מלחמה למען הדת.

אז מה שאתה אומר זה בעצם מה שרוב העולם מסרב להבין שהסכסוך כאן הוא דתי בלבד ולא אתני או גאוגרפי. זאת מלחמת דתות ותרבויות ושום ויתור כזה או אחר על שטחים לא יהיה מספק בשביל לסיים את האלימות.
מפלצת שמתפוצצת באמצע בית קפה בשם דת האיסלאם ורוצח בכוונה תחילה חפים מפשע רק בגלל השתייכותם לדת או אומה מסוימת, זה השהיד של אחמד טיבי וזה השהיד שאתה מגן עליו בעצם.
זה לא מקביל לחייל בצבא כי המטרה של צה"ל היא לא להרוג כמה שיותר אזרחים חפים מפשע רק בגלל השתייכות לדת או לאום מסוים וגם הלחימה אינה מתבצעת בשם דת כלשהי. מה גם שהמטרה היא לא הקרבת חיים אלא השגת מטרות צבאיות בלבד (כמעט תמיד) כגון הריגת מחבלים חמושים, סריקות אמל"ח וכו'.

אם צה"ל היה שולח חיילים כבודדים או בחוליות קטנות בשביל להכנס לעזה ולטבוח בכמה שיותר אזרחי המקום ולמות תחת 'קידוש השם' אז אולי היה אפשר לאמר שיש הקבלה מסוימת.

הבנאדם חבר כנסת ועדיין הוא יכול להחזיק בדעות ועמדות עצמאיות כפי שכל אזרח יכול במדינה דמוקרטית מתוקנת. והמדינה הזאת מעורערת לא בגלל אנשים שסה"כ עובדים לפי חוקיה, אלא בגלל שהיא טוענת מצד אחד שהיא מדינת היהודים, ומצד שני שהיא דמוקרטית ומדינת כל אזרחיה.

לזה בדיוק התכוונתי.

לזה בדיוק התכוונתי.

יש הצעות לפתרון?
הבעיה מתחילה בגלל שלא יודעים עדיין הגדרה מדויקת ל-מיהו יהודי.
אני אישית תומך במודל של מדינת לאום, שעובד בצורה יחסית טובה ברוב מדינות העולם. כמובן לתת את כל הזכויות למיעוטים שחיים במדינה אך חובה לשמור על רוב של לאום מסוים על מנת לא להגיע למלחמת אזרחים (כמו ביוגוסלביה למשל) בגלל בדלנות ורצון לעצמאות של קבוצות מסוימות.

יש הצעות לפתרון?
הבעיה מתחילה בגלל שלא יודעים עדיין הגדרה מדויקת ל-מיהו יהודי.
אני אישית תומך במודל של מדינת לאום, שעובד בצורה יחסית טובה ברוב מדינות העולם. כמובן לתת את כל הזכויות למיעוטים שחיים במדינה אך חובה לשמור על רוב של לאום מסוים על מנת לא להגיע למלחמת אזרחים (כמו ביוגוסלביה למשל) בגלל בדלנות ורצון לעצמאות של קבוצות מסוימות.

אף פעם לא הקדשתי לזה מספיק מחשבה כי זה לא ישנה דבר וזה באמת בעיה מורכבת, בעיקר כי היא מתגלגלת ומתפשטת כמו סרטן ביסודות המדינה.
אני חושב שהכי ריאלי זה קודם כל להתמקד בפתרון (מה המדינה יכולה לעשות) ולא בבעיה (מה הערבים יעשו). ויש 2 פתרונות עיקריים. האחד זה להצטמצם למדינה יהודית (יהודית כמורשת, לא דת) והשני זה להתרחב לרפובליקה (לעומת דמוקרטיה עם יד ממשלתית חזקה, שבה רב ערבי מהווה איום).

אף פעם לא הקדשתי לזה מספיק מחשבה כי זה לא ישנה דבר וזה באמת בעיה מורכבת, בעיקר כי היא מתגלגלת ומתפשטת כמו סרטן ביסודות המדינה.
אני חושב שהכי ריאלי זה קודם כל להתמקד בפתרון (מה המדינה יכולה לעשות) ולא בבעיה (מה הערבים יעשו). ויש 2 פתרונות עיקריים. האחד זה להצטמצם למדינה יהודית (יהודית כמורשת, לא דת) והשני זה להתרחב לרפובליקה (לעומת דמוקרטיה עם יד ממשלתית חזקה, שבה רב ערבי מהווה איום).

צודק 100% לגבי שאנחנו צריכים להתמקד מה אנחנו יכולים לעשות בלי להתחשב במה יעשו אחרים.
לא הבנתי למה הכוונה להצטמצם או להתרחב אצלך. מבחינה גאוגרפית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית