הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית תוכנית אימונים לאבא שלי

YanivKela

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
58
35
0
אוקי אבא שלי עכשיו רוצה להתחיל להתאמן במכון כושר, הוא הזניח את הגוף שלו המון זמן ועכשיו התחיל לדאוג למצב הבריאותי שלו, כרגע אני עושה תוכנית SS אבל זה ברור לי שזה לא מה שמתאים לו
הנתונים שלו הם :
משקל: 100
גובה: 173
אין לו ממש מסת שריר כי מעל 30 שנה שהוא לא מתאמן בכלל, המצב הבריאותי שלו קצת מלחיץ אותי ואני מאוד אשמח אם תעזרו לי לבנות לו תוכניות אימונים שתוכל לעזור לו לרדת במשקל ולנהל חיים בריאים יותר, תודה מראש 😃

קודם כל אתה יכול לקרוא את המדריך לחיטוב בפורטל קילוגרם , זה ממש יעזור ובקלות תוכל לסדר לו תפריט נוח, רק נקווה שהוא ישקיע אני גם ניסיתי לסדר לאבא שלי והוא לא התמיד .
תוכנית אימונים לדעתי לפי המשקל שלו שהוא ממש גבוה שיתחיל בעיקר הליכה בהתחלה ואם המצב הבריאותי מאפשר אז גם ריצה שחייה וכו , בקיצור ספורט אירובי . שיאכל בריא , אני מאמין שהמטרה היא לא לבנות לו כוח או לגרום להיפוטרפיה אז לדעתי אירובי יספיק ואולי קצת מוכנות בחדכ' העיקר זה התזונה . מאחל לו המון בהצלחה אני מקווה שתצליח

הייתי אומר ש-SS זו תוכנית שמתאימה לו, אבל אני לא בטוח שאתה מוסמך מספיק ללמד אותו לעשות סקוואט ודדליפט.

תלוי במצב בריאותי ומה המטרה בכל זה.
הייתי הולך על תוכנית FBW שמכילה תרגילים בסיסיים (לחיצה, משיכה, חתירה ...), אפשרי להתחיל ממכונות אם יש בעיה של חוסר גמישות או מגבלה של תנועה.
אפשר גם לבנות תכנית קרוספיט בהתאמה, אם התוצאה המיוחלת היא יותר "כושר כללי".

וכמובן לשלב תכנית חיטוב \ שינוי בהרגלי תזונה.

אבא יש רק אחד

...משקל: 100
גובה: 173
אין לו ממש מסת שריר כי מעל 30 שנה שהוא לא מתאמן בכלל
כדאי מאד שעם הנתונים האלה הוא יעשה בדיקת מאמץ לפני שהוא מתחיל איזושהי פעילות גופנית. מחקרים מראים ש"יהיה בסדר" מפסיק לעבוד בסביבות גיל 50.

כדאי מאד שעם הנתונים האלה הוא יעשה בדיקת מאמץ לפני שהוא מתחיל איזושהי פעילות גופנית. מחקרים מראים ש"יהיה בסדר" מפסיק לעבוד בסביבות גיל 50.
איזה מגזימן , טוב שלא התקשרת למעצב מצבות כבר

לדעתי NAVE צודק, אירובי לא יותר מדי עצים , תזונה נכונה וטיפה כוח במכונות

תראה להמליץ ככה דרך הפורום זה לא יהיה רציני או מקצועי מבלי להכיר את אבא שלך.
למה אתה מתכוון שהמצב הבריאותי שלו מלחיץ?
הוא נבדק אצל רופא, עשה בדיקות דם? יש בעיות מיוחדות?

כל עוד הוא אבא ממוצע, בריא בגדול, בגיל 50.
עזוב אותך משטויות, וSS זה בכלל מנותק מהמציאות של האבא בן ה50 הממוצע בישראל (כתוכנית).
המטרה וההישג היא שמישהו כזה יבוא, וימשיך לבוא, ושבאיזה שהוא שלב...
שזה יהפוך לחלק מאורח החיים שלו בצורה אוטומטית.
וכדי שימשיך לבוא בתור בן 50 ממוצע, צריך להיות לו סבבה, לאו דווקא קשה- אלא סבבה, לצערי זאת המציאות.

נסה לעבוד איתו כמה שיותר רב מפרקי עם משקל חופשי,
ובין העבודה "האמיתית" והלפעמים "משעממת יותר" (כלשונם) - גוון לו כל פעם עם תרגילי עזר שונים ושילובים שונים ביניהם.

אבא שלי בן 48 ועובד לפני ההנחיות שלי, אחד מהפרטנרים שלי באימונים בן 45 (אבל מזן אחר ל-ג-מ-ר-י...), ואני מנחה בחד"כ חבר'ה בגילאים הללו כל הזמן ולכן אני אומר לך- אפשר ונדרש להתפשר על "איכות האימון" במטרה לגרום למתאמנים בגילאים הללו להנות בחדר כושר ולהמשיך להתאמן ( ללא קשר להיבט הכלכלי של חדר הכושר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית