הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון leagains יתרונות וחסרונות?

One two 3

משתמש מתחיל
69
0
נק' מוניטין:
-1
69
0
עד עכשיו כל הדעות שראיתי היו או יחס בביטול , או פנאטיות ("מה הטעם לאכול באמצע היום זה כמו ללכת לישון 5 פעמים ביום" , אמר מישהו שלא שמע שאפשר אבל שיהיה)

באיזה מקרים כדאי להמשיך ליישם את זה ? מה הייתרונות הבולטים , מה הנזק , איך לשפר ומה רמת המחוייבות שצריך? (היו לי מקרים לא פעם שסירבתי בראנץ' שהיה דיי טעים למראה , יצאתי מפגר או לא?)

מבחינה מעשית אני מעדיף צום על ארוחות קבועות כל עוד אני לא תקוע בבית עם האוכל. אין לי בעייה עם צ'יטינג או חוסר תאבון .

תעשה מה שנוח לך כמות ארוחות ותיזמון לא משנה. אין יתרונות ואין חסרונות הכל תלוי בנוחות(למרות שמרטין טוען שיש יתרונות מסויימים כמו באיבוד שומן עיקש עקב חסימת רספטורי איי והפעלת רספטוריי בי).
ולא צריך להיות "פשיסט אוכל". גם אם אתה בתוכנית מסויימת פעם אחת "לרמות" לא יזיק, אז אם ממש בא לך לאכול במהלך הצום Go for it.

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שנוח לך כמות ארוחות ותיזמון לא משנה. אין יתרונות ואין חסרונות הכל תלוי בנוחות(למרות שמרטין טוען שיש יתרונות מסויימים כמו באיבוד שומן עיקש עקב חסימת רספטורי איי והפעלת רספטוריי בי).
ולא צריך להיות "פשיסט אוכל". גם אם אתה בתוכנית מסויימת פעם אחת "לרמות" לא יזיק, אז אם ממש בא לך לאכול במהלך הצום Go for it.
כל הדיון על הייתרונות החסרונות מתחיל ממחקרים טובים מסויימים ואז עושים מהם מסקנות "זה מפעיל גן X ומונע גן Y" ומשם זה מגיע למיתוסים מטורפים וסותרים אחד את השני...

אני כבר עושה את זה נראה לי ללפחות 3 או 4 חודשים , אין לי מושג את האמת.
מבחינת סגנון חיים זה שיפור ענקי , אפילו חסכתי כסף באוכל.
מבחינת תוצאות יש , אבל לא ממש התקדמתי מאז במאסה (אולי כי רוב הזמן אני בחיטוב , ירדתי מ96 קילו ל84 .... ואני רואה את הקוביות בפעם הראשונה מאז התיכון)

אבל עדיין יש את הפחד שכל זה בולשיט וצום של 16-20 שעות זה לא אותו דבר כמו ארוחת בוקר וערב (במקום ערב 1 וערב 2) יכול להזיק להרכב גוף יותר ממה שהוא מועיל במקרים מסויימים.

יותר "נזק" מכל דיאטה חריפה שנמשכת לאורך זמן (3-4 זה לא מעט) לא נראה לי שזה עושה. בתכלס הייתי יוצא לשבועיים נייטרלי כדי לאזן הורמונים, אבל אין לי מושג לגבי השיטה עצמה, הדעות חלוקות. כל עוד אתה רואה תוצאות ומצליח איכשהו לשמר כוח נראה לי בסדר.

• פותח/ת השרשור
יותר "נזק" מכל דיאטה חריפה שנמשכת לאורך זמן (3-4 זה לא מעט) לא נראה לי שזה עושה. בתכלס הייתי יוצא לשבועיים נייטרלי כדי לאזן הורמונים, אבל אין לי מושג לגבי השיטה עצמה, הדעות חלוקות. כל עוד אתה רואה תוצאות ומצליח איכשהו לשמר כוח נראה לי בסדר.
אני מצליח בעקרון לשמר כוח ולהתקדם(לאט , שוב , חיטוב) בעיקר כי אני עדיין לא מתאמן מתקדם, ומשקלי העבודה שלי נמוכים (140 קילו בדדליפט בסוף החיטוב ב85קילו משקל גוף, ואז קיבלתי זיהום בגרון וחום ולא התאמנתי 10 ימים אכלתי נייטרלי ועכשיו אני מתחיל להרים מ80 קילו בעליות של 10 כל אימון כנ"ל לרוב התרגילים האחרים בנוסף למאזן חיובי קל כל יום עד שאחזור לעבודה במשקלים הקודמים ואעבור כנראה)

עוד משהו ששמתי לב - יש הבדל דיי משמעותי לאימון בצום(מקסימום חומצות אמינו) מול אימון עם ארוחה של כ600-900 קק"ל , באימון בצום הכוח פשוט נופל אחרי הסט הראשון , לדוגמה מתח - מתחילים מ5 חזרות + 20 ק"ג בסט שלישי אי אפשר להשלים 5 עם משקל גוף לעומת זאת עם אוכל אפשר לעשות 3 סטים עם 20 . אולי זה פסיכולוגי , אני לא יודע, כנראה שלא.

בכל אופן הרציונל של כל התומכים של זה הוא שאם אתה נמצא במצב של סטרס מסויים ( עבודה , לימודים , בכללי להיות על הרגליים) מילא הגדילה לא תהייה הכי טובה ויש יותר פוטנציאל לשריפת שומן, ובפועל אתה לא באמת עם בטן ריקה אלא אך ורק ב5 שעות האחרונות של הצום בדרך כלל .

מבחינת ביצועים בחיים זה דיי הגיוני , מה גם ארוחה גדולה סוחבת חלק מהאנשים(כולל אותי) לישון וזה משפר את השינה.

אה - ומרטין מייעץ גם ליטול קפאין באזור הצום בעיקר בחיטוב , התזמון באמת משנה?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית