הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עם סגולה

המוזיקה זה נושא שאני די קרוב אליו ומכיר את הברנז'ה, מה שביסט אומר נכון. פינגווין אתה לא מספיק אינטיליגנט בשביל להבין מה זה "אמן" בחור שהתברך בקול יפה זה לא הופך אותו לאמן. אם מאחורי אייל גולן לא הייתה סוללה יחצנית שכותבת לו את השירים, מלחינה לו ומפיקה אותו הוא היה היום עושה חלטורות וחאפלות לשירים של לדודו אהרון או משהו. אמן לדוגמא זה מישהו שבאמת יודע מה זאת מוזיקה יודע לכתוב להלחין לנגן להפיק וגם לשיר (ראה ערך אסף אמדורסקי שכתב,הלחין,ניגן בכל כלי והפיק את האלבום שלו לבד- ואני לא מת עליו או חסיד שלו אבל מעריך אותו). יש לי המון חברים נגנים שמנגנים בשביל הזמרים המזרחיים כדי שיהיה להם יותר הופעות וכסף. בארה"ב לדוגמא יש לי בן דוד שהוא מוזיקאי ומנגן בלהקה שהיא לא מוכרת כלל רק באיזור שהוא גר בו וכל הופעה הם מקבלים לפחות 3000 דולר, הם 4 ומופיעים בערך 4-5 פעמים בשבוע תעשה את החשבון ושוב אני מזכיר הם להקה קטנה לא מפורסמת שאף אחד לא מכיר. בארץ אתה תראה כמעט את אותם אנשים על הבמה (אלא אם כן זאת להקה בילד אין) מנגנים עם מליון אמנים, בדיוק מהסיבה הזאת אני אישית החלטתי לא ללכת ללמוד ברימון ולהשאיר את המוזיקה בגדר "תחביב" וכל הכבוד למי שכן מנסה בארץ כי זה קשה.

המוזיקה זה נושא שאני די קרוב אליו ומכיר את הברנז'ה, מה שביסט אומר נכון. פינגווין אתה לא מספיק אינטיליגנט בשביל להבין מה זה "אמן" בחור שהתברך בקול יפה זה לא הופך אותו לאמן. אם מאחורי אייל גולן לא הייתה סוללה יחצנית שכותבת לו את השירים, מלחינה לו ומפיקה אותו הוא היה היום עושה חלטורות וחאפלות לשירים של לדודו אהרון או משהו. אמן לדוגמא זה מישהו שבאמת יודע מה זאת מוזיקה יודע לכתוב להלחין לנגן להפיק וגם לשיר (ראה ערך אסף אמדורסקי שכתב,הלחין,ניגן בכל כלי והפיק את האלבום שלו לבד- ואני לא מת עליו או חסיד שלו אבל מעריך אותו). יש לי המון חברים נגנים שמנגנים בשביל הזמרים המזרחיים כדי שיהיה להם יותר הופעות וכסף. בארה"ב לדוגמא יש לי בן דוד שהוא מוזיקאי ומנגן בלהקה שהיא לא מוכרת כלל רק באיזור שהוא גר בו וכל הופעה הם מקבלים לפחות 3000 דולר, הם 4 ומופיעים בערך 4-5 פעמים בשבוע תעשה את החשבון ושוב אני מזכיר הם להקה קטנה לא מפורסמת שאף אחד לא מכיר. בארץ אתה תראה כמעט את אותם אנשים על הבמה (אלא אם כן זאת להקה בילד אין) מנגנים עם מליון אמנים, בדיוק מהסיבה הזאת אני אישית החלטתי לא ללכת ללמוד ברימון ולהשאיר את המוזיקה בגדר "תחביב" וכל הכבוד למי שכן מנסה בארץ כי זה קשה.

במה שאתה כתבת אני די מסכים.
בתור יוצר מוזיקה אלקטרונית ואדם שמאוד אוהב מוזיקה טובה, קשה לי מאוד להעריך מישהו שרק שר ולא עושה שום דבר יותר. לא מוזיקאי, לא כותב שירים, סתם קול. אני מעריך הרבה יותר אנשים שכותבים, מנגנים ושרים את המוזיקה שלהם. זה מבחינתי אומן אמיתי.
בעבר התלבטתי גם כן אם ללמוד בצורה יותר מקצועית דברים במוזיקה אלקטרונית וכאלה, מסיבות כאלה ואחרות החלטתי להשאיר את זה כתחביב (שקצת נזנח). אני לא מוכן להתמסחר בשביל למכור עוד כמה אלבומים או עוד כמה הופעות וזה מה שדורשים בתעשיה הרבה פעמים. אני כותב מוזיקה בשביל הכיף שלי, כשיש לי זמן והתוכן שלה הוא מה שאני מרגיש איתה טוב. אחרי שאסיים את הלימודים אני מאמין שאשקיעה כמה ג'ובות לבנות אולפן אלקטרוני קטן ובטח יתפנה לי זמן לכתוב מוזיקה ואולי גם להופיע קצת אחרי שאשתפר.

אייל גולן זאת לא בדיוק דוגמא לאומן ואת האלבום הראשון שלו הוא דווקא הפיק ומימן בעצמו עזוב את זה שהאלבום היה אכזבה חוץ משיר אחד הוא לא כתב כלום וההצלחה שלו התחילה הרבה לפני עוד מהאלבום בלעדייך שיצא ב97 ומשם הוא רק טיפס וטיפס והיום הוא שולט במוזיקה המזרחית ובכל מה שקשור אלייה .. אבל קח לדוגמא את דודו אהרון כותב מלחין שר הכל כנל לגבי משה פרץ

אייל גולן זאת לא בדיוק דוגמא לאומן ואת האלבום הראשון שלו הוא דווקא הפיק ומימן בעצמו עזוב את זה שהאלבום היה אכזבה חוץ משיר אחד הוא לא כתב כלום וההצלחה שלו התחילה הרבה לפני עוד מהאלבום בלעדייך שיצא ב97 ומשם הוא רק טיפס וטיפס והיום הוא שולט במוזיקה המזרחית ובכל מה שקשור אלייה .. אבל קח לדוגמא את דודו אהרון כותב מלחין שר הכל כנל לגבי משה פרץ

למי אכפת במה אייל גולן שולט. המוזיקה שלו לא מי יודע מה מעניינת למען האמת. בדברים שלו בתקופה של אתניקס עוד יש מוזיקה לא רעה, היום הכל סתם מסחרה משעממת ושירים שאחרי חודש המאזינים זורקים לפח ועוברים ללהיט הבא.
אני לא נמנה עם מעריצי דודו אהרון או משה פרץ, אבל אין ספק שיש לי הערכה יותר גדולה כלפיהם כאומנים בגלל שהם גם כותבים וגם מלחינים. אבל בטח אחרי אלבום ראשון או שני הם עוברים למסחרה המקובלת וכל מיני אנשים עושים להם את רוב העבודה והם רק מופיעים וגורפים את הרווחים. תקן אותי אם אני טועה לגביהם?

אני לומד משפטים , אבל בין היתר יש לי הרכב קטן, אני מנגן בכל מיני במות פתוחות לפעמים עושה חלטורות של הקלטות והפקות וזהו נהנה מזה. אם הייתי צריך לחיות מזה נראה לי שזה היה הופך את התחביב להרבה יותר "מבאס" ופחות כיף. שוב אני אומר אני מעריך את מי שלוקח יוזמה ועושה את זה אבל מהיכרות אישית שאתה "תלוי" ביצירה שלך זה הופך לבאסה וזה מוציא את הכיף וה"טוהר" שבזה ואז אי אפשר ליצור בגלל זה רואי מלא להקות שהיו מצויינות מתמסחרות לאללה.

בקשר לדודו אהרון הוא לא מלחין כלום, הוא לא יודע את ההבדל בין אקורד מז'ורי לאקורד מינורי. הוא "מלחין" בשירה שלו אבל הוא לא יכול להגיד לפסנתרן שלו תשמע תוסיף לי SUS7 או דברים כאלו.
חוצמזה שעל המילים שהוא כותב אני בכלל לא רוצה לבזבז זמן כי הן עילגות רצח.

משה פרץ מלחין וכותב - כל הכבוד לו, חוץ מכמה שירים מפגרים יש לו לפעמים יציאות נחמדות ואני לא אגיד עליו שום דבר רע. חוצמזה לא אמרתי שאני לא אוהב מוזיקה מזרחית אני דווקא די אוהב אותה ואפילו כמה שירים של אייל גולן אבל העובדה שהוא לא כתב ולא הלחין אותם. אני מתחבר יותר לזוהר ארגוב לישי לוי לפעמים יש יציאות יפת והוא מבין במוזיקה ממה שהבנתי עמיר בניון אמן ענק.

נערך לאחרונה:
אין ספק שהשיתוף פעולה של אייל גולן עם אתניקס שנימשך 4שנים עשה לו רק טוב, בסופו של דבר הזמרים צריכים לעשות כסף אם לא תתמסחר לא תעשה כסף ראה SKAZI בהתחלה שלו וגם INFECTED אין מה לעשות זה העולם..
וכן גם ככה זה קרה לדודו אהרון ולמשה פרץ ושוב הכסף נכנס לתמונה
ראה זמרים שלא מתמסחרים ונשארים נאמנים למוזיקה קשה להם לסגור את החודש אין הצלחה מה לעשות העולם קשה 📢

אני לומד משפטים , אבל בין היתר יש לי הרכב קטן, אני מנגן בכל מיני במות פתוחות לפעמים עושה חלטורות של הקלטות והפקות וזהו נהנה מזה. אם הייתי צריך לחיות מזה נראה לי שזה היה הופך את התחביב להרבה יותר "מבאס" ופחות כיף. שוב אני אומר אני מעריך את מי שלוקח יוזמה ועושה את זה אבל מהיכרות אישית שאתה "תלוי" ביצירה שלך זה הופך לבאסה וזה מוציא את הכיף וה"טוהר" שבזה ואז אי אפשר ליצור בגלל זה רואי מלא להקות שהיו מצויינות מתמסחרות לאללה.

+1
לא כולם נולדו קונפורמיסטים בענייני המוזיקה 😃

אין ספק שהשיתוף פעולה של אייל גולן עם אתניקס שנימשך 4שנים עשה לו רק טוב, בסופו של דבר הזמרים צריכים לעשות כסף אם לא תתמסחר לא תעשה כסף ראה SKAZI בהתחלה שלו וגם INFECTED אין מה לעשות זה העולם..

סקאזי מעולם לא עשה מוזיקה מעניינת. היו קצת ניצוצות באלבום הראשון שלו אבל לא יותר מזה.
אינפקטד משרום כתבו מוזיקה מצויינת על לאלבום הרביעי שלהם, משם זה התמסחר מאוד ולמעט סאונד מעולה, הפקה מדהימה המוזיקה שלהם לא שווה שקל לדעתי. לי עדיין יש איפשהו את האלבומים הראשונים שלהם בדיסקים שאפילו לא פתחתי את הניילונים, אלא כי סתם קניתי כי אני ממש אוהב. הלוואי ויעשו הופעה לייב של המוזיקה הישנה והטובה שלהם, מה שיש היום זה הופעה טובה אבל לא מעבר. אני קורה לזה 'מוזיקה רגעית'.

חחחח Beast and cheat אתה כזה גיי, ההודאה הראשונה שלך לא קשורה לדיון הזה בכלל "עם סגולה" היה בכלל בציניות
אני לא שומע מזרחית אבל אתה זיין מוח גדול שמעת את אייל גולן שר פעם? יש קול מטורף מי אתה שתגיד שהוא בדרן?
כנ"ל עומר אדם הבחור מגיל 16 עם קול שלא רואה חצי מהאנשים שאתה מדבר עליהם, על איזה "אמנים" אתה מדבר?
גם בחו"ל 50 סנט בריטני ספירס וג'סטין ביבר מצליחים יותר מאנשים שכנראה יותר כשרוניים מהם אז מה זה אומר שהם עם של גייז ווונה בי גנגסטרים?
ההודאה הראשונה שלי?
עכשיו נעזוב רגע את רמת האינטיליגנציה שלך בצד,
אייל גולן שר יפה ויש לו קול טוב. האם זה הופך אותו למוסיקאי?
האם יש לו מושג במוסיקה? הוא יודע מה זה תווים בכלל?
בחו"ל 50 סנט מצליח מאוד אבל אמנים כמו פול מקארטני, פול סיימון וקולדפליי מצליחים הרבה-הרבה יותר. פי 10-20-30.
וכאן ה"טופ" של ה"מוסיקה" שלנו זה אייל גולן. שם, זה פול מקארטני (לדוגמה).
מבין את ההבדל?
אבל לא באמת ציפיתי שתבין. אתה תומך בכהנא, תרבות זה לא משהו שקשור אליך.
איה כורם ואיתי פרל תגיד לי אתה מסתלבט עלינו ? חשבתי תגיד ישי לוי עמיר בניון :🙁

כמו ברוב העמים האחרים, יש לנו גם את הגאונים, גם את הטפשים, גם את הממוצעים וגם את כל השאר. לא נראה לי שאנחנו שונים מקבוצות אתניות אחרות בעולם שמכילות גם כן את כל סוגי האנשים.
תלמד שמוסיקה זה עניין של טעם וריח, על זה אי אפשר להתווכח. אני לא שומע או אוהב את המוזיק של עומר אדם, אבל לכל אדם יש את חופש הבחירה לשמוע מה שבא לו. אם הוא מצליח וממלא את קיסריה עם לקוחות מרוצים שיוצאים מבסוטים אחרי הופעה - כל הכבוד לו.
בטח בוב דילן יש לו כריזמה מטורפת על הבמה וקול גדול שאתה פה יורד על עומר אדם. גם לדילן למרות מגרעותיו כפרפורמר או זמר יש מעריצים, מותר.
אנשים אוהבים גם פולקה רומנית, דת' מטאל עם צלילי מכונות וטריפל באס, טראנס פסיכודלי, פופ משעמם, והכל זה טוב. לצחוק על טעמו המוזיקה של האחר זה פלצנות מגעילה, קנאה במוזיקאי שמצליח זה סתם בגלל חוסר הצלחה של אחרים ותו לא (גם אם המוזיקה שלו לא לטעמך).

ברור שבכל עם יש טיפשים וגאונים. לא אמרת פה כלום. אני אמרתי לכל אלה שחושבים שאנחנו עם סגולה, שיסתכלו על הממוצע ולא על נקודות הקיצון. והממוצע פה מביש - הרבה מתחת לעמים הטובים באמת (אירופה המערבית למשל).
לגביי מוסיקה, לא - אין פה עניין של טעם. טעם אישי זה עניין של את מי אתה מעדיף אלאניס מוריסט או טורי אמוס. זה טעם. אבל מי ששומע מזרחית - לא שומע מוסיקה, וזה לא כי "זה הטעם שלו", אלא כי הוא בור שהדבר הרדוד והפגום הזה שנקרא "מוסיקה" מזרחית קונה אותו.
ברור שכל הכבוד לעומר אדם - הוא דופק קופה. אבל זה לא אומר כלום על האיכות הלא קיימת שלו וממש לא הופך אותו למוסיקאי. הוא בדרן לכל דבר, ובגלל שאנחנו עם ברברי אנחנו מוחאים כפיים לצלילי הבידור הזול שלו ועוד משלמים כסף בשביל להגיע להופעות שלו. אני לא מאשים אותו, אני מאשים את העם המפגר שלנו.
מי שאוהב דת' מטאל או ג'אז או מוסיקה אתנית - בכיף. כל אלו הם ז'אנרים במוסיקה ושכל אחד יעדיף מה שהוא אוהב. אין בזה שום דבר פסול. אבל אדם ש"מעדיף" "מוסיקה" מזרחית זה מישהו שמוסיקה היא לא חלק מחיי התרבות שלו וזה לא עניין של טעם. זה עניין של אינטיליגנציה. בחו"ל אתה יכול להקביל את זה ל50 סנט לצורך העניין.
אתה חייב להבין. מזרחית זו לא מוסיקה.

ישראל מדינה קטנה מאוד, בלי עזרה כזאת או אחרת של מדינות אחרות לא היינו קיימים ואין ספק בכלל. מצד שני, עדיין יחסי הכוחות לא הגיוניים בכלל וגם ברית המועצות בזמנו חימשה את כל המדינות. ניצחנו כי מדינות ערב הן מדינות נכשלות (גם היום).

חיסול הטרור זה לא משהו שישראל יכולה לעשות לבד. בשביל לעשות את זה יש צורך בכל מדינות המערב ושינוי תודעתי מאוד עמוק אצלהן וגם אצלנו. לא חושב שאפשר לחסל את החמאס לגמרי במבצע צבאי, אך אפשר לגרום להם להפסיק לרצות להוציא לפועל פעילות כנגד אזרחי המדינה למשך טווח זמן די ארוך - זה נעשה על ידי כוח נטו. הירפסות ורכות לא עובדת עם עולם האיסלאם.

1. רוב המדינות שהזכרת לקראת קריסה מוחלטת ואנרכיה. לא נראה לי שיצליחו לצאת ללחימה במצב הזה, עובדה שכיום בעיות הפנים מעסיקות את המדינות האלה יותר מאשר בעיות החוץ וההסתה נגד ישראל וה'תמיכה' (הוירטואלית) בפלשטינאים.
2. ישראל לא תצא לבד נגד איראן לדעתי, זה גדול עלינו מכל הבחינות.
3. מדינה ריבונית לא יכולה לאפשר לדבר כזה לקרות. לספוג אנחנו יכולים הרבה, אך עדיין זה לא עובד ככה. ירי תלול מסלול על אזרחים צריך לקבל תשובה חזקה ואכזרית. אחרת זה לא ייפסק. מצידי כל יום לחסל להם את המנהיגים שלהם עד שיבכו שנפסיק עם זה. אחרי זה, אפשר להמשיך עוד. רק זה עובד.
5. לפי מה שקראתי המשולש שרשמת די מתפרק, חמאס מאבד את הקשר עם איראן (והמימון) מכל מיני סיבות. מה גם שחמאס מתפרק מבחינה הנהגתית ומשעל וא-זהאר הולכים לכיוונים שונים לגמרי . מצרים במצבה היום תרצה להתעסק בלהאכיל את ה80 מיליון אזרחיה ולא לבזבז ים כסף על מלחמה אבודה עם ישראל. מה גם שמהלך כזה יגרום למצרים לאבד כסף יקר מאוד שהיא מקבלת מהמערב ונראה לי גם מקרן המטבע הבינלאומית. אין להם נפט כמו לאיראן, הם לא יכולים לאפשר לעצמם את זה. המדינה גם ככה במגמת קריסה ומעבר לאנרכיה והתמוטטות כלכלית.
אסד עם צבא עלוב ומיושן, מה גם שעסוק בבעיות פנימיות. איך נראה לך תראה המלחמה בחזית שלו? הוא לא יכול לאפשר לעצמו עכשיו לצאת ללחימה, אולי רק החיזבאללה יעשו את זה.

אין ספק שמלחמה זה עסק יקר מאוד ובעייתי לכלכלה שלנו - שגם בה יש המון מה לשפר ולעשות אחרת נגיע למצב של יוון או מדינות אחרות. הבאת תסריט די מגניב אם כי לדעתי כל ה-אימים לא ממש מציאותיים.
מלחמה כלל עולמית לא תפרוץ בגלל הפלשטינאים שלאף אחד בעולם לא באמת אכפת מהם כבר יותר מ60 שנה. מצבם נשמר על ידי הערבים רק בשביל להמשיך את החלום שיום אחד הם יצליחו להוריד את ישראל מהמפה וגם כי זה נוח להסית את האזרחים במדינות הנכשלות והדיקטטוריות שלהם אל אויב חיצוני ואכזר כמונו.

אני אחזור על עצמי שוב, מלחמה זה לא משהו שאני רוצה או שואף אליו. אבל כשאין ברירה וההישרדות שלנו תלויה בה - יוצאים ונלחמים. לא יודע איפה אתה שירתת או אם אתה עושה מילואים, אני כן באחוזון הקטן הזה ועוד ביחידה קרבית.

---------- התגובה התווספה ב 13:25 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:21 ----------

מי שאמן כל כך מוכשר כמו שאתה חושב, יכול לצאת לחו"ל ולהצליח שם אם כולם מפגרים בארץ ואף אחד לא שומע את האלבומים שלו. קח לדוגמא את אינפקטד משרום, להבדיל מהאומנים כמו דניאל סלומון הם עושים מוזיקה (לא שאני מת עליה) ומופיעים בכל העולם ולא מתבכיינים שהקהל פה 'מפגר'.
ההתנשאות המכוערת שלך רק מראה למה האומנים הקיקיוניים שאתה מדבר עליהם לא מצליחים בשום דבר. זאת הגישה שלהם, פלצנות וסנוביות. שימשיכו להופיע בבתי קפה ולעבוד במלצרות, זה מה שמגיע ללוזרים שכותבים מוזיקה משעממת ובנאלית שלא שווה את המחיר שדורשים עליה.
חחחחחח
חחחחחח
ותרשה לי שוב,
חחחחח
חי בספררר
אתה חושב שזה קל לעבור מדינה? להתחיל לכתוב באנגלית ולא בעברית? אתה בכלל מודע לעובדה שלרוב האנשים זה בכלל לא אפשרי?
אף אחד לא שומע את האלבומים של האמנים האמיתיים בארץ (טוב זה לא באמת אף אחד, פשוט קהל קטן יותר), שוב - בגלל שאנחנו מפגרים, לא כי הם לא טובים.
מה דוגמה באינפקטד מאשרום מה אתה רוצה? הם לא אמנים הם כולה מתכנתיי מוסיקה שגם אותה רוב המוסיקאים יגידו לך שהיא בידור לכל דבר. הם לא כותבים אין להם ליריקות (מעבר לכמה מילות בסיס כמובן) וטראנסים זה לא בעייה למכור גם לעמים אחרים.
וזה בכלל עוד לפני שאמרתי שיש המון, ואני מדגיש המון אמנים ישראלים שמופיעים לא מעט בחו"ל ומוכרים אלבומים בחו"ל. אבל זה לא מקור פרנסה קבוע שאפשר לסמוך עליו.
חחחח בטח אתה מבקר את דניאל סלומון כבכיין או וואטאבר... בנאדם כמוהו בכל מדינה מתוקנת לא היה צריך לעשות פרסומות לטלויזיה או שאר דברים צדדיים, היה יוצא לסבב הופעות של כמה חודשים בשנה ונהיה מולטי מיליונר בכל שנה מחדש.
"זה מה שמגיע ללוזרים שכותבים מוזיקה משעממת ובנאלית שלא שווה את המחיר שדורשים"
אתה למעשה טוען שמיטב האמנים שלנו פה כותבים מוסיקה משעממת ובנאלית שלא שווה את המחיר?
אייל גולן הוא לא משעמם, בנאלי ולא שווה את המחיר? כל השירים שלו אותו דבר. תראה פעם מערכון של ארץ נהדרת על אייל גולן ותבין שזה לא בצחוק זה לגמרי אמיתי.

האמנים הישראלים כדוגמת דניאל סלומון או איה כורם וכו' הם סופר-מוכשרים, הכניסו קלאסיקות לחיים של כולנו ואגיד שוב, בכל מדינה מתוקנת שבה הם היו מצליחים כמו פה - הם היו מיליונרים מזמן. תראה את אביב גפן, הולך לעשות את דה ווייס בשביל כסף. אחד האנשים הכי מוכשרים שאיי פעם היו כאן (במוסיקה).
אבל אתה מסרב להבין שהמדד לאיכות המוסיקה שלך הוא לא כמה מכרת. בטח ובטח שלא במדינה מפגרת כמו ישראל.
זה שאייל גולן מוכר יותר מאיה כורם לא אומר שהוא יותר מוכשר \ טוב \ מוסיקאי ממנה. זה רק מעיד על הבורות שלנו כעם.

+1
מה גם שבלי קשר לכל מי ומה שיש מאחורי אייל גולן, הוא פשוט לא מוסיקאי. הוא לא יוצא מוסיקה, מצטער. ואין לו מושג במוסיקה. אני בספק אם הוא בכלל מכיר את הביטלס, לד זפלין וכו'. לא שזה מדד למושג שלך במוסיקה - אבל זה מעיד.

צא מהסרט, הם לא מוסיקאים, הם לא יוצרים מוסיקה ואין להם מושג במוסיקה. הם מוכרים את הדבר הנמוך הזה שהם מעיזים לכנות "מוסיקה" מזרחית, לעם הרדוד והנמוך ביותר עם האינטיליגנציה הכי מינימלית.
לצערי רוב העם שלנו כזה מפגר וזה מה יש.
דודו אהרון ומשה פרץ ימשיכו להיות עשירים ומוצלחים במקום אמנים שעושים מוסיקה, ולאט לאט חיי התרבות שלנו יכללו פחות ופחות מוסיקה.
כל הזין.

ראה זמרים שלא מתמסחרים ונשארים נאמנים למוזיקה קשה להם לסגור את החודש אין הצלחה מה לעשות העולם קשה
s13.gif
אתה רציני כאילו?
טראנסים זו לא אמנות בדיוק כמו שמזרחית זו לא אמנות.

וגם מה זה השטות הזאת של אם לא תתמסחר לא תעשה כסף?
אתה בכלל מכיר אמנים שעושים מוסיקה? מתי ראית את פול מקארטני מתמסחר? או את פול סיימון? או ג'יימס טיילור? או רוג'ר ווטרס? מה עובר עליך?
מי שמוכשר ועושה מוסיקה טובה אמור להצליח להתפרנס מזה בקלות - במדינה מתוקנת. כאן אנחנו ברברים מדי בשביל זה אז צריך להתמסחר.

נערך לאחרונה:
עד 2007 מאוד אהבתי את אינפקטד ובקשר לסקאזי היו לו כמה טובים אבל איך שהם התחילו להצליח טיפה הם התחילו להתמסחר ולההרס איך שהוא הוציא שיר עם אלון דלוקו אמרתי זהו הלך לנו סקאזי ...
חבל אולי אם הם לא היו ישראלים הם לא היו מתמסחרים ככה

---------- התגובה התווספה ב 14:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:19 ----------

בטח שהם יוצרים מוזיקה ובטח שהם מוזיקאים ואלה האמנים הכל כך מוכשרים שאתה מדבר עלייהם יושבים בבית וכותבים לעצמם מוזיקה ואומרים אוף למה אני לא שמה במקומו הקהל לא אוהב את המוזיקה הזאת שהם עושים אין מה לעשות זאת עובדה הקהל רוצה מוזיקה מזרחית היום מוזיקה שמחה שמקפיצה אותו והם עושים את זה הכי טוב אז למה לא להמשיך בזה ? הרי בסופו של דבר הכל מסתכם בכסף לא ? מה אתה מעדיף להיות חלק מהאומנים המוכשרים שלך האלה ולשבת בבית ולא לעשות כסף או לשמח את העם המפגר שלך ולעשות כסף ?

קשה להסביר לאנשים מה זאת מוזיקה, או מה זה מוזיקאי אם הם לא מכירים את כל מה שעומד מסביב\לא מנגנים עם כלום.

עד 2007 מאוד אהבתי את אינפקטד ובקשר לסקאזי היו לו כמה טובים אבל איך שהם התחילו להצליח טיפה הם התחילו להתמסחר ולההרס איך שהוא הוציא שיר עם אלון דלוקו אמרתי זהו הלך לנו סקאזי ...
חבל אולי אם הם לא היו ישראלים הם לא היו מתמסחרים ככה

---------- התגובה התווספה ב 14:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:19 ----------

בטח שהם יוצרים מוזיקה ובטח שהם מוזיקאים ואלה האמנים הכל כך מוכשרים שאתה מדבר עלייהם יושבים בבית וכותבים לעצמם מוזיקה ואומרים אוף למה אני לא שמה במקומו הקהל לא אוהב את המוזיקה הזאת שהם עושים אין מה לעשות זאת עובדה הקהל רוצה מוזיקה מזרחית היום מוזיקה שמחה שמקפיצה אותו והם עושים את זה הכי טוב אז למה לא להמשיך בזה ? הרי בסופו של דבר הכל מסתכם בכסף לא ? מה אתה מעדיף להיות חלק מהאומנים המוכשרים שלך האלה ולשבת בבית ולא לעשות כסף או לשמח את העם המפגר שלך ולעשות כסף ?
מה אתה רציני לא מבין?
מה העובדה הזאת אומרת?
אני אומר שהעובדה הזאת, בדיוק העובדה שאתה אומר שהיא עובדה - אומרת שאנחנו (העם) מפגר.
ולא האמנים.
המוסיקאים לא אשמים בכך שהם יוצרים מוסיקה איכותית וטובה, אבל אין כאן כמעט קהל שמעוניין לקבל ולקנות מוסיקה. הקהל כאן רוצה מזרחית כי "זה מה שמקפיץ אותו", כי הקהל מפגר.
ומה הקשר מי מביניהם אני רוצה להיות?
ואיך עדיין לא הבנת שכמה אתה מוכר לא מעיד את האיכות שלך?
אתה מבין בכלל שאני לא אומר שזמרי המזרחית לא מצליחים, אלא שאני אומר שהם המיץ של הזבל, למרות שהם מצליחים?
אתה מבין בכלל שאני אומר שמוסיקאים אמיתיים כאן הם סופר-מוכשרים, למרות שהם מצליחים הרבה פחות?

אתה בכלל קורא מה שאני רושם?

חחחחחח
חחחחחח
ותרשה לי שוב,
חחחחח
חי בספררר
אתה חושב שזה קל לעבור מדינה? להתחיל לכתוב באנגלית ולא בעברית? אתה בכלל מודע לעובדה שלרוב האנשים זה בכלל לא אפשרי?
אף אחד לא שומע את האלבומים של האמנים האמיתיים בארץ (טוב זה לא באמת אף אחד, פשוט קהל קטן יותר), שוב - בגלל שאנחנו מפגרים, לא כי הם לא טובים.
מה דוגמה באינפקטד מאשרום מה אתה רוצה? הם לא אמנים הם כולה מתכנתיי מוסיקה שגם אותה רוב המוסיקאים יגידו לך שהיא בידור לכל דבר. הם לא כותבים אין להם ליריקות (מעבר לכמה מילות בסיס כמובן) וטראנסים זה לא בעייה למכור גם לעמים אחרים.
וזה בכלל עוד לפני שאמרתי שיש המון, ואני מדגיש המון אמנים ישראלים שמופיעים לא מעט בחו"ל ומוכרים אלבומים בחו"ל. אבל זה לא מקור פרנסה קבוע שאפשר לסמוך עליו.
חחחח בטח אתה מבקר את דניאל סלומון כבכיין או וואטאבר... בנאדם כמוהו בכל מדינה מתוקנת לא היה צריך לעשות פרסומות לטלויזיה או שאר דברים צדדיים, היה יוצא לסבב הופעות של כמה חודשים בשנה ונהיה מולטי מיליונר בכל שנה מחדש.
"זה מה שמגיע ללוזרים שכותבים מוזיקה משעממת ובנאלית שלא שווה את המחיר שדורשים"
אתה למעשה טוען שמיטב האמנים שלנו פה כותבים מוסיקה משעממת ובנאלית שלא שווה את המחיר?
אייל גולן הוא לא משעמם, בנאלי ולא שווה את המחיר? כל השירים שלו אותו דבר. תראה פעם מערכון של ארץ נהדרת על אייל גולן ותבין שזה לא בצחוק זה לגמרי אמיתי.

האמנים הישראלים כדוגמת דניאל סלומון או איה כורם וכו' הם סופר-מוכשרים, הכניסו קלאסיקות לחיים של כולנו ואגיד שוב, בכל מדינה מתוקנת שבה הם היו מצליחים כמו פה - הם היו מיליונרים מזמן. תראה את אביב גפן, הולך לעשות את דה ווייס בשביל כסף. אחד האנשים הכי מוכשרים שאיי פעם היו כאן (במוסיקה).
אבל אתה מסרב להבין שהמדד לאיכות המוסיקה שלך הוא לא כמה מכרת. בטח ובטח שלא במדינה מפגרת כמו ישראל.
זה שאייל גולן מוכר יותר מאיה כורם לא אומר שהוא יותר מוכשר \ טוב \ מוסיקאי ממנה. זה רק מעיד על הבורות שלנו כעם.

אתה רציני כאילו?
טראנסים זו לא אמנות בדיוק כמו שמזרחית זו לא אמנות.

וגם מה זה השטות הזאת של אם לא תתמסחר לא תעשה כסף?
אתה בכלל מכיר אמנים שעושים מוסיקה? מתי ראית את פול מקארטני מתמסחר? או את פול סיימון? או ג'יימס טיילור? או רוג'ר ווטרס? מה עובר עליך?
מי שמוכשר ועושה מוסיקה טובה אמור להצליח להתפרנס מזה בקלות - במדינה מתוקנת. כאן אנחנו ברברים מדי בשביל זה אז צריך להתמסחר.

אמרתי שזה קל? אתה אמרת שהם כל כך מוכשרים וטובים, אז שיפרצו בשוק שבו היכולות התפתחות הרבה יותר גדולות ושאפשר להרוויח שם הרבה יותר כסף. ישראל היא שוק קטן מאוד בתום הזה, אי אפשר כל שנה לעשות 50 הופעות כי אין לנו מספיק קהל להכיל אותן אפילו.
מי שלא מצליח בתחום המוזיקלי המיינסטרימי, הולך לעשות חלטורות כמו פרסומות, חתונות, הופעות פרטיות, ג'ינגלים ולא יודע מה עוד. לא כולם נועדו למכור מיליוני אלבומים ולהיות מקום ראשון במצעדים.
מי זה האמנים האמיתיים בארץ?

כנראה שמעולם לא כתבת מוזיקה בכלל, ומוזיקה אלקטרונית בפרט. אין לך מושג בתחום ואין לך מושג מה נדרש בשביל לכתוב מוזיקה אלקטרונית ברמה גבוהה ואיכות שלא מתפשרת.
רוק אפשר לכתוב רק עם כמה אקורדים של גיטרה. הופעה לייב של זמר יכולה להיות בליווי של גיטרה בודדת והקול שלו. טראנס פסיכודלי לצורך העניין מוזיקה הרבה יותר מורכבת ומסובכת מבחינת כמות הצלילים. זה שאתה מקובע ולא יכול לשמוע מוזיקה שונה ממה שאתה רגיל לשמוע זה כבר בעיה שלך והקבעון המחשבתי שלך. אם כל כך קל לכתוב טראנס פסיכודלי, אני מקציב לך שנה ונראה מה תצליח להוציא בזמן הזה. בטח תוציא מוזיקה ברמה של לפני עשור שכתבו עם תוכנות תחת MS-DOS.
לא חסר יוצרי טראנס שעברו לכתיבת פסקולים לסרטים ומעבר לתחומים יותר מסחריים של מוזיקה מכל הסגנונות. בתור יוצר חצי-חובבן אני יכול לכתוב דברים גם מעבר לטראנס פסיכודלי אך זה פחות מעניין אותי כיום. הרבה יוצרי מוזיקה אלקטרונית כותבים גם פופ, רוק או כל מיני סגנונות אחרים שאתה טוען שהם כן מוזיקה ואלקטרוניקה היא לא.
הזלזול שלך מגיע מבורות ותחושת התנשאות לא מוסברת, כנראה משהו חסר לך אז אתה מרגיש צורך להאדיר את עצמך או הדעות שלך על פני אחרים. אם זה מה שעושה לך טוב, כנראה שכדאי לך לפנות לייעוץ מקצועי.

איה כורם? מי זאת בכלל. שיר אחד של דניאל סלומון שמעתי ואהבתי, עם דנה עדיני. לא מכיר שום דבר מעבר. שיחזור לנגן על פסנתר אצל אביב גפן בבלאקפילד אם לא מצליח לו כקריירה סולו.

---------- התגובה התווספה ב 14:39 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:37 ----------

מה אתה מעדיף להיות חלק מהאומנים המוכשרים שלך האלה ולשבת בבית ולא לעשות כסף או לשמח את העם המפגר שלך ולעשות כסף ?

אני מעדיף לשבת בבית ולכתוב את המוזיקה שאני אוהב (וגם אולי לנגן אותה מתישהו) מאשר לעשות כסף על מוזיקה מחורבנת שאני לא סובל.

---------- התגובה התווספה ב 14:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:39 ----------

מה אתה רציני לא מבין?
מה העובדה הזאת אומרת?
אני אומר שהעובדה הזאת, בדיוק העובדה שאתה אומר שהיא עובדה - אומרת שאנחנו (העם) מפגר.
ולא האמנים.
המוסיקאים לא אשמים בכך שהם יוצרים מוסיקה איכותית וטובה, אבל אין כאן כמעט קהל שמעוניין לקבל ולקנות מוסיקה. הקהל כאן רוצה מזרחית כי "זה מה שמקפיץ אותו", כי הקהל מפגר.
ומה הקשר מי מביניהם אני רוצה להיות?
ואיך עדיין לא הבנת שכמה אתה מוכר לא מעיד את האיכות שלך?
אתה מבין בכלל שאני לא אומר שזמרי המזרחית לא מצליחים, אלא שאני אומר שהם המיץ של הזבל, למרות שהם מצליחים?
אתה מבין בכלל שאני אומר שמוסיקאים אמיתיים כאן הם סופר-מוכשרים, למרות שהם מצליחים הרבה פחות?

אתה בכלל קורא מה שאני רושם?

כנראה שמי שיש לו כזה כשרון אדיר והם כל כך מדהימים, לא באמת כאלה אם הם לא מספיק חכמים או טובים להצליח בזמן שה'מפגרים' כן מצליחים מבחינה כלכלית.
איזה מוזיקאים בארץ יוצרים מוזיקה טובה? שלמה ארצי והשירי חיתוכי סלט שלו?

האמנים מכוונים את עצמם לפי הדרישות של הקהל המפגר הזה מה שהקהל ירצה האומנים יתנו לו .. לא אמרתי שמי שמוכר יותר הוא יותר איכותי אל תכניס לי מילים מי שמוכר יותר פשוט הקהל המפגר אוהב אותו יותר אבל אתה לא מבין שככה עושים כסף היום אין מה לעשות הביקוש למוזיקה מזרחית רק גדל עם הזמן אודות לקהל המפגר שמתפתח פה עם הזמן

אני גם לא חסיד של מוזיקה אלקטרונית כי אני אוהב לגעת ולנגן בכלים עצמם ולא לשבת על קיו בייס ולהוציא ביטים וכל מיני צלילים ופשוט להדביק אות בסדר(אלא אם כן אני ניגנתי והקלטתי את הכלים האלו)
בכל מקרה. לדעתי את הטראנס כי טוב עושים היום לייב על הבמה עם כלים חיים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני מעדיף לשבת בבית ולכתוב את המוזיקה שאני אוהב (וגם אולי לנגן אותה מתישהו) מאשר לעשות כסף על מוזיקה מחורבנת שאני לא סובל.

שקר וכזב

---------- התגובה התווספה ב 14:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:44 ----------

אני גם לא חסיד של מוזיקה אלקטרונית כי אני אוהב לגעת ולנגן בכלים עצמם ולא לשבת על קיו בייס ולהוציא ביטים וכל מיני צלילים ופשוט להדביק אות בסדר(אלא אם כן אני ניגנתי והקלטתי את הכלים האלו)
2013 Live - Alive - YouTube

אין ספק שלייב סט זה דבר קטלני הנה טעימה מסקאזי הטוב של פעם

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אמרתי שזה קל? אתה אמרת שהם כל כך מוכשרים וטובים, אז שיפרצו בשוק שבו היכולות התפתחות הרבה יותר גדולות ושאפשר להרוויח שם הרבה יותר כסף. ישראל היא שוק קטן מאוד בתום הזה, אי אפשר כל שנה לעשות 50 הופעות כי אין לנו מספיק קהל להכיל אותן אפילו.
מי שלא מצליח בתחום המוזיקלי המיינסטרימי, הולך לעשות חלטורות כמו פרסומות, חתונות, הופעות פרטיות, ג'ינגלים ולא יודע מה עוד. לא כולם נועדו למכור מיליוני אלבומים ולהיות מקום ראשון במצעדים.
מי זה האמנים האמיתיים בארץ?

כנראה שמעולם לא כתבת מוזיקה בכלל, ומוזיקה אלקטרונית בפרט. אין לך מושג בתחום ואין לך מושג מה נדרש בשביל לכתוב מוזיקה אלקטרונית ברמה גבוהה ואיכות שלא מתפשרת.
רוק אפשר לכתוב רק עם כמה אקורדים של גיטרה. הופעה לייב של זמר יכולה להיות בליווי של גיטרה בודדת והקול שלו. טראנס פסיכודלי לצורך העניין מוזיקה הרבה יותר מורכבת ומסובכת מבחינת כמות הצלילים. זה שאתה מקובע ולא יכול לשמוע מוזיקה שונה ממה שאתה רגיל לשמוע זה כבר בעיה שלך והקבעון המחשבתי שלך. אם כל כך קל לכתוב טראנס פסיכודלי, אני מקציב לך שנה ונראה מה תצליח להוציא בזמן הזה. בטח תוציא מוזיקה ברמה של לפני עשור שכתבו עם תוכנות תחת MS-DOS.
לא חסר יוצרי טראנס שעברו לכתיבת פסקולים לסרטים ומעבר לתחומים יותר מסחריים של מוזיקה מכל הסגנונות. בתור יוצר חצי-חובבן אני יכול לכתוב דברים גם מעבר לטראנס פסיכודלי אך זה פחות מעניין אותי כיום. הרבה יוצרי מוזיקה אלקטרונית כותבים גם פופ, רוק או כל מיני סגנונות אחרים שאתה טוען שהם כן מוזיקה ואלקטרוניקה היא לא.
הזלזול שלך מגיע מבורות ותחושת התנשאות לא מוסברת, כנראה משהו חסר לך אז אתה מרגיש צורך להאדיר את עצמך או הדעות שלך על פני אחרים. אם זה מה שעושה לך טוב, כנראה שכדאי לך לפנות לייעוץ מקצועי.

איה כורם? מי זאת בכלל. שיר אחד של דניאל סלומון שמעתי ואהבתי, עם דנה עדיני. לא מכיר שום דבר מעבר. שיחזור לנגן על פסנתר אצל אביב גפן בבלאקפילד אם לא מצליח לו כקריירה סולו.

---------- התגובה התווספה ב 14:39 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:37 ----------

---------- התגובה התווספה ב 14:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:39 ----------

כנראה שמי שיש לו כזה כשרון אדיר והם כל כך מדהימים, לא באמת כאלה אם הם לא מספיק חכמים או טובים להצליח בזמן שה'מפגרים' כן מצליחים מבחינה כלכלית.
איזה מוזיקאים בארץ יוצרים מוזיקה טובה? שלמה ארצי והשירי חיתוכי סלט שלו?
טוב אני מבין שזה הולך ומדרדר...

כמה אתה מוכר - לא, ואגיד שוב, לא קובעת כמה אתה איכותי. בטח שלא בישראל.
עכשיו זה מובן?

ואני ממש לא חושב שכל אחד אמור להיות בטופ בכל מקום. אבל בישראל, אפילו הטופ לא מרוויח כסף. בניגוד לתעשייה המזרחית. עכשיו אני ברור? בישראל, אפילו הטופ לא מרוויח כסף. בניגוד לתעשייה המזרחית.

בשנה אי אפשר לעשות 50 הופעות? איפה אתה חי? זה אפשרי בהחלט וקורה ויש כאן אמנים שמופיעים גם כפול. צביקה פיק מופיע בחודשים הפחות טובים 8 פעמים (בחודש), ובחודשים הטובים בערך כפול. וזו דוגמה קטנה.
במדינה מתוקנת, האמנים של הטופ לא הולכים לעשות חלטורות, כי הם לא צריכים את זה. אבל פה כן.

ואני ממש לא הולך להתווכח איתך על מה מוסיקה ברמה - טראנסים או רוק \ פופ \ וואטאבר. מצידי תחשוב שגם מזרחית זו מוסיקה ותשמע אותה כל היום. אבל אל תשאל אחר כך למה הקהל של המוסיקה הזאת הוא X ולמה התרבות במדינה שלנו נראית ככה.

האמנים מכוונים את עצמם לפי הדרישות של הקהל המפגר הזה מה שהקהל ירצה האומנים יתנו לו .. לא אמרתי שמי שמוכר יותר הוא יותר איכותי אל תכניס לי מילים מי שמוכר יותר פשוט הקהל המפגר אוהב אותו יותר אבל אתה לא מבין שככה עושים כסף היום אין מה לעשות הביקוש למוזיקה מזרחית רק גדל עם הזמן אודות לקהל המפגר שמתפתח פה עם הזמן
יפה, אתה בעצם אומר בדיוק את מה שאני אומר.
עכשיו השאלה היא קודם כל מה זה אומר, והאם אתה חושב שזה מצב תקין?
או שיש סיכוי שאנחנו באמת מפגרים?

נערך לאחרונה:

עובדה 😃
הלכתי ללמוד הנדסה ולא לכתוב מוזיקה ממוסחרת, מה לעשות קשה לי להתפשר על מה שאני כותב.
אתה מוזמן להכנס ללינק בחתימה שלי ולשמוע את הדברים שכתבתי ולא שוחררו באוספים כי אמרו לי ש'אנחנו מחפשים סגנון אחר', 'זה לא מספיק מסחרי' וכל מיני דברים כאלה.
האלבום חינמי להורדה, אפשר גם לשמוע באתר עצמו אם אתה רוצה.

2013 Live - Alive - YouTube

זה אמנם קטע מגניב אבל לא הייתי אומר שזה ממש הלהיב אותי, קצת ריקני למען האמת.
אם אתה רוצה לשמוע הופעה של כמה מגדולי המוזיקה האלקטרונית (לדעתי) בימינו, אתה מוזמן לראות את ההופעה הנ"ל של Shpongle.
ההרכב הוא של שני מוזיקאים שכותבים טראנס פסיכודלי מזה כ20 שנה בערך, סיימון פוספורד וראג'ה רם. שיבוא ביסט & צ'יט ויגיד שזה לא מוזיקה או אומנות. אני ממתין. מבחינתי השיר האחרון בהופעה מחרבן על 99% ממהמוזיקה המ'צוקמקת שכתבו בארץ. בערך מתחיל ב1:42:30.
Shpongle - Around The World In A Tea Daze

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שיקאגו. עצם העובדה שהבאת לי קליפ שסקאזי מנגן ויש שם מחשבים על הבמה מראה כמה אתה לא מבין את הנקודה שלנו. מצטער אחי

ביסט, אני מכיר את ראג'ה רם. או שהבאתי הם ישראלים. בגלל זה שמתי את הקליפ

נערך לאחרונה:
טוב אני מבין שזה הולך ומדרדר...

כמה אתה מוכר - לא, ואגיד שוב, לא קובעת כמה אתה איכותי. בטח שלא בישראל.
עכשיו זה מובן?

ואני ממש לא חושב שכל אחד אמור להיות בטופ בכל מקום. אבל בישראל, אפילו הטופ לא מרוויח כסף. בניגוד לתעשייה המזרחית. עכשיו אני ברור? בישראל, אפילו הטופ לא מרוויח כסף. בניגוד לתעשייה המזרחית.

בשנה אי אפשר לעשות 50 הופעות? איפה אתה חי? זה אפשרי בהחלט וקורה ויש כאן אמנים שמופיעים גם כפול. צביקה פיק מופיע בחודשים הפחות טובים 8 פעמים (בחודש), ובחודשים הטובים בערך כפול. וזו דוגמה קטנה.
במדינה מתוקנת, האמנים של הטופ לא הולכים לעשות חלטורות, כי הם לא צריכים את זה. אבל פה כן.

ואני ממש לא הולך להתווכח איתך על מה מוסיקה ברמה - טראנסים או רוק \ פופ \ וואטאבר. מצידי תחשוב שגם מזרחית זו מוסיקה ותשמע אותה כל היום. אבל אל תשאל אחר כך למה הקהל של המוסיקה הזאת הוא X ולמה התרבות במדינה שלנו נראית ככה.

יפה, אתה בעצם אומר בדיוק את מה שאני אומר.
עכשיו השאלה היא קודם כל מה זה אומר, והאם אתה חושב שזה מצב תקין?
או שיש סיכוי שאנחנו באמת מפגרים?

אתה חושב שאתה נימצא במדינה תקינה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית