הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יהודים זה דרעק, פרק 3489054

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
רק עכשיו נכנסתי לאשכול הזה והבנתי על מה אתם חופרים.
נמאס לי כבר שכל חודש קם איזה טמטם אחד וקורא להחרים את החברות הגדולות בגלל מחירים.
זה פאקינג וופל יא חתיכת חזיר, יקר לך? אל תקנה..
וחוץ מזה זו לא שטראוס שקובעת מחירים אלא הספקים ואז בעלי העסק והרשתות.
אני קונה לעסק שלי למשל אגוזי ב2.41 ליחידה, פסק זמן ב4 שקלים ליחידה.
ושטראוס כמובן נותנת מחירים יותר נמוכים לבעלי עסקים יותר גדולים ורשתות.
אז אם אני חנות קטנה באמצע טיזנאוחתק ברחובות קונה ב2.41 אגוזי אז לרשתות זה עולה בהרבה פחות.
אם הולכים לחנות שמוכרים בה יקר ובגלל זה לא קונים, החנות לבד תצא במבצעים או תוריד מחירים.
ומוצר שלא הולך ואין לו ביקוש יהיה ימכר במחיר בהתאם.. הם באמת חושבים שפסק זמן יכול להתחרות במבחר העצום שיש בארהב?
לא מבינה מה הקטע... בחול אני יכולה לקנות את מוסטאנג החלומות שלי במחיר שאני קונה פה בארץ פורד פוקוס ארור, אז מה? נחרים עכשיו מכוניות?
אוף מדינה של בכיינים, חבל שפייסבוק לא חוסם את ישראל.

נערך לאחרונה:
רק עכשיו נכנסתי לאשכול הזה והבנתי על מה אתם חופרים.
נמאס לי כבר שכל חודש קם איזה טמטם אחד וקורא להחרים את החברות הגדולות בגלל מחירים.
זה פאקינג וופל יא חתיכת חזיר, יקר לך? אל תקנה..
וחוץ מזה זו לא שטראוס שקובעת מחירים אלא הספקים ואז בעלי העסק והרשתות.
אני קונה לעסק שלי למשל אגוזי ב2.41 ליחידה, פסק זמן ב4 שקלים ליחידה.
ושטראוס כמובן נותנת מחירים יותר נמוכים לבעלי עסקים יותר גדולים ורשתות.
אז אם אני חנות קטנה באמצע טיזנאוחתק ברחובות קונה ב2.41 אגוזי אז לרשתות זה עולה בהרבה פחות.
אם הולכים לחנות שמוכרים בה יקר ובגלל זה לא קונים, החנות לבד תצא במבצעים או תוריד מחירים.
לא מבינה מה הקטע... בחול אני יכולה לקנות את מוסטאנג החלומות שלי במחיר שאני קונה פה בארץ פורד פוקוס ארור, אז מה? נחרים עכשיו מכוניות?
אוף מדינה של בכיינים, חבל שפייסבוק לא חוסם את ישראל.

חלילה להחרים פשוט אפשר לייבא

---------- התגובה התווספה ב 13:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:06 ----------

הכל ביגלל האתוס הפרוטסטנטי יהודי

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3563014,00.html?dcRef=ynet

---------- התגובה התווספה ב 13:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:06 ----------

הטענה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים. זה יותר מטומטם מהטמטום הצרכני.

אתוס פרוטסטנטי יהודי...😣

LOL, איזה ניסיון מגוחך להצמיד את מקס ובר לאוכלוסיה שאין לה שום קשר לרוח פרוטסטנטית. לפעמים אני לא מבין איך אנשים מקבלים פרופסורה (האמת, זה לא לפעמים, זה בדרך כלל).

שטויות, הסיבה היא שהתרבות הישראלית היא תרבות של ביקושים קשיחים, והפתרון יהיה חרם צרכני.

רק מהפכה אלימה של מעמד הפועלים תביא צדק חברתי לעם. עולם ישן עדי יסוד נרחימה!

נערך לאחרונה:
התאוריה הפסיכואנליטית של פרויד אחי.

לא מצחיק. אני לא אשם שהשאלה המקורית שלך לא ברורה.

למה נראה לך שחרם צרכני לא יפתור כלום ?

זה יתן לך פתרון לוקאלי לפרק זמן מוגבל, זה הכל. אין לשטראוס שום סיבה למכור כאן במחירים שהם מוכרים בארה"ב. אני אתן לך לבד לחשוב למה.

לא מצחיק. אני לא אשם שהשאלה המקורית שלך לא ברורה.
מה לא ברור? האם חרם צרכנים לא יעיל בתיאוריה? או האם הוא אינו יעיל בפועל (כלומר בישראל)?
אתה אכן צודק שמדובר ככל הנראה בפתרון זמני (שים לב שבהתחלה בכלל כתבת שזה לא יפתור כלום), אבל זה עדיין נופל להגדרה של פתרון. אם אתה שואל אותי, עדיף פשוט לא לקנות (אלא אם כן מדובר במוצר אלמנטרי, ואז הסיפור הוא אחר).

ובקשר לביקוש הקשיח: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000657946

אני בטוח שהיית קונה מחשב עם לינוקס להורים שלך בשביל לא לקחת חלק במונופוליסטיות של מיקרוסופט. עזוב, היית מתפרע ושם להם בכלל יוניקס אולד-סקול שילמדו להשתמש במחשב.
אינטל שולטים אם אני זוכר נכון בכ80% מהשוק של המעבדים. שלא תבין אותי לא נכון, המוצרים שלהם מעולים אבל אם השמועות נכונות, בעוד כמה שנים הם יוכלו לשחוט לנו את הצורה (אם AMD באמת יצאו מהתחרות מולם) בלי שום תחרות.
אגב, לא כל מונופול הוא רע, לא כולם חולבים את הלקוחות שלהם אבל במדינה הקטנה שלנו הרוב כן עושים את זה 😃

אני מקווה שהאובונטו תמשיך בכיוון שלה ואולי עוד זמן מה יהיה אפשר להתקין אותה במקום המערכות של מיקרוסופט למחשבים האישיים. היא עדיין לא מתאימה לכל משתמש.

אפשר לתקן את המושגים שהשתמשתי בהם ל'תחרות מונופוליסטית'. ההתנהגות היא די דומה למונופול לפי מה שקראתי, זה לא ממש התחום שאני מתעניין בו אז קשה לי להכנס לדקויות ולהסביר כל דבר בפירוט.

אני לא יודע איך אתה מגדיר מונופול, אבל זה שיש לשטראוס פסק זמן שיקר בשקל בישראל מאשר ארה"ב לא הופך אותה למונופול. מונופול לא נהוג להרוויח רווח תפעולי של 5.5% ורווח נקי של 3.5 - 3.6% (לצורך השוואה לאפל יש רווח נקי של 30%, לא שזה הופך אותה ל"מונופול"), לא נהוג בשוק מונופוליסטי שיש עוד לפחות 10 חברות מייצרות-מזון גדולות (רק בישראל) ושלמיטב ידיעתי אין חסמים בירוקרטיים לכניסה לשוק. אם אני צריך לבחור סיבה, מה שנראה הכי הגיוני להפרשי המחירים הוא העלות הגבוהה של חומרי גלם,קרקע ותהליכי שינוע בשלבי ייצור יותר גבוהים (לפני שהם מגיעים למדף) שנובעים מהתערבויות בצורת מיסוי, חסמים מכסות וסבסודים באיזורים אחרים בכלכלה כמו דלק, אי-הפשרות קרקעות ומכסים כבדים.

אני לא יודע איך אתה מגדיר מונופול, אבל זה שיש לשטראוס פסק זמן שיקר בשקל בישראל מאשר ארה"ב לא הופך אותה למונופול. מונופול לא נהוג להרוויח רווח תפעולי של 5.5% ורווח נקי של 3.5 - 3.6% (לצורך השוואה לאפל יש רווח נקי של 30%, לא שזה הופך אותה ל"מונופול"), לא נהוג בשוק מונופוליסטי שיש עוד לפחות 10 חברות מייצרות-מזון גדולות (רק בישראל) ושלמיטב ידיעתי אין חסמים בירוקרטיים לכניסה לשוק. אם אני צריך לבחור סיבה, מה שנראה הכי הגיוני להפרשי המחירים הוא העלות הגבוהה של חומרי גלם,קרקע ותהליכי שינוע בשלבי ייצור יותר גבוהים (לפני שהם מגיעים למדף) שנובעים מהתערבויות בצורת מיסוי, חסמים מכסות וסבסודים באיזורים אחרים בכלכלה כמו דלק, אי-הפשרות קרקעות ומכסים כבדים.
יש הגבלים בתחומים מסויימים על ייבוא, לדוגמה מוצרי חלב.
יש הגבלים גם מבחינת משרד הבריאות.
יש אולי 10 חברות מזון בארץ, אבל למוצרים בודדים יש מספר מועט של חברות שלפעמים גם מגיע ל 2-3. זה לא מונופל אבל בהחלט יכול להיקרא אוליגופול.
תקח משקיעים מבחוץ, לא הרבה ירצו להיכנס לאוליגופול של חברות שהתאחדו עם חברות אחרות. בתור משקיע, לא משתלם לך ולכן גם לא מחכים להיכנס לשוק בארץ חברות כאלו ואחרות כי הכל קומבינות. קח לדוגמה את שטראוס שהתאחדה עם עלית ובדרך קנתה את יד מדרכי ומקס ברנר (וגם תמי 4, אבל זה לא קשור כרגע לדיון). יש לך גם את אסם שרכשה את טבעול, מטרנה, בית השיטה, בונזור ונגה גלידות. יש לך גם את תנובה שרכשה את טירת צבי, קליית יוסי, הרדוף, ועוד חברות מזון אורגני קטנות. הרשימה עוד גדולה והממשלה אשמה.
מיזוג ענק כמו שטראוס עלית לעולם לא היה צריך להתרחש והממשלה הייתה צריכה למנוע את זה (כשעוד לפני כן עלית קנתה את יוטבתה).
אני יודע שאתה ואלכס נגד התערבות ממשלתית, אבל בוא תסביר לי איך ממיזוג של חברות בסדר גודל כזה בשוק כמו ישראל תביא ליותר תחרות (שהוכיחה את עצמה בימים אלו שבדיוק ההפך קורה). אתה חושב שחברות כאלו ואחרות מחכות מחוץ לדלת להיכנס לשוק בישראל? אם כן, אתה חי בסרט. זה שוק מקולקל מהייסוד, מכל הבחינות וההיבטים.

יש הגבלים בתחומים מסויימים על ייבוא, לדוגמה מוצרי חלב.
יש הגבלים גם מבחינת משרד הבריאות.
יש אולי 10 חברות מזון בארץ, אבל למוצרים בודדים יש מספר מועט של חברות שלפעמים גם מגיע ל 2-3. זה לא מונופל אבל בהחלט יכול להיקרא אוליגופול.
תקח משקיעים מבחוץ, לא הרבה ירצו להיכנס לאוליגופול של חברות שהתאחדו עם חברות אחרות. בתור משקיע, לא משתלם לך ולכן גם לא מחכים להיכנס לשוק בארץ חברות כאלו ואחרות כי הכל קומבינות. קח לדוגמה את שטראוס שהתאחדה עם עלית ובדרך קנתה את יד מדרכי ומקס ברנר (וגם תמי 4, אבל זה לא קשור כרגע לדיון). יש לך גם את אסם שרכשה את טבעול, מטרנה, בית השיטה, בונזור ונגה גלידות. יש לך גם את תנובה שרכשה את טירת צבי, קליית יוסי, הרדוף, ועוד חברות מזון אורגני קטנות. הרשימה עוד גדולה והממשלה אשמה.
מיזוג ענק כמו שטראוס עלית לעולם לא היה צריך להתרחש והממשלה הייתה צריכה למנוע את זה (כשעוד לפני כן עלית קנתה את יוטבתה).
אני יודע שאתה ואלכס נגד התערבות ממשלתית, אבל בוא תסביר לי איך ממיזוג של חברות בסדר גודל כזה בשוק כמו ישראל תביא ליותר תחרות (שהוכיחה את עצמה בימים אלו שבדיוק ההפך קורה). אתה חושב שחברות כאלו ואחרות מחכות מחוץ לדלת להיכנס לשוק בישראל? אם כן, אתה חי בסרט. זה שוק מקולקל מהייסוד, מכל הבחינות וההיבטים.
הבעיה בטיעון שלך זה שאתה מסתכל על שווקים בצורה הבאה: בתוך ישראל (תחרותי עם חברות ישראליות) או לא-בישראל (תחרותי עם חברות שלא בישראל) והבעיה עם זה זה שזה לא מה שקורה בפועל. חברה לא צריכה "להיות" בישראל כדי להתחרות עם תוצרת ישראלית, מספיק שהיא מייצרת מוצר איפשהו בעולם שהעלויות שלו (כולל עלויות שינוע) מספיק קטנות בשביל לייצר איזשהו רווח תפעולי בשוק מסויים (ישראל למשל). זה תפקיד של יזמים יבואנים שיכולים להיות לא תלויים בכלל בשום יצרן והאמת היא שרוב היבואנים מייבאים הרבה דברים מהרבה יצרנים שונים ולא מסורים למותג אחד. איך אפשר להסביר מחירים דומים בהרבה מדינות מערביות, שממוקמות ביבשות שונות, שהן נמוכות מישראל בהרבה סוגים שונים של מותגים ומוצרים? אני אמור להאמין שבמדינות האלה הממשלה פשוט סופר-יעילה בלחסום מיזוגים של חברה שמייצרת פסק זמן עם חברות שמייצרות שוקולד למריחה? אני חושב שהרבה יותר קל להאמין שפשוט הממשלה פה סופר-יעילה בלחסום תוצרת תחרותית בשביל להבטיח הכנסה לחברים שלהם, דבר שהם אגב אומרים בפירוש במחשבה שזה צעד חיובי לכלכלה בכלליות.

הבעיה בטיעון שלך זה שאתה מסתכל על שווקים בצורה הבאה: בתוך ישראל (תחרותי עם חברות ישראליות) או לא-בישראל (תחרותי עם חברות שלא בישראל) והבעיה עם זה זה שזה לא מה שקורה בפועל. חברה לא צריכה "להיות" בישראל כדי להתחרות עם תוצרת ישראלית, מספיק שהיא מייצרת מוצר איפשהו בעולם שהעלויות שלו (כולל עלויות שינוע) מספיק קטנות בשביל לייצר איזשהו רווח תפעולי בשוק מסויים (ישראל למשל). זה תפקיד של יזמים יבואנים שיכולים להיות לא תלויים בכלל בשום יצרן והאמת היא שרוב היבואנים מייבאים הרבה דברים מהרבה יצרנים שונים ולא מסורים למותג אחד. איך אפשר להסביר מחירים דומים בהרבה מדינות מערביות, שממוקמות ביבשות שונות, שהן נמוכות מישראל בהרבה סוגים שונים של מותגים ומוצרים? אני אמור להאמין שבמדינות האלה הממשלה פשוט סופר-יעילה בלחסום מיזוגים של חברה שמייצרת פסק זמן עם חברות שמייצרות שוקולד למריחה? אני חושב שהרבה יותר קל להאמין שפשוט הממשלה פה סופר-יעילה בלחסום תוצרת תחרותית בשביל להבטיח הכנסה לחברים שלהם, דבר שהם אגב אומרים בפירוש במחשבה שזה צעד חיובי לכלכלה בכלליות.
כן, אבל הבעיה הגדולה שאתה לא מבין שחברות בחו"ל שמייבאות לארץ לא מייצרות מקומות עבודה, שמביאות משכורות לאנשים מקומיים שמבזבזים את הכסף שלהם אצל עסקים מקומיים ובכך מקדימים את הכלכלה של המדינה שלך ולא של מדינה אחרת.

משה,

יבוא יוריד את המחיר, וכך יהיה לצרכנים המקומיים יותר כסף פנוי, אותו יוכלו לבזבז את אצל יצרנים מקומיים (או שלא), ולקדם גם את הכלכלה של ארצם.

משה,

יבוא יוריד את המחיר, וכך יהיה לצרכנים המקומיים יותר כסף פנוי, אותו יוכלו לבזבז את אצל יצרנים מקומיים (או שלא), ולקדם גם את הכלכלה של ארצם.
זה לא אותו דבר כמו ליצור מקומות עבודה ו-לבזבז את הכסף של אותם האנשים שמרוויחים אותו בעבודות הללו. אתה מקבל פה פי 2 רווח לפחות לכלכלה מאשר יבוא חוץ וזה כולל גם מיסים למדינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית