הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יהודים זה דרעק, פרק 3489054

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
התהליכים האלה לא קורים בשבוע, לוקח זמן להכניס תחרות לשוק ולפרק מונופולים וקרטלים. האם זה יפגע באותן חברות גדולות? בוודאי, מי שירוויח זה הצרכן שיהיה לו תחרות בשוק. גם עובדים יקבלו משכורות יותר טובות כשיש תחרות בין 14 חברות מאשר כשיש 'תחרות' בין חברה בודדת לבין שותפתה לקרטל. תראה את ההרצאה, יש שם כמה נקודות למחשבה. הלוואי והמרצים שאני לומד אצלהם היו יודעים להרצות ב10% מהרמה שלו.
‫׳₪׳¨׳•׳₪' ׳™׳¨׳•׳ ׳–׳׳™׳›׳” - ׳₪׳×׳¨׳•׳*׳•׳× ׳׳׳©׳‘׳¨ ׳”׳—׳‘׳¨׳×׳™ ׳›׳׳›׳׳™ 2011‬‎ - YouTube

12345 לא מסכים שזה רע לפי מה שאני מבין, הוא אומר שאם מוצר כלשהו יקר לו מידי הוא פשוט לא יקנה אותו.

אני מסכים איתך על החקיקה, כמו שהממשלה עד עכשיו גרמה להיווצרות מונופולים וקרטלים, הגיע הזמן לפרק אותם.
לטענתך, חברת החשמל היא מודל כלכלי מושלם? (אין לי מושג מה זה אומר האמת)

לצורך הדיון אני אוותר על להגיב בשמו.
אני מכיר את ההרצאה שהעלת ואם אני לא טועה הייתה עוד אחת. בכל אופן, זליכה העלה כמה נק' מעניינות אבל לצערי הוא לא חדר רובד נוסף לראות שהדרך לפרק את המונופולים היא לבטל את החקיקה העודפת שהביאה אותם לכך מלכתחילה. אנחנו מעוניינים לרדת לשורש הבעיה ולא לשחק עם הסימפטומים ולכן לא נשתמש בוירוס שגרם למחלה בעזרת אותו הוירוס (אלא אם אנחנו הומ[ו]אפאתים כמובן).
אם יורדו החסמים, כבר מחר יציעו לך חלב זול יותר בשקל. אחריו בעוד שקל. זאת מהסיבה הפשוטה שאני יהיה קפיטליסט חזיר שרוצה להרוויח וכל מה שעליי לעשות זה לנצח את המתחרים במחיר המופקע שהשליטו עד כה. עד שהמחיר יגיע לאיזון המוסכם על המוכר-קונה (עלות סבירה לקונה, רווח סביר למוכר).
חברת החשמל היא מונופול, שוב מהסיבה שהממשלה כופה על כך.
איפה עוד תראה דבר כל כך מגוחך שחברה מתחננת מהלקוחות שלה לצרוך פחות? (חברת חשמל, מקורות...)

קשה למצוא דוגמאות לחברה שיש לה בלעדיות או אפילו משהו שקרוב לכך בשוק החופשי, כי זה לא יכול לקרות לאורך זמן. קח לדוגמא iPOD\iPHONE, מוצר שפרץ את השוק ומייד אחריו כמובן גרר תחרות מטורפת בשוק המוצרים הנ"ל. מה שגורם לכל אחת מהמתחרים כל הזמן לחדש, לשפר ולהוזיל. ועדיין קיימים מוצרים לאנשים כמוני, שמסיבות לא ברורות שונאים את הסמארטפוניאדה הזאת ומעדיפים לרכוש פלאפון דור 1.5.

לצורך הדיון אני אוותר על להגיב בשמו.
אני מכיר את ההרצאה שהעלת ואם אני לא טועה הייתה עוד אחת. בכל אופן, זליכה העלה כמה נק' מעניינות אבל לצערי הוא לא חדר רובד נוסף לראות שהדרך לפרק את המונופולים היא לבטל את החקיקה העודפת שהביאה אותם לכך מלכתחילה. אנחנו מעוניינים לרדת לשורש הבעיה ולא לשחק עם הסימפטומים ולכן לא נשתמש בוירוס שגרם למחלה בעזרת אותו הוירוס (אלא אם אנחנו הומ[ו]אפאתים כמובן).
אם יורדו החסמים, כבר מחר יציעו לך חלב זול יותר בשקל. אחריו בעוד שקל. זאת מהסיבה הפשוטה שאני יהיה קפיטליסט חזיר שרוצה להרוויח וכל מה שעליי לעשות זה לנצח את המתחרים במחיר המופקע שהשליטו עד כה. עד שהמחיר יגיע לאיזון המוסכם על המוכר-קונה (עלות סבירה לקונה, רווח סביר למוכר).
חברת החשמל היא מונופול, שוב מהסיבה שהממשלה כופה על כך.
איפה עוד תראה דבר כל כך מגוחך שחברה מתחננת מהלקוחות שלה לצרוך פחות? (חברת חשמל, מקורות...)

קשה למצוא דוגמאות לחברה שיש לה בלעדיות או אפילו משהו שקרוב לכך בשוק החופשי, כי זה לא יכול לקרות לאורך זמן. קח לדוגמא iPOD\iPHONE, מוצר שפרץ את השוק ומייד אחריו כמובן גרר תחרות מטורפת בשוק המוצרים הנ"ל. מה שגורם לכל אחת מהמתחרים כל הזמן לחדש, לשפר ולהוזיל. ועדיין קיימים מוצרים לאנשים כמוני, שמסיבות לא ברורות שונאים את הסמארטפוניאדה הזאת ומעדיפים לרכוש פלאפון דור 1.5.

זליכא צריך לעשות עוד כמה הרצאות כאלה, אני אעדיף לראות אותן מאשר הרצאות בלימודים בכל יום נתון. אין ספק שיש עוד הרבה על מה לדבר ולשמוע את זה ממישהו שהיה בתוך המערכת יהיה ממש מעניין. מסכים איתך לגבי כל העניינים של החקיקה ופירוק המונופולים על מנת להגיע למחירים אטרקטיביים ותחרותיים לצרכן.

חברת החשמל יכולה להמשיך להתנהל בצורה ביזיונית ולבזבז ים כסף על העובדים שלה ולהתנהל בצורה לא יעילה. כל זה מגיע בגלל שהיא מונופול בלעדי עם תמיכה ממשלתית ואף אחד לא יכול להתחרות בהם במצב הנוכחי. כשיתנהלו בצורה יעילה וטובה לא יהיה צורך בהתחננויות האלה לציבור, החברות האלה פשוט לא מתפקדות בגלל סיבות כאלה ואחרות ואין שום דבר שיחליף אותן כרגע.

מה שקורה בעולם הסלולר זה מעולה ללקוח. יש מבחר עצום מכל הסוגים והמינים.
דוגמא פחות טובה שאפשר לתת היא AMD כנגד INTEL, אומרים שAMD הולכת לצאת משוק המעבדים העליונים בגלל שהיא מפסידה לאינטל, נראה לך שזה טוב ללקוחות שיהיה מונופול אחד ויחיד על השוק העצום הזה?
תחרות זה טוב, ישראל חייבת אותה אחרת נמשיך לאכול הרבה חרא מכל הכיוונים כי פשוט אין לאן לברוח מזה במדינה הפצפונת שלנו.

נ.ב.
הכינוי קשור לסיימון פוספורד?

אני רואה שכל הדיון הזה בכלל לא הבנת על מה אנחנו מדברים.

תהיה בריא, אני פרשתי למיטה. נדבר כשתצליח לעשות משהו חוץ מלמחזר משפטים של האנשים מהמחאה החברתית.

בטח, זה הפתרון הנכון 🙌
רוץ עם יאיר לפיד לכנסת עם הרעיון הזה, תגיע רחוק מאוד במפלגה השקרית החדשה שלו.
המצב הנוכחי גורם להתפרקות מעמד הביניים, בלעדיו נהיה מדינה מפורקת ומפוררת. אם זה החלום שלך, שיהיה לך בכיף. אני לא בכיוון הזה.

אתה בטח יודע איך קוראים למה שעשית כאן, כן?

אתה בטח יודע איך קוראים למה שעשית כאן, כן?

אתה מוזמן לכתוב את התועבה שעשיתי כאן.

אני רואה שכל הדיון הזה בכלל לא הבנת על מה אנחנו מדברים.

תהיה בריא, אני פרשתי למיטה. נדבר כשתצליח לעשות משהו חוץ מלמחזר משפטים של האנשים מהמחאה החברתית.

אני לא חושב שהיו הרבה דברים שבזתי להם יותר מאשר ה'מחאה החברתית' שהייתה בקיץ הקודם. אין לי שום קשר לשקר שהיה וגם לא הזדהיתי איתה אפילו לרגע מכל מיני סיבות.

סבבה, בוא נפקח עליך שלא תקבל יותר מ10 שקל לשעה. יוצא מזה רק טוב, המועסקים לא דורשים עוד.
יש הבדל בין להרוויח ללעשוק.
יחי ההבדל הקטן
אתה יכול להסביר לי איך זה הגיוני שמוצר שמיוצר בארץ יקר פי 2 מאותו מוצר בדיוק שמיובא מהארץ לחו"ל?

יש הבדל בין להרוויח ללעשוק.
יחי ההבדל הקטן
אתה יכול להסביר לי איך זה הגיוני שמוצר שמיוצר בארץ יקר פי 2 מאותו מוצר בדיוק שמיובא מהארץ לחו"ל?

כי אתה קונה אותו גם ככה, והחברות אוהבות לעשות כסף על גביהם של פראיירים כמוך.

הצלחת בדרך לא ברורה כלשהי להשליך מהמצב הנוכחי על כך שהמודל המדובר באשכול הזה יביא לתוצאה יותר גרועה. תחשוב לבד...

אני עדיין לא מאמין במודל שלך, מה לעשות המקרה הבודד של סומליה עם תנאי התחלה שונים לגמרי ממה שיש אצלנו כאן.

אני עדיין לא מאמין במודל שלך, מה לעשות המקרה הבודד של סומליה עם תנאי התחלה שונים לגמרי ממה שיש אצלנו כאן.

אני לא מבקש שתאמין ואני גם עייף מדי להתווכח על זה בפורומים. אם תרצה, תקרא ותסיק מסקנות לבד.

רק ציינתי שיש לך קפיצה לוגית.

אני לא מבקש שתאמין ואני גם עייף מדי להתווכח על זה בפורומים. אם תרצה, תקרא ותסיק מסקנות לבד.

רק ציינתי שיש לך קפיצה לוגית.

אני בחרתי בינתיים להתעלם מהגישה שהצעת כי אני לא מכיר אותה מספיק ולא קראתי עליה מספיק. מקרה יחיד של סומליה שהיא מדינה שהייתה מפורקת ב1991 ועדיין מפורקת בהווה, לא יגרום לי לרצות ליישם את המודל הזה אצלנו כאן.

למה אתה לא קונה?
כולם בסופו של דבר קונים כי אין באמת אלטרנטיבות וזאת בדיוק הסיבה למה צריך לפקח.

ממתי אין אלטרנטיבות? אתה לא יכול בלי פסק זמן? מה אתה *חייב* לקנות? יש איזה בחור עם אקדח ליד הראש שלך שמכריח אותך לקנות משהו?

ממתי אין אלטרנטיבות? אתה לא יכול בלי פסק זמן? מה אתה *חייב* לקנות? יש איזה בחור עם אקדח ליד הראש שלך שמכריח אותך לקנות משהו?

לא לכל דבר יש אלטרנטיבות.

קרטלזציה בתחום הבנקים.
קרטלזציה בתחום טלויזיה בכבלים.
קרטלזציה בתחום הביטוח.
מונופול בתחום המלט.
יש עוד דוגמאות, אתה לא ילד ובטח רואה אותן בעצמך ביום יום.

ושלל פירמידות שמובילות ליצירת קרטלים ומונופולים על חשבון הציבור -ה'טייקונים'.

לא לכל דבר יש אלטרנטיבות.

קרטלזציה בתחום הבנקים.
קרטלזציה בתחום טלויזיה בכבלים.
קרטלזציה בתחום הביטוח.
מונופול בתחום המלט.
יש עוד דוגמאות, אתה לא ילד ובטח רואה אותן בעצמך ביום יום.

ושלל פירמידות שמובילות ליצירת קרטלים ומונופולים על חשבון הציבור -ה'טייקונים'.

אוקיי, בפעם האחרונה שאני מגיב כאן:

הממשלה שלך היא הגוף שיצר את כל המונופולים והקרטלים הקיימים במדינה. מעולם לא היה גוף שהפך למונופול בשוק חופשי. אתה רוצה ליצור גוף בממשלה שיפקח על מונופולים וקרטלים שהוא עצמו יצר. זה לא עבד מעולם ולא יעבוד לעולם.

אוקיי, בפעם האחרונה שאני מגיב כאן:

הממשלה שלך היא הגוף שיצר את כל המונופולים והקרטלים הקיימים במדינה. מעולם לא היה גוף שהפך למונופול בשוק חופשי. אתה רוצה ליצור גוף בממשלה שיפקח על מונופולים וקרטלים שהוא עצמו יצר. זה לא עבד מעולם ולא יעבוד לעולם.

המדינה יצרה ויכולה לפרק גם. אפשר לחוקק ולפרק בדיוק כמו שאפשר להרכיב ולמזג.
בשוק חופשי השליטה לא נמצאת אצל בעלי הון מעטים (יחסית) שבונים פירמידות ויוצרים על ידי כך מונופולים שלא משאירים מקום למתחרים להכנס.

אם הממשלה לא תתערב בשוק הכלכלה שלנו, הוא לא יהיה שוק חופשי (מה שקורה היום). אם היא תתערב היא יכולה אולי להגיע למצב של שוק חופשי תוך תקופת זמן מסוימת ואז אולי אפשר יהיה לנסות את מה שאתה הצעת ולראות לאן הדברים יזוזו. כרגע אין שוק כזה אצלנו במיקרוקוסמוס הישראלי.

נ.ב.
מייקרוסופט היא מונופול בתחום מערכות הפעלה למחשבים אישיים בשוק החופשי.

---------- התגובה התווספה ב 22:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:58 ----------

מישהו מונע ממך לפתוח חברת ביטוח?

עזוב, הדיון הזה כבד מידי בשבילך. רד ממנו.

נערך לאחרונה:
המדינה יצרה ויכולה לפרק גם. אפשר לחוקק ולפרק בדיוק כמו שאפשר להרכיב ולמזג.
בשוק חופשי השליטה לא נמצאת אצל בעלי הון מעטים (יחסית) שבונים פירמידות ויוצרים על ידי כך מונופולים שלא משאירים מקום למתחרים להכנס.

אם הממשלה לא תתערב בשוק הכלכלה שלנו, הוא לא יהיה שוק חופשי (מה שקורה היום). אם היא תתערב היא יכולה אולי להגיע למצב של שוק חופשי תוך תקופת זמן מסוימת ואז אולי אפשר יהיה לנסות את מה שאתה הצעת ולראות לאן הדברים יזוזו. כרגע אין שוק כזה אצלנו במיקרוקוסמוס הישראלי.

נ.ב.
מייקרוסופט היא מונופול בתחום מערכות הפעלה למחשבים אישיים בשוק החופשי.

---------- התגובה התווספה ב 22:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:58 ----------

עזוב, הדיון הזה כבד מידי בשבילך. רד ממנו.

מיקרוסופט היא לא מונופול.
כל מי שמיקרוסופט הצליחה לדרוס עם הפטנטים שלה זה גם בזכות גוף שאוכף פטנטים - ממשלה. בלי הממשלה למיקרוסופט לא היה את הכוח שיש לה. ולמרות הכל היא אינה מונופול.

אם אני לא טועה מיקרוסופט היא החברה הטכנולוגיה הראשונה שנכנסת לרשימת החברות המונופולסטיות של הרשות הפדרלית הרוסית בלי שום קשר היא בהחלט סוג של מונופול כמו INTEL לדוגמא

מיקרוסופט היא לא מונופול.
כל מי שמיקרוסופט הצליחה לדרוס עם הפטנטים שלה זה גם בזכות גוף שאוכף פטנטים - ממשלה. בלי הממשלה למיקרוסופט לא היה את הכוח שיש לה. ולמרות הכל היא אינה מונופול.

מיקרוספוט ווינדוס היא מונופול עם אחוזי שליטה אדירים בשוק בתחום המחשבים הביתיים והניידים במשך די הרבה שנים. גם היום היא לא רואה אף אחד ממטר מבחינת השליטה. סך הכל יש לה מוצר מעולה שמתאים למרבית האנשים בעולם.
תוסיף את אינטל ששולטת בשוק החופשי הרבה מאוד זמן.
על ממשלה של מי אתה מדבר? כל ממשלות העולם?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית