הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדשות טובות לצמחונים: מדענים פיתחו "המבורגר מבחנה"

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
המדענים יצרו את ההמבורגרים באמצעות סיבי שריר שפיתחו מתאי גזע של פרות

כל מי שלא אוכל בשר מטעמי מצפון יוכל לנגוס בקציצה עסיסית כבר באוקטובר הקרוב ללא רגשות אשם. מדענים בהולנד פיתחו את המבורגר המבחנה הראשון בעולם, באמצעות סיבי שריר מתאי גזע של פרות, דיווח העיתון "פייננשל טיימס".

המדענים מאמינים כי בקר אשר גדל במפעלים, במקום בחוות, יהיה מקור מזון טוב יותר ומזיק פחות לסביבה. המדענים מאוניברסיטת מאסטריכט, שבראשם פרופסור מארק פוסט, פיתחו מתאי גזע של פרות סיבי שריר, אותם הם פיתחו ומתחו בצלחות תרבית.

הם הזינו אותם בפרוטאינים ותוספי מזון אחרים, המקבילים לעשב ולמזון שממנו ניזון בקר. צבעו של הבשר כעת הוא צהוב-ורוד חיוור ולא אדום כמו בשר נא, משום שהוא אינו מכיל דם, אך פוסט אמר כי הם ישפרו את מראה הבשר עד אוקטובר.

כדי להכניס שומן, מרכיב חיוני בהמבורגרים אמיתיים, גידלו המדענים גם תאי שומן במעבדה. אף שהפרויקט יהיה מוכן באוקטובר, המבורגר המבחנה לא צפוי להגיע בעתיד הקרוב לחנויות. "התחלנו בפרויקט לפני שש שנים ואני צופה שיעברו עוד 10 או 20 שנה עד שנוכל לייצר את הבשר שלנו בייצור המוני", אמר פוסט בכנס האגודה האמריקאית לחידושים מדעיים בוונקובר, שבו הוצג הפרויקט.

http://www.themarker.com/wallstreet/1.1645305

חחח מעניין מה יהיה המחיר לצרכן. עלות הייצור של המבורגר כזה היא בטח עשרות אלפי דולרים כרגע. והטעם בטח מזעזע. מה גם שזה לא לעולם לא יגיע לייצור המוני כי יש לזה פוטנציאל לחסל את תעשיית הבקר ועליה גם תעשיות תירס ומזון לבהמות. בקיצור לובי פוליטי חזק מדי.

חחח מעניין מה יהיה המחיר לצרכן. עלות הייצור של המבורגר כזה היא בטח עשרות אלפי דולרים כרגע. והטעם בטח מזעזע. מה גם שזה לא לעולם לא יגיע לייצור המוני כי יש לזה פוטנציאל לחסל את תעשיית הבקר ועליה גם תעשיות תירס ומזון לבהמות. בקיצור לובי פוליטי חזק מדי.

עדי אתה צודק בקשר למחיר, אתמול בלילה כלכלי הייתה כתבה על ההמבורגר הזה.

המחיר שלו (אם אני לא טועה..) היה בסביבות 100K$ נכון לבנתיים כמובן

גם עם יצליחו למזער את עלויות היצור וגם עם יפתרו את בעיית הטעם. קשה לי לראות את זה מגיע לייצור מסחרי כי יש לובי חזק מדי של מגדלי הבקר ותעשיית המזון לבהמות. אתם מסוגלים לחשוב כמה אבטלה תהיה בעולם עם דבר כזה יקרה?. למרות שלדעתי עם זה כן יקרה זה מבורך.

בסדר גם המחשב הראשון עלה כמה מאות אלפים... אלא אם מדברים על אפל, החרא הזה תמיד יהיה יקר.

למה שמי שלא אוכל בשר מטעמי מצפון יאכל המבורגר מדמה בשר שיקר יותר ומזהם יום לייצר?
מדובר בנישה מסויימת מאוד של אנשים שהדבר הזה מעניין אותם.

אל תשכחו שקל מאוד לדמות בשר גם בלי תאי שריר.

אגב - יש פרוייקט דיי "גורם לחשוב" של מעין חוות "מטריקס" לתרנגולות ללא קרום מוח (לעולם לא יקרה ללא רגולציה - זה יקר יותר ומפחיד אנשים)

אבל אם הם יצליחו למסחר את זה במחיר זול מספיק מה יעשו כל יפי הנפש?
יקנו את זה ויאכלו. לדעתי, הגיוני שהלובי של הצמחונים ידחוף את היוזמה הזו, כי זה משרת את האידיולוגיה ה"מצפונית".

גם עם יצליחו למזער את עלויות היצור וגם עם יפתרו את בעיית הטעם. קשה לי לראות את זה מגיע לייצור מסחרי כי יש לובי חזק מדי של מגדלי הבקר ותעשיית המזון לבהמות. אתם מסוגלים לחשוב כמה אבטלה תהיה בעולם עם דבר כזה יקרה?. למרות שלדעתי עם זה כן יקרה זה מבורך.
זה בכל מקרה לא יחליף את תעשיית הבשר, כי יש לה עוד תוצרים מלבד בשר (עור, עצמות וכו') שיש להם המון שימושים בתעשיות שונות. לפחות לא בעשרות השנים הקרובות. לדעתי זה יהפוך למוצר נישה - כמו תחליפי בשר מסויה וירקות אורגניים. גם לזה יש שוק גדול.

זה בכל מקרה לא יחליף את תעשיית הבשר, כי יש לה עוד תוצרים מלבד בשר (עור, עצמות וכו') שיש להם המון שימושים בתעשיות שונות. לפחות לא בעשרות השנים הקרובות. לדעתי זה יהפוך למוצר נישה - כמו תחליפי בשר מסויה וירקות אורגניים. גם לזה יש שוק גדול.
ממתי יש לעור בקר או עצמות בקר שימושים בתעשייה? חזיר אני עוד מבין אבל בקר? אולי יש לך דוגמאות. ושנית כנראה שזה נה שיקרה בסוף אבל העלויות ייצור נראות לי מוגזמות רק כדי להיות מוצר נישה

לא ידעתי שבתאי גזע יש סיבי שריר. 😵
מספיק עם קשקושי Yדרעק.

ממתי יש לעור בקר או עצמות בקר שימושים בתעשייה? חזיר אני עוד מבין אבל בקר? אולי יש לך דוגמאות. ושנית כנראה שזה נה שיקרה בסוף אבל העלויות ייצור נראות לי מוגזמות רק כדי להיות מוצר נישה
הדוגמא הכי obvious - תעשיית האופנה (נעליים, בגדים), שזה שוק עצום.
עצמות משמשות לייצור ג'לטין.
אני בטוחה שחיפוש בגוגל ייתן עוד תוצאות.
הה, מצאתי משהו מעניין: פחם מעצמות של פרות משמש לזיקוק סוכר 😲

נערך לאחרונה:
לא אכפת לי לאכול את זה אם זה ייתן ערכים תזונתיים דומים מאוד לבשר מן החי.
אם לא, זה עוד תוסף טבעוני מעפן.

והנה הגירסה לצמחונים:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u1N6QfuIh0g

לא ידעתי שבתאי גזע יש סיבי שריר.
suicide.gif

מספיק עם קשקושי Yדרעק.

הם התכוונו לזה שהם פיתחו את השריר מתאי גזע כנראה...

איזה בזבוז של מדענים.. זה ממש פשע.
שינצלו את כל המשאבים האלה לייצר מזון בלי קלוריות:🙁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית