הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לראשונה זה 13 שנה: ה-FDA עשוי לאשר תרופה להפחתת משקל

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
לראשונה זה 13 שנה: ה-FDA עשוי לאשר תרופה להפחתת משקל

יועצי ה-FDA המליצו על אישור התרופה Qnexa של ויווס, אשר נדחתה על ידי המנהל ב-2010

מנהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) עשוי לאשר תרופה המסייעת להורדת משקל, לראשונה זה 13 שנה.
צילום: דרימסטיים

יועצים ל-FDA המליצו על אישורה של התרופה Qnexa של חברת ויווס ברוב גדול לאחר שהגיעו למסקנה כי התועלת שבה עולה על הסיכונים הטמונים בנטילתה. ה-FDA אינו מחויב להישמע להמלצה לגבי התרופה, שכבר נדחתה ב-2010, כאשר ידון באישורה ב-17 באפריל.

Qnexa היא אחת משלוש תרופות להפחתת משקל אשר ממתינות לאישור מנהל המזון והתרופות בארה"ב. התרופה האחרונה להפחתת משקל אשר אושרה על ידי המנהל היתה זניקל של רוש השווייצית. "מבין כל התרופות לטיפול בהשמנת יתר, זו היעילה ביותר מבחינת הפחתת משקל", אמר סנג'אי קאול, קרדיולוג מבית הספר לרפואה של UCLA וחבר בוועדה המייעצת.

רגולטורים העלו חששות ש-Qnexa מעלה את הסיכון למחלות לב ולפגיעות בעובר. התרופה משלבת את החומר מדכא התיאבון פנטרמין עם המרכיב טופירמט, המשמש לתרופה נגד מיגרנה. אם תאושר, התרופה עשויה להניב לוויווס הכנסות של 448 מיליון דולר ב-2015.

http://www.themarker.com/wallstreet/1.1648613

• פותח/ת השרשור
מה התרופה מכילה?
זה איחוד של 2 תרופות: Topiramate ו-Phentermine.
Topiramate זהו מרכיב שבמקור ניתן לחולי אפילפסיה וטיפול בהתקפים עצביים.
Phentermine זו תרופה שנועדה להוריד את התאבון.

זה איחוד של 2 תרופות: Topiramate ו-Phentermine.
Topiramate זהו מרכיב שבמקור ניתן לחולי אפילפסיה וטיפול בהתקפים עצביים.
Phentermine זו תרופה שנועדה להוריד את התאבון.

תרופה שקר כלשהיא או תרופה שבאמת עובדת סטייל יהומבין \אפדר\קלן ?

• פותח/ת השרשור
תרופה שקר כלשהיא או תרופה שבאמת עובדת סטייל יהומבין \אפדר\קלן ?
זה לא באותה קטגוריה. אפדרין, קלן ויוהימבין בעיקר ממריצים ומעלים מעט את חילוף החומרים. התרופה הנ"ל בעיקר מדכאת תאבון ולכן יורדים במשקל.

דומה. הוא מעלה בעיקר נוראפינפרין וקצת פחות דופאמין וסרוטונין.
זה לא תרופה חדשה. היו כבר בארץ תרופות מהמשפחה שלה והן הורדו מהמדפים.
פעם בעיקר השתמשו בSNRI. זה יפה שפתאום זה תרופה "להשמנה" וכבר לא נוגדות דכאון. אך, אין כשרוצים למכור משהו פתאום הכל משתנה.

סתם להעשרה,
Topiramate / Topamax עובדים ממש ממש טוב על אנשים מסויימים במובן הזה,
זה הגיע למצב בו א-נשים מזייפים/ות כאבי ראש כדי לקבל אותם (כשלא מצליחים לשים אצבע על הבעיה המדוייקת של כאבי הראש, נותנים אותם, לחלק קטן זה עוזר).

רק למען הסדר הטוב, בהתאם לתגובה שלך, אני אבהיר שלא באתי לחזק את השימוש במוצרים כאלו, נהפוך הוא - אני חושב שזה אחד הדברים הכי פתטיים שבן אדם יכול לעשות עם עצמו (בטח ובטח עם תופעות הלוואי של התרופות הללו).
רק רציתי לספר שראיתי בעיני (חלילה לא על עצמי) שזה פשוט פאקינג עובד.

וספציפית לגבי התגובה - זה מעניין, כי זה ב-ד-י-ו-ק הניסיון שלי עם אנשים על טופומקס...
למה זה קורה?

רק חבל שטופמקס עושה אותך דביל.
הייתה תקופה(שלושה-ארבעה חודשים) שלקחתי טופמקס, האמת שזה נורא עזר בפאן של התיאבון, אבל מצד שני היכולת הקוגנטיבית שלי שאפה ל-0, משפטים התבלבלו לי, ועוד כל מיני תופעות.
אז הניסוי נגמר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית