הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה בעצם היתרון של חוק ניתוק זיקה?

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך

kaka

משתמש פעיל
509
1
נק' מוניטין:
424
509
1
קיבלתי הצעה מסוכן של פלאפון, בגלל שאני סטודנט וגם אני מנייד מספר חבילה של 700 דקות + 700 הודעות + גלישה ללא הגבלה ב 200 ש"ח לחודש + גלקסי 2 ואני מקבל זיכוי של 80 ש"ח, כלומר אני משלם 120 ש"ח בכל חודש.

עכשיו הבנתי שיש יתרון גדול לקנות גלקסי 2 בחנות פרטית ולקבל בכל זאת את אותו הזיכוי מפלאפון, אבל,
בחבילה של פלאפון אני משלם 120 ש"ח ואני מקבל גלקסי 2. אם אני קונה בחנות פרטית אני צריך גם לשלם 120 ש"ח וגם לשלם לחנות הפרטית על המכשיר. אז איפה פה בדיוק היתרון? אני מתבלבל?

אתה לא מתבלבל, רק שאם תעשה חשבון כמה המכשיר עולה לך בסלקום, תגלה שאתה משלם עליו בעצם 1000 שקל יותר בערך (זה החזר ל-36 חודשים). הקטע הוא פשוט: ההחזרים הולכים לפי שימוש. כדי להחזיר לך את ה-80 שקל האלה הם נותנים לך תוכנית שאתה לא בהכרח צריך, כי זה הסף להחזיר את הכסף. אם אתה מגיע לניצול הזה גם ככה, סבבה (כי הם מחויבים להחזיר לך את הכסף גם עם מכשיר אחר). אם לא, כדאי לך לקנות מחנות ולקבל החזר מדורג.

המחיר בסלקום על המכשיר הוא 5000 ש"ח אחרי הנחות ובלה בלה בלה זה 4500
הם פורסים לך אתזה ל36 חודשים עם תכנית שאתה בכלל לא צריך, ברגע שאתה מתנתק או מחליף מכשיר אתה משלם על המכשיר שלך את הסכום המקורי שלו בלי החזרים בלי שיחות.

כשאתה קונה מכשיר מחברה פרטית, אתה הולך לחברה סלולארית ומקבל איזה תכנית שאתה צריך...
אתה יכול לקחת כמות שיחות וDATA שאתה רוצה אתה יכול לא לקחת בכלל ושיוריד מימך פר דקות
או לקחת תתכנית הגדולה ולקבל מהם את הניתוק זיכה.
אתה יכול בכל רגע למכור את המכשיר ולהתנתק מהחברה בלי לשלם כלום.

הפריסה של החברות הסלולריות ל36 חודשים זה הדרך החדשה לחייב אותך לחברה לשלוש שנים בלי לקפוץ בין חברה לחברה
כי אם אתה מתנתק מהם אתה משלם על המכשיר מחיר מלא בלי שיחות וזה לא שווה לך בגלל זה אתה לא תתנתק ולא תשדרג מכשיר במשך 3 שנים.
ובעולם של היום מחיליפים מכשיר כל שנה.

• פותח/ת השרשור
אבל אם אני לא סוגר איתם על חבילה מסוימת שהיא מעבר לניצול שלי, אני לא אקבל זיכוי.
אני יכול לקבל נאמר ב90 שקל בחודש חבילה שיותר מתאימה לניצול שלי, אבל אז אני לא אקבל שום זיכוי על מכשיר.
כלומר בשביל לקבל זיכוי אני חייב לסגור מראש על חבילה שהיא מעבר לניצול שלי. ואז אם אני אקנה מכשיר בחנות פרטית אני סתם אשלם עליו, כשבאותו זמן אני יכול לקבל אותו מכשיר ב"חינם" מהרשת.
גם אם אני משלם 1000 ש"ח יותר על המכשיר ברשת, אני לא באמת משלם את ה1000 ש"ח האלה, אני מזוכה עליהם. לעומת המכשיר בחנות פרטית שעולה 1000 ש"ח פחות אבל אני כן משלם עליו.

הדבר היחיד שעולה לי בראש, זה שאם אני ארצה לעבור לחבילה אחרת ברשת אחרת, אני אצטרך להמשיך לשלם להם את ה80 שקל האלה בחודש. אבל אני מאמין שבגלל התחרות היום, כל רשת אחרת תציע לי גם זיכוי על המכשיר בתמורה למעבר אליהם. לא ככה?

---------- התגובה התווספה ב 20:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:41 ----------

המחיר בסלקום על המכשיר הוא 5000 ש"ח אחרי הנחות ובלה בלה בלה זה 4500
הם פורסים לך אתזה ל36 חודשים עם תכנית שאתה בכלל לא צריך, ברגע שאתה מתנתק או מחליף מכשיר אתה משלם על המכשיר שלך את הסכום המקורי שלו בלי החזרים בלי שיחות.

כשאתה קונה מכשיר מחברה פרטית, אתה הולך לחברה סלולארית ומקבל איזה תכנית שאתה צריך...
אתה יכול לקחת כמות שיחות וDATA שאתה רוצה אתה יכול לא לקחת בכלל ושיוריד מימך פר דקות
או לקחת תתכנית הגדולה ולקבל מהם את הניתוק זיכה.
אתה יכול בכל רגע למכור את המכשיר ולהתנתק מהחברה בלי לשלם כלום.

הפריסה של החברות הסלולריות ל36 חודשים זה הדרך החדשה לחייב אותך לחברה לשלוש שנים בלי לקפוץ בין חברה לחברה
כי אם אתה מתנתק מהם אתה משלם על המכשיר מחיר מלא בלי שיחות וזה לא שווה לך בגלל זה אתה לא תתנתק ולא תשדרג מכשיר במשך 3 שנים.
ובעולם של היום מחיליפים מכשיר כל שנה.

אם אני מתנתק, אני צריך לשלם את כל המחיר המקורי של המכשיר או שאת שארית התשלומים שנשארו לי?
ואי אפשר לקבל החזר על הסכום שנשאר לי מהחברה החדשה שאני יעבור אליה?

את שארית התשלומים שאתה צריך לשלם (לפי הסכום המקורי של המכשיר באותו יום שעשית את העסקה) ז"א
גלקסי 2 = 125*36 אם וקרה שהמכשיר נאבד או שעברת לחברה אחרת אחרי שנה זה נשאר 24X125=3000 (אין ביטוח)
שזה סכום שיותר גבוהה מהמחיר המקורי של המכשיר בחנויות פרטיות בארץ

ולא, אף חברה אחרת לא תיקח על עצמה את הקנס הזה רק כדי שתעבור אליה...

כן אבל מה אתה מעדיף, לסגור חבילה שאתה לא צריך בשביל הזיכוי וככה לשלם למעשה יותר על המכשיר ועל השיחות? יש לחיוב ולשלילה לכאן ולכאן. בתכלס הספקים הסלולריים נותנים בדרך כלל הרחבת אחריות למקרה של אובדן וגניבה, מה שאין לך בחנויות. וכן, השירות בחנויות לפעמים מתחת לכל ביקורת כשאתה צריך לתקן (גם אם המכשיר בתקופת אחריות יצרן. לפעמים הם אומרים לך לשלוח אותו ליצרן, פשוטו כמשמעו). מצד שני בחנויות אתה משלם הרבה פחות ויכול לעשות עם המכשיר מה שאתה רוצה, אתה לא נתקע עם תוכנית ל-36 חודשים על מכשיר ספציפי.
ואני לא בטוח לגבי מעבר לחברה אחרת והמשך קבלת הזיכוי, אני לא זוכר את החוק לגבי זה.

קודם כל ברור שלקנות מחנות פרטית אני לא מתכוון לקנות מחנות צדדית ברמלה,
אם אתה קונה את המכשיר מELINE או VMOBILE הם לא עושים הרבה בעיות עם התיקונים
אחריות על אובדן וגניבה זה סביבות 120-90 ש"ח וכולל השתתפות מטורפת...
אף אחד לא יעשה ביטוח במחיר כזה על המכשיר, היום אין בן אדם שיחזיק סמארטפון 3 שנים.
בסרט הכי גרוע שקורה משו למכשיר אחרי שנה נדפקת לגמריי אם אתה בחברה סלולארית.

אנשים מחזיקים אייפון 3 ו4. בהחלט מחזיקים ליותר משנה, לא ברור לי על מה אתה מתבסס בנתון הזה.

כמה כבר ראית מכשירי אייפון 3?...הסמארטפונים של היום זה לא נוקיה 3100
זה לא נתון ולא נעליים, אמרתי בסרט הכי גרוע שקורה משו למכשיר אחרי שנה, מה הוא יעשה?
הוא ירצה לעבור לאורנג' עוד שנה מה הוא יעשה? יאכל תלב וישאר תקוע בפלאפון עם אותו מכשיר.

אגב משו בקשר לאינטרנט "ללא הגבלה" של פלאפון זה הולך ככה:
שתי ג'יגה ראשונים 7.5 מגה גלישה, אחריהם כל השאר אתה גולש ב200ביט, שזה מהירות בלתי אפשרית לגלישה.

עשיתי ניתוק זיקה לפני ~חצי שנה אבל לא נראה לי שמשהו דרמטי השתנה מאז.
העניין הוא, שהם נותנים לך חבילה של למשל 100 דקות ו100 הודעות עם גלאקסי 2 ב300 שקל לחודש ל36 חודשים (סתם זרקתי מספרים).
עכשיו, אם אתה עושה ניתוק זיקה אתה עדיין תקבל את אותה חבילה, בלי המחיר של הפלאפון. למשל 100 הודעות ו100 דקות ב150 שקל לחודש ל36 חודשים (שוב, סתם מספרים).
כלומר, אתה חוסך 150 * 36 = 5400 שקל (במשך 36 חודשים).
וכשאתה קונה את אותו מכשיר בחוץ, אתה משלם עליו איזה אלף שקל פחות (נגיד 4400).
אבל לחנויות ה"רגילות" אתה בד"כ לא יכול לשלם בתשלומים ל36 חודשים - זה החיסרון, שצריך להוציא הכל במכה. אבל זה חוזר אליך + 1000 שקל במשך 36 חודשים (כרגיל, סתם מספרים).

אין קשר למה וכמה אתה תנצל מהחבילה שהם נותנים לך ואין קשר להאם אתה צריך אותה או לא. העניין הוא שהחוק מחייב אותם לתת לך את אותה חבילה גם אם לא תקנה את המכשיר אצלם.
זה כמו שתראה בחנות בגדים ג'ינס אחד ב300 שקל ומבצע של 3 ב600, ואז יבוא חוק שיחייב אותם לתת לך לקנות ג'ינס אחד מתוך המבצע, כלומר אחד ב200, מבלי לקחת (ולשלם) את השניים האחרים.
זה אחד החוקים המפגרים, הוא לא צודק בעליל - אבל מה איכפת לך, חברות הסלולאר ממש לא מסכנות ואתה יכול ליהנות מזה אז לך על זה.

הוא לא צודק? בטח שהוא צודק, אתה מתחייב לחברה מסויימת והיא דופקת לך מחיר כפול על המכשיר שלך?
גלקסי עולה 2800 בחנות פרטית ובחברה סלולארית הוא עולה 4500 על מה ולמה?!

בחו"ל אם אתה מתחייב לחברה מסויימת אתה יכול להביא אייפון 4S ב100$.

לפי דעתי זה ביזבוז לקנות את המכשיר מחברת הסוללר. רוב הסיכויים שבעוד 3 שנים כבר לא תשתמש באותו המכשיר אבל עדיין תשלם עליו. אתה בעצם קונה את המכשיר מחנות פרטית, משלם פחות כסף, ומקבל את המבצע בלי התחיייבות ל 3 שנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית