הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרוטוקולים עם יוהימבין - מה לדעתכם עדיף?

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום לכולם
התחלתי לבצע פרוטוקולים עם יוהימבין.
בעיקרון, אני סוג של אצן, והרקע (והרמה) שלי גדול. אימוני האינטרוואלים שלי מתבצעים ככה:
1200 חימום
3 * 1000
3 * 800
2 * 600
2 * 400
2 * 200
1000 שחרור
יציאה לפי 5:45 דק"מ (כלומר 1000 על 5:45, 800 על 4:36 וכו'), וקצב ריצה 45 שנ' להקפה (שזה 3:45 דק"מ. כן, אני מתאמן בהקפות של 200 מ' כרגע - כל הזין), לקראת הסטים הקצרים מגביר מעט. לפעמים יוצא לפי 5:30 דק"מ ומוסיף דקה וחצי אחרי הסטים של ה800. מידי פעם מגוון בעוד כל מיני צורות, אבל זה הקו המנחה הכללי. הכל מתבצע במישור. למען האמת, כל הקפה היא 205 מ' - נשמע לא משמעותי, אבל זה מורגש טוב.
סה"כ: 10,000

עכשיו, השאלה שלי היא האם (מבחינת יעילות הפרוטוקול לשריפת שומן) עדיף לי לעשות את מה שלייל ממליץ? כי זה פחות אינטנסיבי.

עשיתי בפעם האחרונה ככה:
1000 חימום
2000 מ' של 15 שנ' ספרינט, 45 שנ' ריצה קלה (ממש לאט). לקח 09:17
4 דק' מנוחה
4000 מ' בעצימות בינונית (לקח 21:01)
4 דק' מנוחה
2000 מ' של 30 שנ' ספרינט, 30 שנ' ריצה קלה (מאוד מאוד לאט). לקח 09:03.
1000 מ' שחרור
סה"כ: 10,000
את האינטרוואלים (או יותר נכון סוג של פארטלק) עשיתי לפי מרחק בשביל שהסה"כ של האימון לא ישתנה. חשבתי בהתחלה שזה יהיה בערך 10 דק' כמו שהוא ממליץ אבל יצא קצת פחות.

מה עדיף לעשות? את האימון ה"רגיל" שלי, שהוא יותר אינטנסיבי וקשה, או את הפרוטוקול של לייל? (שהיתרון שלו הוא האירובי בעצימות בינונית בין הריצות העצימות)

תודה רבה לעוזרים.

מה שאתה עושה זה Overkill מטורף למישהו שרוצה לרדת ל % שומן נמוך ונמצא כנראה בגירעון קלורי נמוך. לא כל המרבה הרי זה משובח במקרה הזה. הפרוטוקול של לייל עדיף מבחינת התאוששות.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה עושה זה Overkill מטורף למישהו שרוצה לרדת ל % שומן נמוך ונמצא כנראה בגירעון קלורי נמוך. לא כל המרבה הרי זה משובח במקרה הזה. הפרוטוקול של לייל עדיף מבחינת התאוששות.
כן אני בעוד קצת יותר מחודש אעמוד על קו זינוק עם אתלטים ברמה מאוד גבוהה. נכון להיום, יותר טובים ממני.
למעשה כרגע אין לי שום צורך להגיע לאחוז שומן נמוך, אלא רק בספטמבר, אבל בגלל שזה יהיה הדבר הכי חשוב שעשיתי בחיים (מבחינת ספורט כמובן) אני מעדיף לדעת מראש איך אני הולך להגיב מבחינה ביצועית אחרי תקופה של ~חודש אימונים עצימים עם יוהימבין. ההחלטה אם אני הולך להשתמש ביוהימבין שוב בעוד ~חצי שנה, תלויה בביצועים שאשיג באפריל.
כי תכלס, אחוז שומן נמוך יותר מהווה יתרון. אבל השאלה היא עד כמה זה פגע באימונים, ואת זה אני רוצה לגלות עכשיו ולא ברגע האמת...

אשאל שוב, למרות שאני מניח שההבדלים זניחים - מבחינת יעילות הפרוטוקולים (שריפת שומן), האם יש יתרון באימון של לייל על פני האימון שלי?

וכמובן המון תודה על התגובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית