הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

טרנד דיאטה חדש

הספר של פרייס אם מישהו מעוניין להביט http://gutenberg.net.au/ebooks02/0200251h.html

טבלה המשווה בין תכולת מינרלים וויטמינים בתזונת הקבוצות הנבדקות ובין התזונה האמריקאית (לדוגמה – אצל האסקימו תכולת הקלציום גבוהה פי 5.4 מזו האמריקאית)
רכיב
אסקימו
א. קנדה
שוויץ
היברידים
אבוריג'יני
מאורים
מילנזים
קלציום
5.4
5.8
3.7
2.1
4.6
6.2
5.7
פוספור
5
5.8
2.2
2.3
6.2
6.9
6.4
ברזל
1.5
2.7
3.1
1
50.6
58.3
22.4
מגנזיום
7.9
4.3
2.5
1.3
17
23.4
26.4
נחושת
1.8
1.2
יוד
49
8.8
A+D+K
>10
>10
>10
>10
>10
>10

נערך לאחרונה:
לכל קשקשני "תוחלת החיים" למיניהם:
קודם כל, תוחלת החיים בעידן הפלאוליטי לא הייתה גבוה יותר מאשר היום. ויש לכך סיבה פשוטה.
קודם כל, כשאתם זורקים לאויר תוחלת חיים- תלמדו קודם מהי. תוחלת החיים מושפעת מתמותת תינוקות וילדים וזה הגורם המכריע. זה שתוחלת החיים בישראל עלתה ב5 שנים ב20 שנה האחרונות לא אומר שלכל בנאדם יש פוטנציאל לחיות עוד 5 שנים. תוחלת חיים זה מספר מפגר שלא מעיד על כלום ברמת בריאות האוכלוסיה אלא רק על תמותת תינוקות.
לכן, רוב מקרי המוות בעידן הפלאוליטי היו מוות בלידה (כמו בכל עידן באנושות). בעקבות כך תוחלת החיים ירדה.
אבל שוב,
נראה לי שאתם לא מבינים מה תוחלת חיים אומרת. זה נתון בכלל לא מעניין. ובטח שלא קשור בבריאות.
פוטנציאל הגיל בתקופה הפלאוליטית היה גבוה מעכשיו. אנשים חיו יותר וחלו פחות. הדבר הבריאותי היחיד שהיה בעוכרהם הוא הלידה. אם נולדת ושרדת, חיית הרבה יותר מאשר עכשיו.
אז במקום להתעסק במספרים לא מועילים, קודם תבינו מה הם. זה בערך כמו לדבר על כולסטרול טוטאל. זה חסר תועלת.
תוחלת חיים באה לבחון את תמותת התינוקות. ותו לא.
אה כן, וירוסים וחיידקים לא שורדים בתנאי קבוצה פלאוליטית.

ואיזה מוטציה יכלה לקרות כבר שגרמה לכך שאנשים שאכלו את האוכל הזה סיגסגו יותר מאחרים?

(להבהרה אני לא מתווכח, אני מנסה להבין)

תקרא על expensive tissue hypothesis.

אבל אני לא ממש רואה איך השאלה שלך רלוונטית, כי אף אחד באותה תקופה לא אכל מזון מעובד. לא היה איך לעבד אותו.

אוקיי הבנתי.

עדיין נראה לי טיפשי לקרוא לזה דיאטה על פי אדם קדמון, זה פשוט לאכול אוכל בריא במינון נכון, זה כל דיאטה אמורה לכלול.

בקצרה, רוב סוגי האוכל הלא מעובדים.

אבל שוב, למעט כמה דיאטות מוזרות כמעט כל דיאטה ממליצה להימנע מהם ולאכול את אותם הדברים בדר"כ(עוף, ירקות ופירות, סוגי קטניות ואגוזים)

קודם כל, תוחלת החיים בעידן הפלאוליטי לא הייתה גבוה יותר מאשר היום. ויש לכך סיבה פשוטה.
קודם כל, כשאתם זורקים לאויר תוחלת חיים- תלמדו קודם מהי. תוחלת החיים מושפעת מתמותת תינוקות וילדים וזה הגורם המכריע. זה שתוחלת החיים בישראל עלתה ב5 שנים ב20 שנה האחרונות לא אומר שלכל בנאדם יש פוטנציאל לחיות עוד 5 שנים. תוחלת חיים זה מספר מפגר שלא מעיד על כלום ברמת בריאות האוכלוסיה אלא רק על תמותת תינוקות.
לכן, רוב מקרי המוות בעידן הפלאוליטי היו מוות בלידה (כמו בכל עידן באנושות). בעקבות כך תוחלת החיים ירדה.
אבל שוב,
נראה לי שאתם לא מבינים מה תוחלת חיים אומרת. זה נתון בכלל לא מעניין. ובטח שלא קשור בבריאות.
פוטנציאל הגיל בתקופה הפלאוליטית היה גבוה מעכשיו. אנשים חיו יותר וחלו פחות. הדבר הבריאותי היחיד שהיה בעוכרהם הוא הלידה. אם נולדת ושרדת, חיית הרבה יותר מאשר עכשיו.
אז במקום להתעסק במספרים לא מועילים, קודם תבינו מה הם. זה בערך כמו לדבר על כולסטרול טוטאל. זה חסר תועלת.
בזמן הprehistoric היה לערך 30% תמותה של תינוקות, זה עדיין לא מביא את תוחלת החיים למספר של היום. גם אם תקח בן אדם ממוצע שחי עד גיל 30 לפי הממצאים של תוחלת החיים כולל התמותה של התינוקות, עדיין לא תגיע לגיל הממוצע שאנשים חיים בו כיום (נגיד שחיו בעבר 60 שנה, היום זה כבר מעל 70 וחלק מהמדינות מעל 80).

בגלל שאתה לא יכול לאכול אותן לפני שאתה מעבד אותן.

מעבר לכך שפליאו זו אקסיומה שהביא לביסוס טענות שאותן היה ניתן להוכיח באמצעות המדע.

בגלל שאתה לא יכול לאכול אותן לפני שאתה מעבד אותן.

מה זה "לעבד"? איך קובעים אם פעולה על אוכל נחשבת "עיבוד"?

---------- התגובה התווספה ב 04:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 04:03 ----------

ועכשיו השתכנעתי וקראתי איך ynet מציגים את הפלאו והם פשוט לא יודעים על מה הם מדברים.

חלק ממומחי הבריאות הגדירו את השיטה כ-fad diet, שיטה שמתאימה לטווח קצר והופכת פופולרית בן רגע.
תזונה עתירת בשר ושומנים רוויים קשורה בסיכון גבוה ללקות במחלות לב.

אבל שוב,

+1
אני גם זוכר שלמדנו שבתקופה הזו בני האדם היו חיים עד גיל 80-100+ (ללא קשר לתוחלת החיים)
ומחלות כגון שפעת, סרטן וכו'.. לא היו מפותחות כמו שהן בימינו.
המבנה הגופני שלהם היה גדול יותר, עצמות רחבות וכבדות יותר + גולגולת גדולה יותר ומוח גדול יותר.

+1
אני גם זוכר שלמדנו שבתקופה הזו בני האדם היו חיים עד גיל 80-100+ (ללא קשר לתוחלת החיים)
ומחלות כגון שפעת, סרטן וכו'.. לא היו מפותחות כמו שהן בימינו.
המבנה הגופני שלהם היה גדול יותר, עצמות רחבות וכבדות יותר + גולגולת גדולה יותר ומוח גדול יותר.
למדת במקום הלא נכון. המוח שלך הוא הכי גדול ממה שהיה איי פעם וסביר להניח הכי גדול גם שתגיע אליו איי פעם.
אולי בתנ"ך חיו 100-120 שנה, אבל חוץ מזה אין לכך שום עדות והמספרים האמיתיים הם חצי ממה שאמרת ואף פחות.

בתקופת התנך חיו יותר מ120 שנה וגם אנחנו היינו אמורים להיות ככה כביכול אבל ביגלל משה ואהרון שאדוני ביקש מהם לדבר אל הלסע ויצא ממנו מים אז הם היכו אותו וחטאו ואז משה ניפטר בגיל 120 בכניסתו לארץ

בתקופת התנך חיו יותר מ120 שנה וגם אנחנו היינו אמורים להיות ככה כביכול אבל ביגלל משה ואהרון שאדוני ביקש מהם לדבר אל הלסע ויצא ממנו מים אז הם היכו אותו וחטאו ואז משה ניפטר בגיל 120 בכניסתו לארץ
כן, זו בטוח הסיבה. וזה גם בטוח קרה.

לפי מה שאני לומד עכשיו בתנ"ך לבגרות 120 שנים בתנ"ך הם לא באמת 120 שנים.

שלא תטעו אני לא בנאדם דתי או משהו אני גם לא שומר שבת ובקושי שומר בשר חלב תליו באיזה גודל מאנץ אני
אבל במקום לשלול הכל תגדילו ראש ותיפתחו לזה התנך זה אולי הדבר הכי מענין ומסקרן שאפשר ללמוד אותו
ותגלו שיש הרבה אמת בתנך ויש גם הרבה דברים שקשה להאמין בהם כי הם בלתי נתפסים כמו למשל שהמשיח יגיע אז יפול בית המקדש מהשמיים וינחת בירשולים והיא תהפוך להר גדול 😳
וגם רשום שהערבים ישלטו בנו תקופה של כמה חודשים לא יודע באיזה מובן ישלטו אם זה פיזי או לא

נערך לאחרונה:
למדת במקום הלא נכון. המוח שלך הוא הכי גדול ממה שהיה איי פעם וסביר להניח הכי גדול גם שתגיע אליו איי פעם.
אולי בתנ"ך חיו 100-120 שנה, אבל חוץ מזה אין לכך שום עדות והמספרים האמיתיים הם חצי ממה שאמרת ואף פחות.
1) למה גודל המוח הוא פרמטר למשהו?
2) בתנך לא חיו כל כך הרבה שנים וזה היה אחרי התקופה הפלאוליטית.
3) יש לכך עדות ואנשים שמתו מוות טבעי מתו בגילאים מאוד מאוחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית