הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קצת חושש שיש לי סכרת (או שאני בדרך אליה)

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
הייתי כותב את ההודעה בנושא הקודם שפתחתי שהיה בין היתר על אינסולין, אבל לצערי הוא נמחק בשדרוג השרת.
אז ככה, אתמול בלילה עשיתי העמסה של ~2500 קל' (עם יחסית מעט שומן, אבל לא אפסי) בטווח זמן של ~שעה.
לאבא שלי יש סכרת וביקשתי ממנו שיראה לי איך מודדים סוכר, מתוך עניין וסקרנות.
אז מדדתי מיד לאחר ההעמסה, היה לי 165. שעה אחר כך - היה לי 197.
הלכתי לישון, ישנתי 9 שעות רצופות. כשקמתי הייתי צריך להשתין אבל זכרתי שהסוכר מתפנה בין היתר דרך השתן, אז אמרתי למה לא למדוד לפני ואחרי שאני משתין.. אז מיד כשקמתי היה 139 ומיד אחרי הפיפי 125.
זה אומר שאני כבר יותר מ10 שעות מעל הטווח הנורמלי.
דרך אגב, ההעמסה הייתה בעיקר לחם והמתוקים היחידים שהיא כללה היה דבש אבל לא בכמות גדולה (~3 כפות).
אה וגם קורנפלקס עם חלב (שעד כמה שידוע לי יוצר תגובה אינסולינית יחסית גדולה - היה לי בערך ~400 מ"ל של חלב 1%).

ולעניין, השאלות:
1. יש סיבה לדאגה?
2. ללא תלות בתשובה לשאלה 1, האם יש לי דרך להסיק מהתוצאות הנ"ל את הרגישות שלי לאינסולין, או את כמות הפרשת האינסולין שלי? (נראה שהלבלב מפריש יחסית מעט. אבל אתן למי שיודע יותר טוב לקבוע...)
3. האם יש לי משהו אחר להסיק מהנתונים?

תודה רבה לעוזרים 🤩

הייתי כותב את ההודעה בנושא הקודם שפתחתי שהיה בין היתר על אינסולין, אבל לצערי הוא נמחק בשדרוג השרת.
אז ככה, אתמול בלילה עשיתי העמסה של ~2500 קל' (עם יחסית מעט שומן, אבל לא אפסי) בטווח זמן של ~שעה.
לאבא שלי יש סכרת וביקשתי ממנו שיראה לי איך מודדים סוכר, מתוך עניין וסקרנות.
אז מדדתי מיד לאחר ההעמסה, היה לי 165. שעה אחר כך - היה לי 197.
הלכתי לישון, ישנתי 9 שעות רצופות. כשקמתי הייתי צריך להשתין אבל זכרתי שהסוכר מתפנה בין היתר דרך השתן, אז אמרתי למה לא למדוד לפני ואחרי שאני משתין.. אז מיד כשקמתי היה 139 ומיד אחרי הפיפי 125.
זה אומר שאני כבר יותר מ10 שעות מעל הטווח הנורמלי.
דרך אגב, ההעמסה הייתה בעיקר לחם והמתוקים היחידים שהיא כללה היה דבש אבל לא בכמות גדולה (~3 כפות).
אה וגם קורנפלקס עם חלב (שעד כמה שידוע לי יוצר תגובה אינסולינית יחסית גדולה - היה לי בערך ~400 מ"ל של חלב 1%).

ולעניין, השאלות:
1. יש סיבה לדאגה?
2. ללא תלות בתשובה לשאלה 1, האם יש לי דרך להסיק מהתוצאות הנ"ל את הרגישות שלי לאינסולין, או את כמות הפרשת האינסולין שלי? (נראה שהלבלב מפריש יחסית מעט. אבל אתן למי שיודע יותר טוב לקבוע...)
3. האם יש לי משהו אחר להסיק מהנתונים?

תודה רבה לעוזרים 🤩
המדידה הראשונה אחרי האוכל לא חריגה. מה שמעניין זה המדידה על הבוקר. לאחר 9 שעות ללא אוכל רמות הסוכר צריכות להיות מתחת ל 100. מעל זה כבר מראה על רגישות לא טובה לאינסולין. ואם יש לך במשפחה היסטוריה של סכרת אני מציע לך ללכת לבדוק את הנושא לפני שתפתח מצב תרום סוכרתי. מצד שני כמו שאני זוכר ציינת שהיית בחיטוב על דיאטה דלת פחמימות במצב כזה הרגישות לאינסולין תהיה על הפנים אז יכול להיות שהבדיקה שעשית נותנת לך תוצאה שגויה. אני מציע לך לבדוק את הנושא כאשר אתה על דיאטה מאוזנת ולא על דיאטה דלת פחמימות ואז לבדוק את רמות הסוכר שלך לאחר ארוחה ולאחר צום.

• פותח/ת השרשור
המדידה הראשונה אחרי האוכל לא חריגה. מה שמעניין זה המדידה על הבוקר. לאחר 9 שעות ללא אוכל רמות הסוכר צריכות להיות מתחת ל 100. מעל זה כבר מראה על רגישות לא טובה לאינסולין. ואם יש לך במשפחה היסטוריה של סכרת אני מציע לך ללכת לבדוק את הנושא לפני שתפתח מצב תרום סוכרתי. מצד שני כמו שאני זוכר ציינת שהיית בחיטוב על דיאטה דלת פחמימות במצב כזה הרגישות לאינסולין תהיה על הפנים אז יכול להיות שהבדיקה שעשית נותנת לך תוצאה שגויה. אני מציע לך לבדוק את הנושא כאשר אתה על דיאטה מאוזנת ולא על דיאטה דלת פחמימות ואז לבדוק את רמות הסוכר שלך לאחר ארוחה ולאחר צום.
מה הכוונה בתוצאה שגויה? כלומר, ריכוז הסוכר בדם שלי הוא לא מה שהמכשיר מדד, או שהיא פשוט לא רלוונטית?

לא שזה אומר הרבה, אבל אני זוכר שלפני שנתיים כשהייתי על דיאטה מאוזנת, ביצעתי בדיקת דם בצום של 12 שעות והיה לי 79.
כאשר אהיה שוב בדיאטה מאוזנת ואבדוק את הנושא, אילו ערכים צריכים להדאיג אותי לאחר ארוחה, ואילו ערכים צריכים להדאיג אותי לאחר צום?

תודה רבה 😃

אתה מתעסק בקקה. רוצה לבדוק סכרת? לך לרופא ותבדוק המוגלובין A1C. זה הכל.

כן. זה המדד הטוב ביותר שקיים וזה בודק גם את המצב לאורך זמן ולא רק ברגע הבדיקה.

סבבה. תודה רבה! 😃

אם הגעת למצב של 197 זה מצב סוכר לא תקין לבן אדם ללא סכרת .
הגוף שלך יודע כמה כמות אינסולין להביא לכל אוכל שאתה מכניס ובחיים אתה לא אמור להגיע למספר כזה .
עכשיו...
יש כמה תסמינים שתשים לב טוב טוב והם:
1)השתנה מרובה (מדובר בכמות שאתה אפילו לא תאמין שאפשרי)
2)ירידה במשקל
3)עייפות יתר

תחכה יום יומיים ותעשה בדיקת סוכר אם עדיין גבוה תלך לקופת חולים לבדיקת דם ואם יש לך סוכר עוד באותו ערב ישלחו אותך לבדיקות אני מאמין!!
חשוב לבדוק דברים כאלה כי אם אבא שלך סוכרתי רוב הסיכויים שגם אתה

אתם מדברים בו על שני סוגים שונים של סוכרת סוכרת טייפ 1 שנקראת גם סוכרת נעורים אין לה שום קשר גנטי ועוד מצוא את הסיבה אשר גורמת להיווצרות שלה לעומת זאת סוכרת טייפ 2 כן יש בה מאפיינים גנטים וכן יש דברים אשר גורמים להיתפתחות של סוכרת טייפ 2

מאיפה אתה מוציא את השטויות האלה?

למה ממציא?

---------- התגובה התווספה ב 17:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:32 ----------

אתם מדברים בו על שני סוגים שונים של סוכרת סוכרת טייפ 1 שנקראת גם סוכרת נעורים אין לה שום קשר גנטי ועוד מצוא את הסיבה אשר גורמת להיווצרות שלה לעומת זאת סוכרת טייפ 2 כן יש בה מאפיינים גנטים וכן יש דברים אשר גורמים להיתפתחות של סוכרת טייפ 2

זה לא משנה בשני המקריים הסבירות גדולה

---------- התגובה התווספה ב 17:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:32 ----------

זה לא משנה בשני המקריים הסבירות גדולה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית