הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה קובע את תחושת השובע?

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
איזה מרכיב תזונתי (או מכלול) אחראי על תחושת השובע בגוף? האם זה הקלוריות? השומן? פחמימות? סיבים תזונתיים וכו'?
אשמח אם תוכלו לקשר אותי למאמר אם יש, או לתת תשובה.

הכוונה היא אם לדוגמא אני לוקח שני מאכלים עם אותה כמות קלוריות איך אני יכול לדעת איזה ישביע אותי יותר.

• פותח/ת השרשור
בשורה תחתונה, ובלי להכנס לחישובים כאלה שאני לא באמת הולך לעשות, יש איזה כלל אצבע כללי שאפשר להשען עליו?

נחזור לשיעורי חדו"א. סיבים תזונתיים ושומן מגדילים הנוסחא באופן הכי משמעותי. אז מזונות עשירים בסיבים ושומן.

איזה מרכיב תזונתי (או מכלול) אחראי על תחושת השובע בגוף? האם זה הקלוריות? השומן? פחמימות? סיבים תזונתיים וכו'?
אשמח אם תוכלו לקשר אותי למאמר אם יש, או לתת תשובה.

הכוונה היא אם לדוגמא אני לוקח שני מאכלים עם אותה כמות קלוריות איך אני יכול לדעת איזה ישביע אותי יותר.
מרכיב תזונתי לא אחראי על שובע. הורמונים כן.
יש אינסוף כאלה.
דוגמאות הם לפטין, NPY וחבריהם.

• פותח/ת השרשור
אני שואל את זה, כי נגיד אני רעב, אני הולך למסעדה ואני רוצה לשבוע. לא אכפת לי קלוריות, מאזן חלבונים, שומנים, כלום. רק שיהיה לי טעים ואני אהיה שבע.
נניח אני צריך לבחור בין 2 מנות שניראות לי טעימות באותה מידה. איך אני יכול לקבוע ככה לפי כלל אצבע מה ישביע יותר? זאת הכוונה שלי.

נ.ב- אני יודע שההורמון הוא מי שאומר לך שאתה שבע. השאלה היא איך הוא קובע מתי אתה שבע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית