הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפסת מרובה, אחושילינג תפסת - קרוספיט!

• פותח/ת השרשור
כרגע אני לא מגביל את עצמי מבחינת כמויות. אני אוכל כמה שאני מרגיש ומה שאני רוצה במסגרת המזונות שאני מרשה לעצמי (paleo). אני עוקב אחרי המשקל ואם יהיו חריגות משמעותיות למעלה (או יותר משמעותיות למטה) אני אשנה. כל זה נכון עד שימאס לי... וזה נוטה לקרות מהר אצלי עם התזונה. אם אתה מסוגל לשמור על zone מוקפד אני חושב שזה מצוין.

בנצרום תלמד - צ'יזבורגרים ופיצות זה אנאבולי.
עם פיינט של גינס בצד זה כבר סטרואידים.

• פותח/ת השרשור
בנצרום תלמד - צ'יזבורגרים ופיצות זה אנאבולי.
בורגרים (בלי הלחמניה) בהחלט מתאימים לי עכשיו.
פיצה היא כרגע מוקצה למרות שאני מחובבי (במיוחד את הסופגניות של פיצה האט).

עם פיינט של גינס בצד זה כבר סטרואידים.
עכשיו אתה מתחיל לדבר בשפה שאני מבין. אני לא מאמין שהאדם הקדמון היה שופך פיינט גינס אם היו מציעים לו? נכון? 😉

פעם הייתי באיזה באר, בחיטוב (טעות מרה) ושתיתי שני פיינטים של מרפי'ס ואמרתי יאללה מספיק, אני בחיטוב (גיי לחלוטין) ואז הברמנית שמה לי עוד כוס... אני כזה " wtf?" חייכה ואמרה לבריאות 🤩🤩
לוותר על פיינט זה להיות הומו, נקודה.

• פותח/ת השרשור
קיצור.
מה אתה לא אוכל פחמימות כמעט בכלל? מה עם קטניות?

לא ספרתי אבל לא הייתי מגדיר את זה כ"כמעט בכלל". אני לא אוכל כרגע קטניות. ירקות פירות ופחמימות שיש באגוזים. אני מאמין שאני מתקרב בטח למאה גרם ביום מלמטה.
נראה לי שזה מספיק. אני מחוץ לקטוזיס ונראה לי שאפילו מאגרי הגליקוגן שלי לא יתרקונו כל כך מהר.

לא ספרתי אבל לא הייתי מגדיר את זה כ"כמעט בכלל". אני לא אוכל כרגע קטניות. ירקות פירות ופחמימות שיש באגוזים. אני מאמין שאני מתקרב בטח למאה גרם ביום מלמטה.
נראה לי שזה מספיק. אני מחוץ לקטוזיס ונראה לי שאפילו מאגרי הגליקוגן שלי לא יתרקונו כל כך מהר.

תגיד , שמעת על Tabata , מה אתה אומר על זה?

זה בטח יוצא לך ממש יקר לאכול כמות קלורית מספת עם כאלה מזונות.

• פותח/ת השרשור
תגיד , שמעת על Tabata , מה אתה אומר על זה?

שמעתי ועשיתי טבאטה. זה קשה רצח. למי שלא מכיר זה פרוטוקול שפותח על ידי איזה חוקר יפני לשיפור סיבולת שריר. עושים 6-8 מחזורים של 20 שניות מאמץ מקסימלי ועשר שניות של מנוחה. זה עובד טוב ומביא לשיפור מהיר אבל זה ממש לא כיף. תנסה את זה עם כפיפות מרפקים. אחרי שני המחזורים הראשונים בא לך למות.

• פותח/ת השרשור
זה בטח יוצא לך ממש יקר לאכול כמות קלורית מספת עם כאלה מזונות.

זה לא כזה שונה ממה שאכלתי קודם. מוצרי חלב הם דווקא יקרים יחסית. גבינה צהובה עולה 60 שקל לקילו מינימום לעומת עוף שעולה 25. דגנים זה אכן זול אבל זה ממש חרא מבחינה תזונתית. אני מוכן לשלם את ההפרש.

• פותח/ת השרשור
בחיאת מה זה מרובה בכותרת של האשכול שלך??

יש ביטוי בעברית: "תפסת מרובה לא תפסת".
מתוך ויקי:
תפסת מרובה לא תפסת (במלואו "תפשת מרובה לא תפשת - תפשת מועט תפשת") הוא ניב שמשמעותו שעדיף לנסות לקחת כמות סבירה ולא לתפוס יותר מדי ולהשאר בלי כלום, לאחר שתפיסת יותר מדי תמשוך תשומת לב ותגרום שיקחו לך את מה שתפסת. ישנם המשתמשים בביטוי גם לציין שעדיף לנסות להשיג הישג מועט אבל סביר ולא לנסות להשיג משהו יותר גדול, להכשל במשימה ולהשאר בלי כלום.

הקטע עם קרוספיט זה שהולכים על הכל בבת אחת וניתן לחשוב שמדובר ב"תפסת מרובה לא תפסת" אבל אני חושב שזה תוכנית אדירה ולכן "אחושילינג תפסת", תפסת? 😃

שמעתי ועשיתי טבאטה. זה קשה רצח. למי שלא מכיר זה פרוטוקול שפותח על ידי איזה חוקר יפני לשיפור סיבולת שריר. עושים 6-8 מחזורים של 20 שניות מאמץ מקסימלי ועשר שניות של מנוחה. זה עובד טוב ומביא לשיפור מהיר אבל זה ממש לא כיף. תנסה את זה עם כפיפות מרפקים. אחרי שני המחזורים הראשונים בא לך למות.

אומרים שלעשות אירובי טבאטה יעני 20 שניות ספרינט 10 שניות מנוחה ל-8 מחזורים יעיל ביותר לשריפת שומן השאלה אם אפשר לשלב את זה לצד הקרוס פיט

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות את זה בנוסף או במקום אימון קרוספיט אם אתה מרגיש שזה יתן לך משהו. יש אימוני טבאטה לפעמים כחלק מהאימונים הרשמיים כך שאתה יכול גם פשוט לחכות שזה יגיע.
מה אכפת לך בדיוק משריפת שומן עם 10%?

אתה יכול לעשות את זה בנוסף או במקום אימון קרוספיט אם אתה מרגיש שזה יתן לך משהו. יש אימוני טבאטה לפעמים כחלק מהאימונים הרשמיים כך שאתה יכול גם פשוט לחכות שזה יגיע.
מה אכפת לך בדיוק משריפת שומן עם 10%?

לא עניין של אכפת, אבל יש טענה שזה יעיל בניוד שומן.

דרך אגב- מתי מתפרסמת כל יום תכנית לפי שעון ישראל?

• פותח/ת השרשור
לא עניין של אכפת, אבל יש טענה שזה יעיל בניוד שומן.

דרך אגב- מתי מתפרסמת כל יום תכנית לפי שעון ישראל?

לרוב בין השעה שאני הולך לישון לבין השעה שבה אני מתעורר 😃.
מתישהו בין 1 בלילה לשבע בבוקר.

• פותח/ת השרשור
האימון של היום:

Push Jerk 1-1-1-1-1-1-1 reps
שזה אומר 7 סטים של חזרה בודדת עם משקלים גבוהים ככל הניתן.
לעשות את האימון הזה יומיים אחרי האימון הקודם שהיה בו מליון חזרות של פוש פרס זה פשוט התעללות. הטריספס והטרפזים שלי כל כך DOMS שזה לא מצחיק והביצועים שלי נראו בהתאם.
חשבתי שאני אוכל לשבור היום שיא אבל הבנתי מהר מאוד שאין סיכוי. עשיתי:
55-57.5-60-62.5-65-67.5-70 קילו.
יש משהו דפוק בפרס שלי בזמן האחרון. כל פעם שאני מבצע אותו נתפסים לי ממש חזק שרירי הצוואר. אני חושב שזה נגרם מזה שהסתכלתי למעלה בפעם הקודמת קודמת ומאז זה פשוט מאוד רגיש. אני חייב להתחיל לכסות את המראה המזורגגת שנמצאת מול הראק.

הכנתי אתמול קוביות חזה עוף בחלב קוקוס וקארי אדום. צריך קצת איפוק כדי לא להערים את זה על אורז אבל אני מסתדר. אני חושב שאני אוכל מעט מדי אבל זה מדהים איך רמות הרעב לא גבוהות כשלא אוכלים כל כך הרבה פחמימות ויותר חלבון ושומן. אני אדחוף לעצמי אגוזים ובננות בערב.

האימון של היום:

Push Jerk 1-1-1-1-1-1-1 reps
שזה אומר 7 סטים של חזרה בודדת עם משקלים גבוהים ככל הניתן.
לעשות את האימון הזה יומיים אחרי האימון הקודם שהיה בו מליון חזרות של פוש פרס זה פשוט התעללות. הטריספס והטרפזים שלי כל כך DOMS שזה לא מצחיק והביצועים שלי נראו בהתאם.
חשבתי שאני אוכל לשבור היום שיא אבל הבנתי מהר מאוד שאין סיכוי. עשיתי:
55-57.5-60-62.5-65-67.5-70 קילו.
יש משהו דפוק בפרס שלי בזמן האחרון. כל פעם שאני מבצע אותו נתפסים לי ממש חזק שרירי הצוואר. אני חושב שזה נגרם מזה שהסתכלתי למעלה בפעם הקודמת קודמת ומאז זה פשוט מאוד רגיש. אני חייב להתחיל לכסות את המראה המזורגגת שנמצאת מול הראק.

הכנתי אתמול קוביות חזה עוף בחלב קוקוס וקארי אדום. צריך קצת איפוק כדי לא להערים את זה על אורז אבל אני מסתדר. אני חושב שאני אוכל מעט מדי אבל זה מדהים איך רמות הרעב לא גבוהות כשלא אוכלים כל כך הרבה פחמימות ויותר חלבון ושומן. אני אדחוף לעצמי אגוזים ובננות בערב.
עד כמה הפוש ג'רק שלך יותר חזק מהפרס בעמידה?

פאק זה נשמע טעים, הייתי מחסל עם זה סיר אורז.

• פותח/ת השרשור
הפוש ג'רק שלי בערך אותו דבר כמו הפוש פרס שלי ושניהם בערך 10-15 קילו יותר מהפרס שלי. זה בעיקר מעיד על טכניקה לא משהו משהו.
אני חושב שאצל אנשים שהטכניקה שלהם סבירה צריך להיות בערך פוש פרס 15% יותר גבוה מהפרס ועוד איזה 15% לג'רק מעל הפוש פרס. אבל זה בטח משתנה מאיש לאיש ותלוי בטכניקה במשקל ובכמה אתה רחוק מגבול היכולת הגנטית שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית