הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צה"ל - נופל מצנחנים. רוצה להיות מדריך נוער (מד"נ)

platfus215

משתמש מתחיל
128
1
נק' מוניטין:
62
128
1
שבת שלום!
התגייסתי ב15.3.2012 לצנחנים לאחר גיבוש שאותו עברתי בדצמבר.
בטרום טירונות מצאתי את עצמי נאבק עם הבעיה שהסתרתי מצה"ל בכדי להתגייס לצנחנים. הבעיה היא הפרעת שינה שנקראת שיתוקי שינה (תוכלו לקרוא על זה בויקיפדיה) ולא יכולתי להמשיך עם האורך חיים הזה (הבעיה נובעת לרוב מחוסר שעות שינה וחוסר שעות שינה מסודרות + לחץ)

בכל מקרה, ללא הורדת פרופיל, הגעתי לקצין מיון והייתי לחוץ בטירוף לגבי מה שאקבל בתור נופל מצנחנים. ואמרתי לו שברצוני להיות מד"נ (מדריך נוער) משום שיש לי את כל מה שצריך בכדי להיות אחד ואני עוד רוצה לתרום כמה שיותר לצה"ל בדרך שמאופשרת לי. הוא אמר שיראה מה אוכל לעשות והפנה אותי לשאלון העדפות עם תפקידים שכלל לא רציתי.

הטירונות שהייתי אמור לעשות היא כל"צ, ככה שאין לי מושג איזה תפקיד יהיה לי עד סוף הטירונות. וזה גרם לי לחרדה רבה לגבי העתיד.
הם לא נתנו לאף אחד לדעת את היעוד שלו עד אחרי סוף הטירונות.

לאחר מכן הלכתי עם הקבוצה לאפסנאות, שם כל אחד החזיר את הציוד שלו (החזרתי את הירכית הנעליים האדומות לצערי...:🙁) וכשקראו בשם שלי, נכנסתי פנימה וראיתי את הפקידה עם הדף של השמות. לצד השם שלי היה כתוב את התיאור: "מד"נ בסיס כל"צ" מה שאומר לה לתת לי מדי זית.
פה שמחתי ממש. נפל בחלקי מזל גדול לראות את היעוד שלי ולקבל את מה שרציתי.

אבל אני עדיין קצת חושש שאולי זה לא היעוד הצבאי שלי. האם זה כתוב רק משום שביקשתי את זה? האם זה עדיין לא סופי שאהיה מד"נ?

תודה מראש ושבת שלום!​

• פותח/ת השרשור
מה שאני שואל הוא, אם כתוב בדף של האפסנאים שאמורים לתת לי את הציוד לטירונות שאני מד"נ - האם זה בטוח שאני באמת מיועד להיות מד"נ?

אתה מקבל רק מדים בהתאם לצבע שאומרים להם לתת לך או בהתאם לחיל שאתה הולך.

ציוד מקבלים בבסיס שאתה הולך אליו. אני חושב שמדן מקבל רק שרוך חיל חינוך.

שיתוקי שינה זה נרקולפסיה?
אתה לוקח ריטלין?

כמה זמן אורך השיתוק שינה?
זה קורה לך הרבה?

גם לי יש את זה מדי פעם אבל מעולם לא קרה לי בצבא או שזה הפריע לי להתוערר.

• פותח/ת השרשור
שיתוקי שינה, לפי ויקיפדיה זה כן נרקולפסיה.
לא לוקח ריטלין.

שיתוק השינה הכי ארוך שהיה לי זה בערך 5 דקות וזה מלווה בהרבה הזיות לא נעימות בכלל.
וזה קורה לי המון. במיוחד כשאני ישן בצהריים או בשעות שינה לא מסודרות.

אז למה אתה לא מטופל? ולמה אתה לא לוקח ריטלין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית