הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

100 "שרמוטות" צעדו בתל אביב

Mike Bikov

מנהל אתר
103,279
12,429
מנהל
נק' מוניטין:
58,706
103,279
12,429
צפו: 100 "שרמוטות" צעדו בתל אביב
כ-100 מפגינים צעדו הערב ב"צעדת השרמוטות" הראשונה שנערכה בישראל. המפגינים דרשו להפסיק את אפליית הנשים, ולעצור את התופעה לפיה גברים מגדירים נשים כ"מטרה קלה לאונס" בשל לבושן. בשבועות הקרובים ייערכו צעדות נוספות בחיפה ובבאר שבע
חדשות 2 | חדשות 2 | פורסם 22/03/12 23:02

כ-100 נשים וגברים צעדו הערב ברחובות ת"א במסגרת הפגנה יוצאת דופן, שזכתה לכינוי "צעדת השרמוטות". הצעדה נועדה להעלות על סדר היום את העובדה כי במקרים רבים מואשמת האישה כי בעקבות לבוש פרובוקטיבי - היא מהווה מטרה נוחה לגברים שמטרידים אותה או אף חמור מכך.

המפגינים, מי ביניהם לבוש יותר ומי פחות, הניפו שלטים וקראו קריאות בנוסח: "נשים אומרות די להטרדות", "דורשות שוויון זכויות, שוויון מלא", ו"די נמאס, תאשימו את האנס". בקבוצת הפייסבוק של ההפגנה הגדירו את האירוע כמוצלח, והבטיחו לקיים עוד שתי צעדות כאלה בשבועות הקרובים - בחיפה ובבאר שבע.

"צעדת השרמוטות" הראשונה נערכה לפני מספר חודשים בקנדה, לאחר ששוטר התבטא בכלי תקשורת מקומי כשאמר: "על הנשים להישאר בטוחות ולא להפוך לקורבנות. על נשים להימנע מלהתלבש כמו שרמוטות". בעקבות האמירה המקוממת הזו החלו להיערך צעדות ואירועי מחאה ברחבי העולם - והערב גם בתל אביב.מצעדים נוספים ייערכו בחיפה בעוד כשבוע ובבאר שבע בחודש הבא.

לצפייה בסירטון:
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-c0ef2aa7c4c3631018.htm&Partner=rss

למרבה הצער, לא רק גברים מגדירים את הנשים כ"מטרה קלה לאונס" בשל לבושן. גם הרבה נשים (במיוחד מהדור הישן) חושבות שלבוש פרובוקטיבי מעודד הטרדות, וזה עצוב.
כשהייתי בברלין ובפראג, ראיתי בחורות הולכות חופשי בלי חזיה ואף אחד לא מעיר להן/שורק וכד'. ככה זה כשהגבר הממוצע הוא לא קוף מצוי.

למרבה הצער, לא רק גברים מגדירים את הנשים כ"מטרה קלה לאונס" בשל לבושן. גם הרבה נשים (במיוחד מהדור הישן) חושבות שלבוש פרובוקטיבי מעודד הטרדות, וזה עצוב.
כשהייתי בברלין ובפראג, ראיתי בחורות הולכות חופשי בלי חזיה ואף אחד לא מעיר להן/שורק וכד'. ככה זה כשהגבר הממוצע הוא לא קוף מצוי.

כמה עולה טיסה לפראג או לברלין?🤯

זה לא בגלל שהגבר הממוצע שם הוא לא קוף מצוי (תאמיני לי הוא קוף בכל העולם...) אלא בגלל שיש יותר פתיחות מינית ויותר נשים הולכות בלבוש חשוף ככה שזה בנורמה.
בחברה שמושפעת מדת ויש בה הרבה הצנעה בחורה שתלך עם מרפק חשוף תקבל הטרדות ואני לא מדבר על האוכלוסיה החרדית אלא על כלל הציבור כי היא חורגת מהנורמה. בתור אישה את צריכה לעודד את כל החברות שלך ללכת חשוף אם רוצים להלחם בתופעה הזו! 🤡

מה הקשר לשרמוטה? זה אמור להיות מופקרת.

בחברה שמושפעת מדת ויש בה הרבה הצנעה בחורה שתלך עם מרפק חשוף תקבל הטרדות ואני לא מדבר על האוכלוסיה החרדית אלא על כלל הציבור כי היא חורגת מהנורמה. בתור אישה את צריכה לעודד את כל החברות שלך ללכת חשוף אם רוצים להלחם בתופעה הזו! 🤡
לא מעניינת אותי הסיבה לכך שהגברים בחברות מסוימות מתנהגים כמו קופים. מפריע לי שהם מתנהגים כך. עמוק בתוך ליבו כל אחד מוזמן לחשוב מה שבא לו, ההבדל הוא אם נותנים דרור לקופיות בפומבי או לא.

מה שיותר עצוב זה שלהעיר/לשרוק נחשב להטרדה מינית.

מה הבעיה להתנהג כמו קופים? זה מה שאנחנו.

אנחנו חסרי תרבות ורגישות.

3107_1554_breast-implants.jpg

לא מעניינת אותי הסיבה לכך שהגברים בחברות מסוימות מתנהגים כמו קופים. מפריע לי שהם מתנהגים כך. עמוק בתוך ליבו כל אחד מוזמן לחשוב מה שבא לו, ההבדל הוא אם נותנים דרור לקופיות בפומבי או לא.

ונשים לא? חחחחח 😆😆😆

בלי להשתחצן, לא חסר בנות שהיו באות אליי ואומרות לי שאני כוסון.
בכל מקרה אתה לא חייב להאמין, הדיון לא עליי ולא כזה אכפת לי מה יחשבו עליי פה, סה"כ הנקודה היא שבנות גם באות לבנים ואומרות להם "איזה חתיך אתה, הייתי עושה אותך", אני משער שיצא לכם לשמוע מישהי אומרת את זה לכם\למישהו בסביבה שלכם לפחות פעם אחת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא מוכר לי מקרה שבו זוכה גבר מאונס בבית משפט בגלל שהאישה התלבשה כמו שרמוטה ו"דרשה" את זה, אז נגד מה הן מוחות בדיוק? נגד אנשים שלדעתם אין כל ערך וחשיבות בקביעת האשם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית