הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

האם המדינה צריכה לקחת חלק במימון ספורטאיה?

זה כן אלטרואיסטיות. כשאתה משלם עבור קיצבה של אדם שלא איכפת לך ממנו זהו אלטרואיזם, הרי אתה לא מקבל מכך תמורה. לכפות על אנשים אלטרואיזם זה לא מוסרי.

אתה משלם קצבה כדי להבטיח שאם תהיה במצב של הבן אדם הזה שלא אכפת לך ממנו תקבל אותו יחס, אז זה לא אלטרואיזם.

כן אבל כמו לכל דבר בחיים גם לזה צריך ריסון

איך זה בדיוק מוסרי? בוא נקצין את העניין. אם נתונה בידך הבחירה בין החיים שלך לבין חיים של עשרה אנשים אחרים, זה יהיה מוסרי מצידי להכריח אותך לבחור בהם? כלומר להכריח אותך לקפח את חייך למען עשרה אנשים שלעולם לא פגשת?

• פותח/ת השרשור
סיבת קיומה של חברה אינו קיום האנושות, שהרי האנושות קיימת גם במצב של "בודד". אנו מעדיפים חברה כי זה משרת אינטרס שלנו כפרטים. רק מפני שמשהו קיים, לא אומר שהוא מוגדר. הגדרת קיומה של חברה נובע (בין היתר) מהכרה בקיומם של אינטרסים משותפים. אם יש דריסה של עקרונות מוסכמים המקיימים את החברה (וזאת הקצנה של אגואיזם), החברה תעבור תהליכי התפוררות. בסופו של דבר תקום חברה חדשה, המושתת על עקרונות אחרים.

אתה משלם קצבה כדי להבטיח שאם תהיה במצב של הבן אדם הזה שלא אכפת לך ממנו תקבל אותו יחס, אז זה לא אלטרואיזם.

ואם מדובר בכספים עבור אמהות חד הוריות? אתה לעולם לא תהיה אמא חד הורית, זה לא תקף לגביך.

סיבת קיומה של חברה אינו קיום האנושות, שהרי האנושות קיימת גם במצב של "בודד". אנו מעדיפים חברה כי זה משרת אינטרס שלנו כפרטים. רק מפני שמשהו קיים, לא אומר שהוא מוגדר. הגדרת קיומה של חברה נובע (בין היתר) מהכרה בקיומם של אינטרסים משותפים. אם יש דריסה של עקרונות מוסכמים המקיימים את החברה (וזאת הקצנה של אגואיזם), החברה תעבור תהליכי התפוררות. בסופו של דבר תקום חברה חדשה, המושתת על עקרונות אחרים.

ועל זה הדיון, מהו המבנה החברתי האידיאלי 😃.

נכון, אבל אשתך (חס וחלילה) עלולה להיות אם חד הורית.

• פותח/ת השרשור
ועל זה הדיון, מהו המבנה החברתי האידיאלי 😃.

😃 למען האמת, זה דיון אחר לחלוטין. בעיקרון אני מתקשה לתת לך תשובה מוחלטת, שכן לכל צד תחלואים משלו. בוא נאמר שמדינת ישראל נסתה מודל שכשל, והוא דווקא שילוב (אידיאלי) טוב. כמדומני קראו לו "סוציאליזם חברתי".

אוי נו, זו סתם התחכמות. אז אני הומו והתחנתי עם גבר, בסדר?
אז עכשיו הבת שלי עלולה להיות כזאת (משפחות חד מיניות זה שוס עכשיו), אז גם אני וגם בן זוגי (שיזכה לחיים ארוכים) עקרים, ולשנינו אין אחיות או קרובי משפחה (כדי שלא יהיה מצב שבו אחת מהן תהיה אמא חד הורית).
הטענה הסופית שלי היא שהממשל כופה עליך אלטרואיזם באמצעות מיסים.

• פותח/ת השרשור
אז עכשיו הבת שלי עלולה להיות כזאת (משפחות חד מיניות זה שוס עכשיו), אז גם אני וגם בן זוגי (שיזכה לחיים ארוכים) עקרים, ולשנינו אין אחיות או קרובי משפחה (כדי שלא יהיה מצב שבו אחת מהן תהיה אמא חד הורית).

הנה התחכמות: אתה כופה על עצמך את האלטרואיזם הממשלתי.

😃 למען האמת, זה דיון אחר לחלוטין. בעיקרון אני מתקשה לתת לך תשובה מוחלטת, שכן לכל צד תחלואים משלו. בוא נאמר שמדינת ישראל נסתה מודל שכשל, והוא דווקא שילוב (אידיאלי) טוב. כמדומני קראו לו "סוציאליזם חברתי".

הדיון התחיל מזה, ועכשיו הוא על האם סוציאליזם בעצם כופה אלטרואיזם, שזה דבר לא מוסרי (לפחות לדעתי), או לא.

אתה התחלת עם ההתחכמויות כמו שאתה בדרך כלל עושה. בסופו של דבר, אין פה אלטרואיזם איך שלא תראה את זה.

אם אתה הומו, אז לא אכפת לי ממך. הומואים במילא חיים בבועה משלהם 🙄

דבר ראשון לפי מה שהבנתי גם בחול המדינה לך מממנת אותם ממש,
ואני לא מאמין שהיא צריכה לממן את הספורטאים כאין סיבה, באולימפידה הספורטאים מיצגים את המדינה אבל בתחרויות רגילות אני לא מאמין שהמדינה צריכה לממן ספורטאים

• פותח/ת השרשור
הדיון התחיל מזה, ועכשיו הוא על האם סוציאליזם בעצם כופה אלטרואיזם, שזה דבר לא מוסרי (לפחות לדעתי), או לא.

לדעתי לא. אני חושב שסווציאליזם כופה אינטרסנטיות של פרטים על חברים בכל הקהילה. לדעתי אנחנו ממילא שואפים למרכז כח בידי פרטים מסויימים, לא משנה כמה אלטרואיסטים נרצה ליהיות.

סוציאליזם הוא אלטרואיסטי לפי הגדרה, הרי לפי הגישה הסוציאליסטית החברה כמכלול יותר חשובה מהאדם כפרט, ולכן על כל אדם להקריב למען החברה. והקרבה, לפי הגדרה, היא אלטרואיסטית. אני לא רואה איפה אני מתחכם.

סוציאליזם הוא אלטרואיסטי לפי הגדרה, הרי לפי הגישה הסוציאליסטית החברה כמכלול יותר חשובה מהאדם כפרט, ולכן על כל אדם להקריב למען החברה. והקרבה, לפי הגדרה, היא אלטרואיסטית. אני לא רואה איפה אני מתחכם.

לא משנה במה תבחר. סוציאליזם, קפיטליזם, קומוניזם...
כל עוד אתה חי בחברה תצטרך למצוא פשרות. לעולם לא תהיה חופשי לעשות כל מה שאתה רוצה.

ואתה מדבר רק מבחינה כלכלית כאן. וזה לא כל מה שקובע...

גם כשאתה מתגייס לצבא אתה מקריב לחברה.

לדעתי לא. אני חושב שסווציאליזם כופה אינטרסנטיות של פרטים על חברים בכל הקהילה. לדעתי אנחנו ממילא שואפים למרכז כח בידי פרטים מסויימים, לא משנה כמה אלטרואיסטים נרצה ליהיות.

אתה בעצם אומר שכולנו רוצים להיות נשלטים בידי אחרים?
למה שמישהו ירצה לפעול לפי אלטרואיזם טהור מרצונו החופשי? אלטרואיזם לא כפוי לא קיים.
הרי כבר סיכמנו (לפחות אני סיכמתי, ואף אחד לא חלק עלי) שכולנו שואפים להיות מאושרים, ושכל המעשים שלנו נובעים מהשאיפה הזו. אלרטואיזם, לפי הגדרה, הוא משהו שלא מביא לנו שום תמורה. כלומר הוא לא מקדם אותנו לעבר "המסע אל האושר" (אחרת הוא היה מביא תמורה כלשהי). ומכיוון שכל המעשים שלנו מונעים ע"י הרצון להיות מאושרים, ומעשה אלטרואיסטי לא מוביל אותנו לאושר(כפי שהראתי למעלה), מעשה אלטרואיסטי (לא כפוי, כמובן) לא קיים אצל בני אנוש.

לא משנה במה תבחר. סוציאליזם, קפיטליזם, קומוניזם...
כל עוד אתה חי בחברה תצטרך למצוא פשרות. לעולם לא תהיה חופשי לעשות כל מה שאתה רוצה.

ואתה מדבר רק מבחינה כלכלית כאן. וזה לא כל מה שקובע...

גם כשאתה מתגייס לצבא אתה מקריב לחברה.

מסכים, תמיד יש פשרות, הרי זה לא יתכן שיהיה מותר לי לרצוח, לדוג'. אבל יש גישות בהן הפשרות הן מינימליות, למשל אובייקטיביזם או אנרכו קפיטליזם.
אני ממש לא מדבר רק האספקט הכלכלי, אני מדבר על משהו הרבה יותר כללי שמשליך על המבנה הרצוי של החברה(וחלק גדול מהמבנה הרצוי הוא הכלכלה הרצויה).

הגישה שלך היא אוטופית בדיוק כמו קומוניזם טהור.

אם כבר, אז למה שאסור יהיה לך לרצוח? החזק שורד.

שים לב שמי שמחוקק חוקים הוא תמיד עושה את זה כדי למנוע מאחרים משהו, לא מעצמו. זאת גם כפייה.

למה אובייקטיביזם, לדוג', הוא אוטופי ולא ניתן למימוש?
יהיה אסור לי לרצוח כי זה נוגד את זכויות האדם הבסיסיות ביותר של מישהו אחר. לעולם לא התנגדתי לזכויות האדם (אפילו ההפך, רשמתי שלכל אדם מגיעה הזכות לממש את האושר שלו), וגם לעולם לא תמכתי ב"החזק שורד", או במילים אחרות- חוקי הג'ונגל. להגיד שקפיטליזם, אובייקטיביזם או אנרכו קפיטלזים מושתת על חוקי הג'ונגל זה לא נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית