האם המדינה צריכה לקחת חלק במימון ספורטאיה?

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
דיון זה נבנה סביב האפשרות שהמדינה צריכה (או לא) לכלכל את ספורטאיה. אתם מוזמנים להגיב בצורה מתורבתת. אני מאמין שכן, עמיתי המכובד שהגיב אחרי מאמין שלא, וכך נבנה הדיון שאתם רואים בהמשך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה לא?
היא רוצה שהספורטאים ישלמו על הכל, והיא תיקח את הקרדיט הלאומי?

אני לא מבין את הטענה שלך, קרדיט לאומי הוא (מן הסתם) לאומי, אז איך אינדיוידואל יכול לקחת קרדיט לאומי?
עריכה: בנוגע ל"למה לא?", למדינה אין שום אינטרס להשקיע בספורטאים, במיוחד לא בענפי הספורט
כגון weightlifting.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הוא לא יכול לקחת קרדיט לאומי, והוא לא ירצה לקחת קרדיט עבור גוף שלא מסבסד אותו. היית רוצה לפעול עבור מישהו אחר ללא תמורה כל שהיא?

למה אתה מופתע מהטענה שלי שהמדינה צריכה לכלכל את ספורטאיה?

להגיד שספורטאי לוקח קרדיט עבור המדינה שלו זו התחסדות לשמה. מי מקבל את המדליה, הספורטאי או שר החינוך והספורט\הנשיא? אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהספורטאים משתתפים בתחרויות אך ורק בשביל עצמם, ולא בשביל "יצוג המדינה".

אני לא מופתע כלל מהטענה שלך, זו טענה דיי רווחת. זה פשוט שאני לא מסכים איתה. אני לא רואה מדוע כספי משלמי המיסים צריכים לממן אנשים אשר לא מביאים שום תועלת מעשית למדינה, זה לא דמוקרטי.

• פותח/ת השרשור
להגיד שספורטאי לוקח קרדיט עבור המדינה שלו זו התחסדות לשמה. מי מקבל את המדליה, הספורטאי או שר החינוך והספורט\הנשיא? אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהספורטאים משתתפים בתחרויות אך ורק בשביל עצמם, ולא בשביל "יצוג המדינה".

אני לא מופתע כלל מהטענה שלך, זו טענה דיי רווחת. זה פשוט שאני לא מסכים איתה. אני לא רואה מדוע כספי משלמי המיסים צריכים לממן אנשים אשר לא מביאים שום תועלת מעשית למדינה, זה לא דמוקרטי.

😃

אני מסכים איתך, אבל עם הסתייגות.

אמת, ספורטאי מתאמן גם בשביל עצמו, אבל המדינה תמיד מנכסת לעצמה חלק מהקרדיט. שנינו יודעים שחלק לא קטן ממתקני האימונים בארץ מקבלים תקציבים מהמיסים שאנחנו משלמים. כי, וזה המצב, חלק לא קטן (אני לא יכול להוכיח את זה סטטיסטית, מפאת חוסר כלים) מהספורטאים בארץ לא מקבלים מימון מחברות פרטיות. האירונייה היא שמכון וינגייט, שהוא אחד הגופים הרשמיים שמכינים את הספורטאים שלנו, מקבל תרומות מגופים חיצוניים, כמו IFBB. 😃

אני מסכים לגבי הטענה שאנחנו לא צריכים לממן אנשים שלא מביאים תועלת כל ארבע שנים. מצד שני, עולה השאלה גם בעניין נבחרי הציבור בתחום הפוליטיקה. אם כי במקרה שלהם הם צריכים להוכיח יעילות תוך פחות מארבע שנים, ונכשלים.

נערך לאחרונה:
מסכים לחלוטין עם BLACK

הספורטאים מייצגים את המדינה ומתחרים תחת הדגל שלה, חוץ מזה הספורטאים מהווים את השגרירים הטובים ביותר שהמדינה יכולה לאחל לעצמה.
למה כאשר ספורטאי זוכה בפרס נחשב בחו"ל תמיד ימצא מישהו ממשלתי שיקח קרדיט על זה? וגם, בשביל לקצור את פירות ההצלחה צריך להשקיע בספורט וחלק מההשקעה היא לטפח ולכלכל ספורטאים בעלי פוטנציאל.
ועוד טענה קטנה, לא מעט מהספורטאים הישראלים סובלים לא פעם מעצם היותם ישראלים (ראה ערך שחר פאר בדובאי למשל) אז למה שהמדינה לא תעצים את הספורטאים שלה מבפנים ותתן להם תנאים נאותים כדי לאזן לפחות את הקיפוח מבחוץ.
לגבי ה Weightlifting, נכון להיות יש בארץ מספר ספורטאים שיכולים להגיע להשיגים משמעותיים בזירה הבינלאומית אבל לא פעם ספורטאים אלו נאלצים לעבוד במספר משרות על מנת לכלכל את עצמם ולא פעם הם אינם נוסעים למחנות אימונים בגלל המצב הכספי שלהם ופשוט חבל לי על ספורטאים שעוזבים את הענף בגלל חוסר ההשקעה מצד המדינה.
מקווה לימים יפים יותר בספורט הישראלי
Geniarus.

😃

אני מסכים איתך, אבל עם הסתייגות.

אמת, ספורטאי מתאמן גם בשביל עצמו, אבל המדינה תמיד מנכסת לעצמה חלק מהקרדיט. שנינו יודעים שחלק לא קטן ממתקני האימונים בארץ מקבלים תקציבים מהמיסים שאנחנו משלמים. כי, וזה המצב, חלק לא קטן (אני לא יכול להוכיח את זה סטטיסטית, מפאת חוסר כלים) מהספורטאים בארץ לא מקבלים מימון מחברות פרטיות. האירונייה היא שמכון וינגייט, שהוא אחד הגופים הרשמיים שמכינים את הספורטאים שלנו, מקבל תרומות מגופים חיצוניים, כמו IFBB. 😃

לדעתי המדינה לא צריכה לממן שום ענף ספורט, וטענה זו תקיפה במיוחד כאשר ענף הספורט הוא לא רווחי עבור המדינה(\מביא תועלת). או במילים אחרות, הכל צריך להיות פרטי.

אני מסכים לגבי הטענה שאנחנו לא צריכים לממן אאנשים שלא מביאים תועלת כל ארבע שנים. מצד שני, עולה השאלה גם בעניין נבחרי הציבור בתחום הפוליטיקה. אם כי במקרה שלהם הם צריכים להוכיח יעילות תוך פחות מארבע שנים, ונכשלים.

אנילא רואה כיצד הספורטאים הללו מביאים תועלת בכל הקריירה שלהם, בין אם הם זוכים ובין אם הם לא. או במילים אחרות, מבחינתי זכייה בתחרויות ספורט (אולימפיאדה בפרט) לא מביאה שום תועלת למדינה\ציבור (הרי אנחנו במדינה דמוקרטית, אז תועלת המדינה שווה לתועלת הציבור), ולכן אין לנו שום אינטרס להשקיע בספורטאים.
1234

לדעתי המדינה לא צריכה לממן שום ענף ספורט, וטענה זו תקיפה במיוחד כאשר ענף הספורט הוא לא רווחי עבור המדינה(\מביא תועלת). או במילים אחרות, הכל צריך להיות פרטי.
אם תילך לפי הגישה הזאתי רק העשירים יוכלו להיות ספורטאים ואז גם המדינה מפסידה נציגים פוטנציאליים.
ספורטאי לא אמור להיות כלי כלכלי למדינה יש דברים מעבר לכסף במדינה כמו כבוד, מורל לאומי ועוד דברים שלא נמדדים בכסף.

הספורטאים מייצגים את המדינה ומתחרים תחת הדגל שלה, חוץ מזה הספורטאים מהווים את השגרירים הטובים ביותר שהמדינה יכולה לאחל לעצמה.סיסמאות ריקות מתוכן, תרשה לי לא להגיב.
למה כאשר ספורטאי זוכה בפרס נחשב בחו"ל תמיד ימצא מישהו ממשלתי שיקח קרדיט על זה?איזה גוף ממשלתי לקח קרדיט על הזכייה של שחר צוברי או גל פרידמן? וגם, בשביל לקצור את פירות ההצלחה צריך להשקיע בספורט וחלק מההשקעה היא לטפח ולכלכל ספורטאים בעלי פוטנציאל.כפי שרשמתי בתגובה לבלק, בעצם אין אף פירות שאפשר לקצור, לא עבור המדינה, זכייה של ספורטאי לא מביאה שום תועלת למדינה.
ועוד טענה קטנה, לא מעט מהספורטאים הישראלים סובלים לא פעם מעצם היותם ישראלים (ראה ערך שחר פאר בדובאי למשל) אז למה שהמדינה לא תעצים את הספורטאים שלה מבפנים ותתן להם תנאים נאותים כדי לאזן לפחות את הקיפוח מבחוץ.א) אני לא רואה איך הקמת מתקני ספורט, וסבסוד של שחר פאר בצעירותה היה עוזר לה להכנס לטורניר בדובאי. ב)כפי שרשמתי בא', מה עניין שמיטה להר סיני? איך השקעה בספורט בארץ ימנע קיפוח כגון הקיפוח בדובאי? או שאתה מתכוון שהשיפוט בחו"ל לא הוגן כלפי ישראלים? ושוב, אני לא מבין איך זה רלוונטי.
לגבי ה Weightlifting, נכון להיות יש בארץ מספר ספורטאים שיכולים להגיע להשיגים משמעותיים בזירה הבינלאומית אבל לא פעם ספורטאים אלו נאלצים לעבוד במספר משרות על מנת לכלכל את עצמם ולא פעם הם אינם נוסעים למחנות אימונים בגלל המצב הכספי שלהם ופשוט חבל לי על ספורטאים שעוזבים את הענף בגלל חוסר ההשקעה מצד המדינה.
מקווה לימים יפים יותר בספורט הישראלי
Geniarus.
בנוגע לפסקה האחרונה, אני משער שכבר הבנתי שמבחינתי אין שום אינטרס מצד המדינה להשקיע בספורטאים, ולכן היא לא כ"כ רלוונטית.

אם תילך לפי הגישה הזאתי רק העשירים יוכלו להיות ספורטאים ואז גם המדינה מפסידה נציגים פוטנציאליים.
ספורטאי לא אמור להיות כלי כלכלי למדינה יש דברים מעבר לכסף במדינה כמו כבוד, מורל לאומי ועוד דברים שלא נמדדים בכסף.

כבוד ומוראל לאומי? נו באמת, כולם שוכחים מהאולימפיאדה(התחרות היחידה שמעל ל20 אנשים בכל הארץ מתעניינים בה) אחרי יומיים. המדינה לא מפסידה כלום, לפי "הגישה הזאתי", הרי היא מלכחתילה לא היתה מרוויחה דבר מה לו ה"נציגים הפוטנציאליים" היו זוכים במשהו (זוכר? אמרתי שזכיות לא מביאות שום תועלת).
"רק העשירים יוכלו להיות ספורטאים", זה בדיוק כמו להגיד "רק העשירים יוכלו להרשות לעצמם להיות מובטלים", רק שספורטאים יכולים להשיג מימון פרטי(ספונסרים).

נערך לאחרונה:
כבוד ומוראל לאומי? נו באמת, כולם שוכחים מהאולימפיאדה(התחרות היחידה שמעל ל20 אנשים בכל הארץ מתעניינים בה) אחרי יומיים. המדינה לא מפסידה כלום, לפי "הגישה הזאתי", הרי היא מלכחתילה לא היתה מרוויחה דבר מה לו ה"נציגים הפוטנציאליים" היו זוכים במשהו (זוכר? אמרתי שזכיות לא מביאות שום תועלת).
"רק העשירים יוכלו להיות ספורטאים", זה בדיוק כמו להגיד "רק העשירים יוכלו להרשות לעצמם לא לעבוד", רק שספורטאים יכולים להשיג מימון פרטי(ספונסרים).

איך ספורטאי ישיג ספונסר אם הוא לא יכול להגיע לרמות ששם יש ספונסרים.
ואם לספורטאי אין את אפשרות להיות ספורטאי כי המדינה לא ממנת תנאים מינימליים (אני לא רואה אנשים בשכונה מחליטים להקים אולם ספורט מכספם הפרטי) אז יש כאן ספורט לעשירים.

תרשה לי לשאול אותך אם אתה ספורטאי והאם אי פעם ייצגתה את המדינה בתחרות כלשהי?
זכור לי טוב מאוד איך שרת החינוך הנפלאה שלנו, הגברת לימור ליבנת קפצה על הפודיום של גל פרידמן.
כמו ש tomerA כתב יש דברים גדולים יותר מכסף כמו המורל והכבוד הלאומי, לא מעט אנשים מרגישים גאווה כשהם רואים ספורטאי ישראלי או את נבחרת ישראל נמצאת על הפודיום ושרה את התקווה, חוץ מזה לדבריך גם אין שום צורך לקיים שום חגיגות לאומיות או לציין שום יום בשנה מכיוון שזה מביא אך ורק לביזבוז כספי הציבור. עוד דבר בקשר לפירות, ברגע שישנו ספורט מפותח ניתן להקים מתקני ספורט בהם יתאמנו ספורטאים צעירים יותר במקום סתם לשוטט ברחובות ולהעסיק את המשטרה, כמו כן ניתן לארח תחרויות (שמהם כן מרוויחים כסף).
סיבסודה של שחר לא היה מכניס אותה לדובאי אבל הוא היה חוסך ממנה את הצורך לאכול קש בצעירותה ואולי היה מביא אותה לרמה גבוהה יותר היום (כוונתי לא הייתה ישירה כפי שהיצגתה אותי אלא התכוונתי לכך שלפעמים עצם העובדה שהספורטאי הוא ישראלי מחלישה אותו אז בואו ניתן לו את תוספת הכח מבית בין אם זה כספית ובין אם מורלית).

כמו שכבר הבהרתי, אין לי בעיה עם זה שספורט תחרותי יהיה רק לעשירים.ספורטאי תחרותי לא שונה בהרבה מאדם מובטל מבחינת התועלת שלו לחברה(ואל תגיד לי שהמדינה צריכה לממן את כל המובטלים).
אבל זה לא משנה, כי מה שרשמת זה שטויות. תסתכל על ה NBA, רוב השחקנים שם הם אפרו-אמריקאים שגדלו בשכונות מצוקה.

כמו שכבר הבהרתי, אין לי בעיה עם זה שספורט תחרותי יהיה רק לעשירים.ספורטאי תחרותי לא שונה בהרבה מאדם מובטל מבחינת התועלת שלו לחברה(ואל תגיד לי שהמדינה צריכה לממן את כל המובטלים).
אבל זה לא משנה, כי מה שרשמת זה שטויות. תסתכל על ה NBA, רוב השחקנים שם הם אפרו-אמריקאים שגדלו בשכונות מצוקה.

נכון הם הגיעו משכונות מצוקה אז המימון של המדינה בנושא המגרשים שם והאיסוף שלהם מהרחוב לקבוצות שמהם יוכלו לראות אותם משחקים ואז אולי להגיע לNBA.
המדינה מימנה את המגרש השכונתי לא? בנוסף זה פותר חלק מבעיית הפשיעה באותם אזורים שילד רוצה להיות שחקן בNBA ולא סוחר סמים.

תרשה לי לשאול אותך אם אתה ספורטאי והאם אי פעם ייצגתה את המדינה בתחרות כלשהי?לא רואה איך זה רלוונטי. אם אתה מתכוון לספורטאי תחרותי? אז כן,הייתי בעבר, ולא, לעולם לא השתתפתי בתחרות בין לאומית.
זכור לי טוב מאוד איך שרת החינוך הנפלאה שלנו, הגברת לימור ליבנת קפצה על הפודיום של גל פרידמן.אני באמת לא חושב שהיא ניסתה לחטוף לו את המדליה ולהצהיר עליה בעלות, אלא רק להביע שמחה.
כמו ש tomerA כתב יש דברים גדולים יותר מכסף כמו המורל והכבוד הלאומי, לא מעט אנשים מרגישים גאווה כשהם רואים ספורטאי ישראלי או את נבחרת ישראל נמצאת על הפודיום ושרה את התקווהוכמו שרשמתי לתומר, זה שטויות(ואפילו פירטתי למה, אתה מוזמן להסתכל)., חוץ מזה לדבריך גם אין שום צורך לקיים שום חגיגות לאומיות או לציין שום יום בשנה מכיוון שזה מביא אך ורק לביזבוז כספי הציבור"לדברי"? לא זכור לי שאמרתי זאת, אל תסלף את דברי או תכניס מילים לפי, תודה. עוד דבר בקשר לפירות, ברגע שישנו ספורט מפותח ניתן להקים מתקני ספורט בהם יתאמנו ספורטאים צעירים יותר במקום סתם לשוטט ברחובות ולהעסיק את המשטרה, כמו כן ניתן לארח תחרויות (שמהם כן מרוויחים כסף).אם מדובר בכדורסל או בכדורגל, אתה צודק, מהם ניתן לעשות רווח. אך כאן מדובר על ענפי ספורט אולימפים, אני לא רואה פוטנציאל הרווחי באירוח תחרות של קפיצה למרחק.
סיבסודה של שחר לא היה מכניס אותה לדובאי אבל הוא היה חוסך ממנה את הצורך לאכול קש בצעירותהאז בוא נסבסד את כל מי שקשה לו בחיים, למה רק אותה?(אתה בטח מבין את האבסורד) ואולי היה מביא אותה לרמה גבוהה יותר היום (כוונתי לא הייתה ישירה כפי שהיצגתה אותי אלא התכוונתי לכך שלפעמים עצם העובדה שהספורטאי הוא ישראלי מחלישה אותו אז בואו ניתן לו את תוספת הכח מבית בין אם זה כספית ובין אם מורלית).שוב, אין שום סיבה שכספי ציבור יושקעו ברווחתו של אדם יחיד, במיוחד כשהאדם הנ"ל לא מהווה שום תועלת ממשית לציבור.
...

נכון הם הגיעו משכונות מצוקה אז המימון של המדינה בנושא המגרשים שם והאיסוף שלהם מהרחוב לקבוצות שמהם יוכלו לראות אותם משחקים ואז אולי להגיע לNBA.
המדינה מימנה את המגרש השכונתי לא? בנוסף זה פותר חלק מבעיית הפשיעה באותם אזורים שילד רוצה להיות שחקן בNBA ולא סוחר סמים.

המגרשים לא נועדו למען ספורטאים, הם נועדו למען תושבי השכונה ורווחתם, כלומר, למען הציבור, ולכן אני לא רואה שום בעיה בהקמתם.

המגרשים לא נועדו למען ספורטאים, הם נועדו למען תושבי השכונה ורווחתם, כלומר, למען הציבור, ולכן אני לא רואה שום בעיה בהקמתם.

אבל אתה נגד זה לא? זה מהכסף שלך וזה לא מביא שום תועלת.
כדי שספורטאי יצליח הוא חייב את המגרש הזה בשכונה או האולם הספורט של העיר או משהו סגנון.
אתה לא יכול לצפות שיהיו ספורטאים אם מגרשים ואולמות יגיעו מימון פרטי.

אבל אתה נגד זה לא? זה מהכסף שלך וזה לא מביא שום תועלת.
כדי שספורטאי יצליח הוא חייב את המגרש הזה בשכונה או האולם הספורט של העיר או משהו סגנון.
אתה לא יכול לצפות שיהיו ספורטאים אם מגרשים ואולמות יגיעו מימון פרטי.

ברור שהמגרש מביא תועלת, כמו שרשמת בהודעה הקודמת, הוא נועד למען רווחת תושבי השכונה.
אבל, המגרש הזה הינו ציבורי,דהיינו, מיועד לכולם, ולא רק לספורטאי צמרת.
אני נגד סבסוד של אינדיווידואלים אשר לא מביאים שום תועלת ציבורית, או במילים אחרות, שאין למדינה שום אינטרס להשקיע בהם (ואם ננסח את זה מחדש שוב, שאין לציבור שום אינטרס להשקיע בהם). למה אין לנו (שים לב שרשמתי לנו) אינטרס להשקיע בהם? הזכרתי זאת כבר מספר פעמים בהודעותי הקודמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית