הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רפואה סינית וכיוב' להרזייה, איזון נפש-גוף-שטויות במיץ או תמריץ?

תן את השיטות הספציפיות ואת מה שמגבה אותן ונגיד לך על פי השיקולים שלנו אם זה סביר לקבל אותן.

לא יודע אם זה נכלל תחת רפואה סינית, אבל אמא שלי רפלקסולוגית והייתי הספקן הכי גדול שיש לגבי זה עד שאחרי כל טיפול התנפח לי איזור אחר בגוף והתמלא בגועל (החלק האחורי של האוזן, מעל לבוהן וכ'ו).

לרב מדובר בתחומים שלא נכללים תחת המטרייה ה"מדעית" כיוון שלא ניתן למדוד אותם באמצעות כלים אלה. ולכן נכנס אלמנט האמונה בכדי לכסות על כך. אם היו בעלי בסיס הגיוני וניתנים לאומדן באמצעות כלים אלו היו מאוששים\מופרכים על-ידי הקהילה המדעית. ואכן, רובם הגדול נשלל והשאר נאחז ברצונו הטוב של האדם להאמין ולהאחז גם בטיפה של תקווה.
רבים גם מנסים ליצור נישה או מוצר\"פטנט" ייחודי שכל מטרתו תאוות בצע, שרלטנים אלו צצים כמו פטריות אחרי גשם בעידן האינטרנט ומשתמשים בטכניקות שיווקיות ורטוריקה, רקיקות אדם אלו ניזונים משביבים של חולשה אצל האדם ומחזקים אותה עד כדי פתיחת ארנקם.

בדר"כ האינפורמציה תינתן מזווית ראייה אחת ואחידה, עם מיליציה של דעות מגובשות בעד ההצעה שבאות להראות על "דעת רוב" וקונסנזוס" יחסי. וכמובן, שיראו את הצד שמחמיא להם בלבד ולכן חשוב לבדוק את הדברים מזוויות שונות.

כאחד שלא רוכש כבוד גדול לקונסנזוס ככלל ובפרט בקהילה הרפואית, אוסיף שאין בכך סיבה לסתור ולבטל את הרעיונות השונים, אך בהחלט יש לשמור על עמדה סקפטית ולהכיר מראש את הטכניקות "השחורות" שיפעילו לערפל את המחשבה ולחפש להרחיב את הרקע בנושא כדי לקבל תמונה גדולה יותר.

כתבה מעניינת בנושא:
http://www.skeptics.org.il/blog/%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%A6%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%93%D7%A2-%E2%80%93-%D7%99%D7%A9-%D7%93%D7%91%D7%A8-%D7%9B%D7%96%D7%94

זה תחום מאוד רחב. השאלה על מה אתה מדבר.

אני מכיר כאלה למשל שדיקור עזר להם, גם ראיתי מקרה של כלבה שהייתה נכה (אני חושב בעקבות תאונה) ברגליים האחרויות ועשו לה דיקור סיני והיא הולכת כרגיל, למרות שלוטרינריה לא היה פיתרון.

אבל ההבדל בין דיקור שפעול על מערכת העצבים לבין למשל אכילת מאכלים "חמים" או "קרים" הוא די גדול בתפיסה שלו, לכן רצוי להגדיר על מה אתה מדבר.

בעזהי"ת

אני עוסק כבר למעלה מעשור שנים בצ'י גונג סיני ותחומים דומים, בזמנו כחלק מאמנויות לחימה, והיום למטרות של רוגע, עירנות, חדות מחשבתית ואמנותית, וכמו כן: יכולת תנועת גוף קלילה וחיננית. האם למושגים כמו המעגלים השמיימים, מרכז הגוף ושאר פרטי הקוסמולוגיה הסינית, יש קשר כלשהו עם המציאות? אין לי מושג, ויהיה אף יומרני מצידי לחוות דעה. אני מוצא קורת רוח מרובה בתנועה הרכה, אז גם אם מדובר באפקט פלסבו אחד גדול, מה זה בעצם משנה?

בעזהי"ת

אני עוסק כבר למעלה מעשור שנים בצ'י גונג סיני ותחומים דומים, בזמנו כחלק מאמנויות לחימה, והיום למטרות של רוגע, עירנות, חדות מחשבתית ואמנותית, וכמו כן: יכולת תנועת גוף קלילה וחיננית. האם למושגים כמו המעגלים השמיימים, מרכז הגוף ושאר פרטי הקוסמולוגיה הסינית, יש קשר כלשהו עם המציאות? אין לי מושג, ויהיה אף יומרני מצידי לחוות דעה. אני מוצא קורת רוח מרובה בתנועה הרכה, אז גם אם מדובר באפקט פלסבו אחד גדול, מה זה בעצם משנה?

היית מוכן להתחלף עם אדם שאבדה עליו דעתו אך בפנטזיות מחשבותיו הינו האדם המאושר עלי אדמות?

בעזהי"ת

היית מוכן להתחלף עם אדם שאבדה עליו דעתו אך בפנטזיות מחשבותיו הינו האדם המאושר עלי אדמות?

אם בכוח פנטזיות המחשבה שלו, לגבור על המציאות, וכמובן לא בדרך הרסנית לטווח הארוך (אולי דוגמת שימוש בפסיכואקטיביים למיניהם), האם יש סיבה הגיונית שלא להתחלף עם אותו אדם?

בעזהי"ת

אם בכוח פנטזיות המחשבה שלו, לגבור על המציאות, וכמובן לא בדרך הרסנית לטווח הארוך (אולי דוגמת שימוש בפסיכואקטיביים למיניהם), האם יש סיבה הגיונית שלא להתחלף עם אותו אדם?

אין תשובה אחת בעיניי, כל אחד רשאי להגיע למסקנה שלו.
לפחות אתה עקבי עם תשובתך הקודמת לנושא.

• פותח/ת השרשור
שלום לכולם,

אני בעיקר מדבר על דיקור במחטים (אקופונקטורה) וטיפול באנרגיות (כמו שיש למי שמאמין, לפחות לטענת אנשים מסוימים, לרנטגן מנתיבות או לדמויות כאלו) כדי להתמודד עם בעיות רגשיות, דיכאון, טראומות ילדות, חרדות וכיוב'. הטיפול יכול להימשך לכל החיים או לתקופות ארוכות במיוחד. הטיפול הקונבנציונאלי הוא בעיקר באמצעות תרופות שפותרות את הסימפטומים בתהליך די קצר.
באופן עקרוני מדובר באנשים שגובים לפחות 300 שקלים לשעת דיקור ובמטופלים שבעתות מצוקה יהיו מוכנים גם לשוחח עם מלאכים, אם יהיה בכך צורך.

אני באופן עקרוני חושב שיש משהו בחוכמה הסינית, אבל האם טיפול שמציע רק אלטרנטיבה ולא השלמה לקונבנציונאלי הוא טיפול הגיוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית