הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבלים את האבולוציה?

AsherIsPW

מושעה
632
17
נק' מוניטין:
8
632
17
שלום 😃
אז אתם מקבלים את תאוריית האבולוציה כנכונה עבור התפתחות המינים שעל פני כדור הארץ?

3623526_460s.jpg

זה מצחיק שאנשים "מאמינים" בזה מבלי שהם יודעים מה זה.
זה כמו שתשאל אנשים בורים אם הם מאמינים בתורת הקוונטים.

זה מצחיק שאנשים "מאמינים" בזה מבלי שהם יודעים מה זה.
זה כמו שתשאל אנשים בורים אם הם מאמינים בתורת הקוונטים.

אמונה במקרה הזה מתכוונת לבדיקת הראיות הנגישות ובחירת הסברה הטובה ביותר(לדוגמא בעזרת התער של אוקהם)

לא יכול לתפוס את זה שפתאום מנקודה אחת קטנה התפשט לו היקום והחל לגדול, ואז התפתחו כוכבים וכדור הארץ נוצר (היחידי מכל היקום שמאכלס בו חיים) ונוצרו תנאי אקלים והתפתחו צמחים ואז בעלי חיים ולאחר מכן בני אדם וכו'.. יותר מדיי צירופי מקרים. יותר מדיי מקרי שכדור הארץ מעוצב בול בצורה כזו שתתאים לבני האדם ולחיים בו. יותר מדיי מקרי שבני האדם הם יצורים כלכך חכמים ובנויים ברמה מדהימה מבחינה פיזית ביולוגית וכו' כדי שיוכלו לתקשר אחד עם השני, לחשוב על דברים, לראות דברים וכו'..

אני מקבל גם תיאוריות פיזיקליות כאלה או אחרות, זה לא אומר שאני קונה את המפץ הגדול.

אין לי ספק. וזה בדיוק אותו רעיון. אז מדוע בעצם?
האם זה מנקודה אגנוסיצטית כברירת מחדל? או כי ממצאים מסויימים שמצביעים על נכונות התיאוריה לא בהכרח מצביעים על נכונות שאר ההנחות, או בכלל על התיאוריה בשלמותה כהסבר שלם למה שהיא מייחלת להסביר מלכתחילה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית