הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מצגת הבדלי מחירים בין ישראל לארה"ב ואנגליה

הסיבה היא:
1. מקום ייצור
2. הובלה
3. מיסים
4. כוח שוק
5. ישראל היא מדינה מאוד מאוד מאוד יקרה, וכל מי שחי במדינה גדולה אחרת רואה את זה בבירור.

זה בכלל הכל בגלל המצב הבטחוני. אין כמו ישראל!!!!!!!!!!!11111111111111 אין לנו ארץ אחרת!!!!!!1111111
😵:bad:

הסיבה היא:
1. מקום ייצור
2. הובלה
3. מיסים
4. כוח שוק
5. ישראל היא מדינה מאוד מאוד מאוד יקרה, וכל מי שחי במדינה גדולה אחרת רואה את זה בבירור.
אבל הדלק שאנחנו קונים מיוצר באותו מקום כמו של האמריקאים, ההובלה אליהם יותר ארוכה, יש להם אותם מיסים ועדיין הוא זול כמעט פי 3.
שלא לדבר על שאר המוצרים שבכלל מיוצרים מקומית.

• פותח/ת השרשור
אבל הדלק שאנחנו קונים מיוצר באותו מקום כמו של האמריקאים, ההובלה אליהם יותר ארוכה, יש להם אותם מיסים ועדיין הוא זול כמעט פי 3.
שלא לדבר על שאר המוצרים שבכלל מיוצרים מקומית.
יש לך 40% מס על כל ליטר דלק מהממשלה, זה למה זה כל כך יקר.
בכל מקרה זה קצת דפוק להשוות כל הזמן לארה"ב, מכמה סיבות:
1. השוק בארה"ב הרבה יותר גדול = הם קונים ביותר זול (לא בהרבה, אבל יש פה הפרש).
2. שליש מהנפט אשר מגיע לארה"ב, מקורו בקנדה, לכן ההובלה לא יקרה כמו שאתה חושב.
3. לארה"ב יש רזוורות רבות של דלק שהם משתמשים בהם כרגע כדי לשמור על מחירים "הגיוניים". בנוסף יש המון נקודות קדיחה בארה"ב ליצור נפט, ככה שחלק מהנפט הוא מקומי (בקליפורניה כל 5 מטר רואים משאבה ופעם בשבוע לפחות אני רואה משאיות מיוחדות שנוסעות עם 20 רכבי משטרה מסביבם שמנסות לזהות נפט בכל מיני כבישים.
4. בארה"ב נוסעים בערך פי 2 מישראל ממקום למקום, במיוחד בחוף המערבי.
5. המיסוי כאן הוא של ה STATE והממוצע זה בערך חצי דולר לגלון שזה בערך חצי שקל לליטר ובאחוזים לערך 12% מס לליטר. בישראל זה משהו כמו שלושה שקלים לליטר מס. אז תקח 8-3 = 5 ש"ח מחיר נטו אם הממשלה לא הייתה לוקחת שום דבר.
6. דבר נוסף שצריך לזכור, ישראל לא יכולה או לא נוהגת לסחור עם ארצות ערב באופן ישיר, שהן בעצם המקור העיקרי לנפט בעולם. לכן, ישראל קונה נפט ממדינות צד ג' שקונות מארצות ערב ומוכרות לאחר מכן לישראל לאחר שלקחו עמלה על כך. לדוגמה, תורכיה וחלק ממדינות אירופה. ישראל קונה נפט ישירות גם מרוסיה, אבל באופן מוגבל.

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מזה ששאר המוצרים תלויים בדלק, ככה שיש פה השפעה על כל השוק. דבר שני זה תלוי מאוד במוצרים וצריך לבחון כל מוצר ומוצר באופן נקודתי. אבל רוב המוצרים יקרים בארץ בגלל 3 סיבות עקריות:
1. מכס ומע"מ (כבר מוסיף משהו כמו כ-30% למחיר)
2. יותר מידי ידיים עוברות מהמפעל לצרכן. יש לך את המפעל, אחריו מתווך במדינת קצה שמקבלים אחוזים, לאחר מכן יש לך את היבואן בארץ ואז החנות. המתווך לא תמיד קיים, אבל על המון מוצרים זה כן עובד עובד ככה.
3. בארץ מוכר חייב להרוויח לפחות 100% על המוצר שאותו הוא מוכר, אחרת הוא לא ישרוד מבחינת מיסוי, אחזקת החנות, עובדים, חשבונות וכדומה. כמובן שזה מאוד כללי מה שאני מציין כאן אבל זו בעיה.

בוא נגיד כבר מה שהרבה מהפורום לא יסכימו איתו. מדינה עם תקציב כל כך קטן (יחסית) והוצאות ביטחון כאלו גדולות, לא יכולה לעלות את רמת החיים שלה באופן משמעותי שלא בטווח זמן ארוך. זה גם למה יש חוסרים עמוקים בתחומים כמו חינוך, רפואה, תחבורה וכו'. כן, אפשר לעשות קצת סדר בבלאגן ולקצץ מפה ומשם ולהפריט פה ושם, אבל השאלה כמה זה באמת יעזור מתוך הפאי הכללי של תקציב המדינה.

אני מדבר על מוצרים שמיוצרים בארץ שמשווקים הישר מהיצרן. קח מוצרי חלב, ביצים וכו'.
לא ידעתי שביצים עושים מנפט. שלא לדבר שאלה מוצרים שב"פיקוח" וזה עדיין עולה יותר מארהב. וזה גם מבוקש יותר בארץ. כך שכל הנקודות שלך לא תופסות.

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על מוצרים שמיוצרים בארץ שמשווקים הישר מהיצרן. קח מוצרי חלב, ביצים וכו'.
לא ידעתי שביצים עושים מנפט. שלא לדבר שאלה מוצרים שב"פיקוח" וזה עדיין עולה יותר מארהב. וזה גם מבוקש יותר בארץ. כך שכל הנקודות שלך לא תופסות.
ביצים לא עושים מנפט, אבל הפצת הביצים בארץ כן משתמשת בדלק ומדובר על מאות אם לא אלפי נקודות מכירה. דבר שני, מפעלים משתמשים בדלקים במפעלים שלהם, גם בתחום החלב להפעלת מכונות ושוב, תחבורה.
אין פיקוח על מוצרי חלב יותר ממה שהבנתי בארץ. איך מוצרי חלב מבוקשים יותר בארץ כשיש לך בארץ כ-8 מיליון אנשים ביחס ל-350 מיליון אמריקאים שנגיד רק 10% מהם אוכל מוצרי חלב (זה הרבה יותר) הינה יש לך כבר 35 מיליון אנשים, פי 4~ מבארץ. שלא נדבר שממשלת ארה"ב מסבסדת את תעשיית התירס במדינה בשביל שדגנרטים אוכלי חינם ב STATES שאין שם שם מה לעשוץ חוץ מלהיות חוואים ולגדל דגן יעבדו ולא תהיה שם אבטלה. אז על 1 ק"ג תירס משלמים להם פי 3 משווי השוק, זה למה מוצרי החלב בין היתר יותר זולים בארה"ב מאשר בישראל (וזה תקף גם על בשר. זו אחת הסיבות כמובן, יש עדיין את עניין העלויות הנמוכות יותר בהקשר של מים, חשמל ואולי אפילו מיסים, למרות שאני לא מעודכן במדרגות החדשות בארץ ובמיסוי חברות וזה מאוד משתנה כאן מ STATE ל STATE).
מדינת ישראל זו מדינה שיקר לגור בה. אני לא חושב שהחברות הללו אוכלות חינם ועושת את זה כי בא להן. הבעיה שיש המון דברים בסיסים שלא מסודרים בארץ וחלקם בחסות הממשלה ושם מתחילות כל הבעיות. קח לדוגמה את חברת החשמל שהפסידה 750 מיליון ש"ח בשנת 2011, זה פשוט אבסורד שחברה מפסידה כל כך הרבה כסף והמנהלים והעובדים שלהם חיים כמו מלכים, מקבלים חשמל חינם ועוד בונוסים + תלושי חג מפוצצים. קח את דואר ישראל, חברה שמפסידה 250 מיליון ש"ח בשנה וזה עוד אחרי ה"מהפכה". הפרטה במים כבר הייתה, זה רק העלאה את המחירים כי אין מספיק תחרות בשוק, זה לא שוק כדאי להיכנס אליו.

אני במקרה קונה ביצים מהמפעל ישירות. ואני יודע שאין שם שימוש בדלק. ועדיין זה עולה יותר מביצים שאני קונה דרך סופר מרקט בכל חור בארהב. אז למה? כי האור בלולים יותר יקר? כי האוכל לתרנגולת יותר יקר? כי התרופות יותר יקרות?

כי יש יותר כוח שוק, יותר לולים, יותר תחרות, חשמל עולה זול יותר בארה"ב, אולי המיסים שהמפעל משלם נמוכים יותר (ארנונה, ביטוח, מס על גידול בעלי חיים וכו'), אולי יש לו פחות הוצאות על משכורות וכו'. קצת מצחיק להשוות שווקים גדולים לשוק של מדינה עם 8 מיליון איש שמתוכם מיליון איש קהל שבוי שהולך אחרי הרבי שלו ו-4 מיליון שהולכים אחרי ביבי גם אחרי שהוא מכניס להם זרנוק בתחת פעם אחר פעם.

יופי, אז הגענו למסקנה שהכל פה בסופו של דבר בגלל האזרחים הדבילים והסמרטוטים?
וההסברים שלכם לא מסבירים למה מוצרים ישראליים יותר זולים שם.

לא הכל תמיד בשליטת האזרחים הדבילים והסמרטוטים, אבל 90% ממה שקורה במדינה שלנו הוא בעיקר בגלל אזרחים דבילים וסמרטוטים.
וההסבר למוצרים היותר זולים הוא שוב, כוח שוק. אם אתה מוכר מיליון טעמי בישראל אבל 4 מיליון בארה"ב, אתה יכול להרשות לעצמך להוריד במחיר ועדיין לצאת עם רווח יותר גבוה. בייחוד כשאתה יודע שסניקרס עולה 60 סנט ושאף אחד לא יקנה טעמי בדולר וחצי.
סתם להשוואה:
463101_2762898124237_1611363938_1943758_493719789_o.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית