הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מצגת הבדלי מחירים בין ישראל לארה"ב ואנגליה

מחזק ובניו.
בקשר למודגש - לא לעוד הרבה זמן?

כן, סופה של כל בועה שמבוססת על כסף זול והתרחבות אשראי להתפוצץ.

---------- התגובה התווספה ב 00:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:41 ----------

מבחינת ציוד שיש לבתי חולים (מיושן), התפוסה ברוב בתי החולים בארץ (מעל 100%), שכר הרופאים והאחיות (קרוב לשכר מינימום) וכן הלאה וכן הלאה. מרכזי מחקר בנושאים רופאים לא אומר שהרפואה כאן מוצלחת. הרפואה בסופו של דבר זה שירות וכרגע אתה מקבל בארץ חרא של שירות ובצדק.

לגבי השכר, זה לא מדוייק. במקרה עשיתי מחקרון קטן וקראתי את התקציב של 2010 (לפני שתי העלאות אגב), אם זה מעניין מישהו אני אחפש את הלינק. שם אפשר לראות שהמתמחה הזוטר ביותר לא מקבל פחות מ15,000 ברוטו שכר בסיס, לא כולל שעות נוספות (משמרת לילה - 3,000 שקל ברוטו) וכאמור מדובר על נתונים אנכרוניסטיים לפני תוספות שכר ב2011. הסיבה שכל כך קל להציג את העניין באופן שגוי זה בגלל שתלוש עובד ציבור בישראל שונה לחלוטין בהרכבו מתלוש במגזר הפרטי וקל מאוד לשקר ולטעון שאתה מרוויח בערך שליש משווי המשכורת במונחים ריאליים.

"לכלכלנים יש יכולת ניבוי של שימפאנזות". 🙄 😆

כן, אם אתה חושב שמטרת הכלכלה לנבא ולחזות אז אתה סופך לדבר הרבה שטויות כי אין שום דבר בכלכלה התיאורטית שיאמר לנו שום דבר על תופעות אמיתיות בעולם האמיתי, אלא רק הסקות פורמליות של מה שהנחנו מראש. או במילים אחרות, זה שאנחנו מניחים שאנשים ירצו דברים לא אומר לנו שום דבר על מה הם ירצו.

• פותח/ת השרשור
כן, סופה של כל בועה שמבוססת על כסף זול והתרחבות אשראי להתפוצץ.

---------- התגובה התווספה ב 00:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:41 ----------

לגבי השכר, זה לא מדוייק. במקרה עשיתי מחקרון קטן וקראתי את התקציב של 2010 (לפני שתי העלאות אגב), אם זה מעניין מישהו אני אחפש את הלינק. שם אפשר לראות שהמתמחה הזוטר ביותר לא מקבל פחות מ15,000 ברוטו שכר בסיס, לא כולל שעות נוספות (משמרת לילה - 3,000 שקל ברוטו) וכאמור מדובר על נתונים אנכרוניסטיים לפני תוספות שכר ב2011. הסיבה שכל כך קל להציג את העניין באופן שגוי זה בגלל שתלוש עובד ציבור בישראל שונה לחלוטין בהרכבו מתלוש במגזר הפרטי וקל מאוד לשקר ולטעון שאתה מרוויח בערך שליש משווי המשכורת במונחים ריאליים.
אני לא הסתכלתי על שכר שעתי בתלוש המשכורת. לקחתי את שעות העבודה וחילקתי בשכר הברוטו, יצא משהו כמו 45 ש"ח לשעה וזה בגלל השעות הנוספות המטורפות שהם עושים.

אני לא הסתכלתי על שכר שעתי בתלוש המשכורת. לקחתי את שעות העבודה וחילקתי בשכר הברוטו, יצא משהו כמו 45 ש"ח לשעה וזה בגלל השעות הנוספות המטורפות שהם עושים.

השכר בתלוש או השכר כמו שמופיע בתקציב?

• פותח/ת השרשור
השכר בתלוש או השכר כמו שמופיע בתקציב?
תלושי שכר שהתפרסמו אז במלא מקומות ברשת כשהיה את השביתה והבלאגן. אני מניח כמובן שהם אמינים, חלקם התפרסמו באתרי חדשות גדולים.

קקק אתם די מדשדשים במקום, עד שלא תפטר הבעיה הביטחונית לא סביר שהבעיה הזאת תפטר...

כן אחי, הבעיה הבטחונית. האמא של כל התירוצים.

ופעם הבאה שתכתוב כאן קקק תהיה הפעם האחרונה.

אתה באמת לא מבין בעצמך למה כשאתה קונה ביצים מ"מפעל ישירות" זה יותר יקר? תלך ותקרא על דברים בסיסים כמו אספקה ודרישה (או ביקוש, איך שלא קוראים לזה בעברית Supply and Demand) ותבין למה (אחד מהפרמטרים, השאר הוסברו למעלה).
בקנדה הקוטג' זול פי 2. והביקוש שם הרבה יותר קטן.
מצד שני, בייקון זול שם פי 100 או והביקוש שם הרבה יותר גדול.
סתם דוגמא.

אם לפי חיים, בגרמניה המשפט הוא: "כשמשתינים עליך, תחשוב שזה גשם",, בישראל המצב הוא: משתינים עליך מהמקפצה, מבקשים ממך לפתוח את הפה, לגרגר, לבלוע לאט, ולחשוב שזה הכרחי כי אין לנו ארץ אחרת והמצב הבטחוני חרא.

אני שוב פעם חייב לשאול אם למישהו יש מושג מה יכול לפתור את זה, ואם זה לא בגלל המצב הבטחוני (אני לא רומז שזה כן) אז זה אמור להיות משהו שאפשר לפתור.

תראו לפתור את הבעיה הזו אני בטוח שזה לא פשוט, אבל פתיר.
אני לא חושב שתקציב הביטחון הוא הסיבה לכך, בנוסף אני חושב שבמצב שלנו התקציב הביטחוני צריך להיות גדול אבל צריך לבצע ייעול במערכת ועם הכסף שנשאר מהייעול להעביר אותו לגופים שצריכים אותו.
החברה הממשלתית ציבורית - חברת החשמל בגירעון של 50-60 מיליארד שקל (בכל מקום אומרים מספר קצת שונה) ובחלוף השנים היו המון ועדות שהצביעו על דברים שצריך 'לתקן' (/לשנות) אבל לא עשו עם זה דבר! הפוליטיקאים פוחדים ללכת כנגד ועד העובדים החזק ולעשות משהו בנידון.
ע"פ אחת הועדות מעריכים שיש 2000-2500 עובדים מיותרים (זה לא ביזבוז כסף? בייחוד בהתחשב בעבודה שהם מקבלים חשמל חינם, משוכורת לא קטנות ועוד שלל הטבות).

מצד אחד אולי יש משהו בדברים שלי ומצד שני אני אולי מדבר שטויות ויש לנו פוליטיקאים מצויינים!!! שעושים עבודת קודש לציבור.

לא התכוונתי לפגוע בך רגשני

אז בוא תפטור אתה את הבעיה הזאת ש 30 אחוז הולך לביטחון, זה מאד קל לדבר ולתת ביקורת (לא שאני חושב שהמחאה החברתית היא הפיתרון)

תלושי שכר שהתפרסמו אז במלא מקומות ברשת כשהיה את השביתה והבלאגן. אני מניח כמובן שהם אמינים, חלקם התפרסמו באתרי חדשות גדולים.

זה לא עניין של אמינות, זה עניין שהתלוש בנוי אחרת במשרות ציבוריות והסכום שאתה רואה שם לא קרוב לסכום האמיתי של ההשתכרות. אם אתה רוצה נתונים אמינים לך לתקציב המדינה.

הדרך למדינה מתוקנת

1) צמצום משכורות של כלל עובדי המדינה - מדובר בבזיון, החל משכר הח"כים ועד שכר כלל היועצים והחרטאות של הנבלות שיושבות בכנסת

2) צמצום וייעול צה''ל, בערכה גסה שליש מהחובה לא עושים כלום ורק מעמיסים על המערכת, שני שליש מאנשי הקבע אוכלי חינם.

3) הפרטה של כלל השרותים ליידי זכיינים, כגון חברת החשמל, רכבת, נמלים, וכ'ו.
כמובן שיש לבצע הפרטה מסודרת עם כללים ופיקוח מתמיד שלא יווצר מצב של זנות עם המכרזים.

4) ביטול כלל החוקים של העדפה מתקנת, תמיכה במשפחות מרובות ילדים, זכאות לדמי אבטלה, תלמידי ישיבה וכ'ו.

רק מ4 סעיפים האלה, יתצמטמם כול כך הרבה כסף, שאיתו יכולו לסדר את הדברים בצה''ל, ברפואה הציבורית, אצל העובדים הסוציאלים,חינוך, תיקון תשתיות וכבישים, הסדרי תחבורה ציבורית עדיפה, ועל הדרך לצמצם את כול הגזירות מס על מס שקיימת רק בישראל.

ואולי לסבסד פה דברים שנוכל לקנות ליטר בנזין ב6-5 שקלים, וקופסאת קוטג ב3-4 שקלים, נשלם מס על רכב כמו באירופה 40 אחוז ולא 90-100.
וכהנא וכהנא

אבל בנתיים אפשר לקום מהחלום לעוד בוקר נפלא בשקר-אל 🚬🤪🚬

אם לפי חיים, בגרמניה המשפט הוא: "כשמשתינים עליך, תחשוב שזה גשם",, בישראל המצב הוא: משתינים עליך מהמקפצה, מבקשים ממך לפתוח את הפה, לגרגר, לבלוע לאט, ולחשוב שזה הכרחי כי אין לנו ארץ אחרת והמצב הבטחוני חרא.
אכן ככה. ומדהים באיזו קלות אנשים בולעים את השתן הזה וחושבים שזה זיפ (למבוגרים בינינו שעוד זוכרים..). מדהים שמישהו בכלל זכר שהאמריקאים מממנים את כיפות הברזל ולא ישראל, בדרך כלל פרטים שוליים כאלה נשכחים מהר.

זה לא עניין של אמינות, זה עניין שהתלוש בנוי אחרת במשרות ציבוריות והסכום שאתה רואה שם לא קרוב לסכום האמיתי של ההשתכרות. אם אתה רוצה נתונים אמינים לך לתקציב המדינה.
זה, כמובן, חרטוט מטורף. המקרים היחידים שתלוש המשכורת בישראל לא מראה את הסכום האמיתי של ההשתכרות היא כשאתה מקבל בונוסים לא מגולמים, קרנות לא מגולמות, רכב לא מגולם (לא חוקי היום), תקציבי מחקר ונסיעות מהקרן למדעים, דיבידנטים לא מגולמים ומענקים לא מגולמים (נדמה לי שכללתי הכל). אף אחד מהסעיפים האלה לא תקף לרופא מתחיל. ויצא לי לנהל 2 עמותות ציבוריות ככה שאני יודע איך תלוש משכורת ציבורי נראה.
אל תוכיח ששוב, בכלכלה אפשר "להוכיח" כל דבר שרוצים רק אם משנים קצת מספרים. ובין תקציב המדינה לתלוש המשכורת של העובד הציבורי יש הבדל משמעותי.

זה, כמובן, חרטוט מטורף. המקרים היחידים שתלוש המשכורת בישראל לא מראה את הסכום האמיתי של ההשתכרות היא כשאתה מקבל בונוסים לא מגולמים, קרנות לא מגולמות, רכב לא מגולם (לא חוקי היום), תקציבי מחקר ונסיעות מהקרן למדעים, דיבידנטים לא מגולמים ומענקים לא מגולמים (נדמה לי שכללתי הכל). אף אחד מהסעיפים האלה לא תקף לרופא מתחיל. ויצא לי לנהל 2 עמותות ציבוריות ככה שאני יודע איך תלוש משכורת ציבורי נראה.
אל תוכיח ששוב, בכלכלה אפשר "להוכיח" כל דבר שרוצים רק אם משנים קצת מספרים. ובין תקציב המדינה לתלוש המשכורת של העובד הציבורי יש הבדל משמעותי.

זה לגבי השקרנים במגזר הציבורי בתחום אחר:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000645607

לגבי המתמחים, מתמחה היום (בשנה השנייה) מקבל 4,866 שקל "שכר משולב", ב2018 הוא צפוי לקבל על אותו רכיב שכר 6,423. מעבר לזה, יש תוספות ותורנויות. התוספות מורכבות מ"תוספת מתמחה" שערכה 15%~ מהשכר המשולב, אצל מתמחה מדובר ב702 שקלים (עם תוספת יוקר של 85 שקלים). בנוסף "תוספת 2000" שערכה 3,551 שקלים. ההסכם החדש אגב, קובע, שחלק מ-"תוספת 2000" יהפוך ל-"תוספת 2012". צעד זה מגדיל את הסכום הניתן על כל תורנות ב-96-180 שקל. אין לי מושג איך, אבל זה מה שרשום בחוזה מול האוצר מקיץ 2011.
בנוגע לתורנויות, מתמחה מחוייב ב"4-8 תורנויות כשכל תורנות אורכה 26 שעות" אבל בפועל הם באמת עושים יותר תורנויות מזה (רובם) באופן שמחושב על פי "ערך יום" שמורכב משכר משולב + תוספת יוקר + תוספת 2012 + תוספת מתמחה חלקי 25 ימי עבודה = במקרה של מתמחה ממוצע בשנה השנייה ל312 ש"ח וזוהי יחידת ערך היום שלו. לפי הסכם 2011 כך מתורגמים ערכי היום בתורנויות בפועל:

תורנות מחלקה ביום חול = 4 ערך-יום = 1248
תורנות מחלקה בשישי או ערב חג = 5 ערך-יום 1560
תורנות מחלקה בשבת וחג = 6.5 ערך-יום 2028
תורנות מיון ביום חול = 5 ערך-יום 1560
תורנות מיון בשישי או ערב חג = 6 ערך-יום 1872
תורנות מיון בשבת או חג = 7.5 ערך-יום 2340

ככה שעם 6 תורנויות בממוצע שמחולקות למיון ומחלקות באופן שווה, מתמחה ממוצע מגיע ל20,348 אחרי ההסכם (15,814 לפני ההסכם). לשעה זה 70.4 אחרי ההסכם, ו54.7 לשעה לפני ההסכם. רחוק מאוד מה20 וקצת שקלים לשעה שנטענו. אגב הדרך שבהם הם הגיעו למספר הזה זה לקיחת השכר המשולב הבסיסי וחלוקה שלו במספר השעות הבסיסי (185) אבל תוך כדי התעלמות מתוספות המתמחה, הייקור, תוספות 2000 (שנהפכו ל2012 וקפצו בכמה עשרות אחוזים).

לצדקתם ייאמר שעד שהקפיצה מ15 ל20 תתרחש סופית (היא הדרגתית) ב2018, וסיכוי לא רע שמה שנתפס היום ככוח קנייה של 20 אלף יהיה שווה הרבה פחות תודות לכוחות האינפלציה בחסות הקברניט הדגול פישר, אבל יחד עם זאת ההצהרות המקוריות שלהם לגבי השכר עדיין רחוקות מהמציאות.

לא התכוונתי לפגוע בך רגשני

אז בוא תפטור אתה את הבעיה הזאת ש 30 אחוז הולך לביטחון, זה מאד קל לדבר ולתת ביקורת (לא שאני חושב שהמחאה החברתית היא הפיתרון)

תקציב משרד הבטחון הוא בלחץ 15%. איך זה קשור לבעיות שיש בישראל? אתה כנראה אוהב לאכול את החרא שמוכרים לך בממשלה.

זה לגבי השקרנים במגזר הציבורי בתחום אחר:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000645607

לגבי המתמחים, מתמחה היום (בשנה השנייה) מקבל 4,866 שקל "שכר משולב", ב2018 הוא צפוי לקבל על אותו רכיב שכר 6,423. מעבר לזה, יש תוספות ותורנויות. התוספות מורכבות מ"תוספת מתמחה" שערכה 15%~ מהשכר המשולב, אצל מתמחה מדובר ב702 שקלים (עם תוספת יוקר של 85 שקלים). בנוסף "תוספת 2000" שערכה 3,551 שקלים. ההסכם החדש אגב, קובע, שחלק מ-"תוספת 2000" יהפוך ל-"תוספת 2012". צעד זה מגדיל את הסכום הניתן על כל תורנות ב-96-180 שקל. אין לי מושג איך, אבל זה מה שרשום בחוזה מול האוצר מקיץ 2011.
בנוגע לתורנויות, מתמחה מחוייב ב"4-8 תורנויות כשכל תורנות אורכה 26 שעות" אבל בפועל הם באמת עושים יותר תורנויות מזה (רובם) באופן שמחושב על פי "ערך יום" שמורכב משכר משולב + תוספת יוקר + תוספת 2012 + תוספת מתמחה חלקי 25 ימי עבודה = במקרה של מתמחה ממוצע בשנה השנייה ל312 ש"ח וזוהי יחידת ערך היום שלו. לפי הסכם 2011 כך מתורגמים ערכי היום בתורנויות בפועל:

תורנות מחלקה ביום חול = 4 ערך-יום = 1248
תורנות מחלקה בשישי או ערב חג = 5 ערך-יום 1560
תורנות מחלקה בשבת וחג = 6.5 ערך-יום 2028
תורנות מיון ביום חול = 5 ערך-יום 1560
תורנות מיון בשישי או ערב חג = 6 ערך-יום 1872
תורנות מיון בשבת או חג = 7.5 ערך-יום 2340

ככה שעם 6 תורנויות בממוצע שמחולקות למיון ומחלקות באופן שווה, מתמחה ממוצע מגיע ל20,348 אחרי ההסכם (15,814 לפני ההסכם). לשעה זה 70.4 אחרי ההסכם, ו54.7 לשעה לפני ההסכם. רחוק מאוד מה20 וקצת שקלים לשעה שנטענו. אגב הדרך שבהם הם הגיעו למספר הזה זה לקיחת השכר המשולב הבסיסי וחלוקה שלו במספר השעות הבסיסי (185) אבל תוך כדי התעלמות מתוספות המתמחה, הייקור, תוספות 2000 (שנהפכו ל2012 וקפצו בכמה עשרות אחוזים).

לצדקתם ייאמר שעד שהקפיצה מ15 ל20 תתרחש סופית (היא הדרגתית) ב2018, וסיכוי לא רע שמה שנתפס היום ככוח קנייה של 20 אלף יהיה שווה הרבה פחות תודות לכוחות האינפלציה בחסות הקברניט הדגול פישר, אבל יחד עם זאת ההצהרות המקוריות שלהם לגבי השכר עדיין רחוקות מהמציאות.

אבל זה לא קשור לתגובה המקורית שלך, שתלוש המשכורת לא מראה את סכום ההשתכרות האמיתי, ושאת השכר האמיתי צריך לחפש בתקציב המדינה. אלא אם תלושי המשכורת היו מזוייפים (עבירה פלילית), מה שנכנס לאותו מתמחה זה מה שהיה כתוב בתלוש, ולא החישוב התיאורטי שלך (תיאורטי כי אתה מניח את מספר התורנויות), וזה בדיוק מה שמשה טען. תראה לי מקרה פיזי של מתמחה שבתלוש המשכורת שלו כתוב סכום מסוים ושהכסף שנכנס לו לבנק שונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית