הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דחיית שירות בצהל

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
אני מיועד לגיוס אוגוסט, בהתחשב בזה שאני מסיים ללמוד ביולי זה לא משאיר לי בכלל זמן בין הצבא ללימודים. החלטתי שאני רוצה לדחות גיוס למרץ/ נובמבר. איזה ״תירוצים״ כדאי להביא כדי שבקשת הדחיה שלי תתקבל?
(אני יודע שהיה אשכול דומה לפני כמה שבועות אבל אני לא מוצא אותו)

השיטה הכי טובה זה להשאיר תיק רפואי פתוח. רוב התירוצים כמו בגרויות לא מתקבלים.

בגרויות כן מתקבלים, הצבא לא יתערב לך בלימודים, וגם כמו שאמרו תיק רפואי.
אבל בכל מקרה אני לא ממליץ לך לדחות, אתה תצטער על זה כמו שכולם מצטערים על זה בסוף.

אני לא בטוח בכלל שאפשר כבר לדחות אחשלי.. לדעתי איחרת את המועד..

• פותח/ת השרשור
בגרויות כן מתקבלים, הצבא לא יתערב לך בלימודים, וגם כמו שאמרו תיק רפואי.
אבל בכל מקרה אני לא ממליץ לך לדחות, אתה תצטער על זה כמו שכולם מצטערים על זה בסוף.

למה אתחרט? אני מתכוון לדחות לנוב' לא מרץ, עוד חודשיים לא ישנו כ"כ (או שכן?)
אני לא בטוח בכלל שאפשר כבר לדחות אחשלי.. לדעתי איחרת את המועד..

אני אתקשר מחר ואבדוק את העניין. למה אתה חושב שלא יתנו לי לדחות? יש 3-4 חודשים מעכשיו לגיוס

אני אתקשר מחר ואבדוק את העניין. למה אתה חושב שלא יתנו לי לדחות? יש 3-4 חודשים מעכשיו לגיוס
מתחיל מוקדם מסיים מוקדם. התגייסתי במרץ וכמה שאני מקנא בחברים שהתגייסו באוגוסט ומשתחררים עוד פחות מ3 חודשים...

תמיד אפשר לדחות כל עוד יש לך בגרויות מועדי ב' וכו, או משו שקשור לתיק רפואי
בכל מקרה מחזור אוגוסט מתחיל בתחילת החודש ונוב בסופו זה יוצא 4-3.5 חודש וחבל
מה יתנו לך 4 חודש האלה? קצת להרגע טיול לנאפה? שטויות.
תאמין לי אתה לא יודע כמה אתה תודה לעצמייך בסוף השירות.

רוב הסיכויים שבחודשיים האלה בבית אתה תרקב ולא תעשה כלום.
לדעתי עדיף להתחיל עם זה.

לגבי דחיה, אם הייתי יודע הייתי מיעץ בכל מקרה.. אבל אני לא.
מנילה קרבית? או שיש לך פרופיל 64\45?

• פותח/ת השרשור
רוב הסיכויים שבחודשיים האלה בבית אתה תרקב ולא תעשה כלום.
לדעתי עדיף להתחיל עם זה.

לגבי דחיה, אם הייתי יודע הייתי מיעץ בכל מקרה.. אבל אני לא.
מנילה קרבית? או שיש לך פרופיל 64\45?

קרבית 😵‍💫🥊

עזוב משחקים, תתגייס וזהו
לדחות עד מרץ לא יעזור לך בכלום
גיוס נובמבר זהו הגיוס הכי טוב

אם אתה רוצה לדחות, אז תדחה לנובמבר
אתה תתבאס אם תתגייס במרץ (גם אם תעבוד/תנצל את הזמן כמו שאני עשיתי) כשתראה חברים שלך ש4 חודשיים אחרי שהתגייס כבר יש להם פזם של שנה, ובכלל, שהרוב יתגייסו כנראה בנובמבר, ככה ש"תישאר לבד".

תירוץ טוב שעבד לכמה חברים שלי: אירועים משפחתיים בחול

אני התגייסתי במרץ האחרון, לא שוס גדול התקופה הזאת בבית, כיף בהתחלה אבל כשכולם מתגייסים אתה נרקב.

אולי אני רק שנה וחודש בצבא ככה שעוד לא ראיתי את אוגוסט משתחררים, אבל אני לא מצטער לשנייה על זה שדחיתי למרץ . אם יש איתך חברים שמתגייסים גם במרץ אז לדעתי תדחה.
ואני כאן מקנא באוגוסט שאני רואה שהם כבר בתפקידים של וותיקים כמו סמלים,חפ"ק מ"פ ומפל"ג אבל לא הייתי מוותר על התקופה שלפני הצבא.
ואם זה עוזר לך אני דחיתי את הגיוס בזה שהייתי חולה ביום סיירות אז דחו לי אותו ביחד עם הגיוס(אתה יכול גם לתאר לרופא שבודק אותך לפני הגיבוש את הסימפטומים של שברי מאמץ וזה גם יעבוד). ד"א קח בחשבון שזה דוחה לך את הגיוס למרץ ולא לנוב'.

אל תתגייס במרץ בחיים, במיוחד לקרבי, זה ישביז לך תחיים לראות אנשים בגיל שלך עושים מה שבזין שלהם בזמן שאתה טוחן צעירות.

נוב זה עוד סבבה, אני התגייסתי באוגוסט ושמח מאוד עכשיו.

אני התגייסתי במרץ ואני מבסוט.
וגם היה לי כיף עד מרץ,לא נרקבתי בבית

הטיעונים כאן שמי שמתגייס במרץ אחר כך רואה את אוג' ומתמלא קנאה ממש טיפשיים, לגיל אין שום משמעות בצבא, במיוחד בקרבי שמסתכלים רק על המחזור שלך ולא על הגיל שלך. אם זה אמור להפריע לך איפשהו, זה באזרחות שתראה חברים משתחררים וחיים כמו מלכים בזמן שאתה צריך להכין ציוד לתרג"ד של 5 ימים. אז לפני שאתה דוחה את הגיוס תבדוק שלא תהיה היחיד מהחברים שלך למה אתה תאכל את עצמך על זה.

עוד מחשבה שצצה הרבה אצל מתגייסי מרץ היא "וואי יכלתי להתגייס לפני 4 חודש ולסיים עם ה-X (טירונות/אימון/מסלול/צעירות) הזה כבר" שזה מטומטמם רצח כי מה זה קשור, גם אם היית מתגייס לפני זה היה מרגיש כמו נצח לעבור את זה וגם אז זה היה קשה וגם אז זה היה לוקח אותה כמות זמן, ובמקום "יכלתי לעבור את זה" אז היית חושב "יכלתי ללכת להיות שקמיסט", תמיד במבט לאחור היתה לך אפשרות אחרת שלא לקחת וברגעים קשים אתה תתחרט על זה וברגעים אחרים תשמח על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית