הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך קפאין פועל בגוף מבחינה פיזיולוגית

Kilanda

משתמש מתחיל
86
0
נק' מוניטין:
136
86
0
שלום
אני חושב על תוסף ממריץ לאימונים שלי וגם לריצות אז אני חושב שאני יקנה קפאין אני רוצה לדעת איך הוא פועל בגוף מבחינה פיזיולוגית והאם יש בו סיכונים?

הממריץ הוותיק והמקובל ביותר הוא קפאין. כמות של 3-5 מ"ג לכל קילו של משקל גוף (180-300 מ"ג לספורטאי במשקל 60 ק"ג, לדוגמה), הנלקחת כחצי שעה עד שעה לפני האימון או התחרות יכולה לשפר ביצועים מסוימים, בוודאי בספורט משולב.
השפעת הקפאין מגיעה לשיאה בתוך שעה עד שעה וחצי ונמשכת מספר שעות. לכן, אלא אם האימון ארוך באופן חריג, ניתן להסתפק במנה אחת. גם במקרה של קפאין, "יותר" אינו בהכרח טוב יותר, בייחוד אם נלקח על קיבה ריקה.
באופן תיאורטי, הפסקת השימוש בקפאין מספר ימים לפני תחרות תגביר את ההשפעה שלו בזמן התחרות; בפועל, מי שמשתמש בקפאין על בסיס יומי לא ירצה לבצע הפסקה כזו, מפני שהוא יחווה כאבי ראש וירידה בביצועים בזמן ההפסקה ולכן היא אינה מומלצת.
ישנם סוגים רבים אחרים של ממריצים, שהידוע שבהם הוא אפדרין. רבים מהממריצים האלה נמצאים ברשימת החומרים האסורים לשימוש, וגם כאן, שימוש מופרז עלול לגרום להתכווצויות.
לפני השימוש בממריץ כזה או אחר, הספורטאי חייב לבדוק אם הוא נחשב חומר אסור לשימוש ולנסות אותו תחילה בתקופת האימונים, כדי לבדוק האם הוא חווה השפעות שליליות. מיותר לציין שלא כדאי לנסות מוצר חדש יומיים לפני תחרות חשובה.
ברוב המקרים אני ממליץ לספורטאים לדבוק בקפאין. למען האחידות בכמויות, אני מעדיף את השימוש בטבליות (שעל פי רוב זמינות בגדלים של 100-200 מ"ג), מפני שתכולת הקפאין במשקאות קפה משתנה בטווח רחב ממשקה למשקה, ומפני שכדי להגיע לצריכה המומלצת של 5 מ"ג לכל קילוגרם משקל גוף יש לשתות כמות עצומה של נוזלים.

קרדיט לקילוגרם כמובן
זה מה שיכלתי למצוא מקווה שזה עזר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית