הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שמירת כושר בצבא

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
יש לי עוד 3 חודשים בערך גיוס ואני שיא הלחוץ מזה בקטע של תזונה ואימונים..... אני עוד לא יודע בדיוק מה אני הולך לעבור ב-3 שנים האלה...
האם יש אפשרות להמשיך להתאמן בצבא ולפתח מאסת שריר ? או לפחות לשמור עלייה? והאם יש אפשרות לאכול טוב בצבא? לפי מה ששמעתי פשוט אוכלים זבל ומלא שומן אז אני לא יודע למה לצפות מה אוכלים? כמה ארוחות ביום וכמה שעות בערך ייצא לי לישון בלילה ?

עוד דבר זה שעכשיו אני מנסה להכנס לחייל אוויר-לא סגור 100 אחוז עדיין (לא בתור טייס) ורציתי לדעת אם התנאים שם באמת טובים כמו שכולם מדברים -יש פה אנשים בחייל אוויר או שהיו בחייל אוויר ויכולים להגיד לי פחות או יותר מה התנאים שמה ואם זה אפשרי לשמור על תזונה ואימונים ?

אתה מבין שזה תלוי לאן בדיוק תגיע - יש בסיסים עם אוכל יותר טוב, ויש בסיסים עם אוכל פחות טוב...יש בסיסים עם חדר כושר, ויש כאלה בלי. בכל מקרה - כדאי שתכיר בכך ששגרת האימונים ופיתוח הגוף שלך עומדת להשתנות.

• פותח/ת השרשור
אתה מבין שזה תלוי לאן בדיוק תגיע - יש בסיסים עם אוכל יותר טוב, ויש בסיסים עם אוכל פחות טוב...יש בסיסים עם חדר כושר, ויש כאלה בלי. בכל מקרה - כדאי שתכיר בכך ששגרת האימונים ופיתוח הגוף שלך עומדת להשתנות.

ובמי זה תלוי לאיזה בסיס אני יישלח ??? אני יכול לבקש שיציבו אותי בבסיס עם אוכל טוב כי אני לא חושב שאני מסוגל פסיכולוגית לאכול את כל הזבל שבמנות קרב...

באף בסיס של ח"א לא תאכל מנות קרב, בכל בסיס של ח"א יש חדרי כושר (רובם ברמה מאוד גבוהה).

אני באחד הבסיסים הכי מצ'וקמקים של ח"א ואני בכושר (OVERALL) הכי טוב שהייתי בו אי פעם.

• פותח/ת השרשור
באף בסיס של ח"א לא תאכל מנות קרב, בכל בסיס של ח"א יש חדרי כושר (רובם ברמה מאוד גבוהה).

אני באחד הבסיסים הכי מצ'וקמקים של ח"א ואני בכושר (OVERALL) הכי טוב שהייתי בו אי פעם.

הורדת לי קצת מהלחץ תודה! עכשיו רק צריך לדאוג להגיע לח"א זה בתהליכים

אני יכול להגיד לך על חדר הכושר בבסיס ברמת דוד.
הוא חרא ביחס לחדר כושר באזרחות, אבל עם מספיק יצירתיות תוכל לעשות שם הכל.
יש שם 2 מוטות מוזרים, הם לא 1.80 ולא אולימפיים, הם בנויים בדיוק כמו אולימפיים אבל טיפה יותר דקים ושוקלים 15 ק"ג. אתה תתגבר על זה.
בקיצור מבחינת תרגילי הבסיס:
סקוואט - אני לא מצאתי שם איפה לעשות, יש שם סמית משין ועכשיו כשאני חושב על זה יש מצב שאפשר להשתמש בו בתור ראק.
דדליפט - מאוד פשוט, אבל אין שם צלחות בגודל הסטנדרטי, אלא קצת יותר קטנות. משהו מוזר, אבל נראה לי שתצליח להתמודד עם זה... אפשר אולי להניח על שתי פלטות שוכבות או משהו. אתה תסתדר
בנץ' פרס - לא בעייה, יש.
פרס - אם אתה גבוה קצת בעייה כי התקרה נמוכה. חבר שלי 1.85 עם ידיים ארוכות עשה שם והפיל את האסבסט. אם אתה כזה אני מאמין שתצטרך פשוט לשים הרבה פלטות קטנות בשביל שלא יפגע בתקרה.
יש שם גם מתח בפנים אבל הוא צמוד לתקרה וזה אומר שבשביל שהסנטר יהיה מעל המוט הראש צריך להכנס לתוך התקרה. אבל יש גם מתח בחוץ, כשהייתי שם לא הייתה בעייה לקחת משקולות וחבל, לקשור ולעשות בחוץ. גם רוב הזמן אין שם מישהו משגיח. זה חופשי ופשוט כשאתה נכנס אתה חותם (תכלס אתה יכול גם לא) שאתה בריא.

בקיצור תוכל להסתדר שם. מבחינת אוכל ברוב הצבא זה דומה מבחינת איך התפריט מורכב, וההבדל הוא באיכות המזון מבסיס לבסיס. אין לך שום סיכוי להכניס יותר מ~120 גר' חלבון מבשר \ חלב \ ביצים. אלא אם אתה מאלה שיכולים לאכול 600 גרם גבינה לבנה בארוחת ערב עם 12 ביצים. ומאלה שלא יהיה להם לא נעים לקחת כל יום כאלה כמויות ולהתחנף לטבח כל ארוחת ערב.
בקיצור אם תביא אבקת חלבון וטונה אתה תסתדר מבחינת החלבון.
שומן ופחמימות זה לא בעייה כי זה חופשי (פסטה פתיתים אורז וכו'. הכל מלא בשמן אבל יש בהרבה מקומות גם טחינה, חומוס ורטבים למיניהם).

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני יכול להגיד לך על חדר הכושר בבסיס ברמת דוד.
הוא חרא ביחס לחדר כושר באזרחות, אבל עם מספיק יצירתיות תוכל לעשות שם הכל.
יש שם 2 מוטות מוזרים, הם לא 1.80 ולא אולימפיים, הם בנויים בדיוק כמו אולימפיים אבל טיפה יותר דקים ושוקלים 15 ק"ג. אתה תתגבר על זה.
בקיצור מבחינת תרגילי הבסיס:
סקוואט - אני לא מצאתי שם איפה לעשות, יש שם סמית משין ועכשיו כשאני חושב על זה יש מצב שאפשר להשתמש בו בתור ראק.
דדליפט - מאוד פשוט, אבל אין שם צלחות בגודל הסטנדרטי, אלא קצת יותר קטנות. משהו מוזר, אבל נראה לי שתצליח להתמודד עם זה... אפשר אולי להניח על שתי פלטות שוכבות או משהו. אתה תסתדר
בנץ' פרס - לא בעייה, יש.
פרס - אם אתה גבוה קצת בעייה כי התקרה נמוכה. חבר שלי 1.85 עם ידיים ארוכות עשה שם והפיל את האסבסט. אם אתה כזה אני מאמין שתצטרך פשוט לשים הרבה פלטות קטנות בשביל שלא יפגע בתקרה.
יש שם גם מתח בפנים אבל הוא צמוד לתקרה וזה אומר שבשביל שהסנטר יהיה מעל המוט הראש צריך להכנס לתוך התקרה. אבל יש גם מתח בחוץ, כשהייתי שם לא הייתה בעייה לקחת משקולות וחבל, לקשור ולעשות בחוץ. גם רוב הזמן אין שם מישהו משגיח. זה חופשי ופשוט כשאתה נכנס אתה חותם (תכלס אתה יכול גם לא) שאתה בריא.

בקיצור תוכל להסתדר שם. מבחינת אוכל ברוב הצבא זה דומה מבחינת איך התפריט מורכב, וההבדל הוא באיכות המזון מבסיס לבסיס. אין לך שום סיכוי להכניס יותר מ~120 גר' חלבון מבשר \ חלב \ ביצים. אלא אם אתה מאלה שיכולים לאכול 600 גרם גבינה לבנה בארוחת ערב עם 12 ביצים. ומאלה שלא יהיה להם לא נעים לקחת כל יום כאלה כמויות ולהתחנף לטבח כל ארוחת ערב.
בקיצור אם תביא אבקת חלבון וטונה אתה תסתדר מבחינת החלבון.
שומן ופחמימות זה לא בעייה כי זה חופשי (פסטה פתיתים אורז וכו'. הכל מלא בשמן אבל יש בהרבה מקומות גם טחינה, חומוס ורטבים למיניהם).

בהצלחה

תודה רבה על הפירוט המורחב השאלה אם זה ספציפית בחדר כושר ברמת דוד או שכל החדרי כושר בצבא הם בסגנון הזה או שיש גם חדרי כושר שהם ברמה של חדר כושר באזרחות
האמת רציתי להיות מדריך חדר כושר בצבא אבל האירוניה זה שצריך פרופיל נמוך מאוד כדי לעשות את זה לגבי הארוחות חשבתי על מה שאמרת נשמע לי יותר הגיוני ונוח לקחת איתי אבקת חלבון וטונה ונראלי גם טחינה אני ייקח איתי הטחינה בצבא זה בטח כמו הטחינה בחנויות פלאפל או במילה אחרת זבל
לגבי מה שאמרת שהאוכל שם מלא שמן ויש פסטות חופשי והכל מה הכי כדאי לעשות בצבא ? לשאוף למאזן נייטרלי כמה שיותר או תקופות של חיטוב ומאסה ?

עוד סיפור עצוב על אובססיה מיותרת.;maeq
מקסימום אם לא תקבל את מה שאתה רוצה, אתה תמיד יכול לרוץ בתחתונים בטקס ההשבעה, הוכח כיעיל!😉

מה אתם רוצים ממנו. אין לי מושג מי או מה הוא ומה הרמה שלו אבל הצבא לא מכיר בספורטאי שהוא לא הכי טוב במה שהוא עושה, וכנראה שגם אתם לא מבינים שלקחת מבן אדם שענף ספורט כלשהו זה החיים שלו והוא מתאמן כמקצוען לכל דבר זה כמו לקחת לו יד.
הצבא מכיר בזה שאנשים "צריכים" להתפלל X פעמים ביום בלי שום בעייה, מה ההבדל בין זה לזה?

מצטער להגיד לכם אבל אלה שמזלזלים בו לא באמת מבינים כמה שהוא כנראה נעול ותלוי בזה.
מה ברור מאליו שילד בן 18 יאבד את כל התחביבים והחיים שלו שהוא (כנראה) מאוד תלוי בהם (בעיקר מנטלית) וילך להלחם? הראש הישראלי דפוק מתמיד. זה לא ברור מאליו, זה לעולם לא יהיה ברור מאליו ולא משנה כמה תנסו לתרץ את זה ב"אבל חייבים". לא חייבים כלום. כשנהיה מוכנים לפנות את ההתנחלויות ולנהל מו"מ אמיתי ועדיין יהיו כאלה בעיות, אז נהיה חייבים. בינתיים אנחנו בוחרים בזה. בכל תסריט אחר גם אם יהיה לנו צבא הוא לא יצטרך לגייס את כולם ל3 שנים.

מצטער, הסרט הישראלי שאתם חיים בו דיי מנותק מהמציאות.

כתבתי את ההודעה לא בישביל לעודד אותו שיהיה הלוחם האולטימטיבי של צה"ל, אלא בישביל לרמוז לו שהוא אובססיבי סתם, הוא עוד יגדל ויבין את זה.

למה אובססיבי סתם? למה כדורגלן ספורטאי שמקבל ספורטאי מצטיין זה לגיטימי ומפתח גוף זה אובססיה?
לא לכולם זה מתאים לוותר על מה שהם הכירו עד עכשיו בשביל צבא (ואני אומר את זה בתור אחד שמוותר)

בסדר, באמת שאני לא הולך להתאמץ אפילו לרגע בישביל להתווכח על זה.
שיעשה מה שרוצה, רק הבעתי את דעתי.😃

מה אתם רוצים ממנו. אין לי מושג מי או מה הוא ומה הרמה שלו אבל הצבא לא מכיר בספורטאי שהוא לא הכי טוב במה שהוא עושה, וכנראה שגם אתם לא מבינים שלקחת מבן אדם שענף ספורט כלשהו זה החיים שלו והוא מתאמן כמקצוען לכל דבר זה כמו לקחת לו יד.
הצבא מכיר בזה שאנשים "צריכים" להתפלל X פעמים ביום בלי שום בעייה, מה ההבדל בין זה לזה?

מצטער להגיד לכם אבל אלה שמזלזלים בו לא באמת מבינים כמה שהוא כנראה נעול ותלוי בזה.
מה ברור מאליו שילד בן 18 יאבד את כל התחביבים והחיים שלו שהוא (כנראה) מאוד תלוי בהם (בעיקר מנטלית) וילך להלחם? הראש הישראלי דפוק מתמיד. זה לא ברור מאליו, זה לעולם לא יהיה ברור מאליו ולא משנה כמה תנסו לתרץ את זה ב"אבל חייבים". לא חייבים כלום. כשנהיה מוכנים לפנות את ההתנחלויות ולנהל מו"מ אמיתי ועדיין יהיו כאלה בעיות, אז נהיה חייבים. בינתיים אנחנו בוחרים בזה. בכל תסריט אחר גם אם יהיה לנו צבא הוא לא יצטרך לגייס את כולם ל3 שנים.

אתה פשוט חי בסרט רע חביבי.
חח אתה משווה את זה לזמני תפילות? חחח.
אתה משווה לוחמים ביחידות מובחרות שמקבלים כמה דקות ביום לתפילה לאדם שרוצה לרדת לג׳וב כדי שיהיה לו זמן לפתח את הגוף שלו?? לא חייבים עד שיתחילו לפנות התנחלויות?? חחחח המתנחלים הם האויב נכון? אתה באמת מנותק מהמציאות.
חג עצמאות שמח(אם אתה מאמין בזה..).

• פותח/ת השרשור
עוד סיפור עצוב על אובססיה מיותרת.;maeq
מקסימום אם לא תקבל את מה שאתה רוצה, אתה תמיד יכול לרוץ בתחתונים בטקס ההשבעה, הוכח כיעיל!😉

זה לא אובססיה מיותרת לא סתם רשמתי שזה יותר מורכב מזה וזה רק אחת הסיבות אני עדיין לא ברמה של מקצוען שצריך להשתמט מהצבא בשביל זה ולא מדובר בסתם ג'ובניק בקריה שחוזר כל יום הביתה ולא באמת תורם כלום אני כן רוצה ומתכוון לעשות משהו חשוב בצבא פשוט העדיפות היא לחייל אוויר לא קרבי כי תכלס אני רוצה לתרום למדינה אבל לא רוצה לדפוק לעצמי את מה שפיתחתי עד עכשיו ואת ההרגלי אכילה וסדר יום ולא אמרתי שהעולם ייחרב ואני ייתבכיין אם אני יהיה בסוף בקרבי ולא ייסתדר מה שאני רוצה פשוט יש לי עדיפות כי זה חשוב לי ובאמת אתה לא צריך לזלזל אני סך הכל רוצה להיות מוכן לקראת מה שאני הולך לקראתו אני עדיין ילד בן 18 בקושי יודע מה זה צבא ועוד שנייה אני שם

ולגבי הריצה בטקס ההשבעה לפי מה שהבנתי זה עוד היה יפה אם היו תחתונים 😛 חחחח

תודה על ההבנה 😃 למרות שאני עוד לא מתאמן מקצועי זה באמת חשוב לי ולהרבה אנשים קשה להבין כמה זה חשוב לי לשמור על מה שבניתי לעצמי בזכות האימונים האלה הגעתי רחוק בחיים ופיתחתי אופי שונה וחזק יותר וזה באמת חשוב לי להמשיך עם זה כי עברתי כבר דיי הרבה וזה עזר לי כלכך הרבה בחיים ככה שלוותר על זה באמת יהיה קשה

אתה פשוט חי בסרט רע חביבי.
חח אתה משווה את זה לזמני תפילות? חחח.
אתה משווה לוחמים ביחידות מובחרות שמקבלים כמה דקות ביום לתפילה לאדם שרוצה לרדת לג׳וב כדי שיהיה לו זמן לפתח את הגוף שלו?? לא חייבים עד שיתחילו לפנות התנחלויות?? חחחח המתנחלים הם האויב נכון? אתה באמת מנותק מהמציאות.
חג עצמאות שמח(אם אתה מאמין בזה..).
טוב אתה לא מבין.
את ההכרה בזמני תפילות כולם בצבא מקבלים, בכל התפקידים הדרגות והבסיסים. כן, יש כאלה שזה לא מפריע לי שמקבלים את זה "חינם" (לוחמים למשל, כמו שאמרת).
אבל למה כל פלוץ מקבל הכרה בפאקינג תפילות ורק הספורטאים הכי טובים בתחומם מקבלים הכרה באימונים שלהם?
ולא, לא חייבים צבא. אנחנו בוחרים להיות תלויים בצבא. כי אנחנו בוחרים להמשיך לקיים את ההתנחלויות. כשנהיה מוכנים לפנות את ההתנחלויות ולנהל מו"מ אמיתי, ועדיין יהיו את הבעיות האלה ש"מצריכות" צבא - אז נהיה חייבים. עד שזה יקרה, אנחנו בוחרים להיות תלויים בצבא. ובתסריט הגיוני אנחנו במקרה הטוב נצטרך צבא מקצועי, או במקרה הכי גרוע צבא חובה אבל ממש לא ל3 שנים מכל אחד.
אה, וכן, מתנחלים הם האויב, בדיוק כמו שמחבלים הם כאלה. אין שום הבדל בין השניים, חוץ מזה שכל אחד מהם מגדיר את עצמו כפעיל של צד אחר.
אלה אותם אנשים, עם אותן אמונות, בצדדים שונים. הם האויבים של החיים השפויים בעולם, והם הסיבה הישירה והעיקרית לכך שאין שלום.
אז כן, בשבילי, ובשביל כל אדם שבאמת רוצה להתחיל להיות מסוגל להתעסק בחיים שלו ולא במלחמות, הם (צריכים להיות) חלק מהאויב. חד משמעי.

חג עצמאות שמח גם לך.

תודה על ההבנה 😃 למרות שאני עוד לא מתאמן מקצועי זה באמת חשוב לי ולהרבה אנשים קשה להבין כמה זה חשוב לי לשמור על מה שבניתי לעצמי בזכות האימונים האלה הגעתי רחוק בחיים ופיתחתי אופי שונה וחזק יותר וזה באמת חשוב לי להמשיך עם זה כי עברתי כבר דיי הרבה וזה עזר לי כלכך הרבה בחיים ככה שלוותר על זה באמת יהיה קשה
אין ספק שחלק מהאנשים כאן לא מבינים רוח הספורט מה היא. לעיונכם:

זה נכון שזה תקף בעיקר לספורטאי עילית ולמקצוענים. אבל בלי הגישה הזאת, אתם יכולים להיות בטוחים שהרמה העולמית בכל ענפי הספורט לא הייתה כמו שהיא היום. שיאי העולם לא היו מתקרבים למה שהם היום, בלי הגישה הזאת.

תתחילו להבין WHAT SPORT IS ALL ABOUT

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש פה כמה אנשים שטעו בפורום והם צריכים להיות חברים פעילים ב-Imdb.com.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית