שמירת כושר בצבא

ציטוט מהקישור:
כיבוש הוא השתלטות של מדינה על מדינה אחרת או על חלק ממנה או על שטחים בשליטתה. מאז מלחמת העולם השנייה מקובל שיש לסיים מצב של כיבוש בנסיגת הכובש מהשטחים שתפס והחזרת השליטה בהם לבעליהם הקודמים.

נושא בעייתי מאוד כיוון שעל שטחי יהודה ושומרון אין דרישה של מדינה אחרת וירדן ויתרה עליהם (גם הם כבשו אותם ב1948). רצועת עזה מעולם לא הייתה שייכת לאף מדינה וכעת הם בשליטת אל-קעידה, מצרים לא מעוניינים להחזיר שלטון צבאי שלהם לשם אז גם פה יש בעיה.

אז למי להחזיר? מה להחזיר? עם מי לעשות הסכמים? יש טעם לעשות הסכמים שאותם מחרתיים יכולים לזרוק לפח? (כמו במקרה ה'שלום' עם מצרים)

אם העם בשטח הכבוש בעל זהות לאומית אחרת מהעם הכובש זה בדיוק אותו דבר. למי היו שייכים השטחים של פינלנד כשהם היו כבושים על ידי שוודיה? או כשהם היו כבושים על ידי רוסיה? לא הייתה מדינת פינלנד. צא ולמד היסטוריה.

אם העם בשטח הכבוש בעל זהות לאומית אחרת מהעם הכובש זה בדיוק אותו דבר. למי היו שייכים השטחים של פינלנד כשהם היו כבושים על ידי שוודיה? או כשהם היו כבושים על ידי רוסיה? לא הייתה מדינת פינלנד. צא ולמד היסטוריה.

מעולה. אז למי צריך להחזיר את השטח ואיזה חלק מהשטח צריך להחזיר (אולי את כולו)? האם לאבו-מאזן? חאלד משעל? איסמעיל האניה? אולי בכלל גורם אחר?
הפלשטינאים הוכיחו בעבר שהם מעוניינים במשהו אחר מאשר שטחי יו"ש ורצועת עזה. מה הטעם לתת להם משהו שהם לא רוצים בו?

נערך לאחרונה:
מעולה. אז למי צריך להחזיר את השטח ואיזה חלק מהשטח צריך להחזיר (אולי את כולו)? האם לאבו-מאזן? חאלד משעל? איסמעיל האניה? אולי בכלל גורם אחר?
הפלשטינאים הוכיחו בעבר שהם מעוניינים במשהו אחר מאשר שטחי יו"ש ורצועת עזה. מה הטעם לתת להם משהו שהם לא רוצים בו?

העניין הוא לא למי צריך להחזיר אותו. תאורטית אפשר גם לספח אותו כמו שעשו עם רמת הגולן. הנקודה היא שאי אפשר להשאר במצב הזה של שטחים כבושים לנצח.

העניין הוא לא למי צריך להחזיר אותו. תאורטית אפשר גם לספח אותו כמו שעשו עם רמת הגולן. הנקודה היא שאי אפשר להשאר במצב הזה של שטחים כבושים לנצח.

אפשר כל עוד המציאות לא נותנת אפשרות אחרת. לספח את כל השטח אני לא חושב שאנחנו רוצים כי נצטרך לתת אזרחות ליותר ממליון פלשטינאים. מצד שני לעשות טרנספר לכמה מאות יהודים משם זה גם בעייתי ביותר ולדעתי מיותר.
אפשר לספח את שטחי C אלינו עם מתן אזרחות מלאה לכל מי שגר בהם במידה ואין לו. שטחי B וA יהיו אצל הפלשטינאים תחת שלטון עצמי. אותו שלטון לא חייב להיות במודל של מדינה, אפשר גם חבלי ארץ מפורזים שכל עיר גדולה שולטת על עצמה והאיזור שלה.
לא חסר פתרונות יותר טובים מלהפוך את יו"ש לשטח יודנריין וגם לתת להם הכל על מגש של כסף.
אמנם הם רוצים להקים מדינה, אבל זה לא נראה שהם אפילו מאוחדים תחת הנהגה כלשהי או יודעים מה לעזאזל הם רוצים מאיתנו (חוץ מלהעיף חזרה לאירופה).

ואיך זה קשור לעובדה שזה שטח כבוש? אם בפינלנד היו 2 מפלגות שתבעו עצמאות, זה אומר שהשטח לא היה כבוש? באירלנד הייתה רק מחתרת אחת שתבעה עצמאות? אתה מבין שאף אחד, כולל ישראל, לא מכחיש שזה שטח כבוש. כל השאר זה רציונליזציה לא מוצלחת מצדך לצידוד בסטטוס קוו.

חייבים לשבת על שולחן השא ומתן ולדבר, זאת הדרך היחידה לחיים נומליים במדינה.. קשה לי להאמין שזה יקרה בממשלה הזאת אבל אני מאמין שלפחות בממשלה הבאה תהיה התקדמות משעותית בשלום

מה איכפת לי מהזהות הלאומית שלהם? ואם הזהות הלאומית באיו"ש היא של המתנחלים והפלסטינים הם הצד הכובש?
אז זו בדיוק הנקודה, המתנחלים מאמינים שצריך לספח את השטח ובגלל זה הם שם.
פרקטית זה לא אפשרי כי יש לך שם מאות אלפי פלסטינים שלא תרצה בתור אזרחים וזו כבר בעיה.

מה איכפת לי מהזהות הלאומית שלהם? ואם הזהות הלאומית באיו"ש היא של המתנחלים והפלסטינים הם הצד הכובש?

פרקטית זה לא אפשרי כי יש לך שם מאות אלפי פלסטינים שלא תרצה בתור אזרחים וזו כבר בעיה.

וזה שהם מאמינים אומר שצריך לבזבז עליהם כסף?

לאיזה עם כובש אכפת מהזהות של אלה שהוא כובש אותם? לא קראת מעולם ספרי היסטוריה? העיקר שזו לא הזהות של העם הכובש. אתה בעצמך הגדרת אותו כשטח כבוש גם אם המתנחלים הם הנכבשים.

ואיך זה קשור לעובדה שזה שטח כבוש? אם בפינלנד היו 2 מפלגות שתבעו עצמאות, זה אומר שהשטח לא היה כבוש? באירלנד הייתה רק מחתרת אחת שתבעה עצמאות? אתה מבין שאף אחד, כולל ישראל, לא מכחיש שזה שטח כבוש. כל השאר זה רציונליזציה לא מוצלחת מצדך לצידוד בסטטוס קוו.

אני לא טוען שהשטח לא נכבש בעבר, ממש לא. אני פשוט אומר שהמצב הנוכחי בעייתי מבחינה בטחונית ואנחנו לא יכולים לוותר על השטח הזה נכון להיום בגלל הבעיות שזה יגרום לנו כאזרחים וכמדינה. בהנחה ואנחנו יוצאים מהשטח לגמרי (ומשאירים את היהודים להיטבח או עושים להם טרנספר), מה יגרום לאותם טרוריסטים פלשטינאיים להפסיק בירי טילים אל עבר הקריה או ישובים אחרים שנמצאים בלב המדינה ולא סתם ישובים נידחים בצפון הנגב שלאף אחד לא אכפת מהם? אנחנו נחזור לשם מהר מאוד וכנראה נספוג יותר מידי אבידות מיותרות אצלנו וגם הפלשטינאים יחטפו חזק.
אני דווקא חושב שיש מה לעשות ולא להמשיך עם הסטטוס קוו הנוכחי. נפתלי בנט פרסם איזשהי תוכנית והיא נראית די הגיונית ממבט ראשון.
מה שבטוח, שלום לא יהיה פה בזמן הקרוב.

וזה שהם מאמינים אומר שצריך לבזבז עליהם כסף?
למה שתבזבז כסף על שמירה על מודיעין וכפר סבא?

לאיזה עם כובש אכפת מהזהות של אלה שהוא כובש אותם? לא קראת מעולם ספרי היסטוריה? העיקר שזו לא הזהות של העם הכובש. אתה בעצמך הגדרת אותו כשטח כבוש גם אם המתנחלים הם הנכבשים.
אבל במידה והמתנחלים הם הזהות הלאומית באיו"ש, אז זו אותה הזהות כמו במדינת ישראל ואין בעיה.
ולא הבנתי למה בכלל איו"ש הוא שטח כבוש מלכתחילה.

עדיין לא הבנתי מי הגדיר אותו כבוש.
אם כבשנו אותו מירדן וירדן לא מעוניינת בו בחזרה, בהנחה והחלטתי שאני מסיים את הכיבוש האכזר, למי אני מחזיר אותו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית