הצעה להגבלת גיל הכניסה לאוניברסיטאות.

אני לא חושב שצריך להגביל בגיל אבל אני מבין את הנקודה של הכותב. לדעתי מי שלא שילם את חובותיו כאזרח במדינה שישלם מחיר מלא ולא מסובסד.

על החוק שאומר שנהג חדש לא יכול להסיע יותר מ2 אנשים איתו ברכב למשך שנתיים שמעת? הספורט הלאומי של המדינה הזאת הוא לחוקק חוקים מפגרים. ויש על זה ענישה חמורה (2-5 חודשים שלילה) ואין הסכמה שבשתיקה או משהו כזה.

אני לא חושב שצריך להגביל בגיל אבל אני מבין את הנקודה של הכותב. לדעתי מי שלא שילם את חובותיו כאזרח במדינה שישלם מחיר מלא ולא מסובסד.
הוא לא רק משלם היום מחיר ״לא מסובסד״, הוא ב99 אחוז מהמקרים סטודנט במעמד מיוחד ומשלם בין 150 ל200 אחוז שכ״ל. הצעה דפוקה שמטרתה אחת ויחידה - לא לאפשר לאנשים בישראל ״לנצח״ במירוץ ההשכלה על חשבון אלה שלא יכולים ללמוד בזמן הלימודים בתיכון.

• פותח/ת השרשור
דווקא מאחורי החוק שציינת עוד אפשר להציג היגיון כלשהו - צמצום סיכונים.
מאחורי החוק המוצג כאן - אין שום היגיון, ומי שהעלה אותו לא מבין מה זה אקדמיה, מה זה שרות צבאי, מה זה אפליה, ומה זה תגמול.

ובמילים אחרות - מי שמעלה הצעת חוק שכזאת הוא כמו ההוא מהבדיחה שנשר מקורס טיס, ומבקש ללכת לנ"מ, וכשהוא נשאל מדוע, הוא עונה: "אם אני לא טס, אף אחד לא טס".

באמת? איזה חובות יש לי כאזרח במדינה?

אני מקווה שאתה גם מציע שמי שלא שילם את "חובותיו כאזרח" צריך להיות גם פטור מלשלם מס הכנסה.

אם אתה חושב שיש אנשים שלא שילמו את חובותיהם למדינה אתה מוזמן לבקש מהמדינה לאכוף את קבלת החובות הללו מהם. לא נראה לי שיש סטודנטים שמתחמקים מהצבא בצורה לא חוקית (עריקים).

אני אחדד את דבריי. לדעתי מי שלא תורם למדינה (בין אם זה שירות צבאי או אזרחי) לדעתי לא צריך לקבל הנחות וסבסוד מהמדינה.

באמת? איזה חובות יש לי כאזרח במדינה?

אני מקווה שאתה גם מציע שמי שלא שילם את "חובותיו כאזרח" צריך להיות גם פטור מלשלם מס הכנסה.

יש לך חובה לשירות צבאי או לאומי. המצב היום הוא שיש הרבה שמקבלים פטורים על סמך אי התאמה ולדעתי האישית אפשר למצוא להם מסגרות אחרות לתרום לחברה ולנשוא בנטל.
לגבי החלק השני של המשפט לא הצלחתי לעקוב אחרי הלוגיקה שלך...

נערך לאחרונה:
ומה הקשר בין גיל לחובות האזרח?
אם מישהו לא יכול לשרת או אנשים שלומדים לפני צבא, מה הם אשמים?

איפה אתה רואה שאני מצדיק את דברי הכותב בפייסבוק לגבי הגיל? והקשר בין גיל לחובות הוא ע"פ חוק גיוס מגיל 18.
זה מן הסתם ברור שיש חריגים שאינם יכולים לשרת בצבא או בשירות (או שהם לפני צבא) והם יוצאים מן הכלל. סך הכל אני מאמין שאתה ואני רוצים שהנטל יהיה שיוויוני בין כולם בחברה, לא צריך לנסות להתחכם...

יש לך חובה לשירות צבאי או לאומי. המצב היום הוא שיש הרבה שמקבלים פטורים על סמך אי התאמה ולדעתי האישית אפשר למצוא להם מסגרות אחרות לתרום לחברה ולנשוא בנטל.
לגבי החלק השני של המשפט לא הצלחתי לעקוב אחרי הלוגיקה שלך...

יש לי חובות כלפי המדינה כי ביבי קבע כך? אם מחר יקבעו שחלק מהחובות שלך כאזרח הוא למצוץ לראש הממשלה פעם בשבוע, אני מבין שגם זה יהיה מקובל עליך.

את הלימודים של האזרח מסבסדים מהמסים שהאזרח משלם בין אם הוא שירת בצבא או לא. אם אתה מציע שהוא ישלם סכום מלא, הגיוני שלא תקח ממנו כסף על סבסוד אחרים. אתה לא רוצה להיות צבוע, נכון?

אני אחדד את דבריי. לדעתי מי שלא תורם למדינה (בין אם זה שירות צבאי או אזרחי) לדעתי לא צריך לקבל הנחות וסבסוד מהמדינה.

איזה כיף למדינה שהיא מצליחה כל פעם לגדל דור גדול יותר של פשיסטים.

יש לי חובות כלפי המדינה לפי מה שהמדינה קבעה. אם לא טוב לי עם החוקים של המדינה אני יכול להצביע למפלגה שתקדם את הרעיונות שאני תומך בהם או לחלופין לעזוב את המדינה למקום אחר שהחוקים בו מתאימים לי...
גם לא מתאים לי שתהיה הגבלה עד 100 קמ"ש בכביש מהיר ובא לי לנסוע על 160 אבל זה שבא לי זה לא אומר שמותר לי. יש הרבה דברים במדינה שלדעתי לא מתנהלים נכון אבל כל עוד אני אזרח במדינה אני שומר על החוקים שלה.

שעות העבודה של מי שמשרת את המדינה שוות הרבה יותר מהמשכורת המגוחכת שהוא מקבל ככה שהוא חוסך למדינה כסף. אם העבודות בצבא היו בתשלום כמו שאר העבודות במשק היית משלם מיסים גבוהים באלפי אחוזים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב שיש אנשים שלא שילמו את חובותיהם למדינה אתה מוזמן לבקש מהמדינה לאכוף את קבלת החובות הללו מהם. לא נראה לי שיש סטודנטים שמתחמקים מהצבא בצורה לא חוקית (עריקים).

😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שעות העבודה של מי שמשרת את המדינה שוות הרבה יותר מהמשכורת המגוחכת שהוא מקבל ככה שהוא חוסך למדינה כסף. אם העבודות בצבא היו בתשלום כמו שאר העבודות במשק היית משלם מיסים גבוהים באלפי אחוזים.

אין לך שמץ של מושג, הא? אתה חושב שהכסף שצה"ל מבזבז על החייל זה המשכורת החודשית שלו? יש לך כמה כסף השוק מפסיד בגלל חוק גיוס חובה? והמשפט האחרון שלך בכלל מטורף. בטח בארה"ב עם הצבא המקצועי שלהם הם משלמים 1000 אחוזים מס הכנסה אחי.

גם לא מתאים לי שתהיה הגבלה עד 100 קמ"ש בכביש מהיר ובא לי לנסוע על 160 אבל זה שבא לי זה לא אומר שמותר לי.

יש לי רעיון. פעם הבאה שתעבור את המהירות המותרת, המדינה לא תהיה חייבת לך כלום יותר. אם אתה לא ממלא את חובותיך כאזרח, גם הם לא ימלאו את החובות שלהם כלפיך. זורם?

המצב הכלכלי שונה בארה"ב. ובבקשה, אתה מוזמן להסביר לי... כנראה אין לי שמץ של מושג...

כל עוד יש חובת גיוס בין אם זה טוב או לא בעיניך וחלק מהעם מתגייס וחלק משתמט או מקבל פטור על בסיס דת וכו' לדעתי האישית זה לא צודק. אם אתה חושב שכן וטוב לך עם זה על הכפאק אין לי איך להמשיך את הדיון...

המצב הכלכלי שונה בארה"ב. ובבקשה, אתה מוזמן להסביר לי... כנראה אין לי שמץ של מושג...

כל עוד יש חובת גיוס בין אם זה טוב או לא בעיניך וחלק מהעם מתגייס וחלק משתמט או מקבל פטור על בסיס דת וכו' לדעתי האישית זה לא צודק. אם אתה חושב שכן וטוב לך עם זה על הכפאק אין לי איך להמשיך את הדיון...

כן, הכי קל להגיד שהמצב הכלכלי שונה. זה משפט קסם שפותר הכל.

קח, תקרא http://jims-israel.org/pdf/PParmy.pdf

במיוחד החלק של מחיר שירות החובה.

המשפט האחרון מאוד הגיוני. זה לא הוגן שלא כולם מתגייסים ולכן בוא נעביר עוד חוק פשיסטי במקום לתקן את המצב.

כן, הכי קל להגיד שהמצב הכלכלי שונה. זה משפט קסם שפותר הכל.

קח, תקרא http://jims-israel.org/pdf/PParmy.pdf

במיוחד החלק של מחיר שירות החובה.

המשפט האחרון מאוד הגיוני. זה לא הוגן שלא כולם מתגייסים ולכן בוא נעביר עוד חוק פשיסטי במקום לתקן את המצב.

לפי מה שאתה אומר צבא מקצועי יפתור את הבעיה?

את הלימודים של האזרח מסבסדים מהמסים שהאזרח משלם בין אם הוא שירת בצבא או לא. אם אתה מציע שהוא ישלם סכום מלא, הגיוני שלא תקח ממנו כסף על סבסוד אחרים. אתה לא רוצה להיות צבוע, נכון?

את זה אתה קבעת או ביבי? כשהמדינה לוקחת ממך מסים היא לא אומרת לך "או.קיי, 10% הולך לסבסוד לימודים, 35% הולך לחרדים וכו' וכו'", מה שאומר שאתה לא יודע כמה אתה משלם בדיוק על סבסוד הלימודים, מה שאומר שעד כמה שאתה יודע, ה-3 שנים האלה הם חלק מהתשלום.

יש לי רעיון. פעם הבאה שתעבור את המהירות המותרת, המדינה לא תהיה חייבת לך כלום יותר. אם אתה לא ממלא את חובותיך כאזרח, גם הם לא ימלאו את החובות שלהם כלפיך. זורם?

לא ברור לי אם אתה סרקסטי בעניין המידה כנגד מידה, אתה יכול להבהיר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית