הצעה להגבלת גיל הכניסה לאוניברסיטאות.

אם כך גם תשלום מסים = כפיה לא?

גם על זה כבר דיברנו. http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=23074&page=3&p=310979&viewfull=1#post310979 לכו תלמדו את המושגים שאתם משתמשים בהם, באמת.

ושאני אבין - אם שלושה אנסים חוגגים על התחת והפה שלך איזשהו לילה, ובסופו זורקים לכיוון שלך אלף ש"ח (כמו מענק השחרור), זה לא כפייה?

אז אתה מסכים עם מה שכתבתי? שאתה אומר שהמצב חרא אבל אתה לא עושה כלום בשביל לשנות אותו?
אם זה מי שאתה, אז הגישה שלך מאוד מפריע לי.

כן, אני אומר שהמצב חרא ולא עושה כלום כדי לשנות אותו. אם הגישה שלי מאוד מפריעה לך, אני מציע שתלך לפי הגישה שלך ותעשה משהו בנידון. לשלוח לך את הכתובת שלי?

גם על זה כבר דיברנו. http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=23074&page=3&p=310979&viewfull=1#post310979 לכו תלמדו את המושגים שאתם משתמשים בהם, באמת.

ושאני אבין - אם שלושה אנסים חוגגים על התחת והפה שלך איזשהו לילה, ובסופו זורקים לכיוון שלך אלף ש"ח (כמו מענק השחרור), זה לא כפייה?

אז עכשיו הצבא נהיה אנס? אתה לא יכול להשוות בין השניים, והדוגמה שהבאת די מטומטמת האמת. אני גם יכול להביא לך אלף דוגמאות בסגנון הזה על הרבה מאוד דברים.

הצבא הוא לא אנס? בוא נראה - הצבא יכול לשלוח אותך לחמש שנים להיות שבוי אצל החמאס למשל, ושם בהחלט יכול להיות מצב שבו אנסים חוגגים עליך. הצבא יכול לשלוח אותך לאבד איברים, או לחטוף מכות מהגברים גברים שבפלוגה שלך כי אתה צעיר והעזת לשתות קפה בבוקר. להמשיך?

הצבא הוא לא אנס? בוא נראה - הצבא יכול לשלוח אותך לחמש שנים להיות שבוי אצל החמאס למשל, ושם בהחלט יכול להיות מצב שבו אנסים חוגגים עליך. הצבא יכול לשלוח אותך לאבד איברים, או לחטוף מכות מהגברים גברים שבפלוגה שלך כי אתה צעיר והעזת לשתות קפה בבוקר. להמשיך?

חלק מהבחירה להיות קרבי, אתה צריך להיות מודע לסיכונים. אם אתה לא רוצה, תהיה בתפקיד עורפי מה הבעיה? ותראה לי עוד צבא שבכלל דואג לשבויים שלו ומוכן לשחרר הרבה אסירים(כל אחד לפי דעתו אם זה טמטום או לא) למענו. ולגבי המכות אני מסכים איתך שצריך למגר את התופעה של להרביץ ל"צעירים".

אה, אז אתה בוחר להיות קרבי? הבנתי, אז מה הבעיה שלך עם הקונספט של צבא מקצועי, שאליו כל אחד בוחר אם להתגייס ולאן, והדברים לא נעשים בכפייה?
על צה"ל בתור הצבא המוסרי בעולם ושכולם למען אחד ואחד למען כולם וכל הבבל"ת הזה אין לי כוונה לדון, כי זה לא היה נושא הדיון. בוא רק נגיד ב-nut shell, שגם פה זה בולשיט וססמאות ריקות.

אה, אז אתה בוחר להיות קרבי? הבנתי, אז מה הבעיה שלך עם הקונספט של צבא מקצועי, שאליו כל אחד בוחר אם להתגייס ולאן, והדברים לא נעשים בכפייה?
על צה"ל בתור הצבא המוסרי בעולם ושכולם למען אחד ואחד למען כולם וכל הבבל"ת הזה אין לי כוונה לדון, כי זה לא היה נושא הדיון. בוא רק נגיד ב-nut shell, שגם פה זה בולשיט וססמאות ריקות.

כי צבא מקצועי יחליש את ישראל מבחינת כוח אדם.

חח כן הצבא אנס..
הכל כפוי במדינה..
בכלל אנחנו חיים בדיקטטוריה...
קיצר אדונים נכבדים וחכמים תפסיקו לבלבל את השכל כמו שאמר בחור כאן, כואב לכם ? מציק לכם ? קומו תשנו את המצב או שתצאו מהארץ..
כאילו איפה הוויכוח בכלל ? אין פה מישהו שצודק ומישהו שלא כי כל הדיון מורכב מדעות... שמאלני, ימני, מרכז זה לא משנה ואין הכרעה בנושא...
וCOLDFIRE צבא מקצועי גבר.. לך תיישם את זה אני מאוד אשמח!
כל כך הרבה דברים מהטענות שלכם לקוחים מן האוויר בלי שום פתרון (או לפחות פתרון בר-ביצוע)...
אבל שוב זה לא משנה כי הנקודת מבט שלי שונה משלכם.. וכל אחד עם נקודת המבט שלו.. זכותכם..
השאלה למה לא לעוף מהארץ הזאת אם הכל חרא ?
למה להוציא שני תארים אדון COLDFIRE? מה כל כך כיף ללמוד ולעבוד במדינה הזאת ?
בקיצור, אתם מומחים.. באמת כישרוניים.. צריך להיות באמת חכם כדי למצוא רק את הדברים השליליים בכל המערכת, לקטר עליהם בלי סוף, לא לעשות כלום בעניין ועוד להמשיך להימצא בתוך המערכת הזאת.
שיהיה שבוע מצווין חבר'ה.

השרשור ששלחת אותי אליו לא רלוונטי מאחר ו"ג'ו" משתמש בטיעון שונה משלי. זה מרגיש כאילו לא קראת בכלל את הנושא וכל פעם אתה נכנס, רואה הודעה ומגיב לה בלי שום קשר להסטוריה של הנושא ומה שדובר בו.

פספסתי גם את הנקודה של הדוגמה שלך...

טוב, אני אנסה להסביר לך איך העולם פועל... הרי התפקיד של המדינה הוא להגן עליך - בעד תשלום כלשהו, כגון מסים, שירות צבאי, כל מדינה והמחיר שלה, ברגע שאתה לא משלם לה בצורה כזו או אחרת, אז היא לא מחויבת להיות ערבה לבטחונך. אתה יודע מה קורה כשהמדינה לא ערבה לבטחונך? בדיוק, כל אחד יכול לבוא ולאנוס לך את הפרצוף, או.. לא יודע.. לשים אותך בתוך מתקן עם עוד אנשים כמוך שלא שילמו או שהמדינה בחרה שלא לתת להם שירות?! הנה, רואה? לא כזה נוראי. אבל לא, תמיד אכלו לי שתו לי גנבו לי.

השרשור ששלחת אותי אליו לא רלוונטי מאחר ו"ג'ו" משתמש בטיעון שונה משלי. זה מרגיש כאילו לא קראת בכלל את הנושא וכל פעם אתה נכנס, רואה הודעה ומגיב לה בלי שום קשר להסטוריה של הנושא ומה שדובר בו.

פספסתי גם את הנקודה של הדוגמה שלך...

טוב, אני אנסה להסביר לך איך העולם פועל... הרי התפקיד של המדינה הוא להגן עליך - בעד תשלום כלשהו, כגון מסים, שירות צבאי, כל מדינה והמחיר שלה, ברגע שאתה לא משלם לה בצורה כזו או אחרת, אז היא לא מחויבת להיות ערבה לבטחונך. אתה יודע מה קורה כשהמדינה לא ערבה לבטחונך? בדיוק, כל אחד יכול לבוא ולאנוס לך את הפרצוף, או.. לא יודע.. לשים אותך בתוך מתקן עם עוד אנשים כמוך שלא שילמו או שהמדינה בחרה שלא לתת להם שירות?! הנה, רואה? לא כזה נוראי. אבל לא, תמיד אכלו לי שתו לי גנבו לי.

facepalm
המדינה נמצאת פה לשרת אותי ולא להיפך, תמורת תשלום (מסים). שרות צבאי זה לא תשלום בדיוק כמו שאילוץ אנשים לעסוק ברפואה (הרי המדינה צריכה גם רופאים), או אילוץ אנשים להיות שוטרים ומכבי אש (גם הם כוחות ביטחון) זה לא תשלום.
באמת שאתם אפילו לא מספיק חכמים בשביל להיות פאשיסטים.

facepalm
המדינה נמצאת פה לשרת אותי ולא להיפך, תמורת תשלום (מסים). שרות צבאי זה לא תשלום בדיוק כמו שאילוץ אנשים לעסוק ברפואה (הרי המדינה צריכה גם רופאים), או אילוץ אנשים להיות שוטרים ומכבי אש (גם הם כוחות ביטחון) זה לא תשלום.
באמת שאתם אפילו לא מספיק חכמים בשביל להיות פאשיסטים.

או.קיי, אם אתה מתעקש על הסמנטיקה אפשר לקרוא לזה גם "לעשות צבא". אבל אם יש לך יותר קטנוני מזה תגיד.
תגיד, כשאתה הולך למסעדה, לפעמים אתה משלם להם במפרטים של גיטרה? ביצי קינדר אולי? לא? אתה תמיד משלם בכסף? למה לך, הרי אתה זה שקובע איך לשלם לא? הרי אם אתה יכול לקבוע למדינה שלעשות צבא זה לא תשלום, אתה בטח יכול לקבוע לפינתי שכסף זה לא תשלום, הרי זה לא כאילו נותן השירות קובע את המחיר ואופן התשלום... נכון?!

או.קיי, אם אתה מתעקש על הסמנטיקה אפשר לקרוא לזה גם "לעשות צבא". אבל אם יש לך יותר קטנוני מזה תגיד.
תגיד, כשאתה הולך למסעדה, לפעמים אתה משלם להם במפרטים של גיטרה? ביצי קינדר אולי? לא? אתה תמיד משלם בכסף? למה לך, הרי אתה זה שקובע איך לשלם לא? הרי אם אתה יכול לקבוע למדינה שלעשות צבא זה לא תשלום, אתה בטח יכול לקבוע לפינתי שכסף זה לא תשלום, הרי זה לא כאילו נותן השירות קובע את המחיר ואופן התשלום... נכון?!
ע"פ השכל הישר מה שאמרת סותר את מה שאתה מנסה להגיד.

אוי יא ברוך, אתה מביך את עצמך יותר יותר. אם אתה לא מבין את ההבדל בין תשלום עבור שרותים (וגם מסים הם בסופו של דבר תשלומים עבור שרותים, נכון שיש הרבה מה לשפר מבחינת החלוקה, אבל זה מה שהם) לבין כפייה, אין שום טעם להמשיך את הדיון הזה. ואם נמשיך לרגע עם הדוגמה שנתת - אם המדינה מחליטה שפעם בשבוע אתה מוצץ לביבי, זה נקרא אצלך תשלום?

אוי יא ברוך, אתה מביך את עצמך יותר יותר. אם אתה לא מבין את ההבדל בין תשלום עבור שרותים (וגם מסים הם בסופו של דבר תשלומים עבור שרותים, נכון שיש הרבה מה לשפר מבחינת החלוקה, אבל זה מה שהם) לבין כפייה, אין שום טעם להמשיך את הדיון הזה. ואם נמשיך לרגע עם הדוגמה שנתת - אם המדינה מחליטה שפעם בשבוע אתה מוצץ לביבי, זה נקרא אצלך תשלום?

כן, גם זה תשלום, אבל קלוט איזה משהו נחמד כזה עם ספקי שירותים - אם המחיר שלהם לא מתאים לך, אתה יכול ללכת לאחד אחר. אף אחד לא מכריח אותך להמשיך ולשלם על השירות שלהם.

מפתיע אותי שאתה לא יודע דברים כל כך בסיסיים כמו זה. מה למדת כל השנים האלה?

yeti - תודה רבה על הביקורת, אתה יותר ממוזמן להפנות אותי אל הסתירות בהסבר שלי על מנת שאוכל לתקן אותן, במידה ואקבל שאכן מדובר בסתירה ולא באי-הבנה שלך או בלבול הנובע מסמנטיקה.

נערך לאחרונה:
אה, אז אף אחד לא מכריח אותי לשרת בצבא, כמו שאף אחד לא מכריח אותי לקבל שרות מספק X? בחיי שאתה נהיה מגוחך יותר מהודעה להודעה. ואני שמח שהגענו להבנה שאם מחר ישראל תקבע שמציצה לביבי היא תשלום גם את זה תעשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית