הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הצעה להגבלת גיל הכניסה לאוניברסיטאות.

אה, אז אף אחד לא מכריח אותי לשרת בצבא, כמו שאף אחד לא מכריח אותי לקבל שרות מספק X? בחיי שאתה נהיה מגוחך יותר מהודעה להודעה. ואני שמח שהגענו להבנה שאם מחר ישראל תקבע שמציצה לביבי היא תשלום גם את זה תעשה.

אה? אני נהיה מגוחך, אתה זה שמאבד כאן את ההיגיון. באמת, אין לי מושג מה המשפט הראשון שלך אמור להביע. "לקבל שירות מספק X"? מה זה אומר בכלל? מה אתה מנסה להגיד? שמכריחים אותך לקבל שירות מספק? זה לא הגיוני בכלל, הרי "מספק" זה נתון לדיעה ולקבל שירות זה נתון לבחירה.
ומה לא הבנת מההודעה הקודמת שלי? הרי רשמתי את זה בעברית ברורה, בלי מילים גבוהות או משהו כזה, הנה זה שוב, מודגש: אם המחיר שלהם לא מתאים לך, אתה יכול ללכת לאחד אחר.
והמובן מאליו הוא דינג דינג דינג: אם מציצה לביבי תהיה חלק מהתשלום, אני אעבור לספק שירות אחר.
או שאני אקח את הסיכון ואוותר על השירות. או שאפשר להתארגן נגד ספק השירות ולהפיל אותו בכוח אם בוחרים להיות ברברים.

תראה, זה לא עולם חדש מה שאני מתאר כאן, זו כלכלה בסיסית. חוץ מהקטע של ההפלה בכוח.

ידידי, אתה קצת מבולבל - אתה זה שהשווה בין שרות צבאי לבין תשלום במסעדה. אני פשוט זרמתי עם ההשוואה שלך.
ושאני אבין עוד משהו - למצוץ לביבי אתה לא מוכן, אבל למות או לאבד רגל, או ליפול בשבי החמאס ואולי למצוץ להם אתה מוכן?
מה שאתה מתאר זה לא כלכלה בסיסית, זה נקרא פאשיזם.

ושרות מספק - הכוונה from a supplier, ולא במובן של satisfactory.

נערך לאחרונה:
למה תמיד הדוגמאות שלך קיצוניות וקשות ? הכי פסימי שראיתי...
בוא נעשה גם דרמה קטנה ונמשיך את המשפט שלך...
אתה מוכן למות או לאבד רגל כדי שהמשפחה שלך תחיה בביטחון ?
אתה מוכן לתת 3 שנים כדי לחיות במדינה יהודית מדינת ישראל כאשר בכל מקום כמעט בעולם צמד המילים "יהודי" ו"חיבה" הן לא צמד חמד ?
אתה לא מוכן ? אז או שיש לך בעיה רגשית קלה או שפשוט יש לך הרבה סימני שאלה בראש לגבי הזהות שלך ומה אתה עושה פה...
ד"א ממש ללא כוונה להעליב אני אומר את הדברים האלה.. אני פשוט לא מבין למה אתה תמיד הולך לצד הקיצוני והדרמטי (בדיוק כמו שעשיתי הרגע) ומנסה למצוא את השלילי ?
זה כל כך פשיסטי וכל כך נורא שאדם בגיל 18 יתן 3 שנים על מנת שאחיו במדינה יוכלו לישון בשקט בלילה ? זה לא נראה לך הגיוני שאתה צריך לתת משהו למדינה בתמורה לכך שהיא שומרת על הבטחון שלך ? אין לך את הרצון הזה לתרום קצת למדינה למרות שאני מניח שאחד מבבני משפחתך נלחם בשבילה בעבר (כדי שאתה תוכל לחיות) או התפלל להקמתה בגולה לפני 64 שנים ?

כי מספיקה דוגמה נגדית אחת כדי להפריך טענה.
אתה מוכן לתת 3 שנים כדי לחיות במדינה יהודית מדינת ישראל כאשר בכל מקום כמעט בעולם צמד המילים "יהודי" ו"חיבה" הן לא צמד חמד ?
לא.
זה כל כך פשיסטי וכל כך נורא שאדם בגיל 18 יתן 3 שנים על מנת שאחיו במדינה יוכלו לישון בשקט בלילה ?
כן.
זה לא נראה לך הגיוני שאתה צריך לתת משהו למדינה בתמורה לכך שהיא שומרת על הבטחון שלך ?
אני נותן כסף.
אין לך את הרצון הזה לתרום קצת למדינה למרות שאני מניח שאחד מבבני משפחתך נלחם בשבילה בעבר (כדי שאתה תוכל לחיות) או התפלל להקמתה בגולה לפני 64 שנים ?
לא.

ידידי, אתה קצת מבולבל - אתה זה שהשווה בין שרות צבאי לבין תשלום במסעדה. אני פשוט זרמתי עם ההשוואה שלך.
ושאני אבין עוד משהו - למצוץ לביבי אתה לא מוכן, אבל למות או לאבד רגל, או ליפול בשבי החמאס ואולי למצוץ להם אתה מוכן?
מה שאתה מתאר זה לא כלכלה בסיסית, זה נקרא פאשיזם.

ושרות מספק - הכוונה from a supplier, ולא במובן של satisfactory.

לא יודע על מה אתה מדבר, ההודעה הקודמת שלך לא דיברה על שום מסעדה.

איבוד גפיים ונפילה בשבי הם תאונות. זה קל מאוד להפנות אצבע מאשימה כלפי המדינה, אבל אתה יכול להאשים גם את עצמך, את זה שפגע בך, את המפקדים שלך, את אלוהים, את ההורים שלך ואת המחנכת שלך מכתה י' שאם היתה מתאמצת יותר אולי היית יכול ללכת לעתודה במקום.
אבל גם בלי קשר - למה צבא מקצועי חסין מפני הדברים האלה? לא. אז זה אומר שמי שהולך לצבא מקצועי כן מוכן לאבד רגל או ליפול בשבי? אם התשובה שלך היא כן, אז גם התשובה כאן היא כן - כל מי שהולך לקרבי מוכן להיפגע. זה שאתה לא מוכן רק מעיד על הקמצנות שלך, או לחלופין על כמה שהם פראיירים. בשורה התחתונה זה לא באמת רלוונטי.

בנוגע לפשיזם, אני אגיד לך את האמת התחלתי לכתוב נימוק ארוך שעוקף את הטענה הזו ומסביר למה להגיד שזה פשיזם זו פשוט גישת ה"אכלו לי שתו לי" לנושא. אבל אז הבנתי שזה גם לא שווה את הדיון שזה יגרור וגם לא באמת הכרחי, אז בוא נסכים שאפילו אם לעשות צבא זה פשיסטי (מה שד"א חל גם על צבא מקצועי), עדיין יש לך את האפשרות שלא לשלם ולעבור לספק אחר, אז הפשיזם במקרה הזה לא מהווה בעיה, שכן כל צבא במהותו הוא פאשיסטי.

וכן, אף אחד לא מכריח אותך לקבל שירות מספק. אם זה לא נכון, אתה מוזמן להביא לי דוגמה, רק אנא, תעבור על התגובות הקודמות שלי ושים לב שהתשובה לא נמצאת כבר באחת מהן.

בוא נעשה גם דרמה קטנה ונמשיך את המשפט שלך...
אתה מוכן למות או לאבד רגל כדי שהמשפחה שלך תחיה בביטחון ?
אתה לא מוכן ? אז או שיש לך בעיה רגשית קלה או שפשוט יש לך הרבה סימני שאלה בראש לגבי הזהות שלך ומה אתה עושה פה...
ד"א ממש ללא כוונה להעליב אני אומר את הדברים האלה.. אני פשוט לא מבין למה אתה תמיד הולך לצד הקיצוני והדרמטי (בדיוק כמו שעשיתי הרגע) ומנסה למצוא את השלילי ?
זה כל כך פשיסטי וכל כך נורא שאדם בגיל 18 יתן 3 שנים על מנת שאחיו במדינה יוכלו לישון בשקט בלילה ? זה לא נראה לך הגיוני שאתה צריך לתת משהו למדינה בתמורה לכך שהיא שומרת על הבטחון שלך ? אין לך את הרצון הזה לתרום קצת למדינה למרות שאני מניח שאחד מבבני משפחתך נלחם בשבילה בעבר (כדי שאתה תוכל לחיות) או התפלל להקמתה בגולה לפני 64 שנים ?

ואיי, זה נאום יותר גרוע מהדבילים מחיל הים שבאים לכיתות ביב' ומנסים לשכנע את התיכוניסטים שטוב למות בעד ארצנו על סטי"ל.

לא, לעשות צבא מקצועי זה לא פאשיסטי בדיוק כמו שלהיות שוטר או כבאי זה לא פאשיסטי - הם עשו את זה מבחירתם החופשית, עד כמה שבאמת קיים דבר כזה (בהינתן אילוצים כלכליים, כמו למשל בארה"ב, או שיקולי מלגות ודברים כאלה), והם מודעים לסיכונים.
מספק אף אחד לא מכריח אותי לקבל שרות, ולכן בדיוק ההשוואה שלך בין שרות צבאי כתשלום לבין תשלום במסעדה הוא שגוי. למסעדה אני יכול לא ללכת, ואם לא אלך לצבא - אלך לכלא. זה בדיוק הקטע שאתה לא מבין - יש הבדל בין תשלום על השרותים שהמדינה מספקת לך לבין כפייה שהיא מפעילה עליך בניגוד לרצונך וללא תמורה.

כי מספיקה דוגמה נגדית אחת כדי להפריך טענה.

לא.

כן.

אני נותן כסף.

לא.

אתה עוד לא על מטוס מחוץ לארץ ? לא הגיע הזמן ללכת לארצות אחרות ולבכות שם ? שם כנראה לא משלמים ובכלל אתה נכנס למדינה מישהי באה מוצצת לך את הזין וראש הממשלה גם שואל אותך באותו זמן אם אתה רוצה קצת כסף...
ד"א דבר איתי שאתה קם מהחלום גבר! שזה כנראה אף פעם...
אה ואם כבר אתה מבלבל את השכל על כמה חרא פה ואתה רוצה לעזוב את הארץ כבר אבל אתה בעצם לא עושה את זה כי אתה כנראה סתם אחד שמדבר ומדבר אז המלצה שלי אליך.. איראן, לבנון, מצרים.. אולי אפילו עזה.. אחלה מקומות.. גם אוהבים שם יהודים !
שבוע טוב.

ואיי, זה נאום יותר גרוע מהדבילים מחיל הים שבאים לכיתות ביב' ומנסים לשכנע את התיכוניסטים שטוב למות בעד ארצנו על סטי"ל.

בוודאי שזה נאום גרוע.. כי זה לא מדבר אליך.. כי הערכים שלך בעניין ברצפה כנראה ולא לימדו אותך שום דבר חוץ מלחשוב שהכל מגיע לך וכל חובה שמוטלת עליך היא הוטלה ע"י חבורת מטומטמים שלא יודעים כלום... בקיצור ולעניין אין פה וויכוח.. אני יכול להגיד א' ואתם תגידו ב' לא משנה מה... גדלנו בבתים שונים על ערכים שונים וע"י הורים שונים... אני רק מקווה שהרוב לא חושב כמוכם כי אם כן המצב שלנו ברצפה ולא יקח הרבה זמן עד שלא תיהיה לכם מדינה לבכות כמה חרא לחיות בה...

אתה עוד לא על מטוס מחוץ לארץ ? לא הגיע הזמן ללכת לארצות אחרות ולבכות שם ? שם כנראה לא משלמים ובכלל אתה נכנס למדינה מישהי באה מוצצת לך את הזין וראש הממשלה גם שואל אותך באותו זמן אם אתה רוצה קצת כסף...
אה ואם כבר אתה מבלבל את השכל על כמה חרא פה ואתה רוצה לעזוב את הארץ כבר אבל אתה בעצם לא עושה את זה כי אתה כנראה סתם אחד שמדבר ומדבר אז המלצה שלי אליך.. איראן, לבנון, מצרים.. אולי אפילו עזה.. אחלה מקומות.. גם אוהבים שם יהודים !
שבוע טוב.

בוודאי שזה נאום גרוע.. כי זה לא מדבר אליך.. כי הערכים שלך בעניין ברצפה כנראה ולא לימדו אותך שום דבר חוץ מלחשוב שהכל מגיע לך וכל חובה שמוטלת עליך היא הוטלה ע"י חבורת מטומטמים שלא יודעים כלום... בקיצור ולעניין אין פה וויכוח.. אני יכול להגיד א' ואתם תגידו ב' לא משנה מה... גדלנו בבתים שונים על ערכים שונים וע"י הורים שונים... אני רק מקווה שהרוב לא חושב כמוכם כי אם כן המצב שלנו ברצפה ולא יקח הרבה זמן עד שלא תיהיה לכם מדינה לבכות כמה חרא לחיות בה...

כנראה שזה באמת ההבדל בינינו, שאתה רוצה "מדינה שחרא לחיות בה", ואנחנו רוצים מדינה שטוב לחיות בה.

שבוע טוב.

לא, זה בדיוק אתה. הערכים שלי מאוד גבוהים, יש לי יותר שנות מילואים ממה שיש לך סדיר ומילואים ביחד, יש לי יותר שנות אקדמיה ממה שיש לך בתיכון, ואני יודע מצוין שלא מגיע לי כלום. אבל בניגוד אליך, אני יודע גם מה זה מדינה ומה זה שטיפת מוח, וחייתי גם במדינות אחרות כדי לדעת שכל מה שאתה פולט כאן זו תעמולה פשיסטית שפמפמו בך בשיעורי מ"מ. אני רואה חובה אזרחית בלומר לך שהאכילו אותך לוקשים.

שבוע טוב.

אתה אחד מחברי הפורום הכי טפשים שיצא לי להכיר כאן, בלי קשר לדעות שלך, שגם הן מטומטמות לא פחות.

שמתי לב שפאניק ותומרA לא הגיבו כמה שבועות, הוא בהחלט השלים את כל הטמטום שהיה חסר כאן בינתיים.

כנראה שזה באמת ההבדל בינינו, שאתה רוצה "מדינה שחרא לחיות בה", ואנחנו רוצים מדינה שטוב לחיות בה.

לא יודע מה איתך אני אוהב את המדינה שלי למרות כל החרא שיש בה ויש בה.. אני לא איזה טמבל שחושב שהכל כאן מצויין ויש לי אהבה חסרת גבולות לארץ ובלה בלה בלה.. אבל אני גם יודע לא לבכות על הדברים האלו ואם אני רוצה אני יכול לקום ולנסות לשנות אותם.. אם אני לא עושה את זה או לא מנסה לפחות ועוד מקטר על כל פאק שיש פה ? כנראה שאני עצלן ולהגן... אז אני עצלן כנראה אבל אתה גם עצלן וגם מדבר הרבה..

לא, זה בדיוק אתה. הערכים שלי מאוד גבוהים, יש לי יותר שנות מילואים ממה שיש לך סדיר ומילואים ביחד, יש לי יותר שנות אקדמיה ממה שיש לך בתיכון, ואני יודע מצוין שלא מגיע לי כלום. אבל בניגוד אליך, אני יודע גם מה זה מדינה ומה זה שטיפת מוח, וחייתי גם במדינות אחרות כדי לדעת שכל מה שאתה פולט כאן זו תעמולה פשיסטית שפמפמו בך בשיעורי מ"מ. אני רואה חובה אזרחית בלומר לך שהאכילו אותך לוקשים.

עם כל הכבוד אליך.. לא ממש מעניין אותי הרזומה שלך באמת עם כל הכבוד.. לא יודע איך הגעת למסקנה שעברתי שטיפת מוח במיוחד לאור העובדה שאני לא יודע מזה שיעור מ"מ.. מה אני אעשה אני נבער מדעת כנראה...
בכל מקרה יכול להיות שהערכים שלך מאוד גבוהים אבל תיהיה בטוח אלו לא הערכים שאני גדלתי עליהם...
אם הערכים שגדלתי עליהם הם טובים או מפגרים כמו שאתה אומר.. רק הזמן יגיד.

אני רואה את הדברים אחרת וזכותך לחשוב על הדעה שלי מה שתרצה
אתה אחד מחברי הפורום הכי טפשים שיצא לי להכיר כאן, בלי קשר לדעות שלך, שגם הן מטומטמות לא פחות.

ואתה אחד מחברי הפורום הכי חובבי בנים שיצא לי להכיר כאן, בלי קשר לדעות שלך, שגם הן חכמות לא פחות...
אתה מכיר אותי ? יודע מי אני ? יש לך סיבה טובה לקרוא לי טיפש ?
אם אתה קורא לאדם טיפש בלי לדעת מי הוא ו"בלי קשר לדעות שלו" כנראה שאתה באמת חתיכת טיפש.

שמתי לב שפאניק ותומרA לא הגיבו כמה שבועות, הוא בהחלט השלים את כל הטמטום שהיה חסר כאן בינתיים.

אני מניח שגם הם התעייפו להתווכח עם אנשים שככל הנראה ההצבעה שלהם בבחירות היא מרצ או העבודה.

איך קמים ומשנים דברים כמו גיוס חובה, חוקים מיותרים, ומיסים מופרזים? תסביר לי איך ואני מבטיח "לקום ולשנות דברים".

לא, לעשות צבא מקצועי זה לא פאשיסטי בדיוק כמו שלהיות שוטר או כבאי זה לא פאשיסטי - הם עשו את זה מבחירתם החופשית, עד כמה שבאמת קיים דבר כזה (בהינתן אילוצים כלכליים, כמו למשל בארה"ב, או שיקולי מלגות ודברים כאלה), והם מודעים לסיכונים.
מספק אף אחד לא מכריח אותי לקבל שרות, ולכן בדיוק ההשוואה שלך בין שרות צבאי כתשלום לבין תשלום במסעדה הוא שגוי. למסעדה אני יכול לא ללכת, ואם לא אלך לצבא - אלך לכלא. זה בדיוק הקטע שאתה לא מבין - יש הבדל בין תשלום על השרותים שהמדינה מספקת לך לבין כפייה שהיא מפעילה עליך בניגוד לרצונך וללא תמורה.

וואו. בדיוק כפי שצפיתי (אפילו אחרי שביקשתי ממך לעבור על התגובות שלי), אתה אומר בדיוק את אותם דברים שאמרת בהתחלה והסברתי לך למה הם לא בהכרח נכונים ברגע שאתה יוצא מגישת ה"אכלו לי שתו לי" הזו. אם זו לא הפגנה של חוסר הבנה, אני לא יודע מה כן. באמת, זה אפילו מעליב.

אה כן וד"א, כבאים ושוטרים הם אמנם עובדים של המדינה אבל התפקיד שלהם הוא לא להגן על המדינה, אלא להגן על האזרח. אתה מוזמן לעיין ברשימת הערכים של כל אחד מהגופים ולהבחין בהבדל (רמז: רק ב"רוח צה"ל" מוזכרים אהבה ונאמנות למולדת והגנת המדינה).

ואתה אחד מחברי הפורום הכי חובבי בנים שיצא לי להכיר כאן, בלי קשר לדעות שלך, שגם הן חכמות לא פחות...
אתה מכיר אותי ? יודע מי אני ? יש לך סיבה טובה לקרוא לי טיפש ?
אם אתה קורא לאדם טיפש בלי לדעת מי הוא ו"בלי קשר לדעות שלו" כנראה שאתה באמת חתיכת טיפש.

אני לא צריך להכיר אותך כדי להבין שאתה טיפש. מספיק לראות איך אתה מסיק מסקנות, מתבטא וטוען טענות.

וואו. בדיוק כפי שצפיתי (אפילו אחרי שביקשתי ממך לעבור על התגובות שלי), אתה אומר בדיוק את אותם דברים שאמרת בהתחלה והסברתי לך למה הם לא בהכרח נכונים ברגע שאתה יוצא מגישת ה"אכלו לי שתו לי" הזו. אם זו לא הפגנה של חוסר הבנה, אני לא יודע מה כן. באמת, זה אפילו מעליב.

אה כן וד"א, כבאים ושוטרים הם אמנם עובדים של המדינה אבל התפקיד שלהם הוא לא להגן על המדינה, אלא להגן על האזרח. אתה מוזמן לעיין ברשימת הערכים של כל אחד מהגופים ולהבחין בהבדל (רמז: רק ב"רוח צה"ל" מוזכרים אהבה ונאמנות למולדת והגנת המדינה).

לא הסברת כלום. רק החלטת ששרות צבאי ותשלום מסים הם שקולים.
וחשבת אולי שבנאדם שמתגייס לצבא מקצועי עושה את זה בשביל עצמו ולא בשביל המדינה?

ועל כן, החלת ההגדרה של פאשיזם לגבי צבא מקצועי לא תופסת.

זה לא משנה בכלל למה בן אדם מתגייס לצבא מקצועי. מה שמשנה זה שהוא עושה את זה מבחירה.

לא הסברת כלום. רק החלטת ששרות צבאי ותשלום מסים הם שקולים.
וחשבת אולי שבנאדם שמתגייס לצבא מקצועי עושה את זה בשביל עצמו ולא בשביל המדינה?

ועל כן, החלת ההגדרה של פאשיזם לגבי צבא מקצועי לא תופסת.

אוי נו, עכשיו אתה כבר פשוט משקר. הנה: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=30616&p=403628&viewfull=1#post403628
לפני שאתה מגיב על זה, תעבור שוב על הדיון שהתפתח, סיכוי טוב שכבר אמרת את מה שאתה רוצה להגיד והסברתי לך למה אתה טועה.

תיקון קטן: תשלום בעשיית צבא שקול לתשלום מסים. בעצם, אפשר להגדיר גם עשיית צבא בתור "מס" מאחר וזה מה שזה.

זוכר שאמרתי שהתחלתי לכתוב נימוק ארוך ואז מחקתי? ברור שלא, יש לך זיכרון נוראי, אתה לא זוכר אפילו פוסטים שנכתבו לפני שעות אחדות. אז בכל מקרה, אחד מהקטעים בנימוק היה שאתה לא יכול לקבוע שמי שמתגייס לצבא חובה עושה את זה למען המדינה (כששאלת אותי בנוגע למוכנות שלי ליפול בשבי וקראת לזה פשיזם להזכירך), והנה אתה עכשיו משתמש בנימוק הזה בעצמך, רק בהקשר של צבא מקצועי. אז כן, הנקודה היא שגם מי שמתגייס לצבא החובה לא עושה את זה בשביל המדינה, ומי שכן אז היה מתגייס גם לצבא מקצועי בגלל ש... נכון מאוד, ערכי הצבא הם אהבת המולדת, נאמנות למולדת והגנה על המולדת ועל כן ההגדרה של פאשיזם לגבי כל צבא כן תופסת. חבל שקשה לך להבין דבר כל כך פשוט, אבל שום דבר כבר לא יפתיע אותי מצדך.

קולדפייר - אה... כן יש לו בחירה. זה שהאפשרויות לא נוצצות במיוחד זה משהו אחר, לפעמים צריך להחליט החלטות קשות חיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית