עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין מקור טוב שמלמד כמו שצריך
אני גם פעם חשבתי ככה, וחשבתי שגיטר פרו זה אחלה כלי והורדתי מלא ספרים.
ברגע שאתה הולך למורה טוב אתה מבין כמה טעויות פאטאליות אפשר לצבור בקלות כשמנגנים דרך כלים כאלה.
כן, יש אתרים,ספרים,DVDS שהם אחלה רפרנס, ויכולים לתת כלים טובים, אבל יותר קל לעשות יותר נזק מאשר תועלת כשעושים את זה לבד.
זו דעתי בכל אופן.
הרגלי נגינה לא נכונים כמו דינמיקה בנגינה, טנשן מיותר ביד ימין, איצבוע נכון עם יד שמאל כמו חסימה של מיתרים פתוחים.
אלה דברים שלרוב אתה לא חושב עליהם.
אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לנגן מהאינטרנט, אבל בוא נגיד שאי אפשר, או קשה מאוד להיות ינגווי מלמסטין או פול גילברט רק מלמידת טאבים של קטעים שלהם. יש עוד צדדים טכניים שאי אפשר להעביר דרך כתב.
הרגלי נגינה לא נכונים כמו דינמיקה בנגינה, טנשן מיותר ביד ימין, איצבוע נכון עם יד שמאל כמו חסימה של מיתרים פתוחים.
אלה דברים שלרוב אתה לא חושב עליהם.
אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לנגן מהאינטרנט, אבל בוא נגיד שאי אפשר, או קשה מאוד להיות ינגווי מלמסטין או פול גילברט רק מלמידת טאבים של קטעים שלהם. יש עוד צדדים טכניים שאי אפשר להעביר דרך כתב.
תקן אותי אם אני טועה.. הבחור לא ביקש מקור שילמד אותו להיות וירטואוז. ברור לגמרי שעם מורה תהליך הלמידה יהיה הרבה יותר מהיר ויעיל, אבל לשלול לגמרי למידה עצמית בטענה ש"אין מקור טוב" ושממש קשה להגיע לרמה הגבוהה ביותר ככה זה קצת מוגזם אתה לא חושב?
לא מדובר על הרמה הגבוהה ביותר, מדובר על טכניקה בסיסית והרגלי נגינה שמאוד כדאי לפתח כבר מההתחלה. יש הרבה נגנים אגדיים שלמדו לנגן לבד, אבל הם כשרונות נדירים. מצד שני יוצא לי לראות הרבה יותר אנשים שלמדו לבד ונשמעים על הפנים.
אקורדים וטאבים אפשר למצוא באינטרנט, יכול להיות שאפילו מדריכים לטכניקה נכונה אפשר למצוא, אבל בהתחלה תמיד עדיף ללמוד עם מורה שיוכל לתת הערות ולתקן כדי להשריש את היסודות.
לא מדובר על הרמה הגבוהה ביותר, מדובר על טכניקה בסיסית והרגלי נגינה שמאוד כדאי לפתח כבר מההתחלה. יש הרבה נגנים אגדיים שלמדו לנגן לבד, אבל הם כשרונות נדירים. מצד שני יוצא לי לראות הרבה יותר אנשים שלמדו לבד ונשמעים על הפנים.
אקורדים וטאבים אפשר למצוא באינטרנט, יכול להיות שאפילו מדריכים לטכניקה נכונה אפשר למצוא, אבל בהתחלה תמיד עדיף ללמוד עם מורה שיוכל לתת הערות ולתקן כדי להשריש את היסודות.
איזה הרגלי נגינה וטכניקה היית ממליץ לפתח כבר בהתחלה?
כן מדובר על להגיע לרמה הגבוהה ביותר בגלל שזה מה ש-Kman אמר - שאי אפשר/קשה מאוד להיות יינגווי/גילמור.
ובאמת עדיף ללמוד עם מורה, וזה בדיוק מה שאמרתי. אבל אפשר ללמוד גם בלי מורה. נשמעים על הפנים? זה כבר נתון לשיקולם האישי, כל אחד ומה שמספיק לו, זה שאתה חושב שזה על הפנים לא בהכרח תקף גם לגביו.
ומצטרף לשאלה של פנקייק.
יש אמת בדברים שנכתבו אבל די להפחיד ככה... עוד לא פגשתי מישהו ש"שילם ביוקר" והיו לו "טעויות פאטאליות" ו"נזקים" בנגינה כפי שתיארתם.
הגיטרה היא כלי נגיש וידידותי מאוד למשתמש, קל להפיק ממנה צליל (נסו פעם כלי נשיפה או קשת...) ולנגן בה ברמה בסיסית ולכן היא כל כך פופולרית.
זה בסדר לפספס צלילים בהתחלה ואפילו לברוח קצת מהקצב, זאת הרמה המדוברת פה. אני ממליץ לכל אחד/אחת להחזיק גיטרה ופשוט ליהנות, בלי התחייבות למורים ותרגילים או דאגה שמישהו יבדוק לכם את "הסאונד" ויגיד לכם שאתם נשמעים גרוע. מי שרוצה יכול להתקדם, עם או בלי מורים, ע"י שימוש במגוון המקורות הקיימים (ויש די הרבה). אני מאמין שיש יתרונות בלהתחיל לנגן בלימוד עצמי, זה מפתח גישה אישית לכלי ומעודד ניסוי וטעייה, זה מייצר תפיסה משלך לנגינה שתקל אח"כ בהבנת ההבדל בין הנגינה שלך לנגינה "מתוקנת" או של מישהו אחר. מורים יכולים לקדם אבל עשויים גם לקבע גישה וחשיבה וזה באמת יכול להשפיע לרעה בעתיד (פגשתי פעם מישהו שמוכן להחזיק את המפרט אך ורק בניצב למיתרים, פגשתי גם מישהו שמותח רק עם הקמיצה... ויש עוד. טכנית זה קל לתיקון אבל הם דבקו בזה כי כך לימדו אותם).
*בהרבה שפות בחרו להשתמש בשם הפועל "לשחק" כדי לתאר נגינה, לדעתי זה מלמד משהו על האופן בו צריך להתייחס לעניין.