הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ללמוד לנגן על גיטרה קלאסית דרך האינטרנט

• פותח/ת השרשור Dor
  • פורסם בתאריך

Dor

משתמש מתחיל
198
10
נק' מוניטין:
70
198
10
יש מקור טוב שאפשר ללמוד דרכו?
ואני יותר בכיוון של טאבים.

;susss

אין מקור טוב שמלמד כמו שצריך

זה לא נכון, יש הרבה מידע חיוני ומועיל ברשת לאלו המתחילים לנגן בגיטרה.
אם הבחור מעוניין לנגן גיטרה קלאסית כמו סגוביה זה כבר סיפור אחר (אני משער שזה לא המקרה).

תמצא אתר טוב של טאבים ותתחיל לזרום על שירים שאתה מכיר ואוהב. לאט לאט תשתפר ותתקדם.

אני גם פעם חשבתי ככה, וחשבתי שגיטר פרו זה אחלה כלי והורדתי מלא ספרים.

ברגע שאתה הולך למורה טוב אתה מבין כמה טעויות פאטאליות אפשר לצבור בקלות כשמנגנים דרך כלים כאלה.

כן, יש אתרים,ספרים,DVDS שהם אחלה רפרנס, ויכולים לתת כלים טובים, אבל יותר קל לעשות יותר נזק מאשר תועלת כשעושים את זה לבד.

זו דעתי בכל אופן.

אני גם פעם חשבתי ככה, וחשבתי שגיטר פרו זה אחלה כלי והורדתי מלא ספרים.

ברגע שאתה הולך למורה טוב אתה מבין כמה טעויות פאטאליות אפשר לצבור בקלות כשמנגנים דרך כלים כאלה.

כן, יש אתרים,ספרים,DVDS שהם אחלה רפרנס, ויכולים לתת כלים טובים, אבל יותר קל לעשות יותר נזק מאשר תועלת כשעושים את זה לבד.

זו דעתי בכל אופן.

נזק כמו?

הרגלי נגינה לא נכונים כמו דינמיקה בנגינה, טנשן מיותר ביד ימין, איצבוע נכון עם יד שמאל כמו חסימה של מיתרים פתוחים.
אלה דברים שלרוב אתה לא חושב עליהם.

אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לנגן מהאינטרנט, אבל בוא נגיד שאי אפשר, או קשה מאוד להיות ינגווי מלמסטין או פול גילברט רק מלמידת טאבים של קטעים שלהם. יש עוד צדדים טכניים שאי אפשר להעביר דרך כתב.

הרגלי נגינה לא נכונים כמו דינמיקה בנגינה, טנשן מיותר ביד ימין, איצבוע נכון עם יד שמאל כמו חסימה של מיתרים פתוחים.

אני לא אומר שאי אפשר ללמוד לנגן מהאינטרנט, אבל בוא נגיד שאי אפשר, או קשה מאוד להיות ינגווי מלמסטין או פול גילברט רק מלמידת טאבים של קטעים שלהם. יש עוד צדדים טכניים שאי אפשר להעביר דרך כתב.

1) אני מכיר כמה שדווקא כן חשבו.
2) אינגווי הוא לא דוגמה טובה, הוא לא למד אצל מורים וגם לא היה לו אינטרנט.
3) לא הזכרת את הדבר הכי חשוב, להשתמש באוזניים. עזוב טאבים שמאבים... אני מבטיח לך שאם תנגן הרבה ותפתח קצת את האוזניים לא תצטרך אף אחד שיגיד לך איזה אצבע להזיז ומתי, זה יראה לך ברור מאליו. אתה תכיר כל שטיק אפשרי, גם אם לא תדע שקוראים לזה טנשן ודינמיקה.
בכל מקרה זה כבר מעבר לרמה הבסיסית שעליה מדובר פה.

תקן אותי אם אני טועה.. הבחור לא ביקש מקור שילמד אותו להיות וירטואוז. ברור לגמרי שעם מורה תהליך הלמידה יהיה הרבה יותר מהיר ויעיל, אבל לשלול לגמרי למידה עצמית בטענה ש"אין מקור טוב" ושממש קשה להגיע לרמה הגבוהה ביותר ככה זה קצת מוגזם אתה לא חושב?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם פה על העזרה, וכמו שחלק אמרו פה אני רוצה לעשות את זה לכיף, ולא להפוך לאמן ולהשתתף בכל מיני הרכבים ככה שאי דיוקים כאלו ו/או אחרים שאני לא אוכל להגיע אליהם ללא מנטור רוחני לא הבעיה הגדולה שמעסיקה אותי.
שיתפנה לי קצת זמן נתחיל להיכנס לאתרים האלה ולתרגל.

תודה!

תקן אותי אם אני טועה.. הבחור לא ביקש מקור שילמד אותו להיות וירטואוז. ברור לגמרי שעם מורה תהליך הלמידה יהיה הרבה יותר מהיר ויעיל, אבל לשלול לגמרי למידה עצמית בטענה ש"אין מקור טוב" ושממש קשה להגיע לרמה הגבוהה ביותר ככה זה קצת מוגזם אתה לא חושב?

לא מדובר על הרמה הגבוהה ביותר, מדובר על טכניקה בסיסית והרגלי נגינה שמאוד כדאי לפתח כבר מההתחלה. יש הרבה נגנים אגדיים שלמדו לנגן לבד, אבל הם כשרונות נדירים. מצד שני יוצא לי לראות הרבה יותר אנשים שלמדו לבד ונשמעים על הפנים.

אקורדים וטאבים אפשר למצוא באינטרנט, יכול להיות שאפילו מדריכים לטכניקה נכונה אפשר למצוא, אבל בהתחלה תמיד עדיף ללמוד עם מורה שיוכל לתת הערות ולתקן כדי להשריש את היסודות.

לא מדובר על הרמה הגבוהה ביותר, מדובר על טכניקה בסיסית והרגלי נגינה שמאוד כדאי לפתח כבר מההתחלה. יש הרבה נגנים אגדיים שלמדו לנגן לבד, אבל הם כשרונות נדירים. מצד שני יוצא לי לראות הרבה יותר אנשים שלמדו לבד ונשמעים על הפנים.

אקורדים וטאבים אפשר למצוא באינטרנט, יכול להיות שאפילו מדריכים לטכניקה נכונה אפשר למצוא, אבל בהתחלה תמיד עדיף ללמוד עם מורה שיוכל לתת הערות ולתקן כדי להשריש את היסודות.

איזה הרגלי נגינה וטכניקה היית ממליץ לפתח כבר בהתחלה?

כן מדובר על להגיע לרמה הגבוהה ביותר בגלל שזה מה ש-Kman אמר - שאי אפשר/קשה מאוד להיות יינגווי/גילמור.

ובאמת עדיף ללמוד עם מורה, וזה בדיוק מה שאמרתי. אבל אפשר ללמוד גם בלי מורה. נשמעים על הפנים? זה כבר נתון לשיקולם האישי, כל אחד ומה שמספיק לו, זה שאתה חושב שזה על הפנים לא בהכרח תקף גם לגביו.

ומצטרף לשאלה של פנקייק.

איזה הרגלי נגינה וטכניקה היית ממליץ לפתח כבר בהתחלה?

אחיזה נכונה של הצוואר, אצבוע נכון (אצבע אחת על כל סריג), קצב וכו'. יש המון אנשים שמפתחים הרגלים רעים ומשלמים על זה אחר כך.

אני מסכים איתך חלקית בנושא של הטאבים, אני גם חושב שלפתח שמיעה זה הדבר הכי חשוב לכל מוזיקאי ואני לא סובל טאבים. אבל גם זה מעבר לרמה של טכניקה בסיסית, אי אפשר לצפות ממישהו שלא מסוגל לתפוס Em בלי זמזום או חסימה של חצי מהמיתרים שיצליח להוציא שירים משמיעה.

כן מדובר על להגיע לרמה הגבוהה ביותר בגלל שזה מה ש-Kman אמר - שאי אפשר/קשה מאוד להיות יינגווי/גילמור.

ובאמת עדיף ללמוד עם מורה, וזה בדיוק מה שאמרתי. אבל אפשר ללמוד גם בלי מורה. נשמעים על הפנים? זה כבר נתון לשיקולם האישי, כל אחד ומה שמספיק לו, זה שאתה חושב שזה על הפנים לא בהכרח תקף גם לגביו.

ומצטרף לשאלה של פנקייק.

זה לא עניין של שיקול דעת אישי אם הם מנגנים לא בקצב ומפספסים שליש מהתווים, הם פשוט לא עושים את זה נכון וזה נשמע גרוע. אני חושב שKMAN הזכיר את הרמה הגבוהה ביותר אם אנחנו מדברים על מישהו שגם ככה די מוכשר, הבן אדם הממוצע יכול להיתקל בהרבה קשיים אפילו בבסיס. השורה התחתונה היא שגם בן אדם ממוצע יכול ללמוד לנגן לבד אם הוא מוכן להשקיע הרבה זמן ומאמץ שאפשר לחסוך ע"י למידה אצל מורה טוב.

ברור שאפשר להגיע לרמה סבירה+ או אפילו טובה מלמידה עצמית
אבל, ברגע שאתה רואה ושומע (אני מדבר על מישהו שמנגן מולך, שיושב מולך) בן אדם שמנגן והוא נשמע פשוט אחרת מ99 אחוז מהגיטריסטים, זה משנה לך משהו לגבי המחשבה. וזה לא קשור לטכניקה או מהירות או סגנון נגינה. זה פשוט סאונד, שאם אתה והוא תנגו על אותו מגבר הוא ישמע אחרת לגמרי.

אני גם פעם הייתי בדעה שמהר מאוד אפשר כבר ללמוד לבד לאחר כמה שיעורים עם מורה.
אני אישית טעיתי בגדול. ברגע שלקחתי שוב מורה טוב (דגש על טוב) למדתי דברים שלא הייתי לומד בחיים משום ספר או סרטון או אתר. לפעמים אם כבר לוקחים מורה, עדיף אם אפשר לשלם קצת יותר ולקחת מורה טוב מאשר לשלם עוד יותר בעתיד.

אני לא אומר שאני דוגמא למה שיקרה לכל מי שילמד לבד, אבל סביר להניח שלמי שלומד לבד יש לו לפחות חור אחד רציני מבחינה טכנית שמשפיע לו קשות על הסאונד והוא אפילו לא מודע לזה, לרוב.

יש כזה משפט שאומר שאתה לא יכול להחזיק במשהו או להיות הבעלים של משהו עד שאתה לא מודע אליו.
זה די קשה לשמוע את הטעויות האלה עד שאתה לא שומע מישהו שמנגן בלי טעויות כאלה.

אל תבינו אותי לא נכון אני לא אומר שלא ללמוד לבד גיטרה, אני פשוט אומר שבתכלס, אין כמעט באמת מקורות טובים מעבר ל"שימושי" ברמת הקונספט או הליק המסויים.

חוץ מזה לגבי פותח הדיון.
אני לא מכיר ממש אתרים ללמידת גיטרה קלאסית, אבל אני מניח שאתה יותר בקטע של לנגן שירים עם החברה (קומזיץ)
תכלס יש מלא סרטונים ביו טוב ואקורדים יש מלא פשוט לחפש בגוגל.
יש גם פורומים למשל בתפוז שאתה יכול לשאול שם שאלות.

יש אמת בדברים שנכתבו אבל די להפחיד ככה... עוד לא פגשתי מישהו ש"שילם ביוקר" והיו לו "טעויות פאטאליות" ו"נזקים" בנגינה כפי שתיארתם.
הגיטרה היא כלי נגיש וידידותי מאוד למשתמש, קל להפיק ממנה צליל (נסו פעם כלי נשיפה או קשת...) ולנגן בה ברמה בסיסית ולכן היא כל כך פופולרית.
זה בסדר לפספס צלילים בהתחלה ואפילו לברוח קצת מהקצב, זאת הרמה המדוברת פה. אני ממליץ לכל אחד/אחת להחזיק גיטרה ופשוט ליהנות, בלי התחייבות למורים ותרגילים או דאגה שמישהו יבדוק לכם את "הסאונד" ויגיד לכם שאתם נשמעים גרוע. מי שרוצה יכול להתקדם, עם או בלי מורים, ע"י שימוש במגוון המקורות הקיימים (ויש די הרבה). אני מאמין שיש יתרונות בלהתחיל לנגן בלימוד עצמי, זה מפתח גישה אישית לכלי ומעודד ניסוי וטעייה, זה מייצר תפיסה משלך לנגינה שתקל אח"כ בהבנת ההבדל בין הנגינה שלך לנגינה "מתוקנת" או של מישהו אחר. מורים יכולים לקדם אבל עשויים גם לקבע גישה וחשיבה וזה באמת יכול להשפיע לרעה בעתיד (פגשתי פעם מישהו שמוכן להחזיק את המפרט אך ורק בניצב למיתרים, פגשתי גם מישהו שמותח רק עם הקמיצה... ויש עוד. טכנית זה קל לתיקון אבל הם דבקו בזה כי כך לימדו אותם).

*בהרבה שפות בחרו להשתמש בשם הפועל "לשחק" כדי לתאר נגינה, לדעתי זה מלמד משהו על האופן בו צריך להתייחס לעניין.

יש אמת בדברים שנכתבו אבל די להפחיד ככה... עוד לא פגשתי מישהו ש"שילם ביוקר" והיו לו "טעויות פאטאליות" ו"נזקים" בנגינה כפי שתיארתם.
הגיטרה היא כלי נגיש וידידותי מאוד למשתמש, קל להפיק ממנה צליל (נסו פעם כלי נשיפה או קשת...) ולנגן בה ברמה בסיסית ולכן היא כל כך פופולרית.
זה בסדר לפספס צלילים בהתחלה ואפילו לברוח קצת מהקצב, זאת הרמה המדוברת פה. אני ממליץ לכל אחד/אחת להחזיק גיטרה ופשוט ליהנות, בלי התחייבות למורים ותרגילים או דאגה שמישהו יבדוק לכם את "הסאונד" ויגיד לכם שאתם נשמעים גרוע. מי שרוצה יכול להתקדם, עם או בלי מורים, ע"י שימוש במגוון המקורות הקיימים (ויש די הרבה). אני מאמין שיש יתרונות בלהתחיל לנגן בלימוד עצמי, זה מפתח גישה אישית לכלי ומעודד ניסוי וטעייה, זה מייצר תפיסה משלך לנגינה שתקל אח"כ בהבנת ההבדל בין הנגינה שלך לנגינה "מתוקנת" או של מישהו אחר. מורים יכולים לקדם אבל עשויים גם לקבע גישה וחשיבה וזה באמת יכול להשפיע לרעה בעתיד (פגשתי פעם מישהו שמוכן להחזיק את המפרט אך ורק בניצב למיתרים, פגשתי גם מישהו שמותח רק עם הקמיצה... ויש עוד. טכנית זה קל לתיקון אבל הם דבקו בזה כי כך לימדו אותם).

*בהרבה שפות בחרו להשתמש בשם הפועל "לשחק" כדי לתאר נגינה, לדעתי זה מלמד משהו על האופן בו צריך להתייחס לעניין.

מוזר, כי אני מרבה לבקר בכלי זמר בגלל שחבר טוב שלי עובד שם, וכמעט כל פעם אני נתקל בדוגמאות למה שאמרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית