הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אינסולין והשפעותו

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
נושא שקצת מציק לי. קראתי את המאמרים בפורטל ואפילו הרצתי חיפוס בפורום אבל עדיין אני מרגיש איך הקוביות נעלמות לי כשאני מכניס משהו מתוק לפה :

לפי משהבנתי אם אני בניטרלי וצורך רק פחממות פשוטות (כמובן יחד עם חלבון ושומן) אני לא ישמין נכון?
אבל, אם אני במסה האם זה שאני יצרוך פחממות מורכבות בעלי אינדקס גליקמי נמוך זה יאפשר לי להגדיל מאזן קלורי ללא עלייה בשומן? או שזה כלל לא משפיע?
ואם אני בחיטוב אז זה שאני יצרוך פחממות פשוטות בלבד (+חלבון ושומן) יעקב אותי?

בקשה להסביר לפחות בקצרה את התשובה שלכם תודה.

• פותח/ת השרשור
בגדול הבנתי שבמסה כן תעלה גם בשומן ותעלה במשקל אין כאן גאלות.
בחיטוב אתה כבר יודע.
נכון שמסה אני בכל מקרא יעלה שומן השאלה הייתה אבל האם זה שאני יצרוך פחממות עם הרך גליקמי גבוה/נמוך ישפיע על קצב עלייה בשומן...

נושא שקצת מציק לי. קראתי את המאמרים בפורטל ואפילו הרצתי חיפוס בפורום אבל עדיין אני מרגיש איך הקוביות נעלמות לי כשאני מכניס משהו מתוק לפה :

לפי משהבנתי אם אני בניטרלי וצורך רק פחממות פשוטות (כמובן יחד עם חלבון ושומן) אני לא ישמין נכון?אין קשר,תלוי בהכנסה וההוצאה הכללית של כמות הקלוריות
אבל, אם אני במסה האם זה שאני יצרוך פחממות מורכבות בעלי אינדקס גליקמי נמוך זה יאפשר לי להגדיל מאזן קלורי ללא עלייה בשומן? או שזה כלל לא משפיע?שוב פעם תלוי בהכנסה וההוצאה הכללית של כמות הקלוריות,ההיתרון של ערך גליקמי נמוך הוא שרמת האינסולין תשאר לך די יציבה בדם בלי הקפצות ונפילות חדות וכך לא תרגיש חולשה הוא רעב במיוחד

ואם אני בחיטוב אז זה שאני יצרוך פחממות פשוטות בלבד (+חלבון ושומן) יעקב אותי?

בקשה להסביר לפחות בקצרה את התשובה שלכם תודה.

...

• פותח/ת השרשור
אוקיי ונגיד איציק במסה עם מאזן חיובי 500 קלוריות. כל ערב הוא אוכל עוגה טעימה ככה עם הרבה שומן וסוכר יחד עם כל זה הוא מגיע במהלך היום לכמות חלבון שהוא צריך, אז אם איציק אוכל ככה כל ערב אחרי יום קשה זה לא יהיה מתכון בטוח להשמנה?
*איציק מתאמן ויושן כמו שצריך.

אוקיי ונגיד איציק במסה עם מאזן חיובי 500 קלוריות. כל ערב הוא אוכל עוגה טעימה ככה עם הרבה שומן וסוכר יחד עם כל זה הוא מגיע במהלך היום לכמות חלבון שהוא צריך, אז אם איציק אוכל ככה כל ערב אחרי יום קשה זה לא יהיה מתכון בטוח להשמנה?

אם הוא מגיע לכמות השומן והחלבון שהוא צריך ויושן טוב אז כן הוא יתפתח כנראה כמו שצריך
אבל מה שאני מנסה לומר זה אם הוא אוכל 500 קלוריות "ריקות" או איכותיות זה לא משנה כלום ברגע שהוא מעל התחזוקה והערכים הנחוצים(שומן,חלבון)
הגוף יאגור את ה-200גרם אורז מלא בתור שומן כמו שהוא יאגור את ה150גרם שוקולד.
עוד הפעם זה שהשוקולד יגרום לקפיוצות של אינסולין ולשובע מידי ואז לרעב מידי ולחולשה באימון זה משהו אחר מבחינת השמנה קלוריה שווה קלוריה

500 קלוריות מעל התחזוקה זה לא דרסטי ואגיד שזה לא ישנה דבר. אבל יותר מכך, יכול בהחלט לשנות, בהתאם לגנטיקה של איציק. אם איציק היה שמן לשעבר/הווה, סביר להניח שזה יגמר לא טוב לטווח הארוך.
יש יותר מידי משתנים, בינהם לא ידועים עדיין, בהשמנה. מדובר על מספר רב של הורמונים ותהליכים שקורים בגוף בו זמנית, שמאוד קשה לבודד אותם אחד מהשני ועדיין מנסים להבין איך המנגנון עובד ולמה הוא עובד ככה.
אתה יכול גם לעבור על זה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=14747&p=204516&viewfull=1#post204516

חיים אם היית קורא את ההודעה בלינק הנ"ל לפני שערכתי אותה עכשיו במשך 10 דקות, היית אומר שאני חסר עתיד לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
500 קלוריות מעל התחזוקה זה לא דרסטי ואגיד שזה לא ישנה דבר. אבל יותר מכך, יכול בהחלט לשנות, בהתאם לגנטיקה של איציק. אם איציק היה שמן לשעבר/הווה, סביר להניח שזה יגמר לא טוב לטווח הארוך.
יש יותר מידי משתנים, בינהם לא ידועים עדיין, בהשמנה. מדובר על מספר רב של הורמונים ותהליכים שקורים בגוף בו זמנית, שמאוד קשה לבודד אותם אחד מהשני ועדיין מנסים להבין איך המנגנון עובד ולמה הוא עובד ככה.
אתה יכול גם לעבור על זה:

אחרי שקראתי את ההודעה בקישור הבנתי שהנושא הזה הרבה יותר מורכב ממשחשבתי, אבל תתקן אותי אם אני טועה אבל זה שיש אמון גורמים שמשפיעים על ההשמנה חוץ מי אינסולין זה גם אומר שאפשר להשפיע על גורמים אלא בעזרת התזונה שלנו לא?
ולמה אם איציק היה שמן בעבר או בהווה אז קפיצות אינסולין כן ישפיעו אליו? אני יודע שההסבר הוא ארוך אבל לפחות בקצרה, תודה!

אתה יכול גם לעבור על זה:

סליחה שאני "מתפרץ" לנושא.
משה,
בתאכלס, אם הייתי שמן ( לא מאוד) עד כמה האינסולין יכול להשפיע עלי? האם ברמה שלא להוסיף סוכר לקפה בבוקר, להמנע מלחם לבן ודברים כאלה?
ולפי מה שהצלחתי להבין ממה שכתבת, כמעט כל אחד פה בפורום היה שמן כי בסוף מאסה רוב האנשים נראים פה עם אחוז שומן גבוה ( 18+ )

תודה רבה.

• פותח/ת השרשור
סליחה שאני "מתפרץ" לנושא.
משה,
בתאכלס, אם הייתי שמן ( לא מאוד) עד כמה האינסולין יכול להשפיע עלי? האם ברמה שלא להוסיף סוכר לקפה בבוקר, להמנע מלחם לבן ודברים כאלה?
ולפי מה שהצלחתי להבין ממה שכתבת, כמעט כל אחד פה בפורום היה שמן כי בסוף מאסה רוב האנשים נראים פה עם אחוז שומן גבוה ( 18+ )

תודה רבה.

מצתרף לשאלה ובקשה תסביר למה אינסולין משפיע על אנשים שמנים בעבר/הווה, תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית