הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה בסוציולוגיה

• פותח/ת השרשור Clop
  • פורסם בתאריך

Clop

משתמש פעיל
424
4
נק' מוניטין:
91
424
4
אני מתחיל עבודה בסוציולוגיה וכרגע בוחר נושא ואשמח מאד לרעיונות/הצעות .

העבודה עוסקת בקשר בין X לY בקבוצת אוכלוסיה כלשהי . (יותר בקיום הקשר ופחות בטיבו)

יכול למקד את העבודה לפסיכו' (בערך).
מוגבל לקבוצות אוכלוסיה שיש לי גישה אליהן (עדיף ממוצעות ).
מוגבל לנושאים שסביר להניח שהבוחן יאשר ( אין זומבים , סכיזופרנים ואנסים ;maeq ).
מוגבל לנושא שיש לו כבר רפרנסים (מחקרים וכלי מחקר קודמים , לאו דווקא כאלה מפורסמים).

גם סתם לזרוק רעיון יעזור כי אני קצת אבוד כרגע .

כמה דברים
1. זה סמנריון ? עבודה לתיכון ? עבודה לקורס ?
2. אתה צריך להריץ שאלון ? ראיונות ? ניתוח של אירועים לפי תאוריה ? מה הסוג של העבודה
3. אם אתה לא חוקר (וחוקר מה שמעניין אותך) אז אין לך מה לבחור, פשוט תריץ חיפוש בספריה של עבודות לתואר 2-3 ושם יש לך כבר סקירת ספרות ואת כל מה שאתה צריך, תבחר נושא ממה שיש לך הכי הרבה חומר ומשם מה שמעניין אותך.

• פותח/ת השרשור
כמה דברים
1. זה סמנריון ? עבודה לתיכון ? עבודה לקורס ?
2. אתה צריך להריץ שאלון ? ראיונות ? ניתוח של אירועים לפי תאוריה ? מה הסוג של העבודה - זו עבודה בתיכון אז זה סתם עבודת 'שקרכלשהו' פחות או יותר .
3. אם אתה לא חוקר (וחוקר מה שמעניין אותך) אז אין לך מה לבחור, פשוט תריץ חיפוש בספריה של עבודות לתואר 2-3 ושם יש לך כבר סקירת ספרות ואת כל מה שאתה צריך, תבחר נושא ממה שיש לך הכי הרבה חומר ומשם מה שמעניין אותך.

3 רעיון טוב , אנחנו עושים את זה בסדר הפוך (בוחר רעיון ואז מחפש חומר) אבל זאת דרך טובה טובה יותר כנראה . איך אני עושה את החיפוש בעצמי?
(עם הכיתה אנחנו נוסעים לאיזה מאגר או משהו בהמשך)

תודה על העזרה

אני בדיוק מסיים עבודה כזאת
אני עשיתי על הקשר בין מין המתבגר לרמת המוטיבציה שלו לשרת ביחידות קרביות בצבא
תבחר כמה נושאים שמעניינים אותך, נושאים שאשכרה תרצה לדעת את תוצאות המחקר ותחפש עליהם חומר
תצמצם את הבחירה שלך ברגע שתחפש חומר, תראה על מי יש יותר חומר לעבוד איתו ואיזה מהנושאים יותר מעניין אותך ולפי זה תחליט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית