הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לאבא שלי

yuval123221

משתמש מתחיל
98
0
נק' מוניטין:
-68
98
0
שלום לכולם
אבא שלי רוצה להתחיל להתאמן בחדר כושר בשביל הבריאות ובגלל שהשנה נסענו לסקי לקבוע וכל יום היה לו קשה והשרירים שלו נתפסו ושנה הבאה אנחנו נוסעים עוד פעם אז לקראת הנסיעה הוא רוצה להיכנס לכושר
אז ככה:
אבא שלי בן 52, הוא שוקל 69 ק"ג, הגובה שלו הוא 1.73 מטר, הוא בכלל לא בכושר (פעם אחרונה שהוא עשה ספורט חוץ מהליכות קצרות בעבודה שלו היה במילואים שלו שהוא סיים לפני הרבה מאד זמן)
הוא רוצה להתחיל לרוץ ולהתאמן על כוח וסיבולת
אני אשמח אם תגידו איך כדאי לבנות לו תוכנית ריצות, ושהוא יתחיל פעמיים בשבוע לרוץ ועוד חודש ככה 3 פעמים בשבוע, ואז אחרי עוד חודש בנוסף לריצות לעבוד גם על השרירים - על הכוח ועל הסיבולת
וכשאני אומר לעבוד על כוח אני לא מתכוון להגיע לרמה של להרים 150 ק"ג בסקוואט, אני מתכוון לרמה סבירה, שלא יהיה לו קשה מדי בסקי

תודה רבה

אבא שלך לשמחתו הרבה, לא מודאג כבר מקוביות ובחורות. והוא הכי יהנה להתחזק, כי זה הכי מדיד, ויהיה לו מה לספר לחברה בבית אבות. תשיג לו את הספר של SS, הוא ידע מה לעשות אח"כ.

• פותח/ת השרשור
אבא שלך לשמחתו הרבה, לא מודאג כבר מקוביות ובחורות. והוא הכי יהנה להתחזק, כי זה הכי מדיד, ויהיה לו מה לספר לחברה בבית אבות. תשיג לו את הספר של SS, הוא ידע מה לעשות אח"כ.

מה SS
SS זה לכוח
הוא רוצה לרוץ ולהיכנס לכושר
איך כדי להתאמן על הריצה, כמה זמן לרוץ? (שלא יקבל התקף לב, אם הוא היה בגילי הייתי אומר לו פשוט לרוץ 4 פעמים בשבוע)

אני לא חושב שבן אדם בגיל הזה צריך לעשות SS. אתם שוכחים שבן אדם בגיל הזה הוא לא ילד והגוף שלו לא כמו של ילד.

לגבי באירובי זה לא מסובך, שיתחיל מהליכות ולאט לאט יעלה לפי הקצב שלו והיכולות שלו.

כח, הייתי נותן לו תכנית FBW בעצימות בינונית-נמוכה בתור התחלה, וכן, אפשר לשלב עבודה על מכשירים ולא רק סקווט חופשי

אבל הוא לא רשם שאבא שלו רוצה "לגדול" הוא רוצה בסה"כ כושר לעשות סקי

איך לרוץ יעזור לו בסקי? הוא נתפס כי הוא לא חזק מספיק.
גם אתה צריך לקרוא את SS, כי אתה לא מבין על מה הספר מדבר.
נראה לי שמפספסים את הנק' שלי בענק. אני ממליץ לבחור לתת לאבא שלו לקרוא ספר, SS זו לא רק תוכנית. אם אבא שלו יבחר לעשות גם את התוכנית, מה טוב. אם לא, לפחות הוא ידע מה הוא צריך לעשות.

איך לרוץ יעזור לו בסקי? הוא נתפס כי הוא לא חזק מספיק.
גם אתה צריך לקרוא את SS, כי אתה לא מבין על מה הספר מדבר.
נראה לי שמפספסים את הנק' שלי בענק. אני ממליץ לבחור לתת לאבא שלו לקרוא ספר, SS זו לא רק תוכנית. אם אבא שלו יבחר לעשות גם את התוכנית, מה טוב. אם לא, לפחות הוא ידע מה הוא צריך לעשות.

בן אדם שאין לו כושר ולא רגיל להליכות ארוכות או ריצות מן הסתם שיתפסו לו הרגלים , ודי לדחוף את SS הזה לכל מקום תוכנית טובה אבל לא מתאמיה לכל אחד

תוכנית מחזורית או על מחזורית בחדר כושר בתור התחלה תתאים לו. אפשר גם להוסיף ריצות בעצימות נמוכה (מאמצים אירוביים לא בהכרך ריצות)

SS ושוב SS... עלי , מי שיעשה דד ליפטים וסקוואטים ( בעיקר דדליפטים) בגיל 40 וקצת עם בעיות בגב! ולא משנה טכניקה שמכניקה... תזכרו את מה שאמרתי..

בקשר לפותח הפוסט בגלל שמדובר בגיל 52 ולא באיזה מתאמן צעיר לטעמי תוכנית FBW כמו שהציעו הכי מתאימה לו .

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית