ייעוץ מחפש המלצה לתחליף ארוחה!

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
מחפש המלצה לתחליף ארוחה לאדם בן 48 שמתאמן המון, אבל לא אוכל בכלל...
הוא אוכל ארוחה אחת ביום וזהו, לכן הוא צריך תחליף ארוחה מסודר ועשיר כמה שיותר לצרוך מספר פעמים במהלך היום.

הוא גר בארה"ב, לכן יש אפשרות למוצרים שאין בארץ.

דיי דחוף למען האמת כל תגובה תתקבל בשמחה 😃

• פותח/ת השרשור
אני נכנסתי וראיתי, יש שם המון דברים לכן אני מחפש המלצה יותר ספציפית...

אהבתי את סינטה 6, אפילו שזה פחות או יותר רק חלבון עם MCT...

משה, הבעיה עם החטיפים שהם עתירי שומן, יש תחליף ארוחה שבזמנו רציתי לנסות אותו, הוא של PROLAB זה נקרא LEAN MASS COMPLEX. מבחינת ערכים מצויין.

• פותח/ת השרשור
חטיפים הם לא ממש אופציה כי הוא לא אוכל מתוקים ודברים בסגנון..., לכן העדיפות היא לאבקותMRP ובעיקר בטעמים סטייל קפה וכאלו

10-15 גרם שומן בחטיף כאשר 1-5 גרם רווי נקרא "עתיר" ?

יחסית לחטיפי חלבון, 10 גרם שומן זה הרבה, מתוכם בד"כ יש מעל 4.5 גרם שומן רווי.
מדובר על החטיפי חלבון ללא סוכר, כגון: פיור-פרוטאין, פרו42, DETOUR BAR.
למשל ה ROCKING ROLL BAR מכיל 18 גרם שומן, החטיף של VPX בשם ZERO CARB BAR מכיל בערך 18 גרם שומן.

בנוסף בחטיפי חלבון, יש שמן fractionated PALM KERNEL OIL, שזה שמן מאיכות נחותה.

יחסית לחטיפי חלבון, 10 גרם שומן זה הרבה, מתוכם בד"כ יש מעל 4.5 גרם שומן רווי.
מדובר על החטיפי חלבון ללא סוכר, כגון: פיור-פרוטאין, פרו42, DETOUR BAR.
למשל ה ROCKING ROLL BAR מכיל 18 גרם שומן, החטיף של VPX בשם ZERO CARB BAR מכיל בערך 18 גרם שומן.

בנוסף בחטיפי חלבון, יש שמן fractionated PALM KERNEL OIL, שזה שמן מאיכות נחותה.

נו אז? 10 גרם זה כלום אם תאכל פעם חטיף כזה תראה שהוא גם ממש משביעה כי יש בו 300-400 קלוריות וזה כבר לא בגדר "חטיף" אלא ממש תחליף ארוחה.
10 גרם שומן זה הרבה? בקוטג 3% יש 6 גרם שומן, תאכל 2 כאלה והפלה יש לך כבר 12 גרם שומן או לחילופין חצי אבוקדו שזה כבר 12-13 גרם שומן, 10-20 גרם שומן בתפריט של 60+ גרם שומן זה לא הרבה בכלל.

למשה, העניין הוא זה לא רק כמות השומן שיש שמה, זה איכות השומן, השומנים שמה ברמה נמוכה כגון מה שרשמתי, בד"כ בחטיפי החלבון, המרכיבים אינם איכותיים כלל, אפילו את הפחמימות ממלאים במלטודקסטרין, זו פחמימה זולה מאוד.
עדיין בחטיף שיש בו בערך 30 גרם חלבון, יש 10 גרם שומן ומתוכם מעל 4.5 גרם שומן, זה לא שיא הבריאות, מבחינת ערכים אלו הוא מאוד דומה לחטיפי שוקולד רגילים.

שוב, לגבי אבוקדו, אתה מביא דוגמאות לא דומות, אבוקדו מכיל שומן בריא, אומגה 6 וקצת 3, בחטיפים אלו רב השומן אינו איכותי כלל.

משביע? זה אינדיבידואלי, אותי הם ממש לא השביעו, נהפוך הוא אח"כ עדיין נשארתי רעב.

מה שאני מנסה להסביר, שחטיפי חלבון זה רעיון נחמד במידה ובאמת תקועים, אבל לאכול אותם על בסיס יומי, זה כבר שטות.

לנירן:
התחליף ארוחה הזה לא כדאי, זה חלבון מבודד, מה גם שהיחס פחמימות חלבון לא מתאים, היחס הוא עבור כל 2 גרם חלבון יש גרם פחמימה, אתה צריך יחס של 1:1 או יחס גבוהה יותר לטובת הפחמימות עד 2:1 (מעל זה כבר גיינר).

למשה, העניין הוא זה לא רק כמות השומן שיש שמה, זה איכות השומן, השומנים שמה ברמה נמוכה כגון מה שרשמתי, בד"כ בחטיפי החלבון, המרכיבים אינם איכותיים כלל, אפילו את הפחמימות ממלאים במלטודקסטרין, זו פחמימה זולה מאוד.
עדיין בחטיף שיש בו בערך 30 גרם חלבון, יש 10 גרם שומן ומתוכם מעל 4.5 גרם שומן, זה לא שיא הבריאות, מבחינת ערכים אלו הוא מאוד דומה לחטיפי שוקולד רגילים.

שוב, לגבי אבוקדו, אתה מביא דוגמאות לא דומות, אבוקדו מכיל שומן בריא, אומגה 6 וקצת 3, בחטיפים אלו רב השומן אינו איכותי כלל.

משביע? זה אינדיבידואלי, אותי הם ממש לא השביעו, נהפוך הוא אח"כ עדיין נשארתי רעב.

מה שאני מנסה להסביר, שחטיפי חלבון זה רעיון נחמד במידה ובאמת תקועים, אבל לאכול אותם על בסיס יומי, זה כבר שטות.

לנירן:
התחליף ארוחה הזה לא כדאי, זה חלבון מבודד, מה גם שהיחס פחמימות חלבון לא מתאים, היחס הוא עבור כל 2 גרם חלבון יש גרם פחמימה, אתה צריך יחס של 1:1 או יחס גבוהה יותר לטובת הפחמימות עד 2:1 (מעל זה כבר גיינר).
מזה משנה פחממה זו פחממה, העיקר הקלוריות לפי מה שנאמר פה לגבי הבחור אין לו בעיה של "חיטוב" או משהו דומה לכך, השומן בחטיפים (לא יודע איפה הבאת חטיף של 10 גרם שומן ו4.5 גרם שומן רווי, בד"כ זה 15~ גרם שומן מתוכם 1-4 גרם שומן רווי) לא עולה על 15-20% מכלל השומן רווי מזה משנה אומגה 3 או 6 או 9 או זיבי כזה או אחר, אם תיהיה פאנט של בריאות רחוק לא תגיע ותתחיל לחשב יחסים בין אומגה 3 או 6 או 9 זו אובססיביה וזה סתם מיותר, מה גם בתזונה של רובנו יש מספיק מכולם, לכן להתחיל לחשב בכל מזון מה זה מה יהיה מיותר, לא נחוץ, וסתם מעמיס - אולי נתחיל לחשב גם כמה גלוקוז כנגד פרוקטוז כנגד סוכרוז אכלנו ומה היחס בינהם?
אני חושב שהבאנו את הנקודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית