הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות בנושא גיוס

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
היי. יש פה כמה וכמה חברה בפורום שכבר עשו צבא ואולי יכולים לעזור לי.
בגדול התקבלתי למסלול שפות לועזיות במודיעין. כניראה קממבר, למרות שלא אמרו לי את המסלול במפורש. (נשאר לי סיווג בטחוני וראיון טרום גיוס, לא ניראה סביר שאני אפול).
אופציה שניה שיש לי זה ללכת לעתודה. בזמן האחרון אני פחות רוצה את זה, בייחוד בגלל שבחרתי ללמוד חשמל או מכונות, מה שהבנתי שהשיבוץ בהם דיי חרא.
בגלל שפיספסתי את התאריך של חתימת וויתור למודיעין, אני לא יכול לומר להם לא בלי להתקבל למשהו אחר. נפלתי מטיס והאופציה היחידה שאולי יש ל זה חובלים.
יש פה מישהו שעשה את המסלול הזה במודיעין והוא ממליץ עליו? או שבכלל עדיף למצוא איזה דרך לוותר על זה וללכת בכלל על קרבי?

שמע, מה שבאמת הולך שם אף אחד לא יודע. מה שכן אני יכול להגיד לך זה שא- מדובר במסלול מאוד סודי בחיל המודיעין ומאוד מובחר ממה שהבנתי.
ב- אתה יוצא משם ומסודר מהחיים (שמעתי על בן אדם שיצא מחיל המודיעין מאחד מהמסלולים המסווגים האלה- המשכורת הראשונה שלו הייתה 25,000 שקל)

שמע, מה שבאמת הולך שם אף אחד לא יודע. מה שכן אני יכול להגיד לך זה שא- מדובר במסלול מאוד סודי בחיל המודיעין ומאוד מובחר ממה שהבנתי.
ב- אתה יוצא משם ומסודר מהחיים (שמעתי על בן אדם שיצא מחיל המודיעין מאחד מהמסלולים המסווגים האלה- המשכורת הראשונה שלו הייתה 25,000 שקל)

מצטער לנפץ את האשליה אבל קממבר הוא לא מסלול מסווג ומיוחד בשיט. זה מסלול לא רע, אבל אל תצפה לעשות עבודה מסווגת או מעניינת במיוחד.

כמה זמן הוא שירת? קשה לי להאמין שלא חירטטו לך את החיים.

• פותח/ת השרשור
זה שיש אחד שהצליח לא אומר שזה מה שקורה לרוב. וזה גם לא נשמע מאוד אמין, אלא אם עשה הרבה קבע.

בתור אחד שעובד איתם ממליץ לך אם אתה אוהב לשבת הרבה על המחשב
אם אתה אחד שאוהב לעבוד "עבודת ידיים" אז התפקיד לא בשבילך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בתור אחד שעובד איתם ממליץ לך אם אתה אוהב לשבת הרבה על המחשב
אם אתה אחד שאוהב לעבוד "עבודת ידיים" אז התפקיד לא בשבילך.
אין לי בעיה לשבת מול מחשב. השאלה היא מה עושים כשיושבים מול מחשב.
ומה הכוונה בדיוק בעבודת ידיים?

אין לי בעיה לשבת מול מחשב. השאלה היא מה עושים כשיושבים מול מחשב.
ומה הכוונה בדיוק בעבודת ידיים?
תבדוק בגוגל מה בדיוק התפקיד לא חסר מידע,
לצערי אני לא יכול לדבר על זה...
ועבודת ידיים זה עבודה פיזית ולא וירטואלית כמו על מחשב.

כמה חברים טובים שלי הם קממבריסטים, תלונות לא שמעתי מאף אחד.

התנאים בשירות גבוהים ונוחים מאוד (לרוב יומיות בגלילות, למיטב הבנתי), על אופי העבודה עצמה אין לי יותר מדי מידע, אבל תוכל להיות רגוע שלא תרגיש שהזמן שלך מתכלה לריק.

עכשיו, כמה שנים אחרי השחרור, אני יכול לקבוע שהערך המוסף יגיע מהקשרים שתיצור כתוצאה מהשירות (המעגלים החברתיים שלי מורכבים כמעט לחלוטין מיוצאי יחידות מודיעין, אבל הקממבריסטים נמצאים בסקאלה שונה לגמרי מאחרים בפן הזה). שמעתי על המון הצעות עבודה קורצות מאוד שהגיעו אליהם בעקבות השירות (משכורת התחלתית של 25,000 ש"ח היא מוגזמת מעט, מן הסתם, אבל בהחלט סביר למצוא עבודה מכניסה שתעשיר יופי את קורות החיים שלך)

Having said that, באופן אישי הייתי מתגייס לקרבי (אבל בבקשה - לא חובלים). קשרים, כסף וכוסיות הם נחמדים מאוד, אבל קשה לשאוב מהם סיפוק אמיתי (אלא אם, וללא כל כוונה להתריס, אתה אדם חומרי מאוד).

• פותח/ת השרשור
כמה חברים טובים שלי הם קממבריסטים, תלונות לא שמעתי מאף אחד.

התנאים בשירות גבוהים ונוחים מאוד (לרוב יומיות בגלילות, למיטב הבנתי), על אופי העבודה עצמה אין לי יותר מדי מידע, אבל תוכל להיות רגוע שלא תרגיש שהזמן שלך מתכלה לריק.

עכשיו, כמה שנים אחרי השחרור, אני יכול לקבוע שהערך המוסף יגיע מהקשרים שתיצור כתוצאה מהשירות (המעגלים החברתיים שלי מורכבים כמעט לחלוטין מיוצאי יחידות מודיעין, אבל הקממבריסטים נמצאים בסקאלה שונה לגמרי מאחרים בפן הזה). שמעתי על המון הצעות עבודה קורצות מאוד שהגיעו אליהם בעקבות השירות (משכורת התחלתית של 25,000 ש"ח היא מוגזמת מעט, מן הסתם, אבל בהחלט סביר למצוא עבודה מכניסה שתעשיר יופי את קורות החיים שלך)

Having said that, באופן אישי הייתי מתגייס לקרבי (אבל בבקשה - לא חובלים). קשרים, כסף וכוסיות הם נחמדים מאוד, אבל קשה לשאוב מהם סיפוק אמיתי (אלא אם, וללא כל כוונה להתריס, אתה אדם חומרי מאוד).
דווקא ממה שאמרו לי השירות הוא בבסיס סגור. יציאות בהתחלה 11-3 ואז 10-4.

ואם אני מתגייס לקרבי- אז מה בקרבי? חובלים בכל מיקרה לא ממש רציתי, וכניראה שליחידות הבאמת מובחרות אני כבר לא יוכל להתמיין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא קיבלתי משהו מיוחד...קיבלתי את כל הקרביים. אני עדיין יכול לשנות את סדרי העדיפויות (אני מתגייס במרץ)

אתה יכול ללכת למודיעין ואז גם תוכל להמשיך בספורט שאני יודע שהוא חלק משמעותי בחייך

• פותח/ת השרשור
אתה יכול ללכת למודיעין ואז גם תוכל להמשיך בספורט שאני יודע שהוא חלק משמעותי בחייך
אני לא אלך למקום שאני יכול לעשות בו ספורט אבל שהפעילות בו תהיה רעה ומשעממת, רק בגלל שאפשר להתאמן.
יותר חשוב לי איך יהיה השירות, אם הוא יהיה מעניין ומאתגר. עם ספורט אני אסתדר.

אני לא אלך למקום שאני יכול לעשות בו ספורט אבל שהפעילות בו תהיה רעה ומשעממת, רק בגלל שאפשר להתאמן.
יותר חשוב לי איך יהיה השירות, אם הוא יהיה מעניין ומאתגר. עם ספורט אני אסתדר.
נחיה ונראה
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית