מייקל פלפס מעדכן בנוגע לאולימפיאדה

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
"Well I guess the cat is outta the bag... Swimming 7 events at Olympic Trials."

אין ספק שהוא אחד הספורטאים הכי גדולים שההיסטוריה ידעה, אבל אין ספק שאם בלונדון הוא יתן תצוגה קרובה לזו שהוא נתן בביג'ינג - לא יהיה מופרך להחשיב אותו לספורטאי הכי גדול בכל הזמנים.

דעתכם?

כאתלט, פדרר לא מדגדג לו את הפינקי.

צודק, אבל מה לעשות שטניס מצריך פחות אתלטיות משחייה?
לא חסרים ספורטאים שהם אתלטים לא פחות ממייקל פלפס. לדעתי מה שפדרר עשה בקריירה שלו (ועדיין עושה, למרות שהוא כבר סוס מת) אף אחד אחר לא עשה בשום ספורט יחידים עדיין.

• פותח/ת השרשור
צודק, אבל מה לעשות שטניס מצריך פחות אתלטיות משחייה?
לא חסרים ספורטאים שהם אתלטים לא פחות ממייקל פלפס. לדעתי מה שפדרר עשה בקריירה שלו (ועדיין עושה, למרות שהוא כבר סוס מת) אף אחד אחר לא עשה בשום ספורט יחידים עדיין.
לאנס ארמסטרונג? בולט? גבריסלאסי? וגם פלפס נכנס לרשימה הזו בקלות.
לא רוצה להוריד מהערך של פדרר אבל אני חושב שזה פזיז להגיד שמה שהוא עשה אף אחד לא עשה בשום ספורט יחידים...

אם אני לא טועה הוא הצהיר שלאחר האולימפיאדה הוא יפרוש (לאחר כזאת כמות של מדליות, 12 במספר אם אני לא טועה אני מבין אותו). אל תתפסו אותי במילה, יכול להיות ומדובר בשלב מאוחר יותר.

ואסילי אלכסייב, 80 שיאי עולם, האתלט. אין ולא יהיה אתלט כמוהו!

וואלה, עכשיו אתלטיות נמדד בכמות שיאי העולם ששברת?

לאנס ארמסטרונג? בולט? גבריסלאסי? וגם פלפס נכנס לרשימה הזו בקלות.
לא רוצה להוריד מהערך של פדרר אבל אני חושב שזה פזיז להגיד שמה שהוא עשה אף אחד לא עשה בשום ספורט יחידים...
קשה להשוות בין ענפים שונים. אבל כמות הזמן שפדרר היה בטופ ביחס לטניסאים אחרים היא עצומה. כמובן שהוא לא לבד ברשימה הזאת, גם ארמסטרונג, גברסילאסי, בקלה ואחרים ממש לא פריירים. בולט עדיין לא שמר על המעמד שלו ולא החזיק מספיק זמן בטופ בשביל להיכלל ברשימה. למרות השיאים המטורפים שלו.
הבעיה עם הצהרות כאלה, היא שאתה לא מכיר את כל ענפי הספורט האחרים, וכל ענף דורש משהו אחר, ובכל ענף יש שיא שנמשך יותר או פחות זמן, וכל ספורט הוא פשוט שונה.

פלפס ללא ספק מדהים. אם הוא יצטיין גם באולימפיאדה הזאת אפשר לכלול אותו ברשימה אני חושב. זאת כבר תהיה אולימפיאדה שלישית אם אני לא טועה שהוא עושה (יעשה) בה הישגים מדהימים.

• פותח/ת השרשור
קשה להשוות בין ענפים שונים. אבל כמות הזמן שפדרר היה בטופ ביחס לטניסאים אחרים היא עצומה. כמובן שהוא לא לבד ברשימה הזאת, גם ארמסטרונג, גברסילאסי, בקלה ואחרים ממש לא פריירים. בולט עדיין לא שמר על המעמד שלו ולא החזיק מספיק זמן בטופ בשביל להיכלל ברשימה. למרות השיאים המטורפים שלו.
הבעיה עם הצהרות כאלה, היא שאתה לא מכיר את כל ענפי הספורט האחרים, וכל ענף דורש משהו אחר, ובכל ענף יש שיא שנמשך יותר או פחות זמן, וכל ספורט הוא פשוט שונה.

פלפס ללא ספק מדהים. אם הוא יצטיין גם באולימפיאדה הזאת אפשר לכלול אותו ברשימה אני חושב. זאת כבר תהיה אולימפיאדה שלישית אם אני לא טועה שהוא עושה (יעשה) בה הישגים מדהימים.
מסכים עם רוב הדברים שלך. מבחינתי, לאנס ארמסטרונג זה הספורטאי הכי גדול בהיסטוריה ממספר סיבות, שכולן בנושא האופי:
1. מנטליות. אין דוגמאות לספורטאי כל כך חזק מנטלית. הדוגמאות לכך אין סופיות, ואם יש מישהו שבאמת, אבל באמת לא מוותר לעולם, זה הוא.
2. מבחינתי, אופניים זה הענף הכי קשה (ממספר סיבות שלא אפרט). כמות הסבל שבן אדם צריך לעבור בשביל להגיע להישגים כל כך משמעותיים בענף הזה, הם בלתי ניתנים לתיאור.
3. הטור דה פראנס זו התחרות הכי קשה שקיימת לדעתי (ואני מודע למירוצי הבאדווטר, דאבל טריפל ואפילו דקה איירונמן) ולשלוט בה בכזו דומיננטיות זה לדעתי, התחום שמצריך הכי הרבה סבל.
4. בכלל לא הזכרתי את העובדה שהיה לו סרטן.
5. בנוסף, הוא בכלל התחיל בטריאתלון. והיום, בגיל 40 כשהוא היה אמור להשתתף באליפות העולם באיש ברזל, הצמרת התחילה לפחד ולתהות מה עושים ואיך מתמודדים עם זה, גם אם זה לא סביר שהוא ינצח - הוא כנראה מסוגל בגיל 40 לבוא למגרש הביתי של העילית של האיירונמן ולעקוף חלק גדול מהם. ושלא יספרו לך אחרת.

אין ספק שגם שחייה זה ענף מאוד תובעני, אבל קשה בעיקר מנטלית כי מתאמנים המון וזה משעמם לראות את אותן משבצות כל היום. מבחינה פיזית, אופניים זה ענף יותר קשה ובתחרויות עצמן הרבה-הרבה יותר קשה.

מעניין אותי איך הקטע של החליפות החדשות ישפיע על ההישגים שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית