הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטנית

cherries

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
0
51
0
הלכתי לדיאטנית מקופ"ח.כבר חודשיים אצלה, פגישה כל שבועיים. בהתחלה עשינו רישום ביומן אכילה בלי הנחיות, עליתי קילו וחצי, ובפגישה האחרונה ירדתי קילו (לא במכוון).אבל תמיד נשקלתי אצלה בערב, ופעם אחרונה מוקדם בבוקר. קיבלתי הערות שיש מספיק אוכל בתפריט, מספיק מגוון ותדירות וכמויות, אבל הבחירות לא טובות.
המלצות התיקונים שלה: במקום קוטג' 3% לאכול 5% (לפעמים אוכלת. תלוי מה יש בבית. למרות שהוא לא טעים לי, ואילו ה3% מסיימת קופסה כל יום), במקום גבנ"צ 9% לאכול 32% (למרות תשלא אוהבת גבינה צהובה בכלל, אלא אוכלת בעיקר קוטג'), לאכול מוצרלה(למרות שלא אוהבת), לקנות גלידת סויה "טופוטי" בגלל שגלידה עושה לי כאבי בטן....גלידת סויה נשמע מגעיל,לא לאכול יוגורט 1.5% אלא לקנות 4.5% (לא ידעתי שיש כזה בכלל. אבל טעים לי 1.5% ובלי קשר יוגורטים ומעדנים וגבינה לבנה עושים לי בעיות בבטן, לא לאכול אנרג'י 78-100 קל' אלא חטיפים של 150 קל', לא לאכול חזה עוף אלא שניצל מצופה ומטוגן, לשתות מים או ירקות רק בסוף ארוחה, לא לאכול מרק, לשתות חלב סויה מתוק ולא הרגיל.
ועוד ועוד שלל המלצות.
לפי דעתה, אין צורך בצריכה גבוהה של חלבון, ומספיק פי0.8 ממשקל גוף. למרות שאני מתאמנת ומקווה לעלות קצת מסה גם...לפי דעתה לא משנה מאיפה באות קלוריות. לפי דעתה חלבון מזיק לגוף לכבד ולכליות ותוספי תזונה כמו אבקת חלבון וגיינר זה מזיק וזה זבל ופסולת לגוף.ההמלצות שלה לא כ"כ מתאימות לי, כי מה שאני אוכלת היום טעים לי ואוהבת, והתחליפים שהיא מציעה לא אוהבת בטעם, או שעשירים בשומן רווי\סוכר סתם, וזה לא חוכמה לעלות מזה. אני מרגישה שהעצות האלו לא תורמות לי, שאני לא מתחברת לגישה שלה, שזה לא מחדש כלום שעולים מג'אנק. מה הפואנטה לבנות תפריט או המלצות שלא אוהבת ולא מתאים לי.

מה עושים? אני צריכה לעלות רק 3-4 ק'ג...אני לא יודעת אם לחזור אליה. או להחליף דיאטנית.
או לפנות לפרטי. או פשוט לבנות במחשבון לבד, על בסיס התוכניות שיש באתר. הרי במילא אין ממש מה לחדש. עניין של כמויות.

משתמע שאת רגישה ללקטוז. הדיאטנית מודעת לזה?
אני מבין שיש לך העדפה למאכלים מסוימים, את יכולה פשוט לאכול עוד מהם (תנסי גם קוטג' 12% במקום ה3) ולהוסיף עוד דברים טעימים ועשירים קלורית לתפריט - חמאה, חמאת בוטנים...

אני יכול להמליץ על שתי אפשרויות:
1. לקרוא את המדריך לעלייה במסת שריר שיש בפורטל, וליישם אותו. בין היתר זה אומר שאת תבני לעצמך תפריט במחשבון קלוריות לפי ההעדפות שלך ואם תבצעי את מה שכתוב שם, את תתקדמי. במיוחד לאור העובדה שאת לא מאלה שלא רוצות לאכול או חלילה מאלה שמקיאות. המצב שלך טוב, במיוחד לנוכח העובדה שאת רוצה להבין איך דברים עובדים ולכן קוראת על זה.

2. במידה ואת רוצה תמיכה ועזרה, לפנות לייעוץ אישי באתר, החיסרון מול האפשרות הראשונה היא כמובן הכספית אבל יכול מאוד להיות שזה יהיה לך יותר קל להתקדם ככה. הייעוץ כאן באתר מקצועי מאוד, את כל המידע עליו יש כאן ואם את רוצה יש גם פורום שאלות בנוגע לייעוץ שיכול לעזור לך להבין טוב יותר איך הדברים קורים.

הלכתי לדיאטנית מקופ"ח.כבר חודשיים אצלה, פגישה כל שבועיים. בהתחלה עשינו רישום ביומן אכילה בלי הנחיות, עליתי קילו וחצי, ובפגישה האחרונה ירדתי קילו (לא במכוון).אבל תמיד נשקלתי אצלה בערב, ופעם אחרונה מוקדם בבוקר. קיבלתי הערות שיש מספיק אוכל בתפריט, מספיק מגוון ותדירות וכמויות, אבל הבחירות לא טובות.
המלצות התיקונים שלה: במקום קוטג' 3% לאכול 5% (לפעמים אוכלת. תלוי מה יש בבית. למרות שהוא לא טעים לי, ואילו ה3% מסיימת קופסה כל יום), במקום גבנ"צ 9% לאכול 32% (למרות תשלא אוהבת גבינה צהובה בכלל, אלא אוכלת בעיקר קוטג'), לאכול מוצרלה(למרות שלא אוהבת), לקנות גלידת סויה "טופוטי" בגלל שגלידה עושה לי כאבי בטן....גלידת סויה נשמע מגעיל,לא לאכול יוגורט 1.5% אלא לקנות 4.5% (לא ידעתי שיש כזה בכלל. אבל טעים לי 1.5% ובלי קשר יוגורטים ומעדנים וגבינה לבנה עושים לי בעיות בבטן, לא לאכול אנרג'י 78-100 קל' אלא חטיפים של 150 קל', לא לאכול חזה עוף אלא שניצל מצופה ומטוגן, לשתות מים או ירקות רק בסוף ארוחה, לא לאכול מרק, לשתות חלב סויה מתוק ולא הרגיל.
ועוד ועוד שלל המלצות.
לפי דעתה, אין צורך בצריכה גבוהה של חלבון, ומספיק פי0.8 ממשקל גוף. למרות שאני מתאמנת ומקווה לעלות קצת מסה גם...לפי דעתה לא משנה מאיפה באות קלוריות. לפי דעתה חלבון מזיק לגוף לכבד ולכליות ותוספי תזונה כמו אבקת חלבון וגיינר זה מזיק וזה זבל ופסולת לגוף.ההמלצות שלה לא כ"כ מתאימות לי, כי מה שאני אוכלת היום טעים לי ואוהבת, והתחליפים שהיא מציעה לא אוהבת בטעם, או שעשירים בשומן רווי\סוכר סתם, וזה לא חוכמה לעלות מזה. אני מרגישה שהעצות האלו לא תורמות לי, שאני לא מתחברת לגישה שלה, שזה לא מחדש כלום שעולים מג'אנק. מה הפואנטה לבנות תפריט או המלצות שלא אוהבת ולא מתאים לי.

מה עושים? אני צריכה לעלות רק 3-4 ק'ג...אני לא יודעת אם לחזור אליה. או להחליף דיאטנית.
או לפנות לפרטי. או פשוט לבנות במחשבון לבד, על בסיס התוכניות שיש באתר. הרי במילא אין ממש מה לחדש. עניין של כמויות.
מכיר תסרט הזה (דיאטנית קופח, רק שלי היה ביריד ה במשקל)
ניראה כאילו את מבינה בכללי ולא ניראלי שאת באמת צריכה אותה, אני יודע את הערכים שלי ומאלתר תפריט חדש כל יום, הרבה יותר מעניין ולא מוציא את החשק לחיות
מה את אוכלת היום שאת מעדיפה? בכ"מ הכל שאלה של ערכים שאת צריכה

• פותח/ת השרשור
האמת שבאתי אליה בשביל תמיכה, פושינג.לא בשביל חידוש.היא לא מחדשת לי כלום וגם לא קיבלתי תפריט. רק עוברת על יומן אכילה ומעירה.
אוכלת היום:
ביצים- כל יום 1-2 שלמות, קוטג' 3%(חצי עד קופסה שלמה..מאוד אוהבת), טונה,עוף ברוטב צ'ילי מתוק, סלמון מעושן או אפוי כפילה, דג אמנון אפוי, לעיתים גבנ"צלייטכי לא אוהבת גבינות קשות, ריקוטה מידי פעם(סוג של גבינה), יוגורט פעם ב...מתוך מה שיש בבית, גלידה כליומיים (לא דייט, לא לייט.רגיל),חלב סויה
הרבה פירות-אוהבת בעיקר מלון,אפרסק,תפוז ובננה. (היא אמרה לי להוריד לפחות)
לחם מלא ולא קל, פיתה, שבולת שועל מבושל, תירס, בורגול,בטטה, פעם ב..אורז (כי לא אוהבת),דגני בוקר "אול בראן פלקס", אוהבת פשטידות..
קבוע כליום כמה חופנים של אגוזים: אגוזי מלך, שקדים, גרעינים...טחינה מוכנה מהסופר, אבוקדו, חטיפי אנרגיה למיניהם, קרקרים למיניהם מתוך מה שיש בבית,מידי פעם ביסקויטים, סוכריות, מידי פעם מיץ
לגבי ירקות אז 1 מלפפון, 1-2 עגבניה ביום (למרות שמאוד אוהבת)
מה לא מספיק מגוון??
משגע אותי שהיא המליצה לקנות גלידת סויה "טופוטי"...נשמע לי מגעיל. עדיף גלידה שווה אמיתית, ואני קונה כל שבוע בדלי קרים.ותמיד יש לנו גלידה בבית..
לא חסר לי תאבון.אוהבת לאכול ולעיתים תכופות כל שעתיים-3. הבעיה שמה שאוכלת היום גורם להיות באותו המצב.לפעמים עולה 1-2 קילו,לפעמים יורדת 1קילו..

ואו רואים שאת אישה 😛
חח בכ"מ ערכים זה הכל, זה לא אומר לאף אחד כל המאכלים שכתבת
ישלך תפריט/ערכים מסויימים? תעקבי אחריהם, ותעלי לפה אולי יתקנו לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית