הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר דיאטה עם עזרה של דיאטנית.

• פותח/ת השרשור Puffyyy
  • פורסם בתאריך

Puffyyy

משתמש מתחיל
31
0
נק' מוניטין:
0
31
0
אז ככה אני בן 23 שוקל 79 בגובה של מטר ו75 , הדיאטנית שלי אמרה לי לאכול לפי הערכים הבאים:

אז ככה,חרגתי מתוכניתי ואכלתי אחרת ואלו הנתונים:

בוקר:

ברנפלקס עם סובין - 2 כוסות פלסטיק.
כוס חלב 3%.

צהריים:

4 פרחי כרובית עם בשר טחון.
2 כוסות שעוית עם בצל.

ביניים:
תפוח.
אבטיח.
אפרסק (2).
5 ענבים.
2 כוסות ברנפלקס עם סובין.

ערב:
דג בשמן (נתח).
2 כוסות שועית.
2 פרוסות גדולות של חלה.
3 כפות טחינה.

אז השאלה שלי היא,הדיאטנית מאוד כועסת אם אני לא לפי תפריט,אבל היום זה יום שישי ואני אוכל אצל המשפחה,היא לא מסכיהמ שאני אוכל שונה כי זה ידפוק לי את הדיאטה ואמרה שאני צריך לאכול פחות 1500-,השאלה שלי היא כמה חרגתי מבחינה כזו?לפי הערכים של חלבון , שומן ופחמימה , אכלתי הרבה פחמימה אבל לא ממש לי הערכים.
היא תכעס אם אומר לה?

נערך לאחרונה:
תכתוב ערכים סופיים (חלבון, שומן, פחמימה), שהערכים של החלבון יהיו ממקורות שהם מהחי וזה חלבון מלא.
ומה זה לא מסכימה? תן לה כאפה

לא שיש בעיה עם ארטיק דיאט, אבל זה מצחיק אותי שזה בארוחת צהריים 😆
למה היא אמרה לך לאכול 1500 קלוריות?

חריגה חד פעמית בכלל לא צריכה להדאיג אותך לכל אחד יש חריגה מידי פעם ואפילו מקצועניים מתקשים לדבוק 100% בתפריט

שמע לא היה לי כוח לעבור על כל התפריט .. תכתוב ערכים (פחמימה שומן חלבון)
ובכל מקרה תקרא על צ'יטים/העמסות .. חלק חשוב לא פחות בתהליך

היא תכעס אם אומר לה?
אחי אתה בן 23
שתכעס.

בסך הכל הלכת אליה כדי לקבל עזרה,
דרך מי פנית אליה ? דרך הקופת חולים?

כי מאד מאד מוזר שהיא הזכירה בכלל 1500 קלוריות ( זה בדרך כלל כמות שלא מספיקה לנשים )

כעיקרון אתה בגרעון גדול אם אתה אוכל 1500 קלוריות אתה שוקל 79 . גם אם לא תתאמן אתה בגרעון .
אם תרשום ערכים סופיים + מטרה יהיה קל לנתח אם אתה בדרך הנכונה והתפריט מתאים לך .

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם.

אני צריך לאכול בסביבות ה-1500 קלוריות ביום.

המטרה היא הרזיה כמובן.

כמו שאמרו, כל עוד אתה מגיע לערכים הסופיים הכל טוב (בהנחה שהיא עשתה בזה לפחות עבודה טובה, מה שאני בספק).
להגיד דברים כמו אל תסטה בכלל מהדיאטה אפילו חריגה חד-פעמית ולהכריח אותך להצמד לתפריט שאני בספק כמה היא התאימה אותו להעדפות האישיות שלך, זה פשוט חוסר מקצועיות משוועת ואחלה דרך לגרום להפרעות אכילה.

העניין הוא שככל שתהיה יותר משופשף עם ערכים תזונתיים ואמדן של כמויות תוכל להתגמש יותר בתפריט.
אבל הדבר החשוב ביותר בדיאטה הוא למעשה דיאטה שתצליח לשמור בה לאורך זמן ולכן חשוב שתאכל דברים שאתה בסה"כ מחבב לאכול על בסיס קבוע, למעט אירועים חריגים.

• פותח/ת השרשור
הטבלה עם הערכים לא אצלי עכשיו היא בבית,אז אני אוכל כזה רגיל,מחר יש לי פגישה איתה אני מאמין שהיא תכעס כי אני שברתי ביומים האלה,בסה"כ היא אמרה שאני צריך עד 1500 קל' והיום אני לא ממש יודע מה עשיתי.

בוקר:
חטיף אנרגיה 94 קל'.
תפוח.
10 ענבים.

צהריים:
כורבית עם בשר , 3 פרחים.
3 כפות אורז.
אפרסק + 5 דובדבנים.

ביניים:
עוגת ג'לי אפרסק עם קצפת כזאת - פרוסה בינונית.
הליכה של 3 קילומטר בעיר.

ערב:
2 חטיפי אנרגיה + כוס חלב.
2 כפות קוטג.
4 פריכיות אורז.

מחר אני צריך לבוא אליה עם מה שאכלתי וזה די שובר לא?אני לא מפחד שהיא תכעס,אבל אני לא רוצה לשמוע שדפקתי משהו,אפילו שאלו רק יומיים,לדעתכם יש ממה לחשוש?

הטבלה עם הערכים לא אצלי עכשיו היא בבית,אז אני אוכל כזה רגיל,מחר יש לי פגישה איתה אני מאמין שהיא תכעס כי אני שברתי ביומים האלה,בסה"כ היא אמרה שאני צריך עד 1500 קל' והיום אני לא ממש יודע מה עשיתי.

בוקר:
חטיף אנרגיה 94 קל'.
תפוח.
10 ענבים.

צהריים:
כורבית עם בשר , 3 פרחים.
3 כפות אורז.
אפרסק + 5 דובדבנים.

ביניים:
עוגת ג'לי אפרסק עם קצפת כזאת - פרוסה בינונית.
הליכה של 3 קילומטר בעיר.

ערב:
2 חטיפי אנרגיה + כוס חלב.
2 כפות קוטג.
4 פריכיות אורז.

מחר אני צריך לבוא אליה עם מה שאכלתי וזה די שובר לא?אני לא מפחד שהיא תכעס,אבל אני לא רוצה לשמוע שדפקתי משהו,אפילו שאלו רק יומיים,לדעתכם יש ממה לחשוש?

להגיד לך את האמת ? אני גם הייתי תקוע במצב הזה עד לא מזמן , עד שהצלחתי להשתחרר טיפה בזכות הפורום.

אתה כנראה לא מבין את הדיאטנית שלך נכון , אתה אוכל ממש מעט , אני לא רואה בדיוק איפה פה יש לך סיבה להשמין , אבל , אתה תוריד שריר , אני לא יודע כמה אכלת היום , אבל כפי שזה נראה , זה מאוד דל , תחכה לעוד תגובות , אני רק נתתי דעה קטנה פה.

• פותח/ת השרשור
להגיד לך את האמת ? אני גם הייתי תקוע במצב הזה עד לא מזמן , עד שהצלחתי להשתחרר טיפה בזכות הפורום.

אתה כנראה לא מבין את הדיאטנית שלך נכון , אתה אוכל ממש מעט , אני לא רואה בדיוק איפה פה יש לך סיבה להשמין , אבל , אתה תוריד שריר , אני לא יודע כמה אכלת היום , אבל כפי שזה נראה , זה מאוד דל , תחכה לעוד תגובות , אני רק נתתי דעה קטנה פה.
מוזר ...

שמע,אני פשוט לא בבית את אני אוכל קצת כמה שאני יכול,תראה אכלתי היות ככה:

חטיף אנרגיה של 94 קלוריות.
תפוח.
אבטיח - חתיכה גדולה.
3 פרוסות של לחם קל.
3 כפות קוטג.
10 ענבים.
חטיף אנרגיה.
קורנפלקס עם סובין 2 כוסות וכוס חלב.
אפרסק.
2 חטיפי אנרגיה.

זהו ....

מוזר ...

תפוח.
אבטיח - חתיכה גדולה.
3 פרוסות של לחם קל.
3 כפות קוטג.
10 ענבים.
חטיף אנרגיה.
אפרסק.
2 חטיפי אנרגיה.

זהו ....

תקשיב לא אכלת כלום שהגוף שלך צריך , אין לך ממש ערכים לשמירה על השריר , אכלת קצת מאוד מאוד , אתה תרד , אבל תאבד מלא שריר וחבל.
תחזור לעבוד לפי מה שהדיאטנית אמרה לך , אני גם הייתי במצב שלך חבל להרוס ולאבד את השריר.

לא רק אני יגיד לך את זה , תזכור שאני הייתי במצבך אני יודע מה אתה עושה , גם אני הייתי עושה ככה ...

• פותח/ת השרשור
תקשיב לא אכלת כלום שהגוף שלך צריך , אין לך ממש ערכים לשמירה על השריר , אכלת קצת מאוד מאוד , אתה תרד , אבל תאבד מלא שריר וחבל.
תחזור לעבוד לפי מה שהדיאטנית אמרה לך , אני גם הייתי במצב שלך חבל להרוס ולאבד את השריר.

לא רק אני יגיד לך את זה , תזכור שאני הייתי במצבך אני יודע מה אתה עושה , גם אני הייתי עושה ככה ...

ממש לא קצת ... יש פה 1750 קל'.

מוזר ...

תפוח.
אבטיח - חתיכה גדולה.
3 פרוסות של לחם קל.
3 כפות קוטג.
10 ענבים.
חטיף אנרגיה.
אפרסק.
2 חטיפי אנרגיה.

זהו ....
איפה החלבון? 😲

תכתוב ערכים סופיים (חלבון, שומן, פחמימה), שהערכים של החלבון יהיו ממקורות שהם מהחי וזה חלבון מלא.
ומה זה לא מסכימה? תן לה כאפה
גם הורגת אותו ב 1500 קלוריות + גם חוצפנית שהיא קובעת לו מה לאכול והוא עוד צריך לפחד ממנה...
בהחלט כאפה.

אתה בטוח ש 1500 קלוריות מספיקות לך?
גם אני הלכתי פעם לדיאטנית [כמה פעמים] והיא בנתה לי תפריט אידיוטי עם 80 גרם חלבון כששקלתי בערך 90 קילו [מה שמזכיר לי, בלי קשר, שפעם איזה מאמן בחדר כושר שהייתי מתאמן בו פעם אמר לי שאני צריך לאכול 40 גרם חלבון ביום 🤦‍♂️]
למזלי לא הקשבתי לה ובניתי תפריט בעזרת המדריכים בפורטל ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית