נק' מוניטין:
9,550
- 5,874
- 2,127
- נהלל, טבעון, וינגייט
- פותח/ת השרשור
באופניים לא צריך כוח? סליחה?MMA/UFC או פוטבול/רוגבי
מהסיבה הפשוטה שצריך להיות טוב בהכל
סיבולת שריר/סיבולת מנטלית/ כוח פיזי/מהירות/זריזות/סיבולת לב ריאה וכו'
ובנוסף לכל אתה מקבל מכות במכוון
למשל בכדורגל או בטניס או רוכבי אופניים לא צריך כוח פיזי, זה לא חשוב להיות מסיבי ומי כמוכם יודע כמה קשה לשלב כוח פיזי וסיבולת (דברים שמתנגשים)
המהירות הממוצעת בתחרויות אופניים (עילית) היא באיזור ה40 קמ"ש. אני לא יודע להגיד לך כמה זה בעליות המטורפות של האלפים, אבל אין לי ספק שבטורים הם עפים את זה במהירות שאתה לא מחזיק שנייה. העליות האלה דורשות כוח, במיוחד כשמדובר על מהירויות כמו ברמות הגבוהות. זה לא כוח של להרים מוט עם משקל מקסימלי, כי אלו תנועות שונות.
במידה ואני מביא לך סרטון של רוכב מקצועי עושה סקוואט 3 פלטות, אתה תחזור בך?
קצת מוזר שעשית חצי איש ברזל ואתה אומר את זה.אופניים זה בוודאות לא הענף הכי קשה גם במונחי בתחום הסבולת. העובדה שבטור דה פראנס הם רוכבים במשך 3 שבועות כ-3200 ק"מ עם רק 2 ימי מנוחה, מראה כי המאמץ על הגוף הוא נסבל (במונחים של ספורטאי עילית) לעומת זאת רצי מרתון יכולים לרוץ מרתון תחרותי רק פעם בכמה חודשים. גז'אצו הישראלי חרג מכך ורץ חודש אחרי חודש בגלל אילוצי קריטריון לאוליפיאדה.
ההבדל בא לידי ביטוי בשעות האימון, ניתן לרכב 25-30 שעות אימון שבועיות ולרוץ אפילו המקצוענים באזור ה-15 לכל היותר (הם עושים המון ק"מ, אבל זה בגלל המהירות הבסיסית שלהם כ-15 קמ"ש קצב קל).
הסיבה לכך היא שאופניים הוא ספורט כמעט ללא אימפקט על הגוף, לא נדרשת השקעה רבה מדי על טכניקה אלא בעיקר יכולת אירובית מעולה שודרשת הרבה אימון.
התחרויות הרשמיות לא נקבעות לפי "כמה אפשר". אם כן, אז הריצה הכי ארוכה באולימפיאדה (מרתון) היא בדיחה. יש מירוצים של יותר מ200 קילומטר, וגם את מירוץ הסהרה שהוא עד כמה שזכור לי שבועיים בחולות של מדבר סהרה בטמפ' מטורפות שכל יום רצים באיזור ה60 ק"מ, וחוץ ממים את כל האוכל והציוד סוחבים על הגב. אז אם אפשר לרוץ כל כך הרבה, אז ריצה זה יותר קל?
אותו כנ"ל לשחייה. המקצה האולימפי הכי ארוך הוא 10 ק"מ. חבר טוב שלי לא מזמן שחה בתחרות 25 ק"מ. אז מה, באולימפיאדה המרחק הכי ארוך הוא בדיחה?
אני לא יודע להגיד למה ברכיבה התחרויות הרשמיות והנחשבות מכילות יותר מרחק וזמן מבריצה \ שחייה, אבל זה ממש, ממש לא בגלל שזה יותר קל.
דרך אגב הרצים ש4 דק' לק"מ (15 קמ"ש) זה קצב קל בשבילם, לא כל כך קיימים. היילה בעצמו אומר שהקצב הקל שלו 4:30. והוא האצן הכי גדול בהיסטוריה.
מבחינה טכנית אופניים הרבה יותר מורכב מריצה - זה קבוצתי, פלאטון, התקפות, העברת הילוכים, חסימת רוח וכו'. בריצה הטכניקה גם חשובה אבל היא פחות מורכבת ובריצה אתה יכול לראות את היילה שנחשב עד היום לאצן הכי טוב בהיסטוריה, רץ עם יד אחת צמודה לגוף, והביא הישגים חסרי תקדים. באופניים אתה לא תראה רוכב שלא יודע להשתמש בהילוכים \ פלאטון שלו ומנצח תחרות כלשהי.
אה, ודרך אגב, בריצה מבחינת זמן מתאמנים כמו באופניים. אל תקשקש.
מסכים איתך, לא אמרתי באמת שום דבר על קריטריונים, לדעתי הענף הכי קשה הוא זה שצריך לסבול הכי הרבה בשבילו.אי אפשר לענות על השאלה הזאת כי התשובה סובייקטיבית מבלי שקובעים קבוצה של פרמטרים שלפיהם אפשר להשוות סוגי ספורט.
כשיהיו קריטריונים, אפשר לנסות. זה עדיין יהיה סובייקטיבי אבל יותר מדויק.
רוכבי אופניים שוקלים מעט לא בגלל שהם לא צריכים כוח, אלא בגלל שהמשקל שהם סוחבים קריטי לביצועים שלהם. אשאל גם כאן, אם אני מביא לך סרטון של רוכב מקצועי עושה סקוואט 3 פלטות, אתה תסכים איתי שבאופניים צריך כוח (בעיקר ברגליים)?מה אתה מקשקש להגיש סרבים בעוצמה גדולה זה קודם כל טכניקה וזה שהם לא מתעייפים זה סיבולת, אתה יכול להשוות את נדאל לשחקן עילי של פוטובול מבחינת כוח? אני מדבר כוח טהור ומסה.
תעשה לי טובה באופניים זה סיבולת נטו, תסתכל על המשתתפים כמעט כולם מקלות.
סתכל איזה שחקנים הבאת לי כדוגמא לשחקנים פיזיים, המכנה המשותף של כולם שהם זקנים, חוץ מזה שהם חזקים יחסית לשחקנים אחרים, יש פה הרבה בפורום שאוכלים אותם בלי מלח בכוח.
ובכדורגל הוכח שלא צריך להיות גדול ומסיבי (ספרד עובדה)
סתכל את ההתקפה של ברצלונה לדוגמא: מסי, וויה, פדרו, צ'אבי, אינייסטה, שחקנים שלאף אחד מהם אין 70 קילו
ודרך אגב דרוגבה לא ממש מסיבי (אולי יחסית לשחקנים אחרים)
תשווה את דרוגבה או נדאל או כל רוכב אופניים שתרצה לברוק לסנר לדוגמא ותבין שאתה טועה ולא צריך כוח ברמה גבוהה במשחקים האלה
וחוץ מזה, לא הבנתי משהו. נגיד שרוכבים הם חלשים. איך זה עושה את הענף לפחות קשה? אף אחד לא הכי טוב בהכל. לדעתך, להשיג את הסיבולת המטורפת שיש להם זה משחק ילדים בגלל ש"לא צריך כוח"? לא הבנתי את הרעיון...
1. למי אמרתי שהוא לא יודע על מה הוא מדבר \ שהוא לא מבין כלום?אני די בטוח שהבנתי. הדוגמאות שנתת לא היו טובות. שוב, אתה לא יכול להשוות בין התפתחות בתחום משקולנות/כוח לבין תחום הריצות/רכיבה. וגם אם תשווה פרמטרים מסויימים, זה לא מעיד על כלום.
די התעלמת ממה שניסיתי לומר לך. אתה נוטה בבירור להשתמש בקלף ה"אתה לא יודע על מה אתה מדבר" כשאנשים אומרים דברים לא נכונים על התחומים שאתה מבין בהם, ובצדק. אבל מצד שני, אתה מרשה לעצמך להשוות בין התחומים שלך ותחומים אחרים שאין לך לא מספיק ידע ולא מספיק ניסיון בו בכדי לקבוע איזה ענף ספורט הכי קשה, לפחות לא על פי הסטנדרטים שאתה מציב לאחרים.
וחבל להיכנס למגננה. סה"כ הבעתי את דעתי בדיון כפי שביקשת שנעשה. ואני הגבתי על הדברים שאמרת, לא עלייך. זה לא אישי.
2. אקח אותך כדוגמה. בעזרת ~5 שעות בשבוע השגת דדליפט של 200 קילו לחזרות. אקח תוכנית סטנדרטית למרתון לאיש מהשורה, לא אצן עילית. הקילומטראז' שם קרוב ל100 ק"מ בשבוע (זה מגיע לשם בהדרגה, מן הסתם), שזה אומר שהוא רץ בשבועות האלה באיזור ה10-11 שעות. בנוסף יש מעט אימונים בחד"כ. מבחינת זמן, זה יותר מכפול.
אם אתה לא יכול להצביע על משהו שאמרתי שהוא לא נכון, אתה תצטרך להסכים איתי שבשביל להגיע לרמה טובה, בקריטריונים העממיים (למשל לסיים ריצת מרתון מול למשל דדליפט 200 קילו. והייתי זהיר, מי כמוך יודע שאפשר ב3 אימונים בשבוע להגיע ליותר מזה), בריצה צריך להשקיע יותר זמן.
אם אתה לא חושב שמרתון \ דדליפט 200 הם דוגמה טובה לרמה טובה במונחים העממיים, אשמח שתגיד מה לדעתך נחשב לרמה טובה במונחים האלו.
אם כבר כדור מים, חפש מידע על הוקי מים (underwater hockey). מניסיון, שחקני כדור מים מאוד מתקשים להחזיק משחק שלם. בנוסף יש גם רוגבי מים (underwater rugby) ואקווטלון שזה למעשה היאבקות. משלושת הענפים הנ"ל ההוקי נחשב להכי אינטנסיבי, אבל קשה לקבוע.אני לא כל כך מבין בפוטבול אבל ממה שאני יודע זה גם תלוי בעמדות שלהם.
ואם כבר, אז כדורמים הוא ספורט יותר קשה מפוטבול.