הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חלב, המשקה האולטימטיבי?

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
בזמן הפנוי שהיה לי קראתי את המאמר בפורטל על החלב. אחרי שכבר השתעכנתי סופית שכדאי לי להחליף את הJack3D בשוקו ואת אבקת חלבון בחלב(טוב הגזמתי לגבי אבקת חלבון) אני פתאום נתקל בשורות האלה:

על פי כל זאת, ישנן שתי אזהרות. לאתלטים גדולים שזקוקים לכמות גדולה של פחמימות או חלבונים לאחר האימון, ייתכן וחלב הוא לא הדרך האידיאלית לקבל זאת. מנה אופיינית של 250 מ"ל חלב מכילה בערך 12 גרם פחמימה ו 8 גרם חלבון. אדם גדול ממדים אשר מתאמן באימוני כח, יצטרך כמות גדולה פי 4 או 5 של ערכים תזונתיים אלו לאחר האימון, ושתיית חלב בכמויות גדולות, ייתכן ולא תהיה ברת ביצוע.

הפשרה יכולה להיות ע"י שימוש בחלב כבסיס, ולהוסיף תוסף תזונתי (כמו מלטודקסטרין או דקסטרוז בשביל פחמימות או אבקת חלבון בשביל חלבון) כדי להשיג צפיפות ערכים תזונתיים גבוהה יותר (גובה הערכים ביחס לכמות הנצרכת בשתייה) מאשר מה שהחלב יכול לספק לבדו.כך ש500 מ"ל (2 כוסות) חלב עם תוספת פחמימה\חלבון ישיג את התועלת של חלב ביחד עם ערכים תזונתיים מספקים עבור התאוששות של מתאמן גדול. הערות דומות חלות על מתאמני אירובי שלעתים קרובות צריכים כמות גדולה של פחמימה לאחר אימון עצים; שתיית 4+ כוסות של חלב לאחר האימון, סביר שלא תהיה אפשרית ליישום.

אם אתם כל כך ממליצים על חלב למה יא אפשר לשתות ליטר אחרי אימון ולסגור את הסיפור? לא נירא לי שנטרן הוא גורם מקביל כי 50מ"ג ל100מ"ל זה לא כמות כזאת נוראית (בהשוואה לאותו קוטג או מלח שולחן שהרבה אוהבים להשתמש בו בלי להתבייש)...
אז מה בעיה בחלב שהופך אותו למשקה אולטימטיבי אך עם "הזהרות"? מה עדיין לא בריא בו?

• פותח/ת השרשור
כאבים כרוניים, הפרשות בדרכי הנשימה, עייפות, חולשה, מערכת חיסון חלשה.
אלה דברים שאתה יכול לסחוב אותם כל החיים שלך ואתה לא תשים לב בגלל שהתרגלת כבר לחיות ככה.

אם תהיה לפחות הוכחה אחת לזה שחלב באמת גורם לאחד הדברים שציינתה אני יפסיק לשתות אותו.
כרגע כל מה שיש לנו זה אנשים שאומרים שהם מרגישים מעולה כי הם לא שותים חלב ואנשים ששותים חלב ועדיין מרגישים מעולה. כך שנירא לי חלב לא באמת הסיבה להרגשה כללית שלהם. אז מפחינתי אני ממשיך להנות מי חלב כי בתכלס זה טעים, זה מקור למעולה לחלבון ,זה הרבה אופציות לגוון, וזה מאוד טעים.

שוב אתה מפספס את כל הפואנטה. אני לא כתבתי את כל זה בשביל לשכנע מישהו או להביא הוכחות כנגד חלב.

• פותח/ת השרשור
שוב אתה מפספס את כל הפואנטה. אני לא כתבתי את כל זה בשביל לשכנע מישהו או להביא הוכחות כנגד חלב.

אני לא אומר את זה לך ספציפית, אני לא יכול לדעת מה אתה חושב.
אני יוצא בכללי נגד הטענה שחלב מזיק(כל עוד אין מישהו שיוכיח לי אחרת), כי אין הוכחות שזה באמת ככה(לפחות לפי מה שידוע לי).
ציטטי אותך כי אתה הצגתה עוד טענה שלדעתי היא לא מבוססת על משהו משמעותי.

ולמה זה משנה? אני יכול להבין את הטענה שאתה אולי אלרגי לחלבון מסוים בחלב, אבל למה הסוכר חשוב?

אלכס,למה שטויות,אתה יודע על מה אני מדבר,למה להטריל ? זמן פירוק של לקטוז,פרוקטוז ושאר דו סכארידים מאוד קרוב למונוסכארידים ומאוד שונה מפוליסכארידים (אורז). למה? למה?

ולמה זה משנה? אני יכול להבין את הטענה שאתה אולי אלרגי לחלבון מסוים בחלב, אבל למה הסוכר חשוב?

זה כל הקטע בלקטוז שלמראות שזה "פחממה פשוטה" היא מתפרקת לעט, כך שלמעשה היא לא גוררת תגובה אינסולינית חזקה כמו סוכרים אחרים. לכן זה קצת לא פייר לאשוות לקטוז לסוכרים אחרים מפחינה הזאת.

יש בחלב חלבון מי גבינה וחלבון קזאין. אני חושב שאתה טוען שדווקא קזאין הוא בעייתי. מצד שני אני לא מבין למה אתה טוען ככה. ולמה הוא נהרס בחימום ומי גבינה לא? בסופו של דבר גם קזאין וגם מי גבינה זה אותם חומצות אמינו רק שקזאין בעל מבנה קצת אחר מה שעושה אותו יותר בעייתי לפירוק זה הכל...
חוץ מי זה מה לגבי האובדה שמוכרים חלבון קזאין כתוסף תזונה בדיוק כמו חלבון מי גבינה וזה אחד המוצרים הנמכרים בתחום לאחרונה (עקב חששות מי קטבוליזם, תגידו תודה לחברה כמו קלינה). אני לא חושב שאם הוא היה יוצר בעייתיות כלשהי הוא היה נמכר כמו שהוא נמכר עכשיו...
גם סיגריות ואלכהל נמכר בכמויות...לאן אתה רוצה להגיע עם הטענות שלך ? ויקוח למען ויקוח...אני נראה לי היחיד שמקשיב לך בכלל וזה גם -רק בגלל שאתה מצוטת אותי
אני לא טוען שום דבר. הצגתי את אחת הטענות, כי אתם קופצים ואומרים דברים כמו "שטויות אני שותה ליטר חלב ואין לי שלשולים". אף אחד לא אמר שחלב לא טוב כי הוא גורם לשלשולים. מדברים על בעיות מסוג אחר. לפחות אם אתם דנים על משהו, תעשו את זה בהתאם למה שטוענים אלה שנגד חלב.

אתה יכול להגיד אותו הדבר על מרגרינה. זה גם משהו שנמכר.

"בעייתיות" זה לא אומר שאם תאכל משהו אתה תקבל סרטן למחרת ותמות.
כאבים כרוניים, הפרשות בדרכי הנשימה, עייפות, חולשה, מערכת חיסון חלשה.
אלה דברים שאתה יכול לסחוב אותם כל החיים שלך ואתה לא תשים לב בגלל שהתרגלת כבר לחיות ככה.

מוניטין.

• פותח/ת השרשור
גם סיגריות ואלכהל נמכר בכמויות...לאן אתה רוצה להגיע עם הטענות שלך ? ויקוח למען ויקוח...אני נראה לי היחיד שמקשיב לך בכלל וזה גם -רק בגלל שאתה מצוטת אותי

סליחה שאני מצטט אותך עוד פעם, ואני באמת רציתי כבר לסיים את הדיון הזה באשכול. אבל...מה קשר?
מה קשר שאתה לוקח את מה שאמרתי ומשנה את זה כדי לצאת צודק...
1) אלכוהול סיגריות קונים אנשים שמודעים מי ראש שהולכים לפגוע בבריאות שלהם למען הנאה מסוימת. איך אפשר לאשוות את זה ליחס חיובי שמקבל תוסף תזונה כמו קזאין שממטרה שלו לאומת סיגריות זה לשפר ולא לפגוע.
2) כשביקשתי הפנייה למקורות לדברי חוכמה שהבאתה לגבי קשר של חלב למחלות ולמערכת החיסון לא קיבלתי התייחסות, וזה בסדר גמור, כי אני די בטוח שלא קיים שום ביסוס מדעי לזה.
3) לקטוז מתפרק לעט:
К дисахаридам, имеющим важное значение в питании человека, относятся сахароза и лактоза. Гидролиз лактозы в кишечнике протекает замедленно, ограничивая процессы брожения в кишечнике и нормализуя жизнедеятельность полезной кишечной микрофлоры. Лактоза в наименьшей степени используется в организме для жирообразования.
ועוד:
http://meduniver.com/Medical/Biology/86.html

לקטוז = גלוקוז + גלקטוז. גלקטוז - זאת הסיבה לכך שלקטוז מתפרק לעט ולכן אי אפשר להשוות אותו לדו-סכרידים אחרים. אם כבר חקרתה את הנושא כדאי שתתעניים גם בפרט חשוב זה.

תאמין לי אני ממש לא מחפש ויקוח, בסך הכל כשבהתחלה אמרתה שויתרתה על חלב והרגשתה יותר טוב, אני רציתי לדעת למה, כלומר מה יש בחלב שהוא לא בריא (זו גם הסיבה שפתחתי תאשכול), לא קיבלתי ממך שום תשובה נורמלית חוץ מי ניסיון להטריל וחוסר חשק להסביר את עצמך. יותר חשוב לך לצאת חכם מאשר לצאת צודק.
שיהיה...

אם אני מפסיק אם חלב תוך כמה זמן אני ירגיש שינוי ?
בתור אחד שאוכל המון יוגורטים\קוטג'ים ושותה לפחות ליטר חלב ביום לא איכפת לי לנסות את זה על עצמי ! ברור לי שזה לא יהיה הוכחה אבל לפחות אני יוכל לנסות זאת על עצמי .

• פותח/ת השרשור
אם אני מפסיק אם חלב תוך כמה זמן אני ירגיש שינוי ?
בתור אחד שאוכל המון יוגורטים\קוטג'ים ושותה לפחות ליטר חלב ביום לא איכפת לי לנסות את זה על עצמי ! ברור לי שזה לא יהיה הוכחה אבל לפחות אני יוכל לנסות זאת על עצמי .

לפי הכמות של מוצרי חלב שאתה צורך אני חושב שאין לך שום בעיות עם איכול חלב.
זאת אומרת שתרגיש שינוי ממש ברגע שתתחיל להאמין בזה שאתה מרגיש יותר טוב בגלל שהפסקתה עם מוצרי חלב.

רן,בישבילי העניין כבר סגור,אני לא סופר מוצרי חלב יותר בתור מקור לחלבון ומרגיש הרבה יותר טוב,אגיד לך את האמת- לא חשבתי שזה יעשה כזה שינו באיכות חיים. כמובן לא אומר לא לגלידה או לפיצה,אבל חלב,יוגורטים,קוטג' לא נכנסים לבית יותר. תנסה,תראה מה קורה. ושוב,בחיים לא חויתי בעיות עם לקטוז

אני צרכן "כבד" של מוצרי חלב. אשמח לדעת באמת מה השינוי שאתה מדבר עליו כדי לדעת אם להוריד בכמויות.

אנטון הפסקת גם עם אבקות חלבון ?
WHEY לא משמעותי לעניין.

אני צרכן "כבד" של מוצרי חלב. אשמח לדעת באמת מה השינוי שאתה מדבר עליו כדי לדעת אם להוריד בכמויות.

איכות השינה,במיוחד קיצה,עיכול -מעבר לכל ספק,מטאוריזם(גזים),הרגשה כללית גופנית משהו שונה וקל יותר. כל העניין של מחלות ווירוסים וליכה בגרון נעלם.

WHEY לא משמעותי לעניין.

איכות השינה,במיוחד קיצה,עיכול -מעבר לכל ספק,מטאוריזם(גזים),הרגשה כללית גופנית משהו שונה וקל יותר. כל העניין של מחלות ווירוסים וליכה בגרון נעלם.

נשמע מעניין, השאלה אם אתה באמת משייך את זה למוצרי חלב או שיש עוד משהו שיכול להיות.

WHEY לא משמעותי לעניין.

כל אלה היו התופעות שהיו לי בחיטוב פשוט 😃 וכן צרכתי בו מוצרי חלב ... אני גם חושב שכל ואיך שהגוף שלו מגיב לזה

אני יכול להעיד על עצמי שמאז שצמצמתי כמעט לגמריי את מוצרי החלב (נשארתי עם 250 מ''ל חלב עיזים אורגני ביום), האלרגיות שלי כמעט נעלמו, אני נושם יותר טוב, מרגיש יותר קל ונראה הרבה הרבה יותר יבש. ממליץ להתנזר לתקופת ניסיון ולראות איך מגיבים לזה

אני יכול להעיד על עצמי שמאז שצמצמתי כמעט לגמריי את מוצרי החלב (נשארתי עם 250 מ''ל חלב עיזים אורגני ביום), האלרגיות שלי כמעט נעלמו, אני נושם יותר טוב, מרגיש יותר קל ונראה הרבה הרבה יותר יבש. ממליץ להתנזר לתקופת ניסיון ולראות איך מגיבים לזה
מבחינה אלרגית לחלב משרד הבריאות מזהיר גם מחלב עיזים
ככה שהמיתוס שחלב עיזים מומלץ לאלרגים לחלב אינו נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית