הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כדאי להיות קרבי או לא?

• פותח/ת השרשור eli
  • פורסם בתאריך
השאלה אם כדאי לקחת דעה מאנשים בפורום במקום לשאול את עצמך מה אתה רוצה..

תלוי מאוד, יש המון יתרונות וחסרונות
זה נכון שבקרבי אתה לומד המוןןן על עצמך ומשתנה, יש המון חוויות(טובות ורעות שכולן מסתכמות בטוב בעתיד), אבל זה גם המון בזבוז זמן. בתור לוחם אתה מחכה המון, או לא עושה כלום המון. יצא לך כמעט שנה לפחות רק לשבת ולא לעשות כלום במסתכם בתור קרבי, אם אתה מחבר את כל הימים שאתה לא עושה כלום ב3 שנים האלה. זה גם גורם משמעותי לתכונות שליליות כמו עצלנות.

תלוי בהשקפת עולם שלך
תלוי בחברה שבה אתה נמצא
תלוי בעלות תועלת האישית שלך

הכי חשוב זה שאחרי ה3 שנים יש 25 שנים מילואים, ככה שבגיל 19 זה מגניב להיות רמבו אבל אחר כך עם עסק לימודים משפחה זה בלאגן
תעשה את השיקולים שלך, ולכתוב פה בפורום לא נראה לי יעזור

יש הרבה שנהנים בצבא בתפקיד מעניין בתפקידים קרביים
ויש כאלה שחושבים שהולכים לעשות כל יום סצנה מסרט רמבו ובסוף משתעממים ומתבעסים

בקשר לסדיר, מהניסיון שלי הבעיה העיקרית ברוב המקומות הקרביים היא היחס החרא מצד המפקדים והזריקת זין שלהם על החיילים, מול הפתיחות והשכונה בהרבה מקומות לא קרביים (לא מכליל לשני הצדדים).

אם אתה רוצה או לא זה שיקול שלך, תדע שבקרבי אתה די עוצר את החיים שלך ל3 שנים (ובחלק קטן מהתפקידים הלא קרביים גם כן) כשבתור ג'ובניק לדוגמה אתה עושה מה שבזין שלך 3 שנים.
מצד שני, זו חוויה אמיתית, כסף ווואסח 😛

זה שאלה שרק אתה יכול לענות עליה.. ואל תתן לאנשים אחרים להשפיע על התשובה שלך..

אם אתה שואל שאלה כזאת בפורום סימן שאתה לא תתאים לקרבי , זה דבר שאתה צריך להחליט לבד לא לשאול אנשים אקראים באינרטנט

אם אתה שואל שאלה כזאת בפורום סימן שאתה לא תתאים לקרבי , זה דבר שאתה צריך להחליט לבד לא לשאול אנשים אקראים באינרטנט

קרבי זה לא מסלול בצוללות. המוני אנשים נכנסים לזה בלי לדעת למה ועוברים שלוש שנים בסבבה.

אני ממליץ ללכת לקרבי. אני חושב שאם לא הייתי קרבי אז הייתי מקנא ומרגיש החמצה. וזה בראייה לאחור של חמש שנים כבר.

תלוי רק בך.
אני אישית דוגל בזה שאם אתה מסוגל פיזית ונפשית לשרת בקרבי אז אתה צריך לשרת בקרבי(בתנאי שזה הכי מתאים לך כמובן)
אם אתה, שמסוגל לשרת בקרבי לא תשרת אז מי כן?

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות,נכון בסופו של דבר השיקול צריך לבוא ממני אבל אף פעם לא מזיק לשאול דעות של אנשים שונים...

כמעט כל תפקיד שתמצא בצבא ירגיש לך כמו ביזבוז זמן רציני ואני לא מדבר על ג'ובניקים שבאים לבקר את הבסיס פעם בשבוע או כאלה שבכלל לא באים ועדיין מקבלים תעודה,אם אתה כבר מבזבז 3 שנים מהחיים שלך תחשוב איך אתה רוצה לבזבז אותם ובשביל מה,כג'ובניק שמסיים את היום ב-5 וחצי אני יכול להגיד לך שסיפוק עצמי ככל הנראה אתה לא תקבל ובהרבה מקומות גם ההווי החברתי גרוע כשכל אחד שם זין על השני ואני מניח שזה ההיפך בשירות קרבי,לעשות כסף? יש דברים יותר חשובים בחיים מכסף ואחרי ה-3 שנים האלה אתה כנראה תעבוד כל החיים שלך ואם אתה חושב שכל ג'ובניק עובד ועושה כסף אז אתה טועה כי גם אם יש לך בעיות רציניות בבית לא בטוח שתקבל את התנאים לזה ואם כן תקבל זה תהליך שהוא יעשה לך אפילו יותר רע מאשר טוב,רק השקרנים והמקומבנים מצליחים לקבל את מה שהם רוצים בצה''ל.

תלוי מאוד, יש המון יתרונות וחסרונות
זה נכון שבקרבי אתה לומד המוןןן על עצמך ומשתנה, יש המון חוויות(טובות ורעות שכולן מסתכמות בטוב בעתיד), אבל זה גם המון בזבוז זמן. בתור לוחם אתה מחכה המון, או לא עושה כלום המון. יצא לך כמעט שנה לפחות רק לשבת ולא לעשות כלום במסתכם בתור קרבי, אם אתה מחבר את כל הימים שאתה לא עושה כלום ב3 שנים האלה. זה גם גורם משמעותי לתכונות שליליות כמו עצלנות.
אהה... כי בג'וב עושים המון אחי!!
זה אותו דבר בכל מקצוע. אלא אם גייסו אותך לאיזה יחידת מחשוב סודית בגבעתיים, סביר להניח שזה מה שתרגיש בין אם אתה בג'וב ובין אם אתה קרבי.

אני אישית לא מצטער לדקה על המסלול שבחרתי לצאת אליו ולתפקיד שאני עושה..
והשינוי שאני רואה על עצמי ועל חברים שלי שגם משרתים בקרבי לעומת אנשים אחרים שאני מכיר שלא אכלו "קצת" זין בחיים שלהם ונמצאים בג'וב
זה שמיים וארץ מבחינת בגרות ויכולת להתמודד עם דברים... וזאת רק ההתחלה אני באמת מאמין שבעוד כמה שנים ההבדל הזה רק יגדל
ובהיבט של השירות הספציפי שלי זה גם המון למידה איך לעבוד עם צוות ובקבוצה ויחסי אנוש ואנאערף...

כל זה בלי קשר בכלל לתרומה שאני אישית מרגיש [אבל זה עניין של השקפה]

בסופו של דבר החלטה שלך
אני גם פחות אובייקטיבי כי המילואים בתפקיד שאני עושה זה די בית זונות ולא סתם זורקים אותי לגדודים וכאלה.. אלה רק בתפקיד שלי על הסטי"ל ואפילו עושה על זה כסף נחמד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית